COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 745
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 15 870
  • София
Очаквате ли пускане на учениците на училище ако махнат ИП?

# 15 871
То си е обществена тайна, че болшинството от заразени в България са събратя. За Стокхолм също излезе статистика, че случаите са главно в гетата с малцинства. За САЩ също се каза. Явно си опират нещата и до хигиена. Не може да се хока цялата държава, заради едни... айде да не казвам какви, които не знаят какво е сапун и си хвърлят боклука пред вратата.
Опират, но и това не е. В Швейцария няма нито едно гето, да не говорим с каква педантичност си събират боклука (и съответните глоби, ако някой гражданин дръзне да наруши) и в същото време, ако ги погледнеш като Tot Cases/1M pop, Deaths/1M pop, ще видиш, че за съжаление хич не са в добрия спектър на статистиката.

# 15 872
Фанфанито, интересна статия.
Всеки ден ще се появява нова информация. В началото разбира се всички се стряскат, все пак е нещо ново.
Тъй като няколко години ходих на обучения за СПИН , после и самата аз провеждах , се наложи да се запозная добре с историята на болестта. Та, от там знам за много предположения правени в движение. Едни се оказват верни, други грешни. Иска се време, обаче. Е, ситуацията е сходна. За съжаление смятам, че в бъдеще ще се сблъскваме с още нови заболявания. Човекът играе опасна игра с природата.

# 15 873
Защо не направят брифинг да обяснят на хората защо при 8 случая стояхме вкъщи ,а сега при 90 няма проблем?
Нещо се обърках? Тези хора там трябва да знаят, че така не се респектират хора .....И недай си Боже, ако има нужда от 2ро извънредно положение никой няма да ги вземе насериозно .....
И да ги попитат за толкова радостна вест защо не се появиха на среднощен брифинг

# 15 874
Хеликаза, естественият имунитет не винаги е възможен, вирусите също еволюират и развиват най-различни начини и трикове да избягват имунната система. Да вземем например един виртуоз в това отношение грипа, към който естественият имунитет знаем колко върши работа. Да ама има разработки за универсална ваксина, някъде бах чела за една такава и начин на действие, просто се опитват да накарат имунната система да се прицели в друг, по-устойчив регион от вируса, който пък е общ за много щамове и т.н. Така че ваксините далеч не са само живи и убити варианти на дивите вируси, а технологията е по-напреднала от това.

Ето за китайската ваксина:
https://www.bnr.bg/post/101244609/kitai-injektira-na-dobrovolci- … -sreshtu-covis-19

# 15 875
не,  защото ме очаква държавен изпит по педагогика, който се провежда винаги пред ученици и квестори, а обявиха че ще бъде онлайн през юни и без ученици...

# 15 876
  • BG
Руснаците пък започнали да лекуват вируса с...хелий

"Руски учени от болница в Москва пък започнаха да изпитват нова методика за лечение на К-19 с хелий, съобщи Интерфакс. Те се позовават на ефикасността на използването на хелий при остри белодробни заболявания. Този газ може да предотврати кислородния глад и по този начин да помогне за ранната профилактика на усложненията. Интерес към технологията са проявили поне 10 страни."

Това част от една статия на един проф. от Израел, ама пише , че е военен и не знам какво разбира. Според него вирусът изчезвал след  70 дни, независимо от мерките
https://bnr.bg/varna/post/101265209
Това може да обяснява онова пророчество, че вирусът ще си отиде така, както и дошъл.

# 15 877
Ваксините биват най-различни и да, може да се създаде по-дълготраен имунитет с ваксина срещу вирус, който не създава лесно такъв чрез преболедуване.

Може ли да обясниш как става това? Наистина би ми било интересно да се образовам. Как можеш да изградиш по-силен имунитет с ваксина, отколкото с преболедуване?

# 15 878
И аз не разбрах от какво е продиктуван този обратен завой?
До вчера не трябваше да се движим без причина навън, изведнъж осъмнахме с предложението всички по паркове/планини, че даже и по хотели?

# 15 879
  • София
Слънцето напече, птичките и пчеличките... Хората тръгнаха инстинктивно да живеят, не им се чака вече.
А утре сутринта ще ни се карат много, ама много.

# 15 880
Нашата директорка и класна казаха,че най-вероятно учебната година ще приключи дистанционно. Аз не бих си пуснала детето на училище

# 15 881
И аз не разбрах от какво е продиктуван този обратен завой?
До вчера не трябваше да се движим без причина навън, изведнъж осъмнахме с предложението всички по паркове/планини, че даже и по хотели?
За да се изпозарази народа!

# 15 882
  • София - Рим и обратно
Например, ако се ваксинираш за морбили, имаш имунитет, без да изтощаваш организма си с преболедуване. Ако се ваксинираш за варицела - не караш варицела, не си компрометираш имунната система и не си носиш доживот латентен вирус, който може да премине в херпес зостер.
Но аз лично никога не бих си сложила бъдещата ваксина за корона вирус, както и никоя противогрипна ваксина.

# 15 883
  • Индия/България
Уффф, тук толкова мрънкане и "потънали гемии",  а пък в Индия днес похвалиха България за справяне с положението и увериха, че ситуацията е под контрол , а безопасността на всички граждани (включително индийските такива там) е  гарантирана . Даже ви похвалиха за това, че съдействате не само на свои, но и на чуждестранни граждани за по-адекватно справяне със ситуацията.  Един от индйските ТВ канали  излъчи  пряко включване от индийското посолство. Явно някои индийски студенти са искали да се евакуират).

Това е малка част от видеото.
Струва си,  дори само, за да видите надписa Covid19 in Bulgaria: Best to stay put here
На мен ми подейства като "балсам"... Имало надежда значи Simple Smile Само малко повечко обединение по екзистенцЯлните въпроси  ни липсва...  Wink
https://www.facebook.com/IndiaInBulgaria/videos/813419089165754/

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 23:06 от Bandit Queen

# 15 884
Според мен е провокирано от недоволството на хората. Явно се информират за настроенията в обществото.(парковете, разходките)

Общи условия

Активация на акаунт