COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 865
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 815
Слушах преди малко интервю с френски доктор, ...Каза, че цигарения дим може да разнася вируса до 10м.
Може ли линк към интервюто?
Не мога да ровя в момента  за линк, но може да го потърсите, по Нова тази сутрин, интервюто беше с Петя Желева

# 16 816
regar не знам за нашите гласове, обаче с вашите гласове видяхме какво и как ни управлява. Ако сте отворили линка от поста ми специално.

# 16 817
Делте разбирам те.. ШефА на СЗО има интересно професионално био..
Е, Делта, човекът си е хирург. Логистиката е друг раздел от военното дело.

Освен военен, подчертавам, военен хирург, е и началник на Военна болница. Това нищо ли не означава? Названието Военна, има някакъв смисъл - какъв ли? Хм... 😉

# 16 818
Е, Делта, човекът си е хирург. Логистиката е друг раздел от военното дело.

Освен военен, подчертавам, военен хирург, е и началник на Военна болница. Това нищо ли не означава? Названието Военна, има някакъв смисъл - какъв ли? Хм... 😉
Недейте ги смесвайте нещата, моля ви. Ако сме във военно положение този генерал няма да ви моли. И никой няма да пипа с кадифени ръкавици. Много са различни нещата. И да, доста неща се промениха за отрицателно време, факта, че вие не го осъзнавате не означава, че не се е случило.

# 16 819
Броят на антителата спада драстично два месеца след преболедуване, а доста хора дори не изработват достатъчно количество антитела. Ето оригиналната статия: https://threader.app/thread/1252698777296797698

Ваксините няма да са ефикасни дори при 100%покритие на населението.
Остава ни да се молим за ефикасно и без странични ефекти лекарство.

# 16 820
Мисля, че спазването на мерки у нас е повече свързано с времето, а не със самосъзнанието. Студено време - майки с деца, баби, спортуващи си седят на дивана; хубаво време - всички щъкат. И понеже затворихме държавата рано на двама заразени, призивите "стойте у дома" и " не ходете на фризьор" важаха пак само за лошото време. С малко ранното блокиране на държавата, НОЩ изгърмяха много патрони на халос.

Като цяло спазвам мерки, макар че на улица без хора около мен свалям маска под устата си.
За сведение на стриктно стоящите в къщи мога да докладвам, че движението извън областния град е нормално, активно като за извън ИП. А най-голям брой като че ли бяха рокерите! Чудя се с какъв мотив излизат през КПП, ако са от града?! Аз излизам с декларация, че отивам на село да работя на къра, което си е самата истина. Цяла събота селскостопански фитнес, хванах тен и изгорях...лошото е, че децата останаха в апартамента.
Та искам да кажа на всички, които имат имоти, вили, на село могат спокойно да излязат с декларация и да обяснят, че трябва да си нагледат имота. Полицаите са много вежливи, особено тези на Пещерско шосе в Пловдив Wink

Гледката в града е странна - групи хора седят на тротоара на 20 м от кръстовище и пият бири; младежи са се събрали с колите си на приказки на паркинга на Хоуммакс; в междублоковите пространства има всякакъв вид групирани хора; татковци пак пият бири, но отворили капаците на колите си все едно, че ги ремонтират...общо взето всеки се чуди как да заобиколи мерките, каквито и да са те...

И да измрънкам и аз за парковете Wink - гребната база в Пловдив е отворена само за пешеходци, забранено за велосипедисти. Моята логика е точно обратната - сега всички живо от цял Пловдив може да си намери повод за разходка на гребната, а на мен ми се струва по-логично там да пуснат точно колелетата!!!!

# 16 821
Влизам да кажа, че световните статистики много ме радват и особено в най-засегнатите държави има голям спад.
Някой вярва ли му на Бойко, че има шанс преди 13 май да отменят ИП?

Аз.
Мисля че 6-8.05 ще го отмени. .

