COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 521
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 920
Във Великобритания имаше такава опция, пращат ти акушер, лекар всичко необходимо. Те обаче имат технология и машини. Ако стане напечено с хеликоптер ще те закарат веднага в болницата. Тук това нещо няма как да се случи. Та и в Холандия може да се практикува, но чак пък всички да раждат вкъщи, това по-скоро е за леки и безпроблемно протичащи бременности, не всяка жена може да си роди вкъщи.

# 16 921
  • варна
Ако децата не могат лятото да са на градина или занималня(защото моите са 2) не виждам ежедневието ми с какво ще е по различно от сега, игра на вън за 1-2часа и после в къщи, няма как цял ден да сме на вън и да ги забавлявам. Направо ме втриса като си помисля.
И не за друго ами 8 год си бях в къщи и ги гледах от мин август започнах да работя и се случи тоя вирус.
Дано това което казват за 70 дневния живот на вируса да е вярно. Там ми е надеждата.
Има ли инфо да върлува повече някъде, за Китай беше малко над 70 дни,говорим за масово болни.

# 16 922
Мен лично точно огнищата на зараза в предприятия ме притесняват, защото там хората не се заразяват заради едното общуване, което може в други случаи да се сведе до минимум, ами защото работят и няма как да не работят. Откриха зараза в ТЕЦ, а имаме и ВЕЦ, и АЕЦ - а те и подобни няма как просто да бъдат поставяни под карантина.
Има как. Брат ми работи в атомна централа и са ги предупредили, че при разрастване на епидемията ще ги карантинират в хотел и ще бъдат изолирани от останалото население.

# 16 923
COVID-19: Капаните на мозъка, които ни правят оптимисти
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/COVID-19-Kapanite-na-moza … misti_148862.html

# 16 924
  • София
Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет предупреди, че страните, които пренебрегват върховенството на закона в името на борбата с пандемията от новия коронавирус (COVID-19), рискуват да предизвикат "катастрофа с правата на човека", съобщава "Франс прес".

Бачелет призова страните да се въздържат от нарушаване на основните права "под прикритието на извънредни или спешни мерки".
"Има множество информации от различни региони, че полицията и други сили за сигурност използват прекомерна, а понякога и смъртоносна сила, за да накарат хората да се придържат към изолации и комендантски час"
"Подкопаването на права като свободата на изразяване може да причини неизмерима вреда на усилията за овладяване на COVID-19 и неговите пагубни социално-икономически странични ефекти", предупреди Бачелет.

"Ако върховенството на закона не се спазва, извънредните положения за общественото здраве рискуват да се превърнат в катастрофа с правата на човека, с отрицателни последици, които дълго ще надхвърлят самата пандемия", каза тя.

https://news.bg/int-politics/koronavirusat-mozhe-da-sazdade-kata … a-na-choveka.html

# 16 925
  • София
Мен лично точно огнищата на зараза в предприятия ме притесняват, защото там хората не се заразяват заради едното общуване, което може в други случаи да се сведе до минимум, ами защото работят и няма как да не работят. Откриха зараза в ТЕЦ, а имаме и ВЕЦ, и АЕЦ - а те и подобни няма как просто да бъдат поставяни под карантина.
Има как. Брат ми работи в атомна централа и са ги предупредили, че при разрастване на епидемията ще ги карантинират в хотел и ще бъдат изолирани от останалото население.
Явно лошо се изразих. Ясно е, че не е проблем да ги поставят под карантина и че за това се мисли. Проблем е, ако много от тези хора се разболеят и не могат да работят, а това са специалисти, които не могат да бъдат заменени с хора от борсата. Затова РЗИ трябва да следят много изкъсо подобни предприятия и да реагират бързо, ако някой  внесе там вируса и преди да са се разболели масово.

# 16 926
  • София
Скрит текст:
Броят на антителата спада драстично два месеца след преболедуване, а доста хора дори не изработват достатъчно количество антитела. Ето оригиналната статия: https://threader.app/thread/1252698777296797698
Ваксините няма да са ефикасни дори при 100%покритие на населението.
Остава ни да се молим за ефикасно и без странични ефекти лекарство.
Нека да не се лъжем и да си кажем истината - срещу никой от познатите корона вируси (а те са много) няма създадена ваксина, няма да има създадена ваксина и срещу този.
Лекарство, което да бори самия корона вирус, също няма да има, както няма лекарство и срещу останалите корона вируси които ни нападат и разболяват всяка зима.
Да ти завиди човек на увереността, ще кажеш, че цял живот работиш r&d.
Да се хванем ли на бас?
Близко е до елементарната логика, че за вируси, които причиняват сезонни настинки никой няма финансов интерес да прави ваксини или лекарства. Но за такъв, който запря половината световна икономика и ще се спечелят много пари - всички имат. Simple Smile
Да, абсолютно съм уверен, че не може да има лекарство и ваксина за този и останалите корона вируси. Въпросът е принципен. Вирусът е вътреклетъчен паразит, няма как да убиеш вируса, без да убиеш самата клетка. Лекарства които да унищожават вирусите по принцип няма и не могат да бъдат създадени. Има лекарства които могат да подтиснат до известна степен репликацията на вирусите и размножаването им в организма, но не и да ги убият и да изчистят тялото от вируса. Такива са например лекарствата срещу вируса на СПИН. Не убиват вируса, но успяват да подтиснат развитието му за да могат болните от СПИН да живеят долу-горе нормално с цената обаче на много големи и сериозни странични ефекти.

