COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 988
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 410
  • Пловдив
8 часа на работа, за тези, които работят, С придвижването стават 10 часа. Готвене, пране и т.н. след работа. По колко време на ден прекарват работещите в парка. С децата или без децата. Тази паркова драма ми е непонятна.

# 16 411

Аз питам какво ги правим 13 и 14-годишните деца, които също кипят от енергия, отнет им е спорта, парковете са за малките денем. Да ги пускаме в 18:30 с тълпата възрастни да тичат ли?
И аз това искам да знам.Сина ми е на 13г..активно спортуващ до преди два месеца.Занимава се и прафесионално със спорт.Той какво,няма нужда от разходка ли?
Все недоволни има...първо що затворили,сега що така..българина угодия няма.
Аз не видях в заповедта да пише че е разрешено за спортуващи. Само за деца до 12 г в единия часови диапазон, и за кучета в другия. Деца над 12 и възрастни без кучета са дискриминирани.  ами и моите деца искат да покарат колелета на безопасно място с чист въздух.

# 16 412
  • При семейството си
Бояна, мисля че не тълкуваш заповедта правилно, според т.1а, ако не разхожда куче тинейджърът няма право на посещение в градски паркове и градини.

Дано аз да греша.

# 16 413
  • София
Бояна, мисля че не тълкуваш заповедта правилно, според т.1а, ако не разхожда куче тинейджърът няма право на посещение в градски паркове и градини.

Дано аз да греша.
Заповедта е обща, а кметовете уточняват за общината и конкретните паркове. Ето тук за София.
https://www.sofia.bg/web/guest/routes-parks-covid-19?inheritRedirect=true

"Децата могат да бъдат извеждани в парка само от членове на семейството между 9.30 и 18.30 ч.

Единично спортуващи и собственици на кучета могат да използват парка до 9.30  и след 18.30 ч."

# 16 414
Знаете ли защо се "мрънка", както го наричате вие. Аз му казвам задаване на нормални въпроси. Защото доверието в това правителство и този парламент има-няма 20 %. Без, разбира се, да взимаме предвид поръчковите проучвания на ПИК. Вие вярвате ли на точно този човек, който си сменя настроението през 5 мин., разпорежда се еднолично, екскурзиантства всеки ден с джипката с маска под носа в ИП и 5 логически свързани изречения няма? Или пък на цялата му услужлива кохорта от щабове и министри, които правят и казват каквото той им каже? Наистина ли вярвате, че тези хора имат капацитет да управляват кризи? Къде другаде има всеки ден и всяка вечер брифинги, на които се гледа строго и надменно или пък се говори за чували и трупове по детските площадки?
Аз знам защо се мрънка и има за какво наистина. Чудно ми е само защо всички българи в чужбина са доволни и в Италия, и в Швеция и навсякъде... Това е странно за хора по рождение критични. Затова казах, че задавам въпрос, не внушавам по този начин, че няма за какво да се мрънка. Има. И другаде има, но чета само възторзи, дори фукня ако същият генетично критичен българин е къде да е по света.
Иде ли в чужбина, и най-отвореният нашенец свива перки. И тук сме ги чели - у нас са "те ли ще ми кажат, ще ги попилея, ще ги вдигна на "ура"...После в новата родина същите пишат - тук това не може, тук това е забранено, тук за това глобата реже през кръста и се ослушват като гърмяни зайци.
Нормално, в чужда държава са, отишли са там и им приемат законите, ако не им харесват, стават и се прибират. Гражданите на съответните държави си протестират обаче.
Тук сме си в нашата държава и имаме право да сме недоволни и да протестираме.

# 16 415
Ахахахха, ужас..ще я допълни вероятно спокойно, така беше забравил кучетата в предната заповед и реално не ни беше позволено, НО..НО! ако някой желае 30кг мъжко куче (овчарка,та гарантирам и пазене от всякакви нарушаващи 2.5м дистанция хора), мога да предоставя такова, аз спя до 11, та така или иначе не мога да използвам позволения прозорец за нас Grinning Grinning Grinning

# 16 416
  • При семейството си
8 часа на работа, за тези, които работят, С придвижването стават 10 часа. Готвене, пране и т.н. след работа. По колко време на ден прекарват работещите в парка. С децата или без децата. Тази паркова драма ми е непонятна.

Как да ти е понятна, като ти самата каза, че си от години домакиня. Остави ни нас да се оправяме, работещите с децата, парковете или невъзможността им за посещение на последните.

