COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 933
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 19 365
Аз грам не вярвам, че инициативата за разтурянето на седянката е на генерала, така че баце и леля ще трябва да си понесат отговорността за всичко, което са надробили. Дано да няма много поразии и да си останем с малко заразени. Между другото някой ползва ли Вирусейф приложението, аз пък въобще не можах да го намеря, за да си го инсталирам. Това май е поредният гаф, струващ пари и неработещ, ама видели че има в чужбина и пуснали и тук.

Не е, това беше казано много пъти, включае от баце, че Мутафчийски не смятал, че е окей да се отварят парковете. Въпросът е, че именно точно това намекване и прехвърляне на отговорността, е това, което ще му донесе избиратели на ББ. Баце е чист, "фатмакът" така е посъветвал, пък нали той разбира от кризи Simple Smile Баце, милият, просто искал да ни спаси. Като гледам във фб масово се храни Мутафчийски, той е...агнец. Даже е ся по Гергьовден е чудно време направо да го заведат на заколение.

# 19 366
Дъждец,
И в Германия не се тестват всички контактни. Просто няма ресурс. Оставят те под карантина като минат 14 дена, ако не си се обадил, че имаш симптоми, си свободен. От личен опит го казвам.

Soft Click затова непрекъснато пуска саркастични коментари. Просто мерките навсякъде не се спазват от определени групи хора, ако ще най-хлабавите да са.

# 19 367
Във всяка болница има обособени ковид отделения, тях гледат колко са запълнени. И се оказва, че не от там тръгват заразяването на персонал и болни в други отделения. А като знаем в какво окаяно състояние са повечето болници у нас притесненията са основателни.

# 19 368
  • София
пууу.....  цял лев дадох за тая маска. сега кво да я правя ?
продавам маска втора употреба  rotfImbo

Ето това е проблемът! Маските остават задължителни )поне препоръчителни), не само в ГТ и на закрито, а и при общуването с други хора, защото дистанцията от 2 м по-бързо ще бъде забравена, но нали помните аерозолните частици? Е те затова, както казах сутринта, лека по-лека прехвърлят отговорността на нас, като ако не се справим, есента пак ще ни заключат, най-вероятно, и пак ще ривете тук.

# 19 369
Скрит текст:
Обикновено хората си кашлят в ръката. Освен това на открито изобщо не става толкова лесно, разнася се бързо във въздуха. Ясно ми е, че ще извадите от 100 кладенци вода, за да оправдаете маските на открито, но на практика от това няма някакъв особен смисъл. Много се радвам, че и управляващите най-накрая са го разбрали. Или са се в слушали в някой, дето го знае това.
А който иска да си стои и 24/7 с маска, на мен не ми пречи.
Вие нали бяхте в Германия? Защо това ви радва/пречи ви или изобщо имате отношение? Честно не разбирам какво ви засяга вас носенето на маски в БГ? Все едно аз да ида да протестирам защо в САЩ правят или не правят нещо и да обявя, че ми пречи.
И аз отдавна се чудя на това.
Пък защо се прибират в неадекватна България вместо да стоят в адекватна и бяла Германия също е хикс.
Цитат на: Vrabcho_
Враждебността към хората от чужбина, която периодически избухва тук е ужасна.
Ужасно е също така постоянното критикуване и намеса на хора от чужбина към мерките тук, защото в крайна сметка тях не ги засяга. Една кукундрела чак за гражданска война призоваваше, докато сис еди в Дания.
Когато имаш семейство и приятели - да, засяга те!
Когато обаче българите "нищят" и критикуват мерките в другите страни, за повдигане на самочувствие е в реда на нещата......
Защо цитираш това, което на теб ти "изнася", а умишлено скриваш болднатото?
За мен също не е нормално от хиляди километри да "съветваш" сънародниците си, вкл. и семейството си и приятелите си /според теб/ тук да излизат на гражданска война, докато ти удобно си седиш в Дания. И само след няколко дни да "запееш" друга песен, отново тук, предполагайки, че си заразена с коронавирус от дъщеря си....това защо го пропускате удобно?
За мен по-ужасна е враждебността, която не периодично, а постояно не избухва, а се лее тук от хора, живеещи в България, към едни други хора, живеещи отново в България. А и аз поне не съм прочела някой от тук да "нищи" нещо в чужбина, призовавайки към гражданско неподчинение или дори нещо по-сериозно. Защо ли? Защото там никой всъщност не смее да гъкне, всеки слушка и изпълнява, и възхвалява колко всичко е "цветя и рози". Но виж, когато стане въпрос да се хвърля кал по това, което се прави тук, кофите не стигат, та и варели са нужни на определени хора.
От всички тях изключвам момичетата от САЩ, за чиито разкази благодаря.
Защото не се припознавам с дамата от Дания.
Хареса ли ти сравнението, което направи момиче от САЩ м/у техния walk in centre /нещо като селска здравна служба/ и болница Пирогов?

