COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 350
Скрит текст:
Обикновено хората си кашлят в ръката. Освен това на открито изобщо не става толкова лесно, разнася се бързо във въздуха. Ясно ми е, че ще извадите от 100 кладенци вода, за да оправдаете маските на открито, но на практика от това няма някакъв особен смисъл. Много се радвам, че и управляващите най-накрая са го разбрали. Или са се в слушали в някой, дето го знае това.
А който иска да си стои и 24/7 с маска, на мен не ми пречи.
Вие нали бяхте в Германия? Защо това ви радва/пречи ви или изобщо имате отношение? Честно не разбирам какво ви засяга вас носенето на маски в БГ? Все едно аз да ида да протестирам защо в САЩ правят или не правят нещо и да обявя, че ми пречи.
И аз отдавна се чудя на това.
Пък защо се прибират в неадекватна България вместо да стоят в адекватна и бяла Германия също е хикс.
Цитат на: Vrabcho_
Враждебността към хората от чужбина, която периодически избухва тук е ужасна.
Ужасно е също така постоянното критикуване и намеса на хора от чужбина към мерките тук, защото в крайна сметка тях не ги засяга.
Скрит текст:
Една кукундрела чак за гражданска война призоваваше, докато сис еди в Дания.
Когато имаш семейство и приятели - да, засяга те!
Когато обаче българите "нищят" и критикуват мерките в другите страни, за повдигане на самочувствие е в реда на нещата......

# 19 351
Сериозно ли има хора, дето още вярват, че тоя вирус е толкова страшен? Хора, които вярват, че мерките са адекватни....? И хора, които не пропускат да отбележат, че еди кой си се е разболял и умрял??????
Има хора, които виждат по света какво се случва и не си мислят, че всичко е една долна конспирация, за да не можем до мола да отидем, ние горките българи.

# 19 352
А, бай Ганя защото преди беше много стриктен и носеше маска непрекъснато....

Нали? А бай Фриц и буля Хелга стриктно носят стана пети ден маски, докато купуват бира и вурст. Като се разхождат в парка не целуват непознати, ами стоят на два метра от тях. Дисциплинирана работа. 😂

# 19 353
  • Русе
Вирусите открай време са заплаха, на която няма адекватно противоречие. Децата ни и ние самите сме били винаги в риск. Въпросът в този вирус до колко е опасен и колко манипулирана информация

# 19 354
Хора мерки не се спазват от един месец, не разбирам защо си мислите, че като отворят Витоша, нещо ще се промени? Кое ще се промени по точно? Чакахме бум в началото на април, не дойде. Чакахме бум по Цветница и пак не дойде, после стана Великден, после стана 6ти май. Несериозно е това наистина. Хората спряха да вярват. Имаше период хората ги беше страх, не излизаха(то и времето не беше подходящо), но откакто се е затоплило, хора си има постоянно навън и въпреки това нямаме повишение. Повечето случаи са, защото се правят повече тестове. За 12 дни са направени 20000 теста. От тогава имаме 628 нови случая. Процентът позитивни от всички направени тестове е 3,14%. Този процент беше около 3.5%.

Затова преди дни припомнях тух приказката за лъжливото овчарче.
Много, много лош подход е предварителното наплашване и предварителни мерки без епидемия, като за такава.
Ето го резултатът - хората вече не вярват ни на правителство, ни на щабове разни. Мисля, че заложиха на много губеща стратегия. Губеща и за управляващите, и за хората.
...
Всеки човек по света може да се интересува от всяко място по света. Всеки си има свои си мотиви и не е дори длъжен да ги разяснява на широката общественост.
Подобни питанки, относно причините човек, българин, да се интересува от България, са неадекватни, също като мерките, от които остана още една за отпадане.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 16:43 от Judy

# 19 355
  • София
Интересно ми е да видя след време всички тези, които се радват на отпадането на мерките сега, как ще запеят друга песен тогава. Най-вече, ако вие или ваш близък /и бъде покосен от Ковид-19. Нали сте наясно, че не е толкова просто "заболял и оздравял"? Миналата седмица даваха интервю с наша лекарка, която каза, че когато видяла първите рентгенографии на бял дроб на снимки на заболели от Ковид-19, тя била изумена - белият дроб бил "леш", толкова засегнат! Дали този бял дроб би се възстановил на 100%, както преди заразяването? Не мисля, че е успокояващо "Аз съм млад и да се заразя, нищо няма да ми стане."
Всичко е твърде прибързано, не само във България, но и в останалите държави...Вирусът така ще ни удари, че чак ще ни зашемети..Но важното е да се радваме сега на падналите "глупави" мерки.
А на мен ми е интересно всички, които искате мерките да са още по строги, какво ще говорите, когато не се запълнят чувалите дето Бойко ги говореше, не дойде втора вълна, болниците останат със стандартните си пациенти.

Още преди време го писах тук, ако поста не ми е изтрит. В момента, в който основните играчи в ЕС разхлабят мерките, веднага ще стане и при нас.

# 19 356
Е те ги разхлабиха и продължават.

# 19 357
Когато обаче българите "нищят" и критикуват мерките в другите страни, за повдигане на самочувствие е в реда на нещата......
Е, за Англия е отпущена работата. Какво да ги коментираме тях?!
А иначе няма лошо да се интересуват, но много от тях нямат реална представа как стоят нещата и докато Германия може да си позволи да тества по половин млн на седмица и да лекува в хилядите си интензивни легла, тук това нещо няма как да стане. Нито пари има за толкова тестове, нито леглата могат да лекуват, пък ако ще и на брой да станат повече от немските.

