COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 926
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 770
Не мисля че генерала го блазни политическа кариера. Не знам дали забелязахте оня ден когато говореше за трансплантации по време на пандемията. Как се оживи и с каква наслада говореше за работата си.
Мисля си че като военен щом се е захванал с НОЩ неговото разбиране е че трябва да доведе войната до край.

Военен хирург и трансплантации е оксиморон. НО, в България всички разбират от всичко, така че, защо не и Мутафчийски да се заеме с трансплантации....

До момента мерките бяха правилни, като се има предвид, че светът изтрещя тотално. Но с напредване на времето, когато базираната на факти информация вече е налична, трябва да се преосмислят действията на щаба и да се направи преценка за разхлабването на мерките. И още нещо - ако е вярно, че в Александровска болница са отделени само 25 легла за болни от Коронавирус, това е несериозно и не мисля, че Щабът си е свършил добре работата за подготовка и реакция на тази пандемия. Щом за Александровска са толкова, какво остава за другите по-малки болници в страната?
Що за подготовка е това, господа от Щаба?

# 16 771
  • София
Мутафчийски наистина има вид на интелигентен човек, а такива не виреят в нашенската политика. Ще направи грешка, ако се подлъже и тръгне да прави политическа кариера.
Лично мнение.

# 16 772
Ох, милия той!

Ами когато говореше , че е грип? Ами когато говореше, че е ад? Инфекция с невиждана ярост? Ами когато рекламираше точно през функцията си на шеф на НОЩ частните далавери на Пеевски за......фурми?

Какво е свършил на този си.пост? Какво е договорил, осигурил?
Германия още в средата на февруари е била подготвила всичките си лаборатории, с апаратура, с хора, с тестове. Още в началото на март са били преорганизирани всички болници и изработен протокол за несмесване на потоците. А него идването на вируса го изненада както снегът всяка година столична община.
Защо масово карантинираха болници и отделения? Защо няма достатъчно тестове? Защо още няма защитни облекла и маски за всички лекари?

Не съм.човек, дето ще тръгне да обижда, но и не виждам с какво е спечелил уважение вашия генерал.

# 16 773
Накрая ще стане така, че някои изобщо няма да спазват ограниченията, защото са над тия неща. Ще им се размине, защото ще извадят късмет, но колко други ще страдат ... И тези, на които им се размине, ще се правят на най-умните ''вижте, хем не спазвах ограниченията, хем нищо не ми стана''.
Като чета и тая тема, и на други места, и се ужасявам.
Винаги е имало такива тарикати /калитковци/. Дразни ме обаче това, че много от тях се изживяват като "лидери" и търсят последователи. Не може ли да си правят каквото са решили, без да го афишират и повтарят по сто пъти. Това голямо его ли е, комплексарщина и глупост ... , но категорично е липса на отговорност и емпатия.

Какво е свършил на този си.пост? Какво е договорил, осигурил?
Германия още в средата на февруари е била подготвила всичките си лаборатории, с апаратура, с хора, с тестове. Още в началото на март са били преорганизирани всички болници и изработен протокол за несмесване на потоците. А него идването на вируса го изненада както снегът всяка година столична община.
Защо масово карантинираха болници и отделения? Защо няма достатъчно тестове? Защо още няма защитни облекла и маски за всички лекари?
Не е негова работа да доставя тестове, предпазно облекло, да осигурява места в болниците, да преструктурира здравната система. Това е работа на изпълнителната власт.
След като светила в областта на инфекциозните вирусни заболявания говореха за грип и така са му подали информацията, какво да каже! Когато започнаха първите случаи и се видяха пораженията от пневмониите, всички смениха плочата.
Защо лекарския съвет - светила на куп, начело с проф. Костов, нищо не направиха. Такова ръководство написаха за лекарите, че 10% от всички случаи у нас са медицински персонал.
Нека нещата се погледна малко по мащабно и малко в дълбочина.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 10:24 от Mama_Nana

# 16 774
  • BG
Мутафчийски наистина има вид на интелигентен човек, а такива не виреят в нашенската политика. Ще направи грешка, ако се подлъже и тръгне да прави политическа кариера.
Лично мнение.
Въобще не вярвам, че има такова желание. Личи му, че е от хората, които харесват работата си и съответно са добри в нея.

# 16 775
Какво е станало в Дубай?
Да не са пили спирт?
Излезе информация, че дезинфектанта, който сме получили от Дубай бил изтеглен от търговската мрежа, защото имал токсични съставки. И аз се чудих какво е имало, а то се оказа метилов алкохол. Метиловият алкохол е токсичен ако го пиеш. Евентуално може да има токсично действие ако голямо количество ти проникне през кожата или се надишаш с голямо количество пари. Ама да напоиш памук и да дезинфекцираш някаква повърхност или ръцете си нищо няма да стане, а тези от Биволъ търсят под бивола теле.
Не е толкова неопасен, макар че до миналата година масово зимните течности за чистачки се правеха почти изцяло с метанол, понеже е по-евтин. От нищожни дози метанол се ослепява (унищожава зрителния нерв), а 20 гр е летална доза 50. Но наистина този въпрос не бе към Мутафчийски.
Даже си мисля тези "брифинги" - а те са си пресконференции, да бъдат разредени до 3 пъти седмично, после до веднъж. И въпросите да се подават писмено преди това. Иначе се получава една говорилня и парад на глупостта, задават се едни и същи въпроси през ден. Кой го интересува, кой иска да знае точно кой в колко часа колко теста е направил, кой се плаши, нема угодия. Тука чета глупости за парковете - ами не може да се седи и да се правят хепънинги, как не го разбра това масата народ недоумявам! Ми като не ви изнася, не ходете!