# 19 370
Скрит текст:
Скрит текст:
А обърнахте ли внимание на това за парковете? По-точно на тези 2 точки:

✅В неделя ще премахнем лентите в големите паркове, но моля гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете.
❌Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

✅Възлагам на кметовете на райони от понеделник да създадат организация за отваряне на малките паркове в кварталите и градските градини при спазване на всички противоепидемични мерки.

Моят въпрос е - какъв беше този зор за организиране на едностранно движение, пък по определен маршрут, пък карти се правиха, пък от 1 вход влизаш, от точно определен излизаш, пък ленти на къде може, на къде не и няма и седмица по-късно айдее, ленти долу, отваряне на всичко свободно? Ми аз нищо не разбирам вече. Шизофренно ми е всичко

Е, цялата тази  организация е струвала едни пари - материали, извънреден труд, логистика ... никой не знае колко.
Безполезно и глупаво като замисъл, но  затова е направено.

Лошото е, че като гледам на къде вървят нещата, накрая някакси баце и леля ни ще излезнат чисти, генералът, де го натириха да води брифингите и да обира всички негативи - виновен за всичко и някой ще си спечели изборите отново за съжаление..

Не го мисли Муфтаджийски - нищо няма да обере, а ще му олекне .. пък и най-малкото остава си шеф на ВМА, което си е блага работа.
Ние, ако цитирам Баце  "населението" обра, а има да обираме и още доста негативи.

# 19 371
Каква "изненада"!
Разказът завършва /и започва/ с патетичното
Цитат
Мога да ви кажа, че наистина няма такава държава
Скрит текст:
Още по-голяма изненада - направен е къде - в ТВ 7/8, ЪФкорс. Трябва ли да се чете всичко на поредния търсач на 5 минутна слава? Всъщност трябва, защото ако все пак се прочете, ще стане ясно, че всички медицински лица са действали адекватно и професионнално и за него, и за жена му, с предписано лечение, тестван, проверяван всекидневно по телефона от лекари, сниман два пъти преди да се установи заразата, но пък недоволен, че не е сниман по време на 28-дневната карантина...ми да, подвижен рентген трябваше да му закарат на човека, и да платят сумата за витамините, изписани на семейството му, че непосилна му била....
Добре е да се прочете горното. За да стане ясно за пореден път, че угодия няма, няма и да има. И че когато умишлено търсиш "компрометиращи" случки, разкази и преживявания на хора, целящи да дискредитират нещо и някого, то ще ги намериш. Въпросът е кой ще ти "върже" на тях.

Опитах да открия такъв спортист, Георги Богданов, 30-годишен, обиколил половината свят, все трябва да го има някъде, но не успявам. Познава ли го някой тоя спортист? Направих си труда да изгледам видеото, е, тоя човек не говори и не разказва, той декламира направо, като научен наизуст текст. Дори, като се намеси водещия с някаква реплика, няма спирка, той пердаши. Нещо не ми е нормално това......Без маски, водещият насреща, не го ли е страх тоя човек да не му прехвръкне некой коронясан? Съжалявам, но не ми е убедителен разказа на госта. Ако целта беше да се направи поредното заключение: "Абе, отвратителна държава!", получи се. А съм от тия, дето по принцип харесват/ха Слави и предаването му, сега в тая 7/8 рядко го гледам или поне, колкото пъти опитах, попадах на неща, които не ми задържат вниманието. Та съм раздвоена нещо.......

