COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 319
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 885
Не знам какво се е казвало по двайсет пъти, но генералът твърдеше че трябва да внимаваме да не се ЗАРАЗИМ, не е споменавал за капацитет на болници, всъщност скачаше като ущипан като го питаха защо при 36 души в болница в София капацитетът е запълнен. За какво ни проглушиха ушите колко е опасен вирусът и как трябва да не се разболяваме, пък сега като спретнаха леглата и оправиха финансирането на коронавируса, моля заповядайте в парка.
П.П. А какво ни грее нас намалелите случаи в Европа, като тук се увеличават всъщност?
Абсолютно. И било всичко, за да подготвели болниците. И какво точно подготвиха в тия болници по-специално? Защо се дрънкат глупости се чудя.

# 15 886
Имам познати лекари и мога да ви кажа, че негодуванието от това което се твори в здравеопазването от ръководството начело с НОЩ е просто огромно!

# 15 887
Скрит текст:
Руснаците пък започнали да лекуват вируса с...хелий

"Руски учени от болница в Москва пък започнаха да изпитват нова методика за лечение на К-19 с хелий, съобщи Интерфакс. Те се позовават на ефикасността на използването на хелий при остри белодробни заболявания. Този газ може да предотврати кислородния глад и по този начин да помогне за ранната профилактика на усложненията. Интерес към технологията са проявили поне 10 страни."

Това част от една статия на един проф. от Израел, ама пише , че е военен и не знам какво разбира. Според него вирусът изчезвал след  70 дни, независимо от мерките
https://bnr.bg/varna/post/101265209
Това може да обяснява онова пророчество, че вирусът ще си отиде така, както и дошъл.

Още в началото Путин каза, че вирусът бил военен. И на мен не ми стана ясно, какво значи, че и как пък разбра Thinking

Кафе с мед не става въпрос за изтощаване на организма, а за траен и нетраен имунитет. За херпес зостера не е вярно - голяма част от случаите на херпес зостер са с ваксиналния щам, т.е. вкаран в тялото чрез ваксина. Има си черно на бяло изследвания.

# 15 888
Скрит текст:
Ваксините биват най-различни и да, може да се създаде по-дълготраен имунитет с ваксина срещу вирус, който не създава лесно такъв чрез преболедуване.

Може ли да обясниш как става това? Наистина би ми било интересно да се образовам. Как можеш да изградиш по-силен имунитет с ваксина, отколкото с преболедуване?

Не можеш, с Лили я дъвчем тази тема от оная вечер. Опита се да каже, че при хепатит Б имунитетът бил много дълготраен с ваксина, пък то реално изобщо не е така. Но иначе и на мен ще ми е интересно да прочета, ако все пак наистина науката се е развила дотам да създаде подобно нещо. Лили, може ли да пуснеш някаква информация за тази грипна ваксина? Благодаря! Flowers Hibiscus

# 15 889
Уффф, тук толкова мрънкане и "потънали гемии",  а пък в Индия днес похвалиха България за справяне с положението и увериха, че ситуацията е под контрол , а безопасността на всички граждани (включително индийските такива там) е  гарантирана . Даже ви похвалиха за това, че съдействате не само на свои, но и на чуждестранни граждани за по-адекватно справяне със ситуацията.  Един от индйските ТВ канали  излъчи  пряко включване от индийското посолство. Явно индийски студенти са искали да се евакуират).

Това е малка част от видеото.
Струва си,  дори само за да видите надписa Covid19 in Bulgaria: Best to stay put here
На мен ми подейства като "балсам"... Имало надежда значи Simple Smile Само малко повечко обединение по екзистенцЯлните въпроси  ни липсва...  Wink
https://www.facebook.com/IndiaInBulgaria/videos/813419089165754/
Ми то хубаво ама...утре да не ни дават за отрицателен пример как сме се удавили накрая на Дунава и сме ручали жабетата напразно. Ма щом братята индийци смятат, че всичко тук е под контрол...сигурно е така.

# 15 890
Путин може и да е прав. До ден днешен никой не знае на 100% от къде дойде ХИВ, така ще е и с това чудо.
За ваксините мога да споделя само, че ми е тревожно всеки път преди да поставя на децата. Истината е, че имат възможни странични ефекти (както и всяко лекарство). Просто да не си ти с късата клечка, това е.

# 15 891
Цитат на: нощен гост
Това може да обяснява онова пророчество, че вирусът ще си отиде така, както и дошъл.
Има един китаец който 100+ дни не могат да го изчистят от вируса, та леко ме съмнява да изчезне вируса като утринна мъгла.

