COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 781
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 845
  • Далечният изток

Съмнява ме, да има пъдари на такова разстояние. Снимката беше от подготовката, тогава е нормално да е имало повече хора. Някой ходи ли реално да види? Аз съм на работа сега, но си мисля довечера да се опитам да хвана прозореца за спортуващи. Ако отида, ще докладвам каква е работата и как са организирани нещата.

Всъщност някой подвежда в случая, говорейки по новините за собственици на кучета и спортуващи, които можели да ходят по парковете до 9.30 и след 18.30 ч. В заповедта на Ананиев няма нищо подобно за спортуващи, само за кучета. Това за спортуващите май дойде от Фандъкова вчера в едно интервю, а след като заповедта не разрешава спортуване, може някои да отнесат и глоби...

# 16 846
Няма  такъв случай ли ?
има,  от първите случаи

# 16 847
Не мисля че генерала го блазни политическа кариера. Не знам дали забелязахте оня ден когато говореше за трансплантации по време на пандемията. Как се оживи и с каква наслада говореше за работата си.
Мисля си че като военен щом се е захванал с НОЩ неговото разбиране е че трябва да доведе войната до край.

Военен хирург и трансплантации е оксиморон. НО, в България всички разбират от всичко, така че, защо не и Мутафчийски да се заеме с трансплантации....

Според теб военните хирурзи какво правят? Те са точно като и цивилните, всеки със своята специалност, с тази разлика, че работят за военните.
Между другото от гледна точка на опит, тези които са работили във военна болница имат много по- голям опит, особено когато стане дума за травми.

# 16 848
  • Bulgaria
Това с цигарения дим може да има логика ако пушачът е вирусоносител. В другите държави май масово е забранено пушенето на открито, а ние много обичаме да си се събираме на по кафенце и цигара на обедните почивки. Няма да се учудя и така да става заразяването в колективите.

# 16 849
Аз продължавам да чакам да обявят колко теста са направени през изминалата седмица. Смятам, че е от особена важност, и не разбирам защо тази цифра не се споделя...

# 16 850
Всъщност някой подвежда в случая, говорейки по новините за собственици на кучета и спортуващи, които можели да ходят по парковете до 9.30 и след 18.30 ч. В заповедта на Ананиев няма нищо подобно за спортуващи, само за кучета. Това за спортуващите май дойде от Фандъкова вчера в едно интервю, а след като заповедта не разрешава спортуване, може някои да отнесат и глоби...

Собствениците на кучета трябва ли да водят и кучето? От юридическа гледна точка май не е задължително - достатъчно е да си взема фактура от зоомагазин, за да докажа, че съм собственик.
Пак ще се прекроява и тази заповед.

# 16 851
Тъй като много коментирате Генерал Мутафчийски - кариера, специализации и т.н., можехте просто да отворите Гугъл и да прочетете

https://www.vma.bg/%D0%91%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0 … -%D0%BD-FACS.html

Колкото до логистиката -  снабдяване с това и онова - кой дава парите? Щабът или Правителството? Кой сключва договори за доставки, организира производство... За сваляне на ИП, самият той каза, че това е политическо решение.

# 16 852
  • sofia
Влизам да кажа, че световните статистики много ме радват и особено в най-засегнатите държави има голям спад.
Някой вярва ли му на Бойко, че има шанс преди 13 май да отменят ИП?

Формално не е от компетентността на Бойко да отменя, продължава или обявява извънредно положение (ИП).
От компетентността на Народното събрание е, но знаем коя партия има мнозинство в него.
Просто на Борисов, като изпълнителна власт, не му изнася вече да има ИП, да носи отговорност за "управлението на пандемията".
Защото и при двата варианта: ако изпуснат нещата с разпространението на вируса или пък прекалят с мерките, все на неговата глава ще се стовари „народната любов“, а той много държи да не се сблъска с нея.
Така, че сега ще търсят законови възможности, промени как някой друг (друга власт) да "управлява" тази пандемия. Добре си изигра картите Борисов, за пореден път. За целта образът на Генерала също е добре подбран. Ако се задържат нещата, ще е заради него и неговите своевременни мерки. Ако се изпуснат, ще е защото не той е продължил да измисля и въвежда мерки.
Въпросът опира и до пари. Ето, няма ИП. Отваряме училища и градини. По желание е. Е, който не е пожелал да си пусне там детето, няма да бъде компенсиран.

