COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 913
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 785
Съфорумката се пошегува,но е и права.Дали  ще има "бременни "по на месец-два?Едва ли ще искат снимка от ехограф или ЧХГ?liiya,много точно

# 16 786
Нали досега се ревеше, че хората се обездвижили от седене вкъщи. Всички бяха спортисти, бегачи в парка, които си пропускат тренировките. Сега пък се реве що няма пейки за посядване Laughing

# 16 787
  • София
Да споделя само, че тия дистанционните термометри, с които мерят температурата от разстояние, не са ефективни. Със сигурност някои от тях.
Личен обикновен термометър показа 38,8, другият отчете 36,5. И така няколко пъти- в рамките на броени минути разлика в измерването.
Така, че масовото мерене на температура.... е ненадеждно.

# 16 788
Ще видите сега как зорът не е бил децата да са на въздух в парка. Цял ден се дава на майките, а те ще са единици.
Друг е гъделът.
За сметка на това, се радвам за спортуващите и хората с кучета, те ще си използват времето и ще пълнят парка.

# 16 789
Потресена съм.Грозните коментари към Мутафчийски..
Грозно и възмутително.
Това сочи едно: Тези хора дори не могат да асимилират сериозността на проблема. А камо ли да се очаква от тях да направят нещо във вярната посока. Дано са нищожно малка част от обществото, защото в противен случай никак няма да е добре... Нивото им пък въобще не си заслужава да се коментира.

# 16 790
МК, ето за Елайза обща информация :

https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8% … D0%B9%D0%B7%D0%B0

Кришка, с какво право  определяте като глупост това, което пиша? Чудесно знам какво пиша. Сега само не ми изваждайте проучванията в лабораторни условия с голямо количество на вируса, което на практика в реалността няма как да се случи. Това сме го коментирали специално в тази тема много пъти, мисля, че е излишно да го правим отново.

# 16 791
  • София
Някой дали проследи колко станаха общо заразените в Мизия? Дали тестваха всички или още не са?

# 16 792
  • Пловдив
Ох, милия той!

Ами когато говореше , че е грип? Ами когато говореше, че е ад? Инфекция с невиждана ярост? Ами когато рекламираше точно през функцията си на шеф на НОЩ частните далавери на Пеевски за......фурми?

Какво е свършил на този си.пост? Какво е договорил, осигурил?
Германия още в средата на февруари е била подготвила всичките си лаборатории, с апаратура, с хора, с тестове. Още в началото на март са били преорганизирани всички болници и изработен протокол за несмесване на потоците. А него идването на вируса го изненада както снегът всяка година столична община.
Защо масово карантинираха болници и отделения? Защо няма достатъчно тестове? Защо още няма защитни облекла и маски за всички лекари?

Не съм.човек, дето ще тръгне да обижда, но и не виждам с какво е спечелил уважение вашия генерал.

И как "нашият генерал" да ги осигури? Баце казва кога, дали и как.
НОЩ осигури малко повече шум, за да се бръкнат хората и да започнат да правят дарения.
Лаборатории, апаратура, тестове, всичко това е пари, но пари няма. И лекари няма, и медицински сестри няма.
Никой не е бил изненадан от вируса, още по-малко хората от щаба. Обаче го изкараха пред народа, за да стиска зъби и да не каже "Хора, положението откъм състояние на болници, персонал и техника е много, много зле. Давайте пари, че и 1000 теста не можем да купим, а само 600." Няма как да се сравняваме с Германия.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 11:05 от dundi73

# 16 793
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Бяха затворени парковете за преминаване, единствено можеше кучетата да разхождат там. Нали затова се оплакваха, че с куче може, а с дете не може.
А сега може ли да се остава там и да се събират на групи  и какво точно са направили с гръмкото отваряне на парковете.............
Направили са едно "каре" , така му викат в затвора, където затворниците излизат на въздух под контрола на охрана.

Даже и затворниците май имат право да поседнат... Close
Добре ...За какво право говорите...Има опасен вирус, за който няма ваксина и лечение...Какво не разбирате?!?

Несядането на пейка няма да измисли ваксина и лекарство, нито сядането на пейка ще разпространи вируса. Иначе всичко разбирам, затова се чудя дали отговорните за тези мерки изобщо си правят труда да се информират за новостите покрай вируса. Изобщо не съм убедена, че е така. Изобщо не смятах да коментирам парковете, обаче защо да сложили тия пъдари на 2 метра един от друг? За да става струпване на хора И с тях ли?

Mama Nana, възможно е,не съм се интересувала. Но карантина за туристите не е имало тогава поне, сега вече може и да има, не знам.

Съмнява ме, да има пъдари на такова разстояние. Снимката беше от подготовката, тогава е нормално да е имало повече хора. Някой ходи ли реално да види? Аз съм на работа сега, но си мисля довечера да се опитам да хвана прозореца за спортуващи. Ако отида, ще докладвам каква е работата и как са организирани нещата.

