COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 968
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 335
А обърнахте ли внимание на това за парковете? По-точно на тези 2 точки:

✅В неделя ще премахнем лентите в големите паркове, но моля гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете.
❌Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

✅Възлагам на кметовете на райони от понеделник да създадат организация за отваряне на малките паркове в кварталите и градските градини при спазване на всички противоепидемични мерки.

Моят въпрос е - какъв беше този зор за организиране на едностранно движение, пък по определен маршрут, пък карти се правиха, пък от 1 вход влизаш, от точно определен излизаш, пък ленти на къде може, на къде не и няма и седмица по-късно айдее, ленти долу, отваряне на всичко свободно? Ми аз нищо не разбирам вече. Шизофренно ми е всичко

# 19 336
Хора мерки не се спазват от един месец, не разбирам защо си мислите, че като отворят Витоша, нещо ще се промени? Кое ще се промени по точно? Чакахме бум в началото на април, не дойде. Чакахме бум по Цветница и пак не дойде, после стана Великден, после стана 6ти май. Несериозно е това наистина. Хората спряха да вярват. Имаше период хората ги беше страх, не излизаха(то и времето не беше подходящо), но откакто се е затоплило, хора си има постоянно навън и въпреки това нямаме повишение. Повечето случаи са, защото се правят повече тестове. За 12 дни са направени 20000 теста. От тогава имаме 628 нови случая. Процентът позитивни от всички направени тестове е 3,14%. Този процент беше около 3.5%.
Пак да кажа - гледат как са запълнени болничните легла за да преценяват за мерките. Във Видин болницата е почти блокирана поради липса на персонал.

# 19 337
  • Русе
Колко са болните във Видин блокирали болницата. Повечето болници в страната май са празни

# 19 338
  • При семейството си
Скрит текст:
,
Оптимизмът и радостта от "охлабването" е неоправдан, защото е вследствие на някакъв икономически натиск, а не на подобряване на епидемичната обстановка.
Много точно казано. Ясно е, че бизнеса е натиснал правителството. Никаква друга причина няма логическа. А ние се радваме като деца-идиоти, че ни пускат на пясъчника да ядем пясък. Докато пляскаме с ръчички те ни се смеят тези хора. Ще се изпозаразим, но никой няма да му дреме. Важното е робите да ходят да бачкат.
А чакай, забравих, че тия където най-много реваха срещу мерките са безработни и без това та те си остават в къщи.

lovely, този ти пост визирах, но нека са мои погрешни интерпретации.

# 19 339
Интересно ми е да видя след време всички тези, които се радват на отпадането на мерките сега, как ще запеят друга песен тогава. Най-вече, ако вие или ваш близък /и бъде покосен от Ковид-19. Нали сте наясно, че не е толкова просто "заболял и оздравял"? Миналата седмица даваха интервю с наша лекарка, която каза, че когато видяла първите рентгенографии на бял дроб на снимки на заболели от Ковид-19, тя била изумена - белият дроб бил "леш", толкова засегнат! Дали този бял дроб би се възстановил на 100%, както преди заразяването? Не мисля, че е успокояващо "Аз съм млад и да се заразя, нищо няма да ми стане."
Всичко е твърде прибързано, не само във България, но и в останалите държави...Вирусът така ще ни удари, че чак ще ни зашемети..Но важното е да се радваме сега на падналите "глупави" мерки.

# 19 340

✅В неделя ще премахнем лентите в големите паркове, но моля гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете.
❌Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

✅Възлагам на кметовете на райони от понеделник да създадат организация за отваряне на малките паркове в кварталите и градските градини при спазване на всички противоепидемични мерки.

Моят въпрос е - какъв беше този зор за организиране на едностранно движение, пък по определен маршрут, пък карти се правиха, пък от 1 вход влизаш, от точно определен излизаш, пък ленти на къде може, на къде не и няма и седмица по-късно айдее, ленти долу, отваряне на всичко свободно? Ми аз нищо не разбирам вече. Шизофренно ми е всичко

Е, цялата тази  организация е струвала едни пари - материали, извънреден труд, логистика ... никой не знае колко.
Безполезно и глупаво като замисъл, но  затова е направено.

# 19 341
Колко са болните във Видин блокирали болницата. Повечето болници в страната май са празни
Не важно колко са болните настанени в болницата, важното е, че персоналът е болен.