# 16 417
  • София

Нормално, в чужда държава са, отишли са там и им приемат законите, ако не им харесват, стават и се прибират. Гражданите на съответните държави си протестират обаче.
Тук сме си в нашата държава и имаме право да сме недоволни и да протестираме.
Ами не знам дали е нормално. Чета няколко групи на чужденци в България, които не спират да опяват и да плюят нашите мерки. Затова се замислих, че ние като чужденци сме най-доволните чужденци сякаш.

# 16 418
  • Bulgaria
Към 17 часа. 1300 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 10 нови случая, като 7 са в София, 2 в област Кюстендил и 1 в област Пазарджик.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите, както следва: Благоевград – 41; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 18; Видин – 62; Враца – 3; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 53; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 24; Перник – 11; Плевен – 101; Пловдив – 44; Русе – 12; Силистра – 5; Сливен – 39; Смолян – 33; София – 668; Стара Загора – 36; Хасково – 15; Шумен – 4, Ямбол – 8.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 56. Днес в областната болница в Бургас е починал 70-годишен мъж. Пациентът е страдал от онкологично заболяване.

https://nova.bg/news/view/2020/04/26/286232/1300-%D1%81%D0%B0-%D … 1%82%D0%B2%D0%B0/

# 16 419
Ето ги маршрутите за парковте, ако още не са пуснати, че изпуснах няколко страници  - https://www.sofia.bg/routes-parks-covid-19?inheritRedirect=true& … fNT2_uX76x9eMX80k . Много бавно се зареждат в момента.

# 16 420
Знаете ли защо се "мрънка", както го наричате вие. Аз му казвам задаване на нормални въпроси. Защото доверието в това правителство и този парламент има-няма 20 %. Без, разбира се, да взимаме предвид поръчковите проучвания на ПИК. Вие вярвате ли на точно този човек, който си сменя настроението през 5 мин., разпорежда се еднолично, екскурзиантства всеки ден с джипката с маска под носа в ИП и 5 логически свързани изречения няма? Или пък на цялата му услужлива кохорта от щабове и министри, които правят и казват каквото той им каже? Наистина ли вярвате, че тези хора имат капацитет да управляват кризи? Къде другаде има всеки ден и всяка вечер брифинги, на които се гледа строго и надменно или пък се говори за чували и трупове по детските площадки?
Защо бе, аз гледах интервю с виден епидемолог по телевизията и човека обясни със прости думи защо на България и трябват крути мерки в сравнение с другите държави. Така, че проблема не е и в начина на обяснение, а по скоро във възприятията на доста хора.

Преди го бях написала, но ще се повторя, че българина разбира само от “со благо, со кротце, со малко кьотек “ 😂

# 16 421
Страшни комплименти в Италия от кметовете, няма що. А онзи, който казваше, че ковчезите са затворени и никой няма да им види новата прическа. Иначе само нас ни плашели с трупове и камиони. Дрън, дрън. Ние не сме от този тип народ, който може с молби и комплименти да се ръководи.
Нали?
Да не споменаваме кмета на Ню Йорк, който овика една журналистка и точно всяка втора дума му беше "смърт". Ама рейтингът му е в небесата. Абе обича си народът мъже с власт, хеле пък с пагони да го командват.

# 16 422
  • При семейството си

Дано аз да греша.
Заповедта е обща, а кметовете уточняват за общината и конкретните паркове. Ето тук за София.
https://www.sofia.bg/web/guest/routes-parks-covid-19?inheritRedirect=true

"Децата могат да бъдат извеждани в парка само от членове на семейството между 9.30 и 18.30 ч.

Единично спортуващи и собственици на кучета могат да използват парка до 9.30  и след 18.30 ч."

Да, права си, сега го видях, въпреки че и аз цитирах сайта, заради схемите на парковете.
Съвсем вече не знаят кой какво прави и прилага, да не говорим контролиращите пък какво са разбрали.

# 16 423
Бoяна, предполагам си наясно, че тв/вкл и bbc/ в основните програми са регионални. Гледам bbc. По тв не съм видяла, това което казваш. Голямата част от "комшиите" ми са англичани преживели испанския грип и правителството на Маргарет Тачър... та и те не критикуват. Ние сме далеч от Лондон и при нас все още не е дошла вълната.

# 16 424
  • Bulgaria
Е, все си мисля, че ще си останем единствената държава, която разхлабва мерките при покачване на случаите и неовладяна епидемиологична обстановка. Все пак в нещо и ние трябва да сме уникални. По принцип си обичаме да сме в челните позиции на негативните статистики, едва ли ще пропуснем и този път. Жалко е, че страхът от недоволството срещу мерките ще ни отнесе главите. Изпусне ли се положението, после овладяването е невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт