COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 868
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 380
  • При семейството си
Защо ли? Защото там никой всъщност не смее да гъкне, всеки слушка и изпълнява, и възхвалява колко всичко е "цветя и рози". Но виж, когато стане въпрос да се хвърля кал по това, което се прави тук, кофите не стигат, та и варели са нужни на определени хора.
От всички тях изключвам момичетата от САЩ, за чиито разкази благодаря.

Има/ше много информативни, смислени и премерени постове в темата от много потребители, които са в чужбина (не само в САЩ).

# 19 381
Скрит текст:
,
Оптимизмът и радостта от "охлабването" е неоправдан, защото е вследствие на някакъв икономически натиск, а не на подобряване на епидемичната обстановка.
Много точно казано.
Ясно е, че бизнеса е натиснал правителството. Никаква друга причина няма логическа. А ние се радваме като деца-идиоти, че ни пускат на пясъчника да ядем пясък. Докато пляскаме с ръчички те ни се смеят тези хора. Ще се изпозаразим, но никой няма да му дреме. Важното е робите да ходят да бачкат.
А чакай, забравих, че тия където най-много реваха срещу мерките са безработни и без това та те си остават в къщи.
Какъв бизнес ги натиснал, че да не се носят маски на открито? Кой бизнес ще спечели от това? Просто стана топло и е идиотско да носиш парцал на лицето по улиците, който ти затруднява дишането и те кара да се потиш, като идиот. Най - вероятно и на щаба и на ББ им писна също да носят парцали, а и те най - добре знаят, че полза няма!
Изобщо за никакви маски не говоря. Говоря за разпускането на седянката, към което отиваме (според мен вече сме си там), за което говори и Аризона!

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 17:17 от lovely

# 19 382
  • Bulgaria
Скрит текст:
Значи на спирката на градския транспорт не е нужно да си с маска, но е най-подходящото място да си я сложиш, за да спазиш заповедта да си с маска в ГТ? Докато чакаш пред магазина не е нужно да си с маска, но е най-подходящия момент да си я сложиш? Нали постоянното пипане с мръсни ръце компроментира носенето на маска или това вече го забравихме? Ако искам да отида до 3 магазина, колко пъти ще се наложи да си сложа и сваля маската? И колко ще е ефективно това изобщо?

Ми носи си я нонстоп, никой не те е спрял. Няма държава, в която маските да се носят на открито. Но има държави, в които като влезеш на закрито си вземаш маска за еднократна употреба и преди да излезеш я изхвърляш на определено място. Това трябва да се направи и тук.Безплатно, разбира се .

В Китай никога не са носили маски на открито. Сигурно и полицайте по КПП-тата трябва да не носят маски, защото работата им е на открито, както и продавачките по пазарите?

# 19 383
Част от мерките ни са наистина добри, но не се спазваха и така се появяват огнищата - сбирки на многочислени фамилии със завърнали се от рискови държави. Другото, което съществено пропуснаха е карантиниране само на 1 член от домакинството, абсолютна глупост.И всичко това се опитаха да компенсират с носенето на маски . На закрити места за мен изключително важно, както на открити при големи струпвания.
Само не знам как ще ни се отразят вноса на туристи... Ей , това е, което ме притеснява определено.
Във Видин изхождайки от огнищата си мисля, че е от общ персонал-санитари, сестри, лекари.
   Даже и Женералът почна вече да е по-умерен като наскоро спомена, че трябва да се научим да живеем с това. И съм съгласна, че трябва да има баланс между медицинските и икономическите вреди и ползи. А и както тръгнаха да се случват нещата при нас  -да пламват махалите и колко сме обременени от консуматорството типично за малцинството, си мисля, че на хората щеше да им дотегне бързо и високите рейтинги да тръгнат надолу. Аз съм оптимист в средносрочен и дългосрочен план. Не мисля, че ще продължи животът съвсем по старому,но май първоначалният страх от неизвестното се преодолява. И ще се нагаждаме. А може би допринася и онзи 72 дневен цикъл на вируса и така си обяснявам ако наистина е бил толкова страшен и смъртоносен в Китай, то с времето да се нормализират нещата.
Интересни времена Simple Smile

# 19 384
Абе разпускане на седянката, ама аз лично в ресторант и хотел скоро няма да стъпя, пък не знам за другите. Доста време ще се пазим от всичко. Всъщност кой както си прецени. Но не забравяйте, че ако наистина има много заразени, ще започнат масови карантини по места и затваряне иска или не иска нашего брата ресторантьора. Просто има факти, които няма как да се скрият.

# 19 385
Няма държава, в която маските да се носят на открито.

Съдейки по снимките, в Южна Корея например е доста разпространено. Въпросът е доколко се трупат доказателства, че маските намаляват/не намаляват вероятността за заразяване. Мисля, че май няма нищо 100 % и в двете посоки.