# 15 892
Не знам какво се е казвало по двайсет пъти, но генералът твърдеше че трябва да внимаваме да не се ЗАРАЗИМ, не е споменавал за капацитет на болници, всъщност скачаше като ущипан като го питаха защо при 36 души в болница в София капацитетът е запълнен. За какво ни проглушиха ушите колко е опасен вирусът и как трябва да не се разболяваме, пък сега като спретнаха леглата и оправиха финансирането на коронавируса, моля заповядайте в парка.
П.П. А какво ни грее нас намалелите случаи в Европа, като тук се увеличават всъщност?
В началото толкова е бил капацитета, онзи ден имаше инфо по този повод. И сега също трябва да внимаваме да не се заразим - надявам се, че поне ви е дошъл навик да си миете ръцете като първо упражнение като се върнете в къщи. За краката вечер очевидно ще е нужен друг вирус.
250 хиляди българи работят в авто-клъстъра ни, и цялата им продукция е предназначена основно за европейските производители на автомобили. Отделно като се намали заразността в Европа, е ясно, че полека-лека ще тръгнат и други бизнеси. Това би трябвало да ви сгрее, иначе си пуснете климатик/печка или парно.

# 15 893
Скрит текст:
Например, ако се ваксинираш за морбили, имаш имунитет, без да изтощаваш организма си с преболедуване. Ако се ваксинираш за варицела - не караш варицела, не си компрометираш имунната система и не си носиш доживот латентен вирус, който може да премине в херпес зостер.
Но аз лично никога не бих си сложила бъдещата ваксина за корона вирус, както и никоя противогрипна ваксина.

Кафе с мед, да, така е, но при морбили и варицела имаш и естествен имунитет след прекарване на болестта. И то доживотен(с малки изключения). А ние търсим дали може да се постигне имунитет с ваксина, без да има естествен такъв към дадена болест.

# 15 894
  • Мадрид / София
Нагласете се психически да живеете с вируса. Прогнозите са още много дълго да бъде сред нас. Китай е на път да затвори един град поради увеличени нови случаи на заразяване, идващи от Русия. Корея ще седи затворена за туристи докато не намалеят драстично случаите в цял свят. В Испания, колкото и да намаляват случаите, все още се поддържат едни средновисоки нива. Не се знае как ще се отрази либерализирането на мерките върху броя на новите заразявания. Това е положението. Години ще минат преди (ако изобщо стане) да се живее по начина от преди вируса.
Така че, колкото и да мрънкате света ще живее по нови правила наложени от този вирус.
ПП в Испания само до преди седмица на много болните на възраст над 65 г. са им отказвали респиратор поради липса на достатъчно бройки. Оставяли са ги да умрат. Това е реалността. С безотговорността в Бг не ми се мисли какво може да стане. Дано имате късмет да ви се размине.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 23:17 от Angela61

# 15 895
Ами не, питам се толкова ли е трудно да разберат посланието на здравните работници, че те ще се грижат за нас, а ние за тях седейки в къщи.
Много ми се иска всеки да може да прекара поне един ден в интензивното, за да разбера какво наистина е положението.
а на мен да имат условия за работа лекарите. модерни. това е като с техниката. трябва си нови технологии, и условия и по-малко подкупи и т.н.

# 15 896
Как са подготвили болниците, като лекарите се изпозаразиха?
Не мога изобщо да им схвана тактиката?
Ние първи да си махнем ИП?
Че то при нас не е започнало масово?

# 15 897
  • София
Защо не направят брифинг да обяснят на хората защо при 8 случая стояхме вкъщи ,а сега при 90 няма проблем?
Нещо се обърках? Тези хора там трябва да знаят, че така не се респектират хора .....И недай си Боже, ако има нужда от 2ро извънредно положение никой няма да ги вземе насериозно .....
И да ги попитат за толкова радостна вест защо не се появиха на среднощен брифинг

Може би защото се омрънка света заради тия мерки?

И разбира се защото, когато въведоха ИП се подготвяхме за най-лошото, не знаехме накъде ще тръгнат нещата при нас, а болниците не бяха заредени. Сега движението на хора към държавата е намаляло, видяхме, че темповете при нас са поносими, а за болниците се направи доста, включително големи дарения се изсипаха, и сега можем доста по-спокойно да посрещнем и по-голям наплив от болни.

И, разбира се, защото се търси някакъв баланс между строгостта на мерките и тежестта на ситуацията, но каквото и да се направи, някои хора все ще са, защо не се е направило обратното. Угодия няма и няма да има.

# 15 898
Colorindex - в духа на иронията Ви да вметна, че ако съм на респиратор аз или мои близки няма да ме сгрее много мисълта за възстановените доставки до Западна Европа или как успешно им берем аспержито да си имат на трапезата, надявам се че ме разбрахте правилно. И си мислех, че печелим време за да дойде лятото и по-благоприятен климат за справяне с вируса, за въвеждане на адекватно лечение, за внедряване на ваксина....Кое от тези неща е отменило "невижданата ярост", че не схванах? Може би са възстановени доставките на чувалите за трупове и лекарите вече са спокойни.

# 15 899
  • BG
Цитат на: нощен гост
Има един китаец който 100+ дни не могат да го изчистят от вируса, та леко ме съмнява да изчезне вируса като утринна мъгла.
Ами в Китай почти си отиде, другите, които взеха да изкарват малко по малко подводницата и те следват един и същи сценарий.

Общи условия

Активация на акаунт