То се е видяло, че всички пътуват.
Нека да разпускат тия КПП и МВР да започне да си гледа работата, свързана с истински престъпления.
Наистина вече ми омръзна това положение.
Пикове няма , няма и да има .
Това е вече ясно..
Днес четох как Спа курорт в Кранево  ще приема туристи :
https://bgtourism.bg/230420200-hoteli-merki-plan-covid19/

А днес Ангелкова ще участва в онлайн срещас всички останали Министри на туризма

# 16 822
  • Шумен
lovely, никой не оспорва реалността на вируса. Вирусът съществува, но тежестта му е много спорна. Всеки организъм е различен и се справя по различен начин с която и да е болест. Като цяло сравнението с грипния вирус като сериозни последици - заразяване и усложнения е в полза на грипа. Най-често се прави сравнение с него, а и има ежегодна статистика затова го давам като пример.

# 16 823
  • Bulgaria
Ще отменят ИП и вируса магически ще изчезне? Дори да отменят ИП, мерките ще си останат, а неспазването им най-много да ни доведе до пълна карантина посред лято.

# 16 824
  • Пловдив
А това с пускане на децата от 7-ми и 12-ти клас..? Кажете, че не е глупост?

# 16 825
  • Bulgaria
А това с пускане на децата от 7-ми и 12-ти клас..? Кажете, че не е глупост?

Поредната, но аз не вярвам, че ще посмеят да го направят. Няма да са и малко майките, които няма да посмеят да си пуснат децата.

# 16 826
Скрит текст:
Не мисля че генерала го блазни политическа кариера. Не знам дали забелязахте оня ден когато говореше за трансплантации по време на пандемията. Как се оживи и с каква наслада говореше за работата си.
Мисля си че като военен щом се е захванал с НОЩ неговото разбиране е че трябва да доведе войната до край.

Военен хирург и трансплантации е оксиморон. НО, в България всички разбират от всичко, така че, защо не и Мутафчийски да се заеме с трансплантации....

...

Как не ви омръзна да плещите по въпроси, за които хал-хабер си нямате.. ето ви тук да си гледате екипа на успешно трансплантиран пациент..

# 16 827
Ще отменят ИП и вируса магически ще изчезне? Дори да отменят ИП, мерките ще си останат, а неспазването им най-много да ни доведе до пълна карантина посред лято.

Мдам, с тази идея за предсрочна отмяна на ИП, всъщност генерала Слънце вели да прехвърли отговорността върху задравния министър. Хем няма ИП, хем мерките ще си останат, ама във вид на заповеди. И ако нещата се объркат, Ананиев гърми, като бушон, а Слънцето-чист, като сълза.

# 16 828
Д-р Попов, ВМА инфекционист, в интервю по ТВ каза, че отдавна се знае, че някои народи имат по-голяма невъзприемчивост към някои зарази. Водещият попита "българската нация" или българския етнос. Той отговори, че е българския етнос, но нито му се говореше, нито му дадоха такава възможност. Може да се е чудел дали е "политкоректно".
Има обаче информации, че в САЩ сред афроамериканците жертвите са непропорционално повече. Казваха и че това е защото живеели в по-лоши условия. Подобно нещо четох и за Швеция, където пък повечето заразени и жертви са сред емигрантската общност.
Гените имат значение. И за хубаво и за лошо. Не може да се твърди, че някои са привилигировани, а други нисши.   В един случай е плюс, в друг минус.
Може след време едно непредубедено проучване да внесе яснота по въпроса, но може и някой да сметне резултатите за политически некоректни. А те всъщност само ще помогнат за акцентиране на вниманието.

# 16 829
Според мен вече хората са  толкова наплашени, че сами ще продължат да носят маски и да се дезинфекцират.
То направо се психясва с тия гелчета, кърпички,  спрейове с какви ли не антибактериални комбинации , че почти всеки 9/10 човека си носи в джоба такива.
Хубавото е , че фризьорките, маникюристките и почти всеки бизнес обърна внимание на почистването и започнаха най-накрая да поддържат добра хигиена.
Дано остане и занапред.

Общи условия

Активация на акаунт