# 19 342
Скрит текст:
,
Оптимизмът и радостта от "охлабването" е неоправдан, защото е вследствие на някакъв икономически натиск, а не на подобряване на епидемичната обстановка.
Много точно казано. Ясно е, че бизнеса е натиснал правителството. Никаква друга причина няма логическа. А ние се радваме като деца-идиоти, че ни пускат на пясъчника да ядем пясък. Докато пляскаме с ръчички те ни се смеят тези хора. Ще се изпозаразим, но никой няма да му дреме. Важното е робите да ходят да бачкат.
А чакай, забравих, че тия където най-много реваха срещу мерките са безработни и без това та те си остават в къщи.

lovely, този ти пост визирах, но нека са мои погрешни интерпретации.
Разбрах кой пост ми визираш и да грешно интерпретираш, обясних ти за какво.

# 19 343
Как да не ги засягат мерките българите от чужбина, нали имат семейства тук?
Аз никога не бих спряла да се интересувам от БГ, пък ако ще в Антарктида да се изнеса. Боже, що за логика!

# 19 344

Е, цялата тази  организация е струвала едни пари - материали, извънреден труд, логистика ... никой не знае колко.
Безполезно и глупаво като замисъл, но  затова е направено.
Аз когато казах, че това "обучение" за правилно ползване на паркове е пълна пародия и е нужно само на някои кметове да се натегнат на властта, а реално няма никакъв смисъл от него пак ми наскачаха, че кметовете си вършели работата и така трябвало да се направи.

# 19 345
  • Другата България
Каква "изненада"!
Разказът завършва /и започва/ с патетичното
Цитат
Мога да ви кажа, че наистина няма такава държава
Още по-голяма изненада - направен е къде - в ТВ 7/8, ЪФкорс. Трябва ли да се чете всичко на поредния търсач на 5 минутна слава? Всъщност трябва, защото ако все пак се прочете, ще стане ясно, че всички медицински лица са действали адекватно и професионнално и за него, и за жена му, с предписано лечение, тестван, проверяван всекидневно по телефона от лекари, сниман два пъти преди да се установи заразата, но пък недоволен, че не е сниман по време на 28-дневната карантина...ми да, подвижен рентген трябваше да му закарат на човека, и да платят сумата за витамините, изписани на семейството му, че непосилна му била....
Добре е да се прочете горното. За да стане ясно за пореден път, че угодия няма, няма и да има. И че когато умишлено търсиш "компрометиращи" случки, разкази и преживявания на хора, целящи да дискредитират нещо и някого, то ще ги намериш. Въпросът е кой ще ти "върже" на тях.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 16:35 от Merri_An

# 19 346
  • Русе
Не важно колко са болните настанени в болницата, важното е, че персоналът е болен.
Колко болни във Видин са изпоразалили какъв процент от персонала в болниците във Видин

# 19 347
Скрит текст:

А има ли някакъв план за болницата във Видин изобщо?

Обясних вече защо българите в чужбина толкова се интересуваме, може да спрете да се заяждате вече, не е интересно. То пък аз да ги похваля управляващите и пак: от какво съм се оплаквала? Ами не се оплаквам, точно обратното. Joy

# 19 348
Аз предполагам, че много се разчита на затоплянето и повече прекарване на време навън от хората, не е имало друг случай зимен вирус да оцелее при тази среда, поне досега. Много се надявам това да е мотивът, не стадният имунитет или плановото запълване на болнични легла. Между другото - изгледах филма за Ковид отделението в Пирогов - шапка им свалям на тези хора там, които лекуват, обаче забелязахте ли, че в едната стая лежаха баща и син, в съседната - майката от семейството. Не ми се мисли, ако това семейство има например и второ малко дете или домашен любимец какво се случва с него и то при болничен престой от близо месец. Иначе си пейте песента за "нищо особено един грип е това". Ако знаете колко искам да не съм права в страховете си.....

# 19 349
  • София
Сериозно ли има хора, дето още вярват, че тоя вирус е толкова страшен? Хора, които вярват, че мерките са адекватни....? И хора, които не пропускат да отбележат, че еди кой си се е разболял и умрял??????

Общи условия

Активация на акаунт