COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 900
  • София
И като махне един ден мерките НЗ и хората пак почнат да пътуват какво ще стане?
По острови съм забелязала, ча акъл много не вирее.

Ами какво ще стане. Ще си живеят нормалния си живот.
Вируса го няма вече и само може да бъде привнесен, но за това си отговарят властите.

# 18 901
  • На остров
Да грешката е моя Simple Smile явно понеже искрено не го харесвам съм видяла неговото име.

# 18 902
Не залитайте много по алтернативната медицина защото ако наистина помагаше или лекуваше лекарите по света нямаше да се занимават с точно с това което правят в момента. Тоя д-р Дамянов водих баща ми при него докато беше вече тежко болен - дръпна една хубава реч за половин час, взе си паричките и ни изпрати по живо по здраво.

Както аз го разбрах озонотерапията се препоръчва като съпътстваща към медикаментозната, а не с нея да се лекува само.

# 18 903
Чакай, виж в какво положение сме сега, виж кой го налага и определя правилата на живот, това не е алтернативната медицина. От медински до медициски опит има разлика.. добре е да се уважаваме и в различията си.

Не залитайте много по алтернативната медицина защото ако наистина помагаше или лекуваше лекарите по света нямаше да се занимават с точно с това което правят в момента. Тоя д-р Дамянов водих баща ми при него докато беше вече тежко болен - дръпна една хубава реч за половин час, взе си паричките и ни изпрати по живо по здраво.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 20:48 от Анонимен

# 18 904
Тук пак голяма манджа с грозде станала от експерти Joy Респект! Големи сте!
УВ лампите генерират озон, старите кварцови лампи бяха също с УВ лъчи и генерираха озон. Никой не говори за бактерицидни лампи. Нито пък за уринотерапия. Ако някой се беше напънал да прочете линка, който дадох нямаше да се пишат и съответно четат свещени простотии.
Пускам го пак за неразбралите - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312702/

И моля не опонирайте с уикипедия. Несериозно е.

# 18 905
  • Мадрид / София
По острови съм забелязала, ча акъл много не вирее.
Soft, като Японците, нали. Ряпа ядат и мигат на парцали. 😂😂

# 18 906
  • В.Търново
https://www.thesun.co.uk/news/11493593/north-korea-satellite-ima … paign=sharebarweb

Хм... този Ким май наистина си е заминал, уж имало официално съобщение от С. Корея, че си бил жив и здрав.
Може коронавируса да го е довършил.Дано там се освободят от диктатурата най-накрая!

# 18 907
Това не е СЗО, а е някакъв доктор от СЗО...

Според мен по същество е прав - в "новата нормалност" ще трябва повече да се разчита на самоналожена дистанция и изолация, отколкото на блокади. Щом веднъж се приеме, че има "нова нормалност", хората трябва да свикват и без агресивни рестрикции  да се съобразяват, да налагат дистанция и да се пазят.

https://nypost.com/2020/04/29/who-lauds-sweden-as-model-for-resi … navirus-lockdown/

# 18 908
За Ким казаха, че си почивал на вилата май от страх да не се зарази ... просто не може да избие всички корейци, трябва с някои от тях да се работи.

# 18 909
В Германия днес са взели решение да се отворят детски площадки, музеи, зоологически и ботанически градини. Другата седмица ще се обсъжда за гастрономията и туризма.
R0 e 0.75. Пак са сменили начина на пресмятане. Joy

# 18 910
  • На остров
Вируса в Швеция не е приключил, не случайно от здравната агенция си казаха че още дълго ще живеем с него.

Не е ясно обаче какво ще стане сега с всички държави, били под строги мерки при тяхното премахване. Норвегия и Дания и Финландия имат преки контакти с Швеция по един или друг начин.

Относно починалите в домове за възрастни с Ковид то те влизат в статистиката. Средната възраст в тези домове е 85 плюс, като има много хора на 90 плюс и столетници има. Всъщност на повечето места се грижат много добре за тях. Това, което аз съм видяла в най големият дом за Швеция е съвсем ок според моите разбирания.

# 18 911
Руският премиер-Мишустин, а не президент (Путин е президент) е с корона, днес са съобщили.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8526010?fbclid=IwAR3o8neTB … -u7hXR7dh-GgKK_9I

Четох вчера, но не намирам статията, репортаж с човека карал с такси жената и двете и деца до Хасково.
В колата видимо и личало, че не е добре и бил я попитал да не е болна. Отговорила му ,че не се чувства добре от полета иначе била добре. Т.е. нито е търсила помощ на летището, нито е имала намерение да не пътува. Дъщерята обаче обяснила, че си идвали, защото в Холандия не са искали да я лекуват уж.
Човекът бил потресен, че така лесно минават проверките и излагат другите на риск.
Също беше писано, че пътник в самолета и е сложил кислородна маска, станало и лошо.
Би трябвало да има някакви международни норми за болни пасажери или проблемни и да се уведомява да чака екип с линейка при кацането на самолета  да ги поеме. Не знам ...това е безумно просто.

# 18 912
  • София
В критично състояние е 39-годишната жена с Covid-19 от хасковското село Криво поле, която пристигна с полет от Амстердам в неделя, 26 април. Тя е била интубирана и лекарите от хасковската болница се борят за живота ѝ, като при изследванията е установено, че има и диабет
от ТУК
Тази жена е направила най-доброто за себе си, дано се оправи.
Пита се в задачата защо прехвалената ни система за защита на населението от коронавируса не е сработила и не е направила това, което е най-добро за обществото - болната да бъде изолирана така, че да не зарази и други и да ги обрече на същото, на което самата тя е подложена.
За съвест и съзнание в подобни случаи не може да се разчита, други трябва да са мерките.

# 18 913
  • СОФИЯ
Има ли друга тема в Клюкарник, свързана с въпросната Зараза? Аз лично не открих. Много е динамична тази. Нали е Клюкарник.
Мен лично ме интересува:
-защо е нарушено действащото в страната /т.нар. Право/ на ЕС - регламентите и реципираните във вътрешното, под форма на закони напр. също други подзаконови НА; тук е интересно за покриването на лице или част от него, нап. очи; "здравословни причини" не се отнася до незаразен/здрав човек=здравословно; Кратък е законът като съдържание, но е НА от по-висока степен от подзаконови НА, каквито не съществуват. Слагам си две маски на Х, за да покрия И очите. "Постави" ми ги този/жалко че и той е юрист/ бащата на детето-детето е без маска, има юрид основание да е Без;
-защо вътрешноведомствените актове на Министерство на здравеопазването се обжалват /заповеди/, обединени в 5 дела пред ВАС към момента. Колеги юристи спорят дали са ОАА или имат белезите на НАА. Лична позиция-нито едно от двете;
-кога и под каква форма ще мога да изляза от СФ, нищо че претендирам за коренячка. Н бр. имоти в провинция не са основателен аргумент;
в други държави от ЕС също. Много харесвам Австрия.

# 18 914
Някой питаше за Сингапур по-назад. Там в момент глобата за срещи с лица извън семейството е 10 хиляди долара или 6 месеца затвор. Така че... Точно за там какво да коментираме. Плюс, че това е една от най-чистите страни на планетата изобщо, всичко е супер стерилно. Сигурно се справят доста добре и с вируса. Изобщо не виждам смисъл да се сравняваме с такива държави... За добро или лошо.

Общи условия

Активация на акаунт