# 19 358
Колко са болните във Видин блокирали болницата. Повечето болници в страната май са празни
Не важно колко са болните настанени в болницата, важното е, че персоналът е болен.
Колко болни във Видин са изпоразалили какъв процент от персонала в болниците във Видин
Достатъчно, че неврологичното отделение да затвори. В болница и без това има недостиг на персонал, а сега пък съвсем.

# 19 359
Дъждец, знам, че е така, и някакси трябва да се мисли и работи в тази посока. Днес разбрах, че още частни лаборатории започват да правят тестове.

И ако аз не съм наясно с нещата в България, то от БЛС със сигурност са наясно:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/bls-prizov … ite-merki-6108995

# 19 360
Скрит текст:
А обърнахте ли внимание на това за парковете? По-точно на тези 2 точки:

✅В неделя ще премахнем лентите в големите паркове, но моля гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете.
❌Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

✅Възлагам на кметовете на райони от понеделник да създадат организация за отваряне на малките паркове в кварталите и градските градини при спазване на всички противоепидемични мерки.

Моят въпрос е - какъв беше този зор за организиране на едностранно движение, пък по определен маршрут, пък карти се правиха, пък от 1 вход влизаш, от точно определен излизаш, пък ленти на къде може, на къде не и няма и седмица по-късно айдее, ленти долу, отваряне на всичко свободно? Ми аз нищо не разбирам вече. Шизофренно ми е всичко

Е, цялата тази  организация е струвала едни пари - материали, извънреден труд, логистика ... никой не знае колко.
Безполезно и глупаво като замисъл, но  затова е направено.

Лошото е, че като гледам на къде вървят нещата, накрая някакси баце и леля ни ще излезнат чисти, генералът, де го натириха да води брифингите и да обира всички негативи - виновен за всичко и някой ще си спечели изборите отново за съжаление..

# 19 361
  • Другата България
Скрит текст:
Обикновено хората си кашлят в ръката. Освен това на открито изобщо не става толкова лесно, разнася се бързо във въздуха. Ясно ми е, че ще извадите от 100 кладенци вода, за да оправдаете маските на открито, но на практика от това няма някакъв особен смисъл. Много се радвам, че и управляващите най-накрая са го разбрали. Или са се в слушали в някой, дето го знае това.
А който иска да си стои и 24/7 с маска, на мен не ми пречи.
Вие нали бяхте в Германия? Защо това ви радва/пречи ви или изобщо имате отношение? Честно не разбирам какво ви засяга вас носенето на маски в БГ? Все едно аз да ида да протестирам защо в САЩ правят или не правят нещо и да обявя, че ми пречи.
И аз отдавна се чудя на това.
Пък защо се прибират в неадекватна България вместо да стоят в адекватна и бяла Германия също е хикс.
Цитат на: Vrabcho_
Враждебността към хората от чужбина, която периодически избухва тук е ужасна.
Ужасно е също така постоянното критикуване и намеса на хора от чужбина към мерките тук, защото в крайна сметка тях не ги засяга. Една кукундрела чак за гражданска война призоваваше, докато сис еди в Дания.
Защо цитираш това, което на теб ти "изнася", а умишлено скриваш болднатото?
За мен също не е нормално от хиляди километри да "съветваш" сънародниците си, вкл. и семейството си и приятелите си /според теб/ тук да излизат на гражданска война, докато ти удобно си седиш в Дания. И само след няколко дни да "запееш" друга песен, отново тук, предполагайки, че си заразена с коронавирус от дъщеря си....това защо го пропускате удобно?
За мен по-ужасна е враждебността, която не периодично, а постояно не избухва, а се лее тук от хора, живеещи в България, към едни други хора, живеещи отново в България. А и аз поне не съм прочела някой от тук да "нищи" нещо в чужбина, призовавайки към гражданско неподчинение или дори нещо по-сериозно. Защо ли? Защото там никой всъщност не смее да гъкне, всеки слушка и изпълнява, и възхвалява колко всичко е "цветя и рози". Но виж, когато стане въпрос да се хвърля кал по това, което се прави тук, кофите не стигат, та и варели са нужни на определени хора.
От всички тях изключвам момичетата от САЩ, за чиито разкази благодаря.

# 19 362
Аз грам не вярвам, че инициативата за разтурянето на седянката е на генерала, така че баце и леля ще трябва да си понесат отговорността за всичко, което са надробили. Дано да няма много поразии и да си останем с малко заразени. Между другото някой ползва ли Вирусейф приложението, аз пък въобще не можах да го намеря, за да си го инсталирам. Това май е поредният гаф, струващ пари и неработещ, ама видели че има в чужбина и пуснали и тук.

# 19 363
Много неадекватна история  - жена му била зле и едва ли не "бере душа", а той без сериозна симптоматика и оплаквания обикаля болници и се жали, че нямало кой да му направи снимка (при направени две), че и витамините му били 130 лева.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 16:56 от Banshee

# 19 364
Аз грам не вярвам, че инициативата за разтурянето на седянката е на генерала, така че баце и леля ще трябва да си понесат отговорността за всичко, което са надробили. Дано да няма много поразии и да си останем с малко заразени. Между другото някой ползва ли Вирусейф приложението, аз пък въобще не можах да го намеря, за да си го инсталирам. Това май е поредният гаф, струващ пари и неработещ, ама видели че има в чужбина и пуснали и тук.
Те повечето хора още не са разбрали даже, че НОЩ си бяха само съветници на баце и че той си взимаше всички решения и продължава да го прави еднолично, ти чакаш да им искат отговорност...забрави.

Общи условия

Активация на акаунт