COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 444
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 18 930
В Англия днес, над 6000 заразени. А самолетите си летят в двете посоки. Тия, дето отидоха тези дни, до седмица, две ли да ги чакаме обратно? Тоя път с подарък - вирусче.

# 18 931
Дали журналистите ще се осмелят да попитат колко от болните са от малцинството ???

# 18 932
Днес сутринта на брифинга зададоха въпроса за хвърчащите самолети от страни с много заразени и проследяването им тук, но понеже зададоха три или четири въпроса, отговориха им само на последния и така си остана. Продължавам да се интересувам докога ще приемаме разболели се на Запад наши сънародници ще ги лекуваме за сметка на всички нас и пак ще ги пращаме да берат аспержи. Така наистина ще фалира и здравна система и всичко, никога няма да се изчистим и вариантът Мангъров става все по-вероятен.

# 18 933
  • тук-там
Не им стиска на нашите... Айде, тези които се прибраха преди 1 месец  - добре, нямат шанс там, заварено положение.
Но тези, които сега тръгват... с целия си акъл. На връщане, просто да ги карантинират под строй. Още от летището. Излита, подписва декларация, връща се - 14 дни в някоя казарма. Толкова ли нямаме празни.... Чудеха се какво да ги правят.
Особено тези, които не могат да покажат командировка, ТД или друга основателна причина да напускат.
Баш тези с най-малкото капацитет.

# 18 934
Браво на Нова Зеландия за това:

Премиерката на Нова Зеландия: Стадният имунитет никога не е бил опция за нас. Това означава хиляди новозеландци да умрат, нещо, което аз не мога да приема и не смятам, че който и да е новозеландец би могъл.

https://www.tvnz.co.nz/one-news/new-zealand/herd-immunity-throug … aland-ardern-says

# 18 935
Да можеше да се даряват медицински сестри, лекари, лаборанти! След като отмине епидемията ще има сериозна реформа в здравеопазването.

# 18 936
А тези, дето това работят? 7 дни в ЕС и после 4 в България. Все по казармите ли? Не се заяждам, търся си вариант.

# 18 937
  • София
Една доста нелицеприятна новина, 2 камиона с трупове оставени в Бруклин, защото погребалните агенции са заляти. Публикувам я, въпреки че тежко да го чете човек, защото не мога да разбера как някои хора се възмущават, че в България не са се сбъднали най-тежките прогнози. Не е конкретно към някой това изказване, виждам една част от Българите не вярват че има вирус, че е толкова смъртоносен, че мерките са необходими...ок, всеки да вярва в каквото иска, но се надявам във България да не се стига до такива ситуации.
https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2020/04/29/nyregion … onavirus.amp.html

# 18 938
  • Sredets/Burgas
Дали журналистите ще се осмелят да попитат колко от болните са от малцинството ???
Те дори да се осмелят, надали ще е им отговорят...
Имаше една култова реплика на едно отче - "Не е библейско така, чадо!" Simple Smile

# 18 939
Скрит текст:
Не им стиска на нашите... Айде, тези които се прибраха преди 1 месец  - добре, нямат шанс там, заварено положение.
Но тези, които сега тръгват... с целия си акъл. На връщане, просто да ги карантинират под строй. Още от летището. Излита, подписва декларация, връща се - 14 дни в някоя казарма. Толкова ли нямаме празни.... Чудеха се какво да ги правят.
Особено тези, които не могат да покажат командировка, ТД или друга основателна причина да напускат.

Супер идея! Направо в Армеец даже може, нали е готова. Тъкмо хубаво ще си поомешат корони, бацили и всичко, което може за 14 дни. И от потенциални 10 заразени, ще имаме 100 накрая.

# 18 940
По острови съм забелязала, ча акъл много не вирее.
Soft, като Японците, нали. Ряпа ядат и мигат на парцали. 😂😂

Японците наистина са изключение, както сред островите, така и сред азиатците.

За акъл не знам, ама винаги остават малко повечко живи по островите.
Географията ги спасява от войни, сега им помага за епидемията ... пък нека да са "глупави"  - уж.
А ние сме "екстра", щото не сме остров, а кръстопът  и баш на Балканите сме се заринали с интелект отвсякъде

# 18 941
  • Bulgaria
Скрит текст:
Не им стиска на нашите... Айде, тези които се прибраха преди 1 месец  - добре, нямат шанс там, заварено положение.

Супер идея! Направо в Армеец даже може, нали е готова. Тъкмо хубаво ще си поомешат корони, бацили и всичко, което може за 14 дни. И от потенциални 10 заразени, ще имаме 100 накрая.

Ние така или иначе я докарваме тази бройка, само че при семейство, шофьори, колеги, съседи и ги установяваме с доста повече работа на 10 институции... В другите държави при семействата ли хората си карат карантината, докато те си ходят на работа?

# 18 942
  • тук-там
Скрит текст:
Скрит текст:

Ти четеш ли от къде тръгват последните случаи? Дали в Армеец или цяло село.....
Вече, изобщо не ме интересува къде! Да ги затварят! Взе и на мен леко да ми писва.... При положение, че съм от най-облагодетелстваните откъм мерки.

# 18 943
Да можеше да се даряват медицински сестри, лекари, лаборанти! След като отмине епидемията ще има сериозна реформа в здравеопазването.
Kъде това? В България ли? Не бъдете наивни. Wink Като отмине и всичко ще си е по старому.
Мед.сестри ще работят на минимална заплата, лекари ще искат пари под масата, цигани ще бият лекари, Северозапада ще си е със същите ужасни болници и т.н. до безкрай. НИЩО няма да се промени в здравеопазването от тук нататък, както не се е променило и 30 години назад...
По света не знам как ще е.

# 18 944
Аз все по-малко и по-малко виждам смисъл да чета какво става по света, защото явно у нас сме си друга губерния. Отначало се надявах, че бихме могли да вземем някоя и друга смислена практика, да взаимстваме някоя идея, но вече нямам надежда. Нашето правителство и НОЩ не можаха нищо смислено да решат и направят за 2 месеца, така че какво като имало държави като Нова Зеландия. Все едно Марс и Земята да седнем да сравняваме.

Общи условия

Активация на акаунт