COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 660
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 935
  • Bulgaria
Накрая ще стане така, че някои изобщо няма да спазват ограниченията, защото са над тия неща.
Те вече го правят. Не спазват нищо, мотаят се цял ден по улиците по без маска, ходят да си копат доматите на село, където въртят барбекю с родата на софра, но намират време между тези дейности да наминат и през форума, за да помрънкат срещу мерките, които изначално не спазват, за да дразнят спазващите и да ги сочат с пръст присмивайки се.

Кръшкачите нямат време за форуми. Те по цял ден навън се развяват. Тези тук са по-скоро провокатори, иначе не е ясно от какво точно са недоволни.

# 16 936
Вие децата си и септември няма да пуснете, защото няма да има ваксина и лечение, а хората ще се разболяват. Какво ще правите тогава?

Сигурна съм, че ще е така. И това ще е резултат от масовата психоза около този вирус. Не съм оптимист, че изобщо учениците ще се върнат в клас и през другата учебна година. Май дълго, ако не и завинаги ще си останат на дистанционно обучение.

Еее само преди няколко страници се коментираше как децата се зарзявали от възрастните и те не предавали заразата  Simple Smile.
Тук няма никаква угодия за майките

# 16 937
Вие децата си и септември няма да пуснете, защото няма да има ваксина и лечение, а хората ще се разболяват. Какво ще правите тогава?

Сигурна съм, че ще е така. И това ще е резултат от масовата психоза около този вирус. Не съм оптимист, че изобщо учениците ще се върнат в клас и през другата учебна година. Май дълго, ако не и завинаги ще си останат на дистанционно обучение.
Не обвинявайте родителите за това, може всички да ни вкарат в матрицата с тези ограничения, затова ако има мерки трябва да са разумни, а не да водят до масово затваряне доживот.

# 16 938
Кога ще свърши COVID-19
Оценка на крайните дати, базирана на данни (към 25 април 2020 г., ежедневно актуализирана) сингапурски анализатори от университета SUTD
https://ddi.sutd.edu.sg/when-will-covid-19-end

Доста интересно. Цитирам го само за да го видят повече хора понеже в тази тема подобни новини и проучвания не са много, много четени. Което е жалко, разбира се.
Аз не открих България тук. Пропуснала ли съм я или с нашата "крива" даже и предположения не могат да направят? Grinning

# 16 939
Скрит текст:
Туко - що ми звънна учителката на сина ми от ДГ, имало анкета с каква нагласа са родителите да пуснат децата си от май, август или септември. Казах май, август и септември са ми много далече. Естествено, на дали някои може да ме задължи ако се откажа да го пусна май.Намислят нещо, ама ще видим.

Аз за яслите разбрах, че се готвят да ги отварят. Но едва ли ще задължават някого да посещава, де.

# 16 940
Как мислите, че училищата, може да си останат на дистанционно обучение? Тези родители, как биха могли да работят при това положение? Все пак не всеки има баби на разположение. Това е много нереалистично, което го говорите. Това няма да е голям проблем, ако се работи от вкъщи, но да работиш и да гледаш дете си е доста трудна задача.

# 16 941
Как мислите, че училищата, може да си останат на дистанционно обучение? Тези родители, как биха могли да работят при това положение? Все пак не всеки има баби на разположение. Това е много нереалистично, което го говорите. Това няма да е голям проблем, ако се работи от вкъщи, но да работиш и да гледаш дете си е доста трудна задача.
Споед мен ако толкова ги е страх властите от вируса по-нататък пускат в дълга вканация и прекъсват обучението щом трябва, не да тестват разни нови методи върху нас и децата. Да си завършим дистанционно тази година, та да осъзнаят че училището има много други функции освен образователната, ако не ги изпълнява да се саморазпуска.  Ако смятат да става така за постоянно лично аз не смятам да подпомагам повече този процес със заплащане на интернет, тормоз над отрочето и зомбирането му от устройства, мерси им за държавното безплатно образование.

# 16 942
  • София

Уау! УАУ!
Викате - завинаги ще си стоим под карантина вкъщи, а някой ще мята със самолети пари, за да се храним.
Бихте ли споделили, с всички нас, откъде тази оптимистична прогноза?

# 16 943
Накрая ще стане така, че някои изобщо няма да спазват ограниченията, защото са над тия неща.
Те вече го правят. Не спазват нищо, мотаят се цял ден по улиците по без маска, ходят да си копат доматите на село, където въртят барбекю с родата на софра, но намират време между тези дейности да наминат и през форума, за да помрънкат срещу мерките, които изначално не спазват, за да дразнят спазващите и да ги сочат с пръст присмивайки се.