# 16 776
Отнасят го, щото лъжат!

П. Паунова (Свободна Европа)
'Няколко дни пак ни се караха. На 16-ти генералът каза, че последните два дни (т.е. на 15 и 16 април) хората “масово напускали София”. Няколко дни по-късно пред БНТ повтори това за “масовото”. Младен Маринов се караше. Социалният Деница Сачева дори обясни, че имало хора, дето искали “свобода на заразяване, маскирана като свобода на изразяване”.

Е, всичко това не е вярно. Ама хич не е вярно. Напускащите София коли в тия дни са между 20 и 30 хиляди. А влизащите в града пак толкова. (Да, има аргумент, че хората идват на работа в столицата. Но и си тръгват, нали?) Това съотношение между влязли и излязли коли миналата, 2019 е доста по-различно в еквиватентните дни преди Великден.

В петък (след забраната от 00.00 ч на 17 април) в града влизат и излизат значително по-малко. Да може да е заради забраната, ама може и да е защото е официален почивен ден. А в понеделник връщащите се са с малко повече от излизащите.

Иначе обаче си намираме на приказка: свобода на заразяване и масово напускане на София.'

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30577792.html

# 16 777
  • Варна
Може ли малко бременните , от снощи примерно , да се разхождат в парка  ?

# 16 778

Ох, като чуя такова сравнение с Германия и мед ми капе на сърдцето! Или с Ю Корея! Аферим!
А вируса хвана по долни гащи целия свят, без Германия, Ю Корея и Тайван. И може смело да добавим и България, но ние и насреща да тичкаме следващите 100 години няма да се сблъскаме в тази тройка. Усещате ли се колко наивно звучат въпросите ви, все едно не живеете тук (имам спомен, че сте в България), че цялата мара втасала, само че защо генерала с едно щракване на пръстите е трябвало да оправи всичко на шес!

# 16 779
Не е толкова неопасен, макар че до миналата година масово зимните течности за чистачки се правеха почти изцяло с метанол, понеже е по-евтин. От нищожни дози метанол се ослепява (унищожава зрителния нерв), а 20 гр е летална доза 50. Но наистина този въпрос не бе към Мутафчийски.
Но това е ако го изпиеш.

# 16 780
  • София
Ако си спомняте, в самото начало парковете бяха отворени за преминаващи по алеите - т.е. това, което сега разрешиха с толкова фанфари. Затвориха ги, защото за доста хора отиването в парка е всъщност отиване до парка, за да седнат там на пейка и на сладки приказки. Заради това и ги затвориха. Сега ги отварят, но с отряди от гавази, които да следят някой да не кривне от маршрута, то малко остана и с тъпан да отмерват крачките "леви, леви, раз, два, три". Ами смешно е и е жалко, щото винаги сред разумните хора, които искат и могат сами да се ограничават, когато е необходимо, се намират достатъчно нахални и гръмогласни идиоти, които газят наред забраните и накрая всичко свършва с налагане на полицейщина за всички.

# 16 781
  • Bulgaria
Някой от хората с познания може ли да даде повече информация за този тест Елайза, който се базира на изследване на IgA и IgG? Бързите тестове изследваха IgM и IgG. Каква е разликата между тези два имуноглобулина IgA и IgM във връзка с коронавируса?

# 16 782
Скрит текст:
Виетнам, съседка на Китай - 95 милиона жители, имат 270 случая и 0 смъртни случая. Наскоро обявиха, че са овладяли епидемията.
Те обаче действат доста по-строго от Европа. Ако не са ме излъгали, Виетнам още на няма и десет случая е бил сложил общини под карантина - не като българската, а като френската. И карантината на пътуващи я е имало още, докато не са били засегнати самите те. А контролът го е поема разбира се армията.

Не знам за карантина за пътуващи, но майка ми беше във Виетнам на екскурзия от 28.02. до 18.03. Тогава за туристи не е имало карантина, но навсякъде са им мерили температурата. Хотели и ресторанти са били отворени.

# 16 783
Потресена съм.Грозните коментари към Мутафчийски...
Скрит текст:
Скрит текст:
Ужас. Аз продължавам да съм в недоумение как и защо всичките негативи ги отвлича той. Нима нещо зависи от него? Нито решения може да взима, нито нищо. Но важното е на Борисов рейтинга да расте, винаги другите да обират калая за всяка ситуация, в която той е виновен.

Обира всичките негативи защото е поставен за бушон.  Или дезинфекционна кърпичка. В момента играят на доброто и лошото ченге.  ББ е доброто,  той иска най доброто за народа, иска да го пусне да живее нормално, но лошите НОЩ не разрешават.

# 16 784
Скрит текст:
Виетнам, съседка на Китай - 95 милиона жители, имат 270 случая и 0 смъртни случая. Наскоро обявиха, че са овладяли епидемията.
Те обаче действат доста по-строго от Европа. Ако не са ме излъгали, Виетнам още на няма и десет случая е бил сложил общини под карантина - не като българската, а като френската. И карантината на пътуващи я е имало още, докато не са били засегнати самите те. А контролът го е поема разбира се армията.

Не знам за карантина за пътуващи, но майка ми беше във Виетнам на екскурзия от 28.02. до 18.03. Тогава за туристи не е имало карантина, но навсякъде са им мерили температурата. Хотели и ресторанти са били отворени.
Те си имат други болести, които за нас са смъртоносни. Имунитета, който са придобили е напълно възможно да ги предпазва до някаква степен. Огледайте данните за държавите в тези региони.

Общи условия

Активация на акаунт