COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 268
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 450
Скрит текст:

Нито една от тези държави не е била под пълна блокада. Всъщност от посочените, само Нова Зеландия имаше по строги мерки, взети още в зародиш, всичките спряха вируса в началото с много тестване. Ние този момент го отървахме, защото тогава НОЩ Ви казваха, как е "просто грип"! Може би сте забравила България и не само, на какъв принцип тестваха в началото. Спрете да лъжете хората, че ще спрете вирус, който вече активно си циркулира в страната, като се затворим. Вероятно ще го забавим, но няма да го спрем.

Напротив, нова зеландия беше под далеч по-тежка блокада от нашата - там нищо не работеше освен хранителни магазини, болници и още 2-3 ключови отрасъла.
А ЮК имаше над 1000 нови случая на ден. И въпреки това успяха да го спрат.
Това, че нещо циркулира активно, не означава, че с нефармакологични методи не може да се "спре" (хинт: ако Rt = 0.8, при 100 случая на ден днес след 2 месеца случаите ще бъдат 10).

Отново: ако не го спрем, така или иначе се връщаме в 19 век, защото съвременната икономика, базирана на услугите, не може да съществува, ако това нещо циркулира.
It's eradication or bust.

Прочетете какво съм Ви написала, казах Ви че Нова Зеландия взе мерките в самият зародиш и те бяха много по строги от нашите и освен това там тестват много повече.
Великобритания много закъсня с мерките, преборили били с мерки ама друг път, кой знае каква част от хората там са минали въпросния коронавирус. Много хора март месец там бяха болни и всички имаха типичен за Ковид симптом, липсата на вкус и обоняние. В началото се тестваха само най-тежките случаи, другите които звъняха на 111 получаваха отговор, да не ходят в спешното ако не се влошат и да се изолират. Страшен пример ми давате, а Вие не знам за коя Великобритания говорите, там никога не са били под пълна блокада, метрото на Лондон беше пълно до последният ден, когато най-накрая решиха да обърнат палачинката. Парковете им също не са били затваряни и си имаше доволно народ.

# 21 451
  • Bulgaria
Жената от ломската болница не са я включили, вероятно защото все още няма потвърдена проба. Много хора починаха от тези домове. А, тук някой ми обясняваше в началото - нищо им няма, безсимптомни са, какво толкова е станало...

# 21 452
  • Другата България
Скрит текст:
Ужас! Още 17 заразени в старческия дом в Кула 😢.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/oshte-15-zarazeni-s-koronavirus- … -hora-v-kula.html
А Току-що сега социалната министъра каза за четири от персонала, работещи в подобен дом в Радомир.

Точно, както се предполагаше, че ще стане след масовото напускане на столичаните в повече по време на Великден - занесоха заразата по родните си места и сега тепърва ще "берат плодовете" на своята глупост и наглост. Много ми се иска да ги попитам - дами и господа, агнето и бирата заслужаваха ли си
Ситуацията във Видин няма нищо общо с Великден, а с немърливото отношение на видинските лекари! Всички случаи са свързани с престой или лечение в МБАЛ.
Лекарите продължават да се правят на интересни и недосегаеми! Ходят в Кауфланд и на Общиснкия пазар и пазаруват БЕЗ маски! Продължават да се държат като недосегаеми, въпреки всичко!
Знаеш, че сме почти на едно мнение за този град и този край.
Но не е редно да се обобщава с "лекарите", предполагам нямаш наблюдение /близките ти/ върху всички лекари, работещи във Видинската болница. Или в областта. То вече е и късно, омешали са се много, но не всички са безотговорни.

# 21 453
И ние като цяла Европа направихме грешката, вирусът да стигне до домовете за възрастни. Много жалко за хората. Впрочем Мангъров винаги е казвал, че именно тези хора трябва да се пазят.

# 21 454
  • Варна
Мангъров ще бъде клиент на прокуратурата.

Много ми е чудно на какво основание?!

За разлика от някои други, той не всява паника, при това изказва лично мнение. Дали е прав или не, ще разберем след време. Да не говорим, че напоследък си мисля, че не е току-така по всички телевизии и медии, както и не е без благословията на изпълнителната власт.
Според мен, човекът се изказва по начин, който не се възприема добре от болшинството, но това, което казва, си е вярно. Начините да се справим с вируса са четири:
1. Унищожаваме го напълно, чрез дълга и пълна изолация и тестване до откат (нещо, което не направихме и тази възможност е пропусната вече);
2. Придобиваме масов имунитет, чрез преболедуване или ваксина (тук изолацията има смисъл, само, ако ваксина бъде открита скоро, иначе последиците от скапването на икономиката ще са много по-сериозни от болестта);
3. Живеем си с вируса, стига да открият лекарство, което го лекува ефективно (същият аргумент за изолацията, като този по-горе);
4. Изчезва от само себе си, защото не е устойчив сред човешкото население (много се надявам точно това да се случи).

Nikola Tesla, кауза пердута е да търсиш отговори, аз така и не разбрах защо се трият мнения, обясненията са доста мъгляви... Но е подозрително, че коментари, които всяват паника и вещаят апокалипсис, се оставят в темата, въпреки, че противоречат на правилата на форума.

Хора умират постоянно, хеле пък във старческите домове, включително и от грип всяка зима. Чудно ми е досега защо никой не идказваше съболезнования на близките им, трагедията да не е била по-малка?!

Излезли са окончателните резултати от теренното проучване в окръг Хаинсберг, Германия. Смъртността е 0.37%, 20% от заразените не проявяват симптоми.

Ето нещо, съвпадащо с изчисленията на Тесла.

20% безсимптомни всъщност не е толкова лоша новина, тъй като значи, че тези, които биха разнасяли вируса без да знаят, не са толкова много. Ако приемем, че има 20% безсимптомни, а от заболелите 80% го изкарват леко или средно тежко, какъв ли е процентът на тези, които изобщо не възприемат вируса (срещат се с него, но не са позитивни или болни впоследствие, защото са устойчиви)?!

# 21 455
Власите и Дунава Sad. В момент, в който Европа вече започна да се съвзема, Словения регистрира нула случаи, мисля че вече втори пореден ден, Албания, Македония, Черна Гора, Хърватия, Чехия, Словакия и др.  регистрират под 10 случая и т.н. в България гърмят старчески домове и се появяват нови огнища.

# 21 456
Скрит текст:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/oshte-15-zarazeni-s-koronavirus- … -hora-v-kula.html
А Току-що сега социалната министъра каза за четири от персонала, работещи в подобен дом в Радомир.

Точно, както се предполагаше, че ще стане след масовото напускане на столичаните в повече по време на Великден - занесоха заразата по родните си места и сега тепърва ще "берат плодовете" на своята глупост и наглост. Много ми се иска да ги попитам - дами и господа, агнето и бирата заслужаваха ли си
Ситуацията във Видин няма нищо общо с Великден, а с немърливото отношение на видинските лекари! Всички случаи са свързани с престой или лечение в МБАЛ.
Лекарите продължават да се правят на интересни и недосегаеми! Ходят в Кауфланд и на Общиснкия пазар и пазаруват БЕЗ маски! Продължават да се държат като недосегаеми, въпреки всичко!
Но не е редно да се обобщава с "лекарите", предполагам нямаш наблюдение /близките ти/ върху всички лекари, работещи във Видинската болница. Или в областта. То вече е и късно, омешали са се много, но не всички са безотговорни.
Toва обезсмисля целият напън да се правят ковид отделения в страната след като персоналът е свободен да напуска. Зададох го тоя въпрос и във връзка с починалата лекарка в Сливен защото е допуснато да зарази и семейството си. В Китай лекарите са били с памперси и в пълна изолация, у нас явно са преценили, че няма нужда от такива мерки. 

# 21 457
  • София
новината не е и добра за 20-те процента, защото това логически води към извода, че останалите трябва да са със симптоми, което е боледуване, а не само носителство.

# 21 458
  • Bulgaria
chockolina, хората може да умират постоянно в старческите домове, но аз искам да видя колко ще успеят да се преборят от тях, защото никога не са умирали с такива темпове по едно и също време от грип, например.

Относно Мангъров ще кажа само, че освен, че говори абсолютни лъжи, подтиква населението към неразумни действия и дава по 5 интервюта на ден, интересно ми е какво ще обяснява, когато се окаже, че смъртността изобщо не е толкова ниска, не умират само хора над 75 с по 3 придружаващи заболявания и няма да изградим групов имунитет по неговия начин никога. А, ако това се случи сигурно ще е с цената на хиляди жертви, без ваксина или лекарство.

# 21 459
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:

Toва обезсмисля целият напън да се правят ковид отделения в страната след като персоналът е свободен да напуска. Зададох го тоя въпрос и във връзка с починалата лекарка в Сливен.
Не разбирам написаното. Зададен въпрос към кого? И кой въпрос? Първото изречение от двете не е въпросително. Що се отнася до него - персоналът на ковид отделенията е свободен да напуска кое? Отделенията ли? Искаш да кажеш, че според теб тези хора трябва въобще да не си ходят по домовете и да живеят в болницата ли? Ако правилно разбирам все пак нещо от написаното. Ако е така, то то е безумно. Да не говорим, че не навсякъде има ковид отделения, в някои градове това са инфекциозните отделения, в които лежат и болни с други заболявания.