Аха, сега извъртя нещата за механизъм на действие Simple Smile
Има доста противовирусни лекарства, щом цяла фармакологична група са им отделили. Или останалите вируси не са вътреклетъчни паразити Simple Smile
Не става само с повтаряне на приказките, които сме чули по телевизора. Ще си говорим пак като се появи лекарството.

# 16 927
  • София
Кога ще свърши COVID-19
Оценка на крайните дати, базирана на данни (към 25 април 2020 г., ежедневно актуализирана) сингапурски анализатори от университета SUTD
https://ddi.sutd.edu.sg/when-will-covid-19-end

Интересна прогноза.
Аз по други причини съм го мислила, че май месец ще е преломния и след това ще започнр разхлабване и минаване постепенно към нормален живот.

За масовката тук тази прогноза, ще е пълна измислица и още чакат Армеец да се на пълни, защото сме недисциплинирани.
Той и ББ започва да подготвя силно наплашените, че скоро ще се налага отхлабване на мерките. И това няма да зависи от нашите измислени пикове, а какво ще наредят от ЕС.

# 16 928
Кога ще свърши COVID-19
Оценка на крайните дати, базирана на данни (към 25 април 2020 г., ежедневно актуализирана) сингапурски анализатори от университета SUTD
https://ddi.sutd.edu.sg/when-will-covid-19-end

Доста интересно. Цитирам го само за да го видят повече хора понеже в тази тема подобни новини и проучвания не са много, много четени. Което е жалко, разбира се.

# 16 929
Много не навреме доди факса на това изказване.. всички държавни политики на над 190 страни бяха информирани от СЗО през 2019 за вероятността от наближаваща пандемия и призовани да съставят план за действие при евентуална пандемия ..

Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет предупреди, че страните, които пренебрегват върховенството на закона в името на борбата с пандемията от новия коронавирус (COVID-19), рискуват да предизвикат "катастрофа с правата на човека", съобщава "Франс прес".

Бачелет призова страните да се въздържат от нарушаване на основните права "под прикритието на извънредни или спешни мерки".
"Има множество информации от различни региони, че полицията и други сили за сигурност използват прекомерна, а понякога и смъртоносна сила, за да накарат хората да се придържат към изолации и комендантски час"
"Подкопаването на права като свободата на изразяване може да причини неизмерима вреда на усилията за овладяване на COVID-19 и неговите пагубни социално-икономически странични ефекти", предупреди Бачелет.

"Ако върховенството на закона не се спазва, извънредните положения за общественото здраве рискуват да се превърнат в катастрофа с правата на човека, с отрицателни последици, които дълго ще надхвърлят самата пандемия", каза тя.

https://news.bg/int-politics/koronavirusat-mozhe-da-sazdade-kata … a-na-choveka.html

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 15:31 от Анонимен

# 16 930
Явно лошо се изразих. Ясно е, че не е проблем да ги поставят под карантина и че за това се мисли. Проблем е, ако много от тези хора се разболеят и не могат да работят, а това са специалисти, които не могат да бъдат заменени с хора от борсата. Затова РЗИ трябва да следят много изкъсо подобни предприятия и да реагират бързо, ако някой  внесе там вируса и преди да са се разболели масово.
Значи това, което са направили в някои английски болници, тези които се оплакват от нещо ги тестват, за да няма кръшкачи от работа ( има и такива), тези които са позитивни ги пращат в къщи и ако след седмица нямат температура, се връщат на работа, като остатъчна кашлица след седмица е напълно допустима. Тези, които имат член на семейството със симптоми му дават хотелска стая и седи далеч от семейството си, за да не се зарази.

# 16 931
Туко - що ми звънна учителката на сина ми от ДГ, имало анкета с каква нагласа са родителите да пуснат децата си от май, август или септември. Казах май, август и септември са ми много далече. Естествено, на дали някои може да ме задължи ако се откажа да го пусна май.Намислят нещо, ама ще видим.
А ти защо си казала, че май ще го пуснеш, след като нямаш намерение да го правиш?

# 16 932
Накрая ще стане така, че някои изобщо няма да спазват ограниченията, защото са над тия неща.
Те вече го правят. Не спазват нищо, мотаят се цял ден по улиците по без маска, ходят да си копат доматите на село, където въртят барбекю с родата на софра, но намират време между тези дейности да наминат и през форума, за да помрънкат срещу мерките, които изначално не спазват, за да дразнят спазващите и да ги сочат с пръст присмивайки се.

# 16 933
  • София
Вие децата си и септември няма да пуснете, защото няма да има ваксина и лечение, а хората ще се разболяват. Какво ще правите тогава?

Сигурна съм, че ще е така. И това ще е резултат от масовата психоза около този вирус. Не съм оптимист, че изобщо учениците ще се върнат в клас и през другата учебна година. Май дълго, ако не и завинаги ще си останат на дистанционно обучение.

# 16 934
  • Пловдив
https://trafficnews.bg/krimi/dvama-plovdivchani-bez-maski-karshi … atat-dve2-176536/

Мили, родни картинки. След опит на полицията да въдвори ред. Обиди, закани.....Та викате полицаите виновни, защото не си вършат работата.....Те са виновни и за пазарите и за парковете.

Общи условия

Активация на акаунт