# 16 853
  • Bulgaria
Аз продължавам да чакам да обявят колко теста са направени през изминалата седмица. Смятам, че е от особена важност, и не разбирам защо тази цифра не се споделя...

Защото не е за споделяне на фона на разхлабването на мерките.

# 16 854
На мен ми е нелепо изказване като това от сутринта. За починалия мъж на 80+ години , с хронична сърдечна и белодробна недостатъчност, общо взето една минута му изброява състоянията...после пауза и "това са съпътсващите заболявания към вируса...." сериозно ли!!!
Човек от 20 години на легло с един милион диагнози и после те са СЪПЪТСТВАЩИ на короната, а не обратното.....

Такива хора всяка година си отиват с грипа. Но тогава никой не обръща внимание. Дори лекарите не си дават зор с такива случаи. Когато баба ми на 84 г., без съпътстващи заболявания се разболя от двустранна бронхопневмония, лекарят в прав текст заяви на баща ми, че тя това състояние няма да може да го превъзмогне.

# 16 855

Съмнява ме, да има пъдари на такова разстояние. Снимката беше от подготовката, тогава е нормално да е имало повече хора. Някой ходи ли реално да види? Аз съм на работа сега, но си мисля довечера да се опитам да хвана прозореца за спортуващи. Ако отида, ще докладвам каква е работата и как са организирани нещата.

Да в заповедта няма за спортуващи,но пък в новините вчера беше написано ...И мен това ме притеснява,но днес рискувах и излязох/не съм в София/Преки впечатления-по алеята по която спортувам от 10 год. видях хора с които се виждаме и се знаем по физиономия за това време-60%.Останалите 40 % появили се незнайно откъде и откога/всъщност знам де-от ИП/ по дънки,панталони,дамски чанти,а една даже с токчета Simple Smile))))))Сетих се за Индия и си мисля ако я хванат вместо глоба да я накарат да тича наистина поне 3 км.ей така на токчета Simple Smile))).Имаше групичка от 3-4 с кафетата на разходка..и поне 2-3 групички тийнове като се  прибирах около 9.15 явно неразбрали часовете и какъв им е случая тепърва отиваха на разходка....И се ядосах честно казано,защото заради такива недоразумения пак ще хлопнат спорта Sad .

# 16 856
  • Шумен
Ще отменят ИП и вируса магически ще изчезне? Дори да отменят ИП, мерките ще си останат, а неспазването им най-много да ни доведе до пълна карантина посред лято.

Вирусът няма да изчезне най-вероятно и ще си живеем с него. Ти какво предлагаш - да стоим с рестриктивни мерки докато се реализира болната фантазия на Бил Гейтс за ваксина ли?!

# 16 857
НОЩ са доста некоректни в изказванията си. Първо твърдяха, че тяхната роля е да дават съвети и препоръки, онзи ден минаха на тезата, че задачата им била само да дават информация, а решенията да ги взимат политиците...
Сутринта направиха сравнение с Гърция, че след два дни блокаж почти нямали заразени, но ако човек погледне статистиката, ще види, че не може да се сравняваме с Гърция....Ние още бавно и славно се качваме по кривата, при тях кривата на новите случаи слиза надолу...
Едно нещо ще им направи чест - ако след ИП при разпускането си излезнат и кажат, че се извиняват за непоследователното, хаотично и плашещо говорене.

# 16 858
https://dnes.dir.bg/svyat/amerikantsite-poslushaha-tramp-stotits … fektanti-i-belina
Що за малоумие ....! Думи нямам. Как ще ги стигнем американците? Който иска да ги стига.
И не искам да ме сравняват с никой, даже и с великата Германия.

# 16 859
На мен ми е нелепо изказване като това от сутринта. За починалия мъж на 80+ години , с хронична сърдечна и белодробна недостатъчност, общо взето една минута му изброява състоянията...после пауза и "това са съпътсващите заболявания към вируса...." сериозно ли!!!
Човек от 20 години на легло с един милион диагнози и после те са СЪПЪТСТВАЩИ на короната, а не обратното.....

Такива хора всяка година си отиват с грипа. Но тогава никой не обръща внимание. Дори лекарите не си дават зор с такива случаи. Когато баба ми на 84 г., без съпътстващи заболявания се разболя от двустранна бронхопневмония, лекарят в прав текст заяви на баща ми, че тя това състояние няма да може да го превъзмогне.

Камо ли да ги инутбират...

Общи условия

Активация на акаунт