COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 063
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 860
  • Далечният изток
На мен ми е нелепо изказване като това от сутринта. За починалия мъж на 80+ години , с хронична сърдечна и белодробна недостатъчност, общо взето една минута му изброява състоянията...после пауза и "това са съпътсващите заболявания към вируса...." сериозно ли!!!
Човек от 20 години на легло с един милион диагнози и после те са СЪПЪТСТВАЩИ на короната, а не обратното.....

Такива хора всяка година си отиват с грипа. Но тогава никой не обръща внимание. Дори лекарите не си дават зор с такива случаи. Когато баба ми на 84 г., без съпътстващи заболявания се разболя от двустранна бронхопневмония, лекарят в прав текст заяви на баща ми, че тя това състояние няма да може да го превъзмогне.

Такива са изискванията на СЗО за броенето на случаите на починали - починали в болници с К-19. Това е за статистиката и няма как да не го правят и в България.

# 16 861
Аз си мисля, че ЕК е поискала това плавно премахване на мерки вече.  Цяла Европа говори за това, да кажеш да е само България, ще си помислиш, че Бойко е луд. РЗИ по областите, явно никакви ги няма, щом в Русе е имало болен работник и останалите не са ги поставили под карантина. От толкова занимавка за София, ще изгорят по малките населени места.

# 16 862
Скрит текст:

Тук няма да се съглася - точно негова работа е, защото е военен медик. А военната медицина точно с това се занимава, разбира се, ако човек се е посветил на нея, а не да е военен хирург, пък да мисли за трансплантации...
Военните медици трябва да знаят и да имат готовност да преструктурират системата на здравеопазването бързо и ефективно във времена на война, спешност, бедствия...Иначе, защо са военни? Цяла военна болница имаме, която се занимава с...цивилна медицина. Нали точно за това него сложиха начело на Щаба? Има колкото си искате други добри хирурзи и медици и професори цивилни, но точно военен поставиха начело, за да може като професионалист да реагира. За съжаление, не виждам такава реакция у този господин - виждам само броене на болни. Не го видях да пътува, за преглежда готовността, да се интересува лично.. само като Борисов го покани и той ходи с него по клисар. А реакцията на системата на здравеопазване и преструктурирането кучета ги яли. Като го гледам колко е добър като военен, чудя се колко ли е добър като хирург? Да, трудно е да се носят две дини под една мишница - и военен, и хирург, обаче, ако не може, да се справи, да предостави възможност на други. А не всичко да пише на гърба на Борисов. Борисов не е медик.
Той дори и да знае как трябва да се направи, не значи, че реално му е дадена възможността. За да се изпълни една такава реорганизация трябват пари. И като ББ ги няма или не ги дава, как Генерала да извърши необходимите маневри и организация. Имам чувството, че много от вас чак сега разбират колко ни е зле здравеопазването и на какво дередже са ни болниците.  И държавата изобщо. То е така от години. Къде се сравняваме с Германия?
Затова ми непонятно това яхване на вълната на разни "патриоти", които досега се бяха скрили като мишки, но сега протести организират. Къде бяха, като се вдигна цената на тока, като се увеличиха цените на хранителните продукти? Къде бяха, за да подкрепят майиките на деца с увреждания, когато те имаха нужда? Вдигаха "бунтове" във Фейсбук, от топличките и удобни диванчета.

# 16 863
НОЩ са доста некоректни в изказванията си. Първо твърдяха, че тяхната роля е да дават съвети и препоръки, онзи ден минаха на тезата, че задачата им била само да дават информация, а решенията да ги взимат политиците...
Сутринта направиха сравнение с Гърция, че след два дни блокаж почти нямали заразени, но ако човек погледне статистиката, ще види, че не може да се сравняваме с Гърция....Ние още бавно и славно се качваме по кривата, при тях кривата на новите случаи слиза надолу...
Едно нещо ще им направи чест - ако след ИП при разпускането си излезнат и кажат, че се извиняват за непоследователното, хаотично и плашещо говорене.
НОЩ са инструмент на властта.
Не зная назначен ли е и с какъв акт Мутафчийски и дали може да се отведе.
Ясно е, че те са там, за да не се показва любимеца ежедневно и да трещи и натътртва за чувалите.
Избрал си е удобен апарат, наречен Щаб, за да се радва той на народната любов. Мутафчийски е военен, той не е бил цял живот генерал. Свикнал е на власт и подчинение, да изпълнява заповеди, без да мисли правилни , или не, са те.
В случая се получава един огромен етичен проблем при него, защото е и лекар.
Ако може, да се отказва, макар, че репутаията му на шеф на ВБ и хирург няма да пострада от това.
Вече НОЩ е със залязващи функции и най- добре да го разпуснат.

# 16 864
В Гърция доста стриктни мерки спазваха.

# 16 865
  • Bulgaria
Ще отменят ИП и вируса магически ще изчезне? Дори да отменят ИП, мерките ще си останат, а неспазването им най-много да ни доведе до пълна карантина посред лято.

