COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 490
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 740
  • на пистата
Потресена съм.Грозните коментари към Мутафчийски...
Скрит текст:
Скрит текст:

# 16 741
Много народ се е хванал на ПР акцията - отваряме парковете, нищо не отварят само разрешават преминаването през асфалтовите алеи, което досега беше забранено и го нарекоха разхлабване на мерките. Майките с деца дали ще си разхождат децата около блока или по улиците или там все тая.
Как въобще наричате това разхлабване - може да минеш само по алеята на разстояние, влизаш от едно място излизаш от друго, нямаш право нищо да пипаш, нищо да ползваш, да не хвърляш боклук и да не седиш повече от два часа.
Как не сложиха декларация на вход и изход, че да ти контролират двата часа.
А единично спортуващите и те могат да са по алеята - тичащите  и каращите колело.
Моето разбиране за отворен парк и градинка не е това, това си е просто разрешение за преминаване през марка.
Така ползват парковете, тези, които преминават за по-пряко оттам на птъ за работа или за вкъщи, но в момента и те са прецакани, щото във времето което се ходи на работа парка  е затворен.
Та нищо не са отворили инищо не са разхлабили, просто отвориха няколко алеи затворени за преминаване да се минава оттам.

А пък Фандъкова дизенфекцира ли ги алеите, обичайните дейности по чистотата извършват ли се, пръска ли се кърлежи - щото миналата година бяха пълни парковете с кърлежи и т. н питам аз или ги държахме затворени да си пестим от дейности и сега не смята и да прибират кошчетата щом е забранено в тях да хвърляш боклук.

# 16 742
  • Bulgaria
Скрит текст:
Скрит текст:
Ужас. Аз продължавам да съм в недоумение как и защо всичките негативи ги отвлича той. Нима нещо зависи от него? Нито решения може да взима, нито нищо. Но важното е на Борисов рейтинга да расте, винаги другите да обират калая за всяка ситуация, в която той е виновен.

# 16 743
За преминаване през парка и досега не мисля, че имаше ограничение. Не можеше да се остава там и да се събират групи. Но за да минеш през парка отивайки някъде нямаше проблем. Не мисля, че навън е толкова опасно да се заразиш, особено ако спазваш дистанция и носиш маска. Аз лично предпочитам да махнат КПП-та и да си ходим някъде по горите.

# 16 744
Бяха затворени парковете за преминаване, единствено можеше кучетата да разхождат там. Нали затова се оплакваха, че с куче може, а с дете не може.
А сега може ли да се остава там и да се събират на групи  и какво точно са направили с гръмкото отваряне на парковете.............

# 16 745
  • София
Бяха затворени парковете за преминаване, единствено можеше кучетата да разхождат там. Нали затова се оплакваха, че с куче може, а с дете не може.
А сега може ли да се остава там и да се събират на групи  и какво точно са направили с гръмкото отваряне на парковете.............
Направили са едно "каре" , така му викат в затвора, където затворниците излизат на въздух под контрола на охрана.

# 16 746
Днес 58 нови случаи, дано останем така и да не качваме повече. За сега аз лично не виждам никакво разнасяне от "голямото пътуване",

# 16 747

Вие лично какво искате да правите в парка, което сега не можете да правите.

# 16 748
За пореден път Плевен е на първо място по брой заразени,за съжаление.NaM,и аз сутринта четох коментари в гугъл под статията от Нова тв.Наистина са ужасни.Вярно е,че някой път прекалява с резките си изказвания,но пък толкова омраза..Човекът първо говореше с мек и благ тон,призоваваше,молеше,но видя,че ефект няма.Болно ми е да си призная,но ние сме ужасен народ.Само България е в тази криза,само България е в ИП(което наистина е половинчато,пък и да не говорим,че карантина нямаме),само българите търпят рестрикции и само нашите права са ограничени.Другите държави си свиркат и си живеят живота.Как пък и още има хора,които не разбраха каква е целта на мерките.Не съм на принципа" Ще станем като Италия".Нито съм го твърдяла,нито го искам.Не е и възможно.Италия е с население 60млн,а България 7млн.Но ако не се пазим ние,няма кой да ни опази.Едва ли е държавна тайна,че капацитета на здравните заведения,апаратура и медицински кадри е ограничен.Аз лично очаквам тенденцията да е към покачване на случаите.От няколко дена се тестват огнища,при които е нормално да има широко разпространение на заразата.Някъде дали може да се открие информация за заразените от Плевенска област?Интересуват ме населени  места.Засега знам за Буковлък,Коиловци,Славяново, Долна Митрополия,Червен бряг и Белене.