Кръшкачите нямат време за форуми. Те по цял ден навън се развяват. Тези тук са по-скоро провокатори, иначе не е ясно от какво точно са недоволни.
Ааа, намират, намират. То им е част от дневната програма. И без това им е скучничко, защото вероятно и много от приятелите им са решили да спазват правилата или са хоум офис и няма с кой да кесят по цял ден по пейките да пият кафенце и да клюкарстват. Та.. наминават за малко и тука, да подразнят, да обяснят те кви са готини и как не спазват правила и как им се разминава. Живи и здрави. Жалко, че от съвсем скоро ще ни се налага да се разминаваме със същите по улиците и да пътуваме заедно в градския транспорт, където ще ни заразяват, докато пътуваме за работа примерно.
Не знам защо не осъзнаете че ако Вие се пазите няма кой да Ви навреди: маска, миене на ръцете, дистанция, какво Ви пречат хората
Ето това показва колко малко хората разбират своята роля в цялото нещо. Ситуацията е двустранна. За да има смисъл аз да нося маска и вие трябва да носите маска, за да се предпазим взаимно. Иначе процента на предпазване пада и за мен и за вас.

# 16 944
Ма каква друга учебна година? 7ми и 12ти клас се връщат и те сега в училище. Майка ми е учителка и се чудят как точно да стане. Но и те не знаят кога точно ще бъде така или иначе.

# 16 945
  • София
Писа се, че в Швеция няма болни деца в училищата. След седмица ще има резултати две седмици в Дания. Почти предполагам, че ще е като в Швеция. И тогава не виждам причина защо да не е и за българските деца. Да, изисква промяна на работа, но се надявам колегите да не са изгубили ценни седмици, а вече да имат план.

Така мислеха и в Испания. Съвсем същите думи използва здравният им министър на 5-ти март – те се заразяват вкъщи децата, няма да затваряме училищата. И днес за пръв път деца могат да излизат от вкъщи след 40 дни затворени. Много бързат всички да пуснат раята да работи, а народът се радва, но се надявам да има достатъчно здрав разум хората, защото цената е твърде висока. За България говоря. В Холандия хората си раждат вкъщи и за болен те броят ако си на умирачка, та това не коментирам, това е друга култура.

Говориш подвеждащи неща. От много години вече не се ражда вкъщи. А за болен и умирачка...не знам какви са ти източниците, но не отговарят на истината. Достатъчно съм се сблъсквала със здравната система за 17 години.

Не може да се сравнява с Испания и Италия началото на март. Тогава, мисля, нямаше никакви мерки свързани със социално дистанциране.

Разбира се, като родиш в болница и си вкъщи след два часа. То е същото. И източниците ми са в целия свят, такъв ми е късмета, че съм живяла и познавам добре хора от много страни и не по един в държава. Мога и добре да чета.

При малките деца за какво социално дистанциране говорим? А при тези, които обядват заедно, все едно на какво възраст са? Но има време, ще видим последствията от всеки избор. Засега ги виждаме в данните, те са повече от показателни в страните с либерален подход, както и в тези със закъснелите мерки.

И не, няма да пусна детето си и есента, ако няма работещо лекарство. Смятам, че докато нещата са в този дизайн посещението в училище трябва да бъде доброволно, не задължително. Не мисля, че е редно едните или другите в подобен спор да налагат общо решение за всички. Дистанционното обучение е добре да остане по избор, дори на някого да хрумне безумната идея народа да се проепидемчва по този начин.

За децата в 7-ми и 12-ти клас е наистина тежко и искрено съчувствам. Дано да измислят справедлива форма на изпит за матурите.

# 16 946
  • София
Сигурно вече сте чели:

.   Hospitals in New York are giving Covid-19 patients heartburn medicine to see if it helps fight the virus, according to the doctor who initiated the trial.
Preliminary results of the clinical trial of famotidine, the active ingredient in Pepcid, could come out in the next few weeks,

https://www.msn.com/en-us/health/health-news/famotidine-new-york … tment/ar-BB13fflX

# 16 947
Абсурдно е домашното обучение да продължава дълго.Аз не мисля май месец да си пусна децата, но категорично няма да откарат до края на годината в нас. Даже вече Мутафчийски казва, че няма как животът да спре, трябва да се продължи някак..... търси се златната среда - не насила в бункера, не насила стаден имунитет. Вече хората мислят в средносрочен и дългосрочен план....

# 16 948
Аз не открих България тук. Пропуснала ли съм я или с нашата "крива" даже и предположения не могат да направят? Grinning
Най-долу, има възможност да я добавиш...
Цитат
If you have any questions or would like to add your country to the monitor, please let us know

# 16 949
  • варна
Туко - що ми звънна учителката на сина ми от ДГ, имало анкета с каква нагласа са родителите да пуснат децата си от май, август или септември. Казах май, август и септември са ми много далече. Естествено, на дали някои може да ме задължи ако се откажа да го пусна май.Намислят нещо, ама ще видим.
А ти защо си казала, че май ще го пуснеш, след като нямаш намерение да го правиш?
Не че нямам намерение, но до средата или края на май много неща могат да станат. Във Варна нещата са спокойни за сега, ако всичко върви така може би ще го пусна. В крайна сметка,не може да подскачаме при всеки сопол от тук нататък, да не би да е корона вирус.

Общи условия

Активация на акаунт