COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 466
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 905
  • Germany
Това пише за снимката от Нюпорт бийч: NEWPORT BEACH, CALIFORNIA - APRIL 25: People are seen gathering on the beach north of Newport Beach Pier on April 25, 2020 in Newport Beach, California. Southern California is expecting summer like weather this weekend as social distancing and beach closures in neighboring counties continue due to the coronavirus (COVID-19). (Photo by Michael Heiman/Getty Images)

# 16 906
  • София
Това пише за снимката от Нюпорт бийч: NEWPORT BEACH, CALIFORNIA - APRIL 25: People are seen gathering on the beach north of Newport Beach Pier on April 25, 2020 in Newport Beach, California. Southern California is expecting summer like weather this weekend as social distancing and beach closures in neighboring counties continue due to the coronavirus (COVID-19). (Photo by Michael Heiman/Getty Images)
Хубаво, но най-вероятно снимката е илюстративна в контекста на статията. Да не мислите, че нашите медии са пионери в подобни неща Wink

# 16 907
Туко - що ми звънна учителката на сина ми от ДГ, имало анкета с каква нагласа са родителите да пуснат децата си от май, август или септември. Казах май, август и септември са ми много далече. Естествено, на дали някои може да ме задължи ако се откажа да го пусна май.Намислят нещо, ама ще видим.
Предполагам, има общо с изказването на ББ, че до сряда очаква предложения от екипите си, за градини, училища, изпити и студентски кампании.Може би правят нещо като проучване какви настроения вълнуват родителите и на какво са склонни.
Допускам, че ако повечето родители са "против" май, изобщо няма да си правят труда да обмислят варианти за връщане на децата през май месец.

# 16 908
Същия плаж в Калифорния го даваха в обедните новини по Нова.

# 16 909
  • Там,където се събуждам щастлива.
Туко - що ми звънна учителката на сина ми от ДГ, имало анкета с каква нагласа са родителите да пуснат децата си от май, август или септември. Казах май, август и септември са ми много далече. Естествено, на дали някои може да ме задължи ако се откажа да го пусна май.Намислят нещо, ама ще видим.
Предполагам, има общо с изказването на ББ, че до сряда очаква предложения от екипите си, за градини, училища, изпити и студентски кампании.Може би правят нещо като проучване какви настроения вълнуват родителите и на какво са склонни.
Допускам, че ако повечето родители са "против" май, изобщо няма да си правят труда да обмислят варианти за връщане на децата през май месец.

Подобни решения никога не трябва да се взимат според нагласата на хората.
Още една слабост.

# 16 910
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Явно не искат да  дишат праха на източното крайбрежие в това съревнование Grinning

# 16 911
  • Germany
Явно обаче в Ориндж Каунти плажовете са отворени и тази снимка е от уикенда тази година https://www.ocregister.com/newport-beach-to-consider-closing-bea … onavirus-concerns. (Снимката не е от медия, а от Getty, където се продава и е с дата 25.04.2020)
(На едната снимка, жена разхожда патка с каишка🤣)

# 16 912
  • Варна
Скрит текст:
Не мисля че генерала го блазни политическа кариера. Не знам дали забелязахте оня ден когато говореше за трансплантации по време на пандемията. Как се оживи и с каква наслада говореше за работата си.
Мисля си че като военен щом се е захванал с НОЩ неговото разбиране е че трябва да доведе войната до край.

Военен хирург и трансплантации е оксиморон. НО, в България всички разбират от всичко, така че, защо не и Мутафчийски да се заеме с трансплантации....

...

Как не ви омръзна да плещите по въпроси, за които хал-хабер си нямате.. ето ви тук да си гледате екипа на успешно трансплантиран пациент..

То е достатъчно само да се слуша внимателно, ама...
Когато заговори по темата в отговор на поставен въпрос, Мутафчийски започна с това, че той самият участва в трансплантации. Ама що да не се изкажем неподготвени. Някои явно си мислят, че военен хирург означава такъв, който може само и единствено да кърпи разкъсани във военни действия. Даже не са си направили труда да се запознаят с портфолиото на човека, за чиято компетентност изказват мнение.