Вирусът няма да изчезне най-вероятно и ще си живеем с него. Ти какво предлагаш - да стоим с рестриктивни мерки докато се реализира болната фантазия на Бил Гейтс за ваксина ли?!

Е, и? Дайте да се хвърлим всички като шарани, докато още не знаят с какво се борят и нямат идея как да лекуват и въобще какъв имунитет се изгражда... Все още има полети, може да намерите начин да отидете в някоя държава с по-либерални мерки от нашите, но то не останаха много такива държави. Защо ли само ние се чувстваме ощетени и накърнени от нещо...

# 16 866
  • София - Рим и обратно
Аз понеже не съм спирала да обикалям парковете с кучето, да кажа - толкова много спортуващи и "спортуващи" никога не съм срещала, както по време на ИП. Ми мотивиращо им е на хората...

# 16 867
Това с цигарения дим може да има логика ако пушачът е вирусоносител....
Да, точно в този контекст беше вметнато за цигарения дим и предаване на зараза

# 16 868
Всъщност някой подвежда в случая, говорейки по новините за собственици на кучета и спортуващи, които можели да ходят по парковете до 9.30 и след 18.30 ч. В заповедта на Ананиев няма нищо подобно за спортуващи, само за кучета. Това за спортуващите май дойде от Фандъкова вчера в едно интервю, а след като заповедта не разрешава спортуване, може някои да отнесат и глоби...
Собствениците на кучета трябва ли да водят и кучето? От юридическа гледна точка май не е задължително - достатъчно е да си взема фактура от зоомагазин, за да докажа, че съм собственик.
Пак ще се прекроява и тази заповед.
Поредната тъпня е таз заповед... Скоро не ми беше ставало толкова отчаяно тъпо...
Ако искам да разходя детето и кучето, трябва да го правя поотделно ли? Аз няма цял ден по парковете да се шляя Sad Особено като работното им време е с работното време на работещите .. гениално Simple Smile Досега хващах дребното и песа и навънка 15-20 мин в обедната... или пращах само дребното като свърши с уроците. Сега не може дете и куче едновременно? А голямото (на 14) с кучето мога ли да пратя?
И от кога крайречната ивица на Марица е парк!? особено в частта си на Район Север е уникалния парк Simple Smile
Вместо таз глупост да бяха пуснали Белите брези в Кючука...

# 16 869
  • София
Относно тестовете, сутринта казаха, че скоро ще заработи сайт, който в реално време ще дава информация за всички направени тестове в страната.
За вчера споменаха около 300 теста - все пак беше неделя. От тях около 18% положителни, защото се тества прицелно в огнищата. Предишните дни били правени по около 1100 на ден.

# 16 870
Ще отменят ИП и вируса магически ще изчезне? Дори да отменят ИП, мерките ще си останат, а неспазването им най-много да ни доведе до пълна карантина посред лято.

Вирусът няма да изчезне най-вероятно и ще си живеем с него. Ти какво предлагаш - да стоим с рестриктивни мерки докато се реализира болната фантазия на Бил Гейтс за ваксина ли?!

Е, и? Дайте да се хвърлим всички като шарани, докато още не знаят с какво се борят и нямат идея как да лекуват и въобще какъв имунитет се изгражда... Все още има полети, може да намерите начин да отидете в някоя държава с по-либерални мерки от нашите, но то не останаха много такива държави. Защо ли само ние се чувстваме ощетени и накърнени от нещо...
Същото важи и за теб. Отиди в Гърция или Турция

# 16 871
  • Bulgaria
V V, благодаря за предложението. Има и далеч по-добри примери за успешно овладяване от Гърция и Турция.

# 16 872
Шофьорът на кмета на Симитли се е заразил на мач в Испания. В момента са болни цялото му семейство. Освен ако не се говори за друг случай.

# 16 873
Аз си мисля, че ЕК е поискала това плавно премахване на мерки вече.  Цяла Европа говори за това, да кажеш да е само България, ще си помислиш, че Бойко е луд. РЗИ по областите, явно никакви ги няма, щом в Русе е имало болен работник и останалите не са ги поставили под карантина. От толкова занимавка за София, ще изгорят по малките населени места.

И аз така мисля.
Не си обяснявам по друг начин рязката смяна на курса.

Аз понеже не съм спирала да обикалям парковете с кучето, да кажа - толкова много спортуващи и "спортуващи", никога не съм срещала, както по време на ИП. Ми мотивиращо им е на хората...

Нали бяха затворени досега? Как не си спирала?
И ти като Франсоаз, за нищо не си се ограничила, но не спираш да недоволстваш срещу мерките.
Просто да си на контра.

# 16 874
  • При семейството си

Въпросът опира и до пари. Ето, няма ИП. Отваряме училища и градини. По желание е. Е, който не е пожелал да си пусне там детето, няма да бъде компенсиран.

Да, плюс, че ще отпаднат и всички тези приети мерки и действия, които са обвързани със срока на ИП:
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=147150

Общи условия

Активация на акаунт