# 16 749

Аспирин протект се изписва много често от кардиолозите  при възрастни пациенти с високо кръвно или други сърдечно-съдови оплаквания.
Аз го пия и ми е предписан (препоръчан). Забравям понякога с месеци, после пак почвам. Имам разширени вени обаче, дори операция правена. Не е за високо кръвно точно, но е съдоразширяващо и точно този май не дразни стомаха и да вреди.  А и да уточня , че не съм стара  де. Ами..все пак..нали..
За тромбозите не е нещо ново. Доста отдавна се писа и коментира, дори и тук май имаше статии качени. Започнах пак да го пия сега. Но все пак при мен беше преди вируса препоръчан, заради вените. Май и ние сме рискови така погледнато ((
Мисля най-после тази седмица да се изследвам за антитела. Ще кажа тук за резултата.

# 16 750
Скрит текст:
Скрит текст:
Ужас. Аз продължавам да съм в недоумение как и защо всичките негативи ги отвлича той. Нима нещо зависи от него? Нито решения може да взима, нито нищо. Но важното е на Борисов рейтинга да расте, винаги другите да обират калая за всяка ситуация, в която той е виновен.

От друга страна след два месеца наблюдения поне можем да бъдем сигурни, че ген. Мутафчийски е точният човек за непопулярната позиция да ни обяснява как  МОЖЕ БИ (както днес каза е комплимент да му искат точни прогнози) животът на Земята няма да е същият. Никой друг не би издържал на това и щеше да е избягал отдавна. Аз лично не мога да посоча политик или лекарски специалист от последните 30 години, който би правил това което прави той. Не знам, ако имате идеи, кажете. Огромна част от политиците ни са страхливци, а лекарите не биха поели такъв товар, а и повечето медиини герои от средите или се скриха или дават акъл без отговорност. Кризата показва много истински лица.

# 16 751
Голяма тема за парковете Stuck Out Tongue Winking Eye
Някъде назад, беше споменато, че и в Смолян реват за парк, сигурно се шегуват чудейки се  коя козя пътека към гората да хванат.

Слушах преди малко интервю с френски доктор, като препоръка - сапун, проветряване, маска, отстояние поне 2-3 метра. Каза, че цигарения дим може да разнася вируса до 10м.

# 16 752
Много е несериозно да се твърди, че българина този вирус не го лови. Нито сме с уникални гени, нито сме имунизирани по рождение. Не дърпайте дявола за опашката, както се казва.

Норвежците са разработили бърз, евтин и надежден тест, който показва дали си изкарал вируса. Планират да си тестват цялото население час по-скоро.

А вчера не са имали нито един смъртен случай.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 09:35 от Fenris

# 16 753
Съдържанието на метилов спирт ли било страшното в дезинфектанта от Дубай? Тези не са в ред!

# 16 754
"Още не можем да го заявим директно, но ще излезе, че нашето население е невъзприемчиво към този вид вирус“, коментира още д-р Тодоров.

Който напомни, че в инфекциозният процес е важен човекът – как той реагира на инфекциозния агент, а не какво прави агентът.
„Не мога да се съглася, че имаме пик на нещо или бум на нещо. 90-те човека, които днес бяха обявени са събирани три дни преди да бъдат качени на PCR“, бяха още думите му.
https://darikradio.bg/d-r-georgi-todorov-namame-veche-barzi-test … eCZY4LGNyqVXBpfNw

Моля, не разпроспранявайте непотвърдена и вероятно фалшива информация.
Защо всъщност нямаме много заболели?
Отговорът е съвсем прост, но много хора са слепи да го видят.
- Защото сме малко народ на сравнително голяма територия и спазваме някакви елементарни правила. За разлика от циганите, които са нагъсто и не спазват правила. При тях са почти всички огнища и случаи.
- защото в момента почти не пътуваме, само международните шофьори вървят и само те разнасят заразата
-защото не тестваме достатъчно.
 Точно по същата причина Швеция няма чак толкова много болни като Италия и Испания. Тя е рядко населена.Ако спазваха и правила за дистанция щяха да са с най-малко болни в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт