COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 19 320
  • София
А, бай Ганя защото преди беше много стриктен и носеше маска непрекъснато....

# 19 321
Нямам проблем с дистанцията, особено като съм с най-малката (5 години). Заобикалят ни отдалеч.
На няколко пъти ми се случва майки с деца да ме доближават под метър, явно не всички могат.

# 19 322
Обикновено хората си кашлят в ръката. Освен това на открито изобщо не става толкова лесно, разнася се бързо във въздуха. Ясно ми е, че ще извадите от 100 кладенци вода, за да оправдаете маските на открито, но на практика от това няма някакъв особен смисъл. Много се радвам, че и управляващите най-накрая са го разбрали. Или са се вслушали в някого, дето го знае това.
А който иска да си стои и 24/7 с маска, на мен не ми пречи.

# 19 323
  • София - Рим и обратно
Аз се чудя как пък никой не разбра, че за да се заразиш се иска интензивен контакт от минимум 15 мин със заразЕн. Даже и Мутафчийски го е казал май. Е, как ще се изпозаразите, разминавайки се с някого на улицата? Или отивайки на планина? Дайте малко по-сериозно! Close
Интересното е, че ни най-малко не им идва на ума, че щом “заповедите” и “мерките” са толкова безумно неадекватни, разнопосочни и хаотични, значи.....ми просто нищо няма да се случи, дори и някой да пипне великия Ковид. Просто нищо. Те продължават да бълнуват за мерки, маски, трупове и зарази. Никаква причинно-следствена връзка.
А аз съм изключително доволна, че няма да има нужда вече да нося парцалче под брадичката.

# 19 324
  • При семейството си
Скрит текст:
"Дрън дрън, утре ще ги задължи работодателя да са на работа. Кой ще си стои в къщи? Онези, които им липсваше мола и маникюра. Другите ще се бутат в метрото искат не искат."

А как искате рабодотеля или държавата да ви плаща вечно, ако не работите? Отново, пак не сте задължена, може да напуснете работа. Безплатни пари няма.
Някои си работят нормално хоум офис. Сега ще ги върнат в офисите, които са халета с по 1000 човека вътре отворен офис.

С халетата не ги мислете. Те от месеци мислят как да се реорганизират.
Работодателят, като те задължи да се върнеш, предполагам знаеш, че имаш право на избор.

П.С. Във връзка с предишен твой пост. Може ли да обясните бизнесът как е засегнат от мярката „задължително носене на маски на всички открити и закрити места“ и съответно каква е ползата му от нейното разхлабване „задължително носене на закрити места“? Подобен е въпросът ми и свързан с мярката за затваряне, съответно отваряне на паркове, планини, градинки и подобни.
Скрит текст:
Не е проява на висока интелигентност, още по-малко на възпитание да се обиждат децата-идиоти.

# 19 325
IceQueen, как го виждаш туризма? След измънкания под носа "призив"  от Ангелова да подкрепят родното Черноморие неизвестно кога,  се започна старата медийна кампания за Гърция. С ясни условия там.
Подпомагане на бранша в Бг?  Тц.
Около мен никой не стяга хотел. Ресторантьорите и те стоят на стенд бай. Доставчиците им също.

# 19 326
Обикновено хората си кашлят в ръката. Освен това на открито изобщо не става толкова лесно, разнася се бързо във въздуха. Ясно ми е, че ще извадите от 100 кладенци вода, за да оправдаете маските на открито, но на практика от това няма някакъв особен смисъл. Много се радвам, че и управляващите най-накрая са го разбрали. Или са се в слушали в някой, дето го знае това.
Вие нали бяхте в Германия? Защо това ви радва/пречи ви или изобщо имате отношение? Честно не разбирам какво ви засяга вас носенето на маски в БГ? Все едно аз да ида да протестирам защо в САЩ правят или не правят нещо и да обявя, че ми пречи.

# 19 327
В щатите губернаторът на Флорида е затворил плажовете след като се изсипали навалици народ без да спазват дистанция.

# 19 328
Скрит текст:
"Дрън дрън, утре ще ги задължи работодателя да са на работа. Кой ще си стои в къщи? Онези, които им липсваше мола и маникюра. Другите ще се бутат в метрото искат не искат."