# 16 794
Не е толкова неопасен, макар че до миналата година масово зимните течности за чистачки се правеха почти изцяло с метанол, понеже е по-евтин. От нищожни дози метанол се ослепява (унищожава зрителния нерв), а 20 гр е летална доза 50. Но наистина този въпрос не бе към Мутафчийски.
Но това е ако го изпиеш.
Или вдишаш, но подобно загазяване малко трудно се получава, макар че ако караш в лапавица след 1-2 тира в двупосочно движение на всеки 10-15 сек трябва да си чистиш стъклото и може и да се натрупа.

# 16 795
"Още не можем да го заявим директно, но ще излезе, че нашето население е невъзприемчиво към този вид вирус“, коментира още д-р Тодоров.
w[/url]

Надявам се, че това е някаква шега или е иронично, казано от лекар. Защото иначе ще излезе, че благодарение на хан Крум, хан Тервел и още ханове, както и наа шкембе чорбата и 60-градусовата ракия българите ни един вирус не ги лови. Булгар, булгар...

Хайде помисли малко преди да пишеш.
Таласемичният ген е възникнал като следствие от маларията. Съответно таласемиците не се разболяват от тази болест.
Това в пример за невъзприемчивост.
Дали българите са невъзприемчиви към новия вирус не знам. Но също така знам, че не съм по-компетентна от лекаря, цитиран по-горе, който между другото нищо не твърди, а изказва предположение.

И престанете с тия препратки към Бай Ганьо. Имам чувство, че 90% от хората, които препращат към героя не са го чели.

Хайде малко помисли и после коментирай. Ако някой лежи на тази, че българският невероятен ген, ще го спаси, може да си изиграе доста лоша шега.
Не, българите не сме богоизбрани, въпреки че Господ е българин.
Никой на нищо не лежи.
Камо ли пък на "невероятен".
Но пък и както виждаш вирусът не е разпределен равномерно.
Задавала ли си си въпроса Защо?

И въобще не говоря само за България. Има доста други страни, в които няма данни за апокалипсис.

# 16 796
  • При семейството си
Да споделя само, че тия дистанционните термометри, с които мерят температурата от разстояние, не са ефективни. Със сигурност някои от тях.
Личен обикновен термометър показа 38,8, другият отчете 36,5. И така няколко пъти- в рамките на броени минути разлика в измерването.
Така, че масовото мерене на температура.... е ненадеждно.

Това е вярно. При нас се е получавал и обратния ефект:  термометърът от разстояние измерва Т, обикновеният не, пак повторено няколко пъти.
Как са нещата със съпруга ти?

# 16 797
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Бяха затворени парковете за преминаване, единствено можеше кучетата да разхождат там. Нали затова се оплакваха, че с куче може, а с дете не може.
А сега може ли да се остава там и да се събират на групи  и какво точно са направили с гръмкото отваряне на парковете.............
Направили са едно "каре" , така му викат в затвора, където затворниците излизат на въздух под контрола на охрана.

Даже и затворниците май имат право да поседнат... Close
Добре ...За какво право говорите...Има опасен вирус, за който няма ваксина и лечение...Какво не разбирате?!?

Несядането на пейка няма да измисли ваксина и лекарство, нито сядането на пейка ще разпространи вируса. Иначе всичко разбирам, затова се чудя дали отговорните за тези мерки изобщо си правят труда да се информират за новостите покрай вируса. Изобщо не съм убедена, че е така. Изобщо не смятах да коментирам парковете, обаче защо да сложили тия пъдари на 2 метра един от друг? За да става струпване на хора И с тях ли?

Mama Nana, възможно е,не съм се интересувала. Но карантина за туристите не е имало тогава поне, сега вече може и да има, не знам.

Съмнява ме, да има пъдари на такова разстояние. Снимката беше от подготовката, тогава е нормално да е имало повече хора. Някой ходи ли реално да види? Аз съм на работа сега, но си мисля довечера да се опитам да хвана прозореца за спортуващи. Ако отида, ще докладвам каква е работата и как са организирани нещата.

Надявам се да си права. Че иначе наистина би било контрапродуктивно. С нетърпение чакам да споделиш. Flowers Hibiscus

# 16 798
Същите тестове за които Мангъров питаше, защо не се използват още в началото на ИП, хем пъти по евтини хем достатъчно налични в мрежата...
Някой от хората с познания може ли да даде повече информация за този тест Елайза, който се базира на изследване на IgA и IgG? Бързите тестове изследваха IgM и IgG. Каква е разликата между тези два имуноглобулина IgA и IgM във връзка с коронавируса?

# 16 799
Вие се оплаквате от стражата в Софийските паркове,а нашите полицаи ни радват
https://infopleven.com/%d1%81-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8f-%d0 … %bd%d0%b0-%d0%bd/

Общи условия

Активация на акаунт