# 21 460
  • При семейството си
Неапол усеща цената на блокирането на Италия:
https://www.bbc.com/news/video_and_audio/headlines/52508828/coro … -italy-s-lockdown

Една друга, също тежка страна на локдауна в Италия.

# 21 461
Цитат
Излезли са окончателните резултати от теренното проучване в окръг Хаинсберг, Германия. Смъртността е 0.37%, 20% от заразените не проявяват симптоми.

Цитат
Ето нещо, съвпадащо с изчисленията на Тесла.
Да, изчисленията ми за Исландия показват горе долу същата истинска смъртност (0,39%) каквато и в Хаинсберг (0,37%). Лошото е че това не е достатъчно ниска смъртност на този етап, за да не създава вируса проблеми за обществата и по скоро за съжаление показват ниските граници, заради спецификите например на Исландия. Вероятно подобни специфики има и в изследването за Хайнсберг въпреки че не съм го чел. Мен това което ми е най кофти е че в момента не намирам достатъчно доказателства че смъртността е по ниска, както преди твърдях. По скоро виждам доказателства че е по висока и е грубо казано в диапазона 0,4-0,8%

# 21 462
  • София
chockolina, хората може да умират постоянно в старческите домове, но аз искам да видя колко ще успеят да се преборят от тях, защото никога не са умирали с такива темпове по едно и също време от грип, например.

Относно Мангъров ще кажа само, че освен, че говори абсолютни лъжи, подтиква населението към неразумни действия и дава по 5 интервюта на ден, интересно ми е какво ще обяснява, когато се окаже, че смъртността изобщо не е толкова ниска, не умират само хора над 75 с по 3 придружаващи заболявания и няма да изградим групов имунитет по неговия начин никога. А, ако това се случи сигурно ще е с цената на хиляди жертви, без ваксина или лекарство.
Мангъров постоянно повтаря, че мерките щом са наложени трябва да се спазват. Никога, ама никога не е призовавал хората да ги нарушават. Човека казва, какво трябва да се направи според него и забележките и съветите са му насочени към тези, които взимат решенията.
Спрете се малко със спекулациите. Всеки , който го е гледал знае каква е истината и се хабите напразно. Тези пък, които не са го гледали и биха повярвали, явно не се интересуват толкова и след час изобщо няма да помнят, какво сте писали Grinning

# 21 463
Скрит текст:
Скрит текст:

Toва обезсмисля целият напън да се правят ковид отделения в страната след като персоналът е свободен да напуска. Зададох го тоя въпрос и във връзка с починалата лекарка в Сливен.
Не разбирам написаното. Зададен въпрос към кого? И кой въпрос? Първото изречение от двете не е въпросително. Що се отнася до него - персоналът на ковид отделенията е свободен да напуска кое? Отделенията ли? Искаш да кажеш, че според теб тези хора трябва въобще да не си ходят по домовете и да живеят в болницата ли? Ако правилно разбирам все пак нещо от написаното. Ако е така, то то е безумно. Да не говорим, че не навсякъде има ковид отделения, в някои градове това са инфекциозните отделения, в които лежат и болни с други заболявания.
Ако не искаме самите лекари да станат източник на зараза в цялата страна и да гасим нонстоп огнища в самите болници - да, това е единственото решение. Не е безумие, това е китайският опит, цяла болница построиха само за ковид и за нищо друго. Тествали се били на 2 седмици  във водещите у нас болници, е видя се какво става из страната, пълно безхаберие.

# 21 464
  • Bulgaria
Власите и Дунава Sad. В момент, в който Европа вече започна да се съвзема, Словения регистрира нула случаи, мисля че вече втори пореден ден, Албания, Македония, Черна Гора, Хърватия, Чехия, Словакия и др.  регистрират под 10 случая и т.н. в България гърмят старчески домове и се появяват нови огнища.

Поредната ни грешка. Другите ще изплуват, а ние затъваме. Наистина не разбирам какво ще постигнат с това разхлабване на толкова мерки изведнъж... И защо поне във Видин не взеха мерки, можеха и все още могат да ограничат разпространението, никой не вярва, че е само в домовете за възрастни и болницата.

Общи условия

Активация на акаунт