# 19 372
Земетресение люлее, маски падат...
И преди съм писала, със заповед, без заповед, аз ще съм с маска. Че и с ръкавици. Всеки преценява сам за себе си.
Бъдете здрави!

# 19 373
  • София
Вижте хора, казах ви го вчера - вирусът не се разтваря във въздуха и НЕ изчезва, напротив - той си остава. Но няма как 1 година държавния резерв да ни храни с леща и боб, защото действително повече смъртни случаи ще станат от глад, буйстване, бунтове, въстания и пр.
Затова Отговорността се Прехвърля на Нас. Ако се справим - чудесно, убеден съм, че в лицето на Германия, вече виждате що-годе Швеция сами успяват, Австрия и други държави -- ще видим такива светли примери.
Къде ще се наредим ние обаче, си зависи само от Нас!

# 19 374
Много се радвам, че почват да отпускат мерките. Дано сега ми позволят да си отворя ресторанта и да ходя на фитнес 💪
Ясно беше какъв ти е проблемът на теб. Ресторантчето и фитнеса, а не здравето на хората, за което, разбира се, си фалшиво загрижен.
Само се моли призивите ти за масово заразяване да не се сбъднат, защото тогава няма да има нужда от официално наложени мерки, за да се изпразнят ресторантите.

# 19 375
Вижте хора, казах ви го вчера - вирусът не се разтваря във въздуха и НЕ изчезва, напротив - той си остава. Но няма как 1 година държавния резерв да ни храни с леща и боб, защото действително повече смъртни случаи ще станат от глад, буйстване, бунтове, въстания и пр.
Затова Отговорността се Прехвърля на Нас. Ако се справим - чудесно, убеден съм, че в лицето на Германия, вече виждате що-годе Швеция сами успяват, Австрия и други държави -- ще видим такива светли примери.
Къде ще се наредим ние обаче, си зависи само от Нас!
Е в това отношение съм на едно мнение с баце...принципно никога не съм съгласна с него, ама там като каза за мат'ряла...Думата "отговорност" е хубава, оптимистична дума иначе, хаха.

# 19 376
  • Шумен
Значи на спирката на градския транспорт не е нужно да си с маска, но е най-подходящото място да си я сложиш, за да спазиш заповедта да си с маска в ГТ? Докато чакаш пред магазина не е нужно да си с маска, но е най-подходящия момент да си я сложиш? Нали постоянното пипане с мръсни ръце компроментира носенето на маска или това вече го забравихме? Ако искам да отида до 3 магазина, колко пъти ще се наложи да си сложа и сваля маската? И колко ще е ефективно това изобщо?

Ми носи си я нонстоп, никой не те е спрял. Няма държава, в която маските да се носят на открито. Но има държави, в които като влезеш на закрито си вземаш маска за еднократна употреба и преди да излезеш я изхвърляш на определено място. Това трябва да се направи и тук.Безплатно, разбира се .

# 19 377
  • София
Скрит текст:
,
Оптимизмът и радостта от "охлабването" е неоправдан, защото е вследствие на някакъв икономически натиск, а не на подобряване на епидемичната обстановка.
Много точно казано.
Ясно е, че бизнеса е натиснал правителството. Никаква друга причина няма логическа. А ние се радваме като деца-идиоти, че ни пускат на пясъчника да ядем пясък. Докато пляскаме с ръчички те ни се смеят тези хора. Ще се изпозаразим, но никой няма да му дреме. Важното е робите да ходят да бачкат.
А чакай, забравих, че тия където най-много реваха срещу мерките са безработни и без това та те си остават в къщи.
Какъв бизнес ги натиснал, че да не се носят маски на открито? Кой бизнес ще спечели от това? Просто стана топло и е идиотско да носиш парцал на лицето по улиците, който ти затруднява дишането и те кара да се потиш, като идиот. Най - вероятно и на щаба и на ББ им писна също да носят парцали, а и те най - добре знаят, че полза няма!

