COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 556
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 800
Не мисля че генерала го блазни политическа кариера. Не знам дали забелязахте оня ден когато говореше за трансплантации по време на пандемията. Как се оживи и с каква наслада говореше за работата си.
Мисля си че като военен щом се е захванал с НОЩ неговото разбиране е че трябва да доведе войната до край.

Военен хирург и трансплантации е оксиморон. НО, в България всички разбират от всичко, така че, защо не и Мутафчийски да се заеме с трансплантации....

Защо. Това че е военен означава че не бива да се интересува от нищо ли.
Значи само оперира като кон с капаци. И до там. Никакви странични интереси. Никакво развитие. Край.

# 16 801
Цитат
Американците послушаха Тръмп: Стотици пиха дезинфектанти и белина

27.04.2020 10:59; 24 часа онлайн     

Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит за превенция на новия щам на коронавируса. "Си Ен Ен" съобщава, че в последните дни телефонът за спешна помощ 911 е получил "стотици обаждания" за хора, приемали дезинфектанти.

Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган - уточнява, че на спешния телефон са получени рекордно много обаждания на хора, които са се опитали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите оплаквания. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други десет са погълнали друг вид домакински почистващи препарати, предаде Dariknews.

Причината е изказване на президента Доналд Тръмп, в което той предположи, че инжектирането на препарати за дезинфекция може да се използва в борбата с Covid-19.

Ахахахахаххаха, просто нямам думи. Вируса не знам дали ще ни убие, но простотията със сигурност.

# 16 802
  • гр. Варна
Слушах преди малко интервю с френски доктор, ...Каза, че цигарения дим може да разнася вируса до 10м.
Може ли линк към интервюто?

# 16 803
  • sofia
МК, ето за Елайза обща информация :

https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8% … D0%B9%D0%B7%D0%B0

Кришка, с какво право  определяте като глупост това, което пиша? Чудесно знам какво пиша. Сега само не ми изваждайте проучванията в лабораторни условия с голямо количество на вируса, което на практика в реалността няма как да се случи. Това сме го коментирали специално в тази тема много пъти, мисля, че е излишно да го правим отново.
Изобщо няма да цитирам изследвания. Не е нужно. Хората, които не искат да спазват правилата, изобщо не се интересуват от тях.
 От друга страна, баща ми е анестезиолог. С какво право, питам, невежите застрашават неговият живот? Въпросът ми е риторичен. Наистина, не ми отговаряйте. Но, омаловажаването на опасността е това, което ще погуби много...

# 16 804
Наистина, CNN изманипулираха думите на Тръмп и показаха на света как се тества "капацитет" на..
Цитат
Американците послушаха Тръмп: Стотици пиха дезинфектанти и белина

27.04.2020 10:59; 24 часа онлайн      

Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит за превенция на новия щам на коронавируса. "Си Ен Ен" съобщава, че в последните дни телефонът за спешна помощ 911 е получил "стотици обаждания" за хора, приемали дезинфектанти.

Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган - уточнява, че на спешния телефон са получени рекордно много обаждания на хора, които са се опитали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите оплаквания. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други десет са погълнали друг вид домакински почистващи препарати, предаде Dariknews.

Причината е изказване на президента Доналд Тръмп, в което той предположи, че инжектирането на препарати за дезинфекция може да се използва в борбата с Covid-19.

Ахахахахаххаха, просто нямам думи. Вируса не знам дали ще ни убие, но простотията със сигурност.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 11:37 от Анонимен

# 16 805
  • София
Цитат
Същите тестове за които Мангъров питаше, защо не се използват още в началото на ИП, хем пъти по евтини хем достатъчно налични в мрежата...
микробиолог проф. д.м.н. Енчо Савов: (от ТУК)
ELISA методът, по който ще бъдат тестват между 500 и 1000 произволно избрани при мащабно представително проучване, се използва рутинно във вирусологията  за доказване на антитела за вирусно или бактериално заболяване.
В случая, ако се използва този метод, се търсят антитела  при преболедували и с  доста преминала инфекция.
Методът е много подобен на бързия метод, използван преди време за доказване на антитела при преболедували. Той обаче е значително по-сериозен и изисква определена апаратура и обучени специалисти.  Затова може да се прилага само в сериозни лаборатории, като университетските или в големите болници.

Мисля, че това е обяснението - в Пловдив откриха нови лаборатории, сега тестват.

# 16 806
Не знам за карантина за пътуващи, но майка ми беше във Виетнам на екскурзия от 28.02. до 18.03. Тогава за туристи не е имало карантина,
Погледнах в профила във Фейбсук, където го прочетох, жената е написала, че са в карантина, живее в някакво градче близо до Ханой. Става дума за началото на февруари. Дезинфекцирали са дори автомобили и мотори, видях снимка.

ПП В един постинг от средата на март пише, че европейка е донсела пак короната, иначе са се били изчистили преди това. Може оттогава чак за туристи да се отнасяло, не знам.

# 16 807
Скрит текст:
Накрая ще стане така, че някои изобщо няма да спазват ограниченията, защото са над тия неща. Ще им се размине, защото ще извадят късмет, но колко други ще страдат ... И тези, на които им се размине, ще се правят на най-умните ''вижте, хем не спазвах ограниченията, хем нищо не ми стана''.
Като чета и тая тема, и на други места, и се ужасявам.
Винаги е имало такива тарикати /калитковци/. Дразни ме обаче това, че много от тях се изживяват като "лидери" и търсят последователи. Не може ли да си правят каквото са решили, без да го афишират и повтарят по сто пъти. Това голямо его ли е, комплексарщина и глупост ... , но категорично е липса на отговорност и емпатия.