# 16 913
  • София
Провеждат експресно социологическо проучване сред родителите и учителите по въпроса за връщането на учениците в клас.
В момента има две противоположни настроения сред гилдията и родителите. Едните са настроенията на страх, ако се върнат в училище, ще се разболеят и учениците, и учителите и родителите, а другото е настроението на напрежение от дългата карантина. Като че ли първите още надделяват”.
от ТУК

# 16 914
  • София
Писа се, че в Швеция няма болни деца в училищата. След седмица ще има резултати две седмици в Дания. Почти предполагам, че ще е като в Швеция. И тогава не виждам причина защо да не е и за българските деца. Да, изисква промяна на работа, но се надявам колегите да не са изгубили ценни седмици, а вече да имат план.

Така мислеха и в Испания. Съвсем същите думи използва здравният им министър на 5-ти март – те се заразяват вкъщи децата, няма да затваряме училищата. И днес за пръв път деца могат да излизат от вкъщи след 40 дни затворени. Много бързат всички да пуснат раята да работи, а народът се радва, но се надявам да има достатъчно здрав разум хората, защото цената е твърде висока. За България говоря. В Холандия хората си раждат вкъщи и за болен те броят ако си на умирачка, та това не коментирам, това е друга култура.

# 16 915
В щатите казаха, че има увеличение на инфаркти и инсулти с 200-300% спрямо предходни години.
Една от причините е, че хората със сърдечносъдови заболявания, не ходят на лекар. Говори се че след като премине пандемията, ще има бум на инсулти иинафркти.
В момента много рядко да видиш някой в бърза помощ, защото хората се страхуват да не се заразят от ковид.

# 16 916
  • София - Рим и обратно
Надявам се да отворят и спортните зали. Децата се обездвижиха. Тренировки онлайн....смешна история.

# 16 917
  • Там,където се събуждам щастлива.
Писа се, че в Швеция няма болни деца в училищата. След седмица ще има резултати две седмици в Дания. Почти предполагам, че ще е като в Швеция. И тогава не виждам причина защо да не е и за българските деца. Да, изисква промяна на работа, но се надявам колегите да не са изгубили ценни седмици, а вече да имат план.

Така мислеха и в Испания. Съвсем същите думи използва здравният им министър на 5-ти март – те се заразяват вкъщи децата, няма да затваряме училищата. И днес за пръв път деца могат да излизат от вкъщи след 40 дни затворени. Много бързат всички да пуснат раята да работи, а народът се радва, но се надявам да има достатъчно здрав разум хората, защото цената е твърде висока. За България говоря. В Холандия хората си раждат вкъщи и за болен те броят ако си на умирачка, та това не коментирам, това е друга култура.

Говориш подвеждащи неща. От много години вече не се ражда вкъщи. А за болен и умирачка...не знам какви са ти източниците, но не отговарят на истината. Достатъчно съм се сблъсквала със здравната система за 17 години.

Не може да се сравнява с Испания и Италия началото на март. Тогава, мисля, нямаше никакви мерки свързани със социално дистанциране.

Вие децата си и септември няма да пуснете, защото няма да има ваксина и лечение, а хората ще се разболяват. Какво ще правите тогава?

# 16 918
Голяма тема за парковете Stuck Out Tongue Winking Eye
Някъде назад, беше споменато, че и в Смолян реват за парк, сигурно се шегуват чудейки се  коя козя пътека към гората да хванат.
Аз писах за Смолян. И не се шегувах, майките по групите реват, че нямаме парк. Трудно им било да ходят с колички по гората. Ама иначе се разхождат с бебетата по главната.

# 16 919
Няма проблем с плажовете стига да се спазва дистанция, проблем с вируса има главно на закрити места.

Общи условия

Активация на акаунт