# 19 378
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Обикновено хората си кашлят в ръката. Освен това на открито изобщо не става толкова лесно, разнася се бързо във въздуха. Ясно ми е, че ще извадите от 100 кладенци вода, за да оправдаете маските на открито, но на практика от това няма някакъв особен смисъл. Много се радвам, че и управляващите най-накрая са го разбрали. Или са се в слушали в някой, дето го знае това.
А който иска да си стои и 24/7 с маска, на мен не ми пречи.
Вие нали бяхте в Германия? Защо това ви радва/пречи ви или изобщо имате отношение? Честно не разбирам какво ви засяга вас носенето на маски в БГ? Все едно аз да ида да протестирам защо в САЩ правят или не правят нещо и да обявя, че ми пречи.
И аз отдавна се чудя на това.
Пък защо се прибират в неадекватна България вместо да стоят в адекватна и бяла Германия също е хикс.
Цитат на: Vrabcho_
Враждебността към хората от чужбина, която периодически избухва тук е ужасна.
Ужасно е също така постоянното критикуване и намеса на хора от чужбина към мерките тук, защото в крайна сметка тях не ги засяга. Една кукундрела чак за гражданска война призоваваше, докато сис еди в Дания.
Когато имаш семейство и приятели - да, засяга те!
Когато обаче българите "нищят" и критикуват мерките в другите страни, за повдигане на самочувствие е в реда на нещата......
Защо цитираш това, което на теб ти "изнася", а умишлено скриваш болднатото?
За мен също не е нормално от хиляди километри да "съветваш" сънародниците си, вкл. и семейството си и приятелите си /според теб/ тук да излизат на гражданска война, докато ти удобно си седиш в Дания. И само след няколко дни да "запееш" друга песен, отново тук, предполагайки, че си заразена с коронавирус от дъщеря си....това защо го пропускате удобно?
За мен по-ужасна е враждебността, която не периодично, а постояно не избухва, а се лее тук от хора, живеещи в България, към едни други хора, живеещи отново в България. А и аз поне не съм прочела някой от тук да "нищи" нещо в чужбина, призовавайки към гражданско неподчинение или дори нещо по-сериозно. Защо ли? Защото там никой всъщност не смее да гъкне, всеки слушка и изпълнява, и възхвалява колко всичко е "цветя и рози". Но виж, когато стане въпрос да се хвърля кал по това, което се прави тук, кофите не стигат, та и варели са нужни на определени хора.
От всички тях изключвам момичетата от САЩ, за чиито разкази благодаря.
Защото не се припознавам с дамата от Дания.
Хареса ли ти сравнението, което направи момиче от САЩ м/у техния walk in centre /нещо като селска здравна служба/ и болница Пирогов?
И не бива. Да се припознаваш. Но не говори общо тогава, той и поста на съфорумката не беше за теб, но ти го прие лично.
Сравнението в полза на Пирогов ли? Дето каза, че чака 5 дни за резултата от теста  на детето си там, във Вегас?
Какво значи "да ми хареса", аз чета как е там от първа ръка и просто сравнявам с действителността у нас. Много неща и у нас "не ми харесват", там също, но не разглеждам написаното по този начин, виж, харесва ми това, че е написано безпристрастно и без нападки към когото и да било. Е, изключвам Тръмп, но пък все пак тя живее там, не тук, щото и ти си чела какво ли не негативно за ББ от хора, живеещи къде ли не по света.

# 19 379
Вижте хора, казах ви го вчера - вирусът не се разтваря във въздуха и НЕ изчезва, напротив - той си остава.
Вирусът може да се възпроизвежда само в жив организъм и губи тази си способност за няколко часа ако не срещне такъв. Така че не е чак толкова страшно че "не се разтваря" и "не изчезва", т.к. не е жизнеспособен след тези няколко часа, дори и да остава.

Общи условия

Активация на акаунт