Скрит текст:
Какво е свършил на този си.пост? Какво е договорил, осигурил?
Германия още в средата на февруари е била подготвила всичките си лаборатории, с апаратура, с хора, с тестове. Още в началото на март са били преорганизирани всички болници и изработен протокол за несмесване на потоците. А него идването на вируса го изненада както снегът всяка година столична община.
Защо масово карантинираха болници и отделения? Защо няма достатъчно тестове? Защо още няма защитни облекла и маски за всички лекари?
Не е негова работа да доставя тестове, предпазно облекло, да осигурява места в болниците, да преструктурира здравната система. Това е работа на изпълнителната власт.
След като светила в областта на инфекциозните вирусни заболявания говореха за грип и така са му подали информацията, какво да каже! Когато започнаха първите случаи и се видяха пораженията от пневмониите, всички смениха плочата.
Защо лекарския съвет - светила на куп, начело с проф. Костов, нищо не направиха. Такова ръководство написаха за лекарите, че 10% от всички случаи у нас са медицински персонал.
Нека нещата се погледна малко по мащабно и малко в дълбочина.

Тук няма да се съглася - точно негова работа е, защото е военен медик. А военната медицина точно с това се занимава, разбира се, ако човек се е посветил на нея, а не да е военен хирург, пък да мисли за трансплантации...
Военните медици трябва да знаят и да имат готовност да преструктурират системата на здравеопазването бързо и ефективно във времена на война, спешност, бедствия...Иначе, защо са военни? Цяла военна болница имаме, която се занимава с...цивилна медицина. Нали точно за това него сложиха начело на Щаба? Има колкото си искате други добри хирурзи и медици и професори цивилни, но точно военен поставиха начело, за да може като професионалист да реагира. За съжаление, не виждам такава реакция у този господин - виждам само броене на болни. Не го видях да пътува, за преглежда готовността, да се интересува лично.. само като Борисов го покани и той ходи с него по клисар. А реакцията на системата на здравеопазване и преструктурирането кучета ги яли. Като го гледам колко е добър като военен, чудя се колко ли е добър като хирург? Да, трудно е да се носят две дини под една мишница - и военен, и хирург, обаче, ако не може да се справи, да предостави възможност на други. А не всичко да пише на гърба на Борисов. Борисов не е медик.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 17:48 от DeltaAzimut

# 16 808
Скрит текст:
МК, ето за Елайза обща информация :

https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8% … D0%B9%D0%B7%D0%B0

Кришка, с какво право  определяте като глупост това, което пиша? Чудесно знам какво пиша. Сега само не ми изваждайте проучванията в лабораторни условия с голямо количество на вируса, което на практика в реалността няма как да се случи. Това сме го коментирали специално в тази тема много пъти, мисля, че е излишно да го правим отново.
Изобщо няма да цитирам изследвания. Не е нужно. Хората, които не искат да спазват правилата, изобщо не се интересуват от тях.
 От друга страна, баща ми е анестезиолог. С какво право, питам, невежите застрашават неговият живот? Въпросът ми е риторичен. Наистина, не ми отговаряйте. Но, омаловажаването на опасността е това, което ще погуби много...

Не омаловажавам нищо. И спазвам правилата. В Германия може да се сяда на пейка, на тревата също.

Не знам кой застрашава баща Ви, но мъжът ми също всеки ден работи с корона пациенти и не съм тръгнала да трия сол по главата на някого, че ще го убие, защото не спазва мерките. Той също не би го направил.

Ли Лу, не знам, тя беше от 28.02 там, може да е била приключила карантината вече. Или да е била само за местни, а не за туристи. Странно наистина.

# 16 809
Влизам да кажа, че световните статистики много ме радват и особено в най-засегнатите държави има голям спад.
Някой вярва ли му на Бойко, че има шанс преди 13 май да отменят ИП?

# 16 810
  • София
Е, Делта, човекът си е хирург. Логистиката е друг раздел от военното дело.

# 16 811
На "частно" какво отиваш, че ми стана интересно?

Болница/ци където приема става само срещу заплащане и то не малко.
Под секрет да ти кажа, това, че ще извадиш кешовицата не ти гарантира материализиране на лекар, ако същия е болен. Понеже съвсем скоро минах през това, та за това питах. Частно не е автоматично равно на излекуван.Wink Иначе и аз не помня кога съм ходила на лекар без да плащам...

Забелязвам, че хората с пари се мислят за безсмъртни, а тези без се скъсват да плюят който сварят, че им е виновен. Всеки с правото си.

# 16 812
  • Bulgaria
Мирослав Ненков: Управляващите нямат никаква представа какво представлява здравеопазването.

https://www.actualno.com/healthy/miroslav-nenkov-upravljavashtit … LxwIrT1LmyKeBTJAM

# 16 813
  • Пловдив
DeltaAzimut, и военен, и хирург ... като станеш лекар във военна болница, ти дават и чин, няма друг начин. Едно време всички лекари и медицински сестри при завършването си получаваха и военни книжки, понеже подлежат на мобилизация. Какъв ти е чинът, зависи от прослуженото време и от заслугите. Генералски звания не се раздават на килограм и за нищо.
И във ВМА се правят чернодробни трансплантации, та не виждам защо Мутафчийски да няма отношение и мнение по въпроса.
Където е имало възможност, са се преструктурирали болници и отделения. Само че възможностите са малки.
В Пловдив например имаме цяла болница, определена за лечение на Ковид 19.
Иначе любители на писане бол в тази държава.

# 16 814
Е, Делта, човекът си е хирург. Логистиката е друг раздел от военното дело.

Освен военен, подчертавам, военен хирург, е и началник на Военна болница. Това нищо ли не означава? Названието Военна, има някакъв смисъл - какъв ли? Хм... 😉

Общи условия

Активация на акаунт