Нито една от тези държави не е била под пълна блокада. Всъщност от посочените, само Нова Зеландия имаше по строги мерки, взети още в зародиш, всичките спряха вируса в началото с много тестване. Ние този момент го отървахме, защото тогава НОЩ Ви казваха, как е "просто грип"! Може би сте забравила България и не само, на какъв принцип тестваха в началото. Спрете да лъжете хората, че ще спрете вирус, който вече активно си циркулира в страната, като се затворим. Вероятно ще го забавим, но няма да го спрем.
Напротив, нова зеландия беше под далеч по-тежка блокада от нашата - там нищо не работеше освен хранителни магазини, болници и още 2-3 ключови отрасъла.
А ЮК имаше над 1000 нови случая на ден. И въпреки това успяха да го спрат.
Това, че нещо циркулира активно, не означава, че с нефармакологични методи не може да се "спре" (хинт: ако Rt = 0.8, при 100 случая на ден днес след 2 месеца случаите ще бъдат 10).
Отново: ако не го спрем, така или иначе се връщаме в 19 век, защото съвременната икономика, базирана на услугите, не може да съществува, ако това нещо циркулира.
It's eradication or bust.
Прочетете какво съм Ви написала, казах Ви че Нова Зеландия взе мерките в самият зародиш и те бяха много по строги от нашите и освен това там тестват много повече.
Великобритания много закъсня с мерките, преборили били с мерки ама друг път, кой знае каква част от хората там са минали въпросния коронавирус. Много хора март месец там бяха болни и всички имаха типичен за Ковид симптом, липсата на вкус и обоняние. В началото се тестваха само най-тежките случаи, другите които звъняха на 111 получаваха отговор, да не ходят в спешното ако не се влошат и да се изолират. Страшен пример ми давате, а Вие не знам за коя Великобритания говорите, там никога не са били под пълна блокада, метрото на Лондон беше пълно до последният ден, когато най-накрая решиха да обърнат палачинката. Парковете им също не са били затваряни и си имаше доволно народ.
. В момент, в който Европа вече започна да се съвзема, Словения регистрира нула случаи, мисля че вече втори пореден ден, Албания, Македония, Черна Гора, Хърватия, Чехия, Словакия и др. регистрират под 10 случая и т.н. в България гърмят старчески домове и се появяват нови огнища.