COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 796
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 820
Добре де - кое точно е "геноцит" в мнението на доц. Мангъров?
Това, което аз разбрах е, че -  защитаваме най-уязвимите/болни с тежки заболявания и възрастни/, останалото население продължава живота си спазвайки дистанция и хигиена, и заболеваемоста се контролира с тестване и карантиниране.

И как го защитаваме? Като всички болни, оперирани, на хемодиализа, химиотерапия ги заразяваме в болниците ли? Коя е държавата, която успя успешно да ги защити уязвимите и да не допусне вирус в старческите домове и болниците?
Никоя.
Преди време написах мерките, които се взеха в UK точно към тази група хора, 2 седмици преди локдауна. Добрите намерения се опорочиха от недостига на ЛПС за здравни и социални работници, както и малкото тестове. Опозицията критикува правителството, BBC прави разследване. Резултата е - правителството е направило всичко по силите си, но имаше партида заразени тестове, имаше партида негодни тестове.....
Но това не означава, че е грешна линията.

# 20 821
  • София
Признавам, че много се надявах времето да опровергае думите му, да се направят така нещата в различните държави, че вирусът да се задуши, да няма накъде да се разпространява, да се задушат огнищата, ама не стана.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 18:48 от Andariel

# 20 822
Запитан за пейките в парка Мутафчийски каза, че първо трябвало да се изчакат резултатите след отварянето на парковете ... предполагам ако няма нещо обезпокоително ще разрешат след седмица.

# 20 823
В момента се учим да живеем с вируса и се чака ваксина или лекарство. Не се омешваме нарочно с цел проепидемичване по Мангъров, нали? Щото всичките му теории за лекото вирусче без симптоми което ще премине през всички от ден на ден се опровергават. Склонна съм да вярвам на лекари, които работят с корона заразени, не с учебникарски знания от миналия век. Това не е варицела да го третираме като такава. Видя се вече че май няма и имунитет у някои преболедували. Което доцентът категорично отрича.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 18:51 от milittana

# 20 824
Затихват глобално нещата, днес в щатите само 91 починали, "скорост" набират Русия, Мексико. Не е за вярване, но не се дава в Италия да има починал както и във Великобритания, Франция и Германия. В тези факти намирам всъщност къде се крие "ентусиазма" в щаба за охлабване на мерките.
Явно от скоро гледаш статистиката. Щатите подават инфо всеки щат по отделно, така че, утре ще стане ясно каква е общата картинка . Вероятно ще са поне 1500 души. Същото е валидно и за останалите държави, които си споменала. Италия дава данните си късно вечерта, за другите - не знам, но и те още явно не са ги подали.

# 20 825
Това, което аз разбрах е, че -  защитаваме най-уязвимите/болни с тежки заболявания и възрастни/, останалото население продължава живота си спазвайки дистанция и хигиена, и заболеваемоста се контролира с тестване и карантиниране.

Първото е невъзможно на практика. Подчертаното е нещо срещу, което Мангъров се е изказвал, че PCR тестовете са безсмислени. Мангъров иска масово заразяване и стаден имунитет на всяка цена, а не контрол над епидемията с тестване и карантиниране.
Може ли линк към негово мнение, където "проповядва" това, че аз не намирам. Намирам точно обратното

# 20 826
Варицела и подобни са все добре познати на човечеството вируси за които е напълно възможно да имаме стаден имунитет. Този докато не се "наиграе" по цялата планета и то с години няма как да стане такъв за който да имаме стаден имунитет. 

# 20 827
  • София
не, не е нарочно, а природно - хората отвътре ги напъва да се омешват. Наистина ли не виждате какво се случи покрай празниците - ако това не е омешване здраве му кажи! И колкото и да тръбяха от НОЩ "стойте си вкъщи, не пътувайте, не ходете по роднини, не се събирайте", хората сякаш нарочно точно обратното направиха - юрнаха се да ядат, да пият, да гостуват, да се събират по улици и градинки, пред блока, зад блока...  А такива като мен и теб си стояхме вкъщи.
Накрая най-верни се оказват учебниците по психология. Не можеш да опазиш хората насила, цял щаб не можа да опази всички празнуващи и пътуващи. Хората си празнуваха и пътуваха без да им дреме, че има страшен вирус. Природата надделя. Мерките на щаба бяха много добри, те изиграха своята роля, на мен ми се вижда рано да ги свалят, ама не е моя работа.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 18:46 от Andariel

# 20 828
Това е "йо-йо ефекта" за който спомена министъра, т.е. след дълго време стискане и лишения хората се отпускат. Смятам властите профилактично "ще стягат и разпускат чепика" за мерките според епидемиологичната обстановка или повече ще се действа локално за т.нар. "клъстърна зараза" като се надяват, че дифузната няма да ни навести.

# 20 829
Това, което аз разбрах е, че -  защитаваме най-уязвимите/болни с тежки заболявания и възрастни/, останалото население продължава живота си спазвайки дистанция и хигиена, и заболеваемоста се контролира с тестване и карантиниране.

Първото е невъзможно на практика. Подчертаното е нещо срещу, което Мангъров се е изказвал, че PCR тестовете са безсмислени. Мангъров иска масово заразяване и стаден имунитет на всяка цена, а не контрол над епидемията с тестване и карантиниране.
Мангъров като иска масово заразяване и стаден имунитет на всяка цена
да даде личен пример - доброволна зараза на цялото семейство и най-близките +
всички останали, които го подкрепят и като ни убеди , че това е добро и без последствия
тогава ще повярвам ,че няма страшно ..ама така ,дайте да дадеТе, не става..

# 20 830
  • София
Разследване на Валя Ахчиева, за бързи тестове, направени на медици в Александровска болница, на които 24 дена по - късно още не им дават резултатите.

# 20 831
Някой знае ли, дали е отпаднала забраната да се сяда на пейките, всъщност? Онзи ден пред блока ни имаше по 4 души на пейка.  Пък пейките са ни 5 бр. И около тях и правостоящи. Седят и пият бира...
Да знам дали да звъня някъде следващия път като видя моите безотговорни съседи на седянката?

# 20 832
Някой знае ли, дали е отпаднала забраната да се сяда на пейките, всъщност? Онзи ден пред блока ни имаше по 4 души на пейка.  Пък пейките са ни 5 бр. И около тях и правостоящи. Седят и пият бира...
Да знам дали да звъня някъде следващия път като видя моите безотговорни съседи на седянката?
В полицията звъни, забраната важи ... ако не ги сгащят ще се разбягат, това е практиката и от други подобни случаи. На много места кварталните пияндета се крият по храсталците където обаче има контрол, иначе си къркат необезпокоявано на групи. Аз лично на твое място бих им хвърлил няколко пиратки така за тонус на компанията.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 18:43 от pehoko

# 20 833
Скрит текст:

Мангъров като иска масово заразяване и стаден имунитет на всяка цена
да даде личен пример - доброволна зараза на цялото семейство и най-близките +
всички останали, които го подкрепят и като ни убеди , че това е добро и без последствия
тогава ще повярвам ,че няма страшно ..ама така ,дайте да дадеТе, не става..
Може ли линк където е отразено това?

# 20 834
  • София
Вижте, така или иначе ще разберем след седмица-две какви са последствията от сегашните празници, от Гергьовден и от разхлабените мерки. Дотогава смятам да си кротувам и да си нося маската, да не се смесвам излишно с хората.

Общи условия

Активация на акаунт