А как искате рабодотеля или държавата да ви плаща вечно, ако не работите? Отново, пак не сте задължена, може да напуснете работа. Безплатни пари няма.
Някои си работят нормално хоум офис. Сега ще ги върнат в офисите, които са халета с по 1000 човека вътре отворен офис.

С халетата не ги мислете. Те от месеци мислят как да се реорганизират.
Работодателят, като те задължи да се върнеш, предполагам знаеш, че имаш право на избор.

П.С. Във връзка с предишен твой пост. Може ли да обясните бизнесът как е засегнат от мярката „задължително носене на маски на всички открити и закрити места“ и съответно каква е ползата му от нейното разхлабване „задължително носене на закрити места“? Подобен е въпросът ми и свързан с мярката за затваряне, съответно отваряне на паркове, планини, градинки и подобни.
Скрит текст:
Не е проява на висока интелигентност, още по-малко на възпитание да се обиждат децата-идиоти.
Извърташ ми думите. Децата не са идиоти. Ние възрастните се държим като такива!
Изобщо не ти разбирам и въпроса за маските и бизнеса, това са си някакви твои интерпретации пак. Бизнеса му пречи да е затворен. Това е всичко, което му е проблем.

Много офиси отворен тип си остават такива, ти не знам кои визираш, че са се променили.

# 19 329
  • София
Къде пък ги срещате тези кихаши и кашлящи тълпи, които се навират във вас? Един такъв случай не съм имала от началото на ИП, а не е като да не излизам.

# 19 330
http://www.budnaera.com/2007-01/2007-11-09_10.html
Разказ на болен от коронавирус.

# 19 331
Обикновено хората си кашлят в ръката. Освен това на открито изобщо не става толкова лесно, разнася се бързо във въздуха. Ясно ми е, че ще извадите от 100 кладенци вода, за да оправдаете маските на открито, но на практика от това няма някакъв особен смисъл. Много се радвам, че и управляващите най-накрая са го разбрали. Или са се в слушали в някой, дето го знае това.
Вие нали бяхте в Германия? Защо това ви радва/пречи ви или изобщо имате отношение? Честно не разбирам какво ви засяга вас носенето на маски в БГ? Все едно аз да ида да протестирам защо в САЩ правят или не правят нещо и да обявя, че ми пречи.

Хората имат близки тук, затова имат и отношение  - не заминават цялата рода до девето коляно.
Аз не разбирам пък на вас какво ви пречи да продължите да носите маски, когато и където искате и да не ходите на Витоша? Де факто само това се е променило и не виждам никакъв повод за толкова тревоги - аз също обмислям дали да не я слагам, когато минавам през по-многолюдни места.

# 19 332
Lovely, много ме засяга даже, защото ще съм с детето през лятото в България. Да не говорим, че всичките ми близки и роднини са там. И да, много се радвам, че най-накрая има някаква адекватност.

# 19 333
Хора мерки не се спазват от един месец, не разбирам защо си мислите, че като отворят Витоша, нещо ще се промени? Кое ще се промени по точно? Чакахме бум в началото на април, не дойде. Чакахме бум по Цветница и пак не дойде, после стана Великден, после стана 6ти май. Несериозно е това наистина. Хората спряха да вярват. Имаше период хората ги беше страх, не излизаха(то и времето не беше подходящо), но откакто се е затоплило, хора си има постоянно навън и въпреки това нямаме повишение. Повечето случаи са, защото се правят повече тестове. За 12 дни са направени 20000 теста. От тогава имаме 628 нови случая. Процентът позитивни от всички направени тестове е 3,14%. Този процент беше около 3.5%.

# 19 334
Къде пък ги срещате тези кихаши и кашлящи тълпи, които се навират във вас? Един такъв случай не съм имала от началото на ИП, а не е като да не излизам.
И аз. Как пък един не ми се е наврял да ми киха във врата.
Откакто имаме ИП не спирам да се удивлявам колко стриктни са хората.
Явно е силно мотивиращо да спазваш мерките, когато става дума за заплаха за собственото ти здраве.
Враждебността към хората от чужбина, която периодически избухва тук е ужасна.

Общи условия

Активация на акаунт