# 19 386
  • Шумен
Аз се чудя как пък никой не разбра, че за да се заразиш се иска интензивен контакт от минимум 15 мин със заразЕн. Даже и Мутафчийски го е казал май. Е, как ще се изпозаразите, разминавайки се с някого на улицата? Или отивайки на планина? Дайте малко по-сериозно! Close

Тук можеш да прочетеш всичко, защото страхът и паниката владеят положението. И ще си  останат много след това. То това е и една от целите на медийните мероприятия от два месеца насам. Концентрацията на вирус трябва също да е много висока, за да се заразиш, особено от повърхности. Така ще им минат няколко години в очакване, а  психолози и психиатри ще имат още повече работа.

# 19 387
  • София
Мерките постепенно ще започнат да се отпускат, за да добием представа как върви заразяването и натоварването на здравната с-ма т.е. сега ще гледаме накъде ще тръгне кривата като започнем да щъкаме напред-назад без маски и ще гледат болниците да могат да поемат бройката заразени.
Все пак трябва да знаем някакви прогнозни очаквания напр. за месец септ., когато се очаква децата да се върнат в училище.

# 19 388
  • Другата България
Защо ли? Защото там никой всъщност не смее да гъкне, всеки слушка и изпълнява, и възхвалява колко всичко е "цветя и рози". Но виж, когато стане въпрос да се хвърля кал по това, което се прави тук, кофите не стигат, та и варели са нужни на определени хора.
От всички тях изключвам момичетата от САЩ, за чиито разкази благодаря.

Има/ше много информативни, смислени и премерени постове в темата от много потребители, които са в чужбина (не само в САЩ).
Така е, имаше.
Но имаше много и от другите.

# 19 389
  • София - Рим и обратно
Интересно ми е да видя след време всички тези, които се радват на отпадането на мерките сега, как ще запеят друга песен тогава. Най-вече, ако вие или ваш близък /и бъде покосен от Ковид-19. Нали сте наясно, че не е толкова просто "заболял и оздравял"? Миналата седмица даваха интервю с наша лекарка, която каза, че когато видяла първите рентгенографии на бял дроб на снимки на заболели от Ковид-19, тя била изумена - белият дроб бил "леш", толкова засегнат! Дали този бял дроб би се възстановил на 100%, както преди заразяването? Не мисля, че е успокояващо "Аз съм млад и да се заразя, нищо няма да ми стане."
Всичко е твърде прибързано, не само във България, но и в останалите държави...Вирусът така ще ни удари, че чак ще ни зашемети..Но важното е да се радваме сега на падналите "глупави" мерки.
Айде нека ни “покоси”, пък тогава ще му мислим. Ей аман от предапокалиптичен вой на умряло.

# 19 390
В Китай и Ю. Корея маските се носят заради замърсяването и прашните бури, които са си географска особеност. Те си имат приложения, които им показват нивата на прахови частици всеки ден и преценяват как да излизат, а понякога и не излизат въобще при много високи нива. Там маските всеки си ги носи по необходимост, защото наистина не се диша, усещаш пепел в устата си. Синьо небе се вижда рядко.

# 19 391
  • София
Ваксината се прави в момента от Бил Гейтс, който открито е признавал, че мечтае да се намали световната популация.
Така е, мечтае в Африка, вместо да имат 20 гладуващи деца да имат толкова, колкото могат да гледат. Ако се намали детската смъртност тази мечта ще се сбъдне. Затова организира снабдяването на Африка с ваксини.

Знам, че е излишно да го казвам, но имах нужда Wink

# 19 392
А гости каните ли вкъщи? Много обичам да ги събирам, но скоро няма да я бъде.

Маска, където трябва ще нося, дистанция гледам да спазвам.

На народа му се взе свободата с КПП - та, а всъщност  пак ще си останем без електронно здравеоопазване и всичко по старому

# 19 393
Сериозно ли има хора, дето още вярват, че тоя вирус е толкова страшен? Хора, които вярват, че мерките са адекватни....? И хора, които не пропускат да отбележат, че еди кой си се е разболял и умрял??????

То не е въпрос на вяра, а на знание..

# 19 394
  • София
А гости каните ли вкъщи? Много обичам да ги събирам, но скоро няма да я бъде.

Маска, където трябва ще нося, дистанция гледам да спазвам.

На народа му се взе свободата с КПП - та, а всъщност  пак ще си останем без електронно здравеоопазване и всичко по старому
Преди 10-ина години каних за последно, след това се отказах тотално, виждаме се по заведения. Надявам се скоро и тях да ги отворят.

Общи условия

Активация на акаунт