COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 963
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 515

Оказа се медиците са най недисциплинирани . Не спазват  никакви мерки!!

От болницата отиват в частните кабинети , в частните болници . На таферич с непознати , който е решил да ги нагости. .
Нали  ще са с предимство за лекуване .
Трябва да им се забрани работа в повече от  една работа .
Те  до това ще стигнат май .

За съжаление освен короната, има и други належащи процедури и прегледи, от които се нуждаят хора и в извънболничната помощ. На нямането ни на лекари плюс "абдикирането" на доста специалисти, за да не се заразят  и нещата изобщо не са розови.

Прегледи дали на частно или държавно бяха спрени с изключение само на спешните случаи!

# 22 516
  • Bulgaria
Има един много важен въпрос: какво се случва с пациентите, които имат нужда от болнично лечение по други причини или спешни ситуации при тези вътреболнични  инфекции? Защо никой не се замисля какво ще се случи по този въпрос в дългосрочен план, когато всички усилия се насочват към пациентите с к-19, а голяма част от лекарите са заразени или болни? На мен това ми изглежда най-нелепото: получаваш инсулт и попадаш на заразен лекар или отделение и си обречен, както се случи във Видин. Намалява ни медицинския ресурс и това е огромен проблем. Много по-голям и сериозен от пейки и ресторанти.

# 22 517
Хората сядат по пейките и още как! Вчера минах покрай два парка - по двама-трима човека на пейка имаше, ленти няма, дори се чудя дали някога е имало.
Дълбоко се съмнявам, че ще се спазват сериозно правила за дезинфекция в заведенията на открито, невъзможно е да се спазват.

Тук аз и един съсед забелязахме много интересна тенденция. Той  живее до парка, активен спортист от 20+  години, всяка вечер след работи ходи да тича в парка, по 1 и същи алеи и вчера ми каза само едно "не знам какво става, но толкова много хора в парка никога не е имало, ама никога". Мен също ми се наложи да мина, в час, в който знам какво е и е факт, егати адът беше в парка. Съвсем сериозно и аз за първи път виждам чак толкова много хора, а имам години наблюдения над този парк спец. И сега се чудя защо са там всички тези хора? Защото беше забранено някакво време , позволиха го и айде юруш? Къде бяха предните години? Grinning . Като да не ме разберете погрешно, няма проблем да са в парка, ама никога не е имало толкова много хора..нито по неговия маршрут, а по моя пък ептен. Лятно време,с високи температури , съм се разхождала сама по тия алеи, а вчера не мога да се размина с хората на адекватно разстояние.
Преди много от тези хора  работеха, учениците бяха на училище, детските градини работеха, заведения също. Сега хората просто няма къде другаде да отидат.

# 22 518
Мерките са на собствена отговорност, всеки носи глава на раменете си. Хората нямат търпение да си тече живота "нормално" и ще си ходят по заведения, ще си сядат по пейки и ще се бутат по пазари. Онзи ден една 20 годишна пикла, без маска в Лили се бутна до мен да каже, че взимала нещо за 3лв и оставяла направо 5 да не чака. Без маска, без дистанция, скочи ми на главата, щото видиш ли ще метне 5 лева на продавачката и да не я карат да чака. Зорът беше защото в голям SUV отпред, паркирали неправилно я чакаха още две празни, изрусени главици. Темата от къде пари да си купят такава кола на тия години я прескачам, казвам цялото това нещо, защото масово хората са така - младите се мислят за безсмъртни, тях вируса не ги лови, собствениците на миризливи малки заведенийца, кафета, лафки и подобни дават зор да отварят и така. Тия в рисковите групи кучета ги яли, всеки си гледа от собствената камбанария. А палачинката така лесно се обръща...

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 12:55 от Iseis

# 22 519
  • sofia
Хората сядат по пейките и още как! Вчера минах покрай два парка - по двама-трима човека на пейка имаше, ленти няма, дори се чудя дали някога е имало.
Дълбоко се съмнявам, че ще се спазват сериозно правила за дезинфекция в заведенията на открито, невъзможно е да се спазват.

Тук аз и един съсед забелязахме много интересна тенденция. Той  живее до парка, активен спортист от 20+  години, всяка вечер след работи ходи да тича в парка, по 1 и същи алеи и вчера ми каза само едно "не знам какво става, но толкова много хора в парка никога не е имало, ама никога". Мен също ми се наложи да мина, в час, в който знам какво е и е факт, егати адът беше в парка. Съвсем сериозно и аз за първи път виждам чак толкова много хора, а имам години наблюдения над този парк спец. И сега се чудя защо са там всички тези хора? Защото беше забранено някакво време , позволиха го и айде юруш? Къде бяха предните години? Grinning . Като да не ме разберете погрешно, няма проблем да са в парка, ама никога не е имало толкова много хора..нито по неговия маршрут, а по моя пък ептен. Лятно време,с високи температури , съм се разхождала сама по тия алеи, а вчера не мога да се размина с хората на адекватно разстояние.
Преди много от тези хора  работеха, учениците бяха на училище, детските градини работеха, заведения също. Сега хората просто няма къде другаде да отидат.
Е, дом нямат ли си?

# 22 520
Скрит текст:
Гложди ме въпроса : Защо след като има ръст на заболелите, се облекчават мерките? 🤔
И, да, аз съм сърдита на Генерала, защото така изплаши майка ми, че я е страх да излиза за каквото и да е. И от активна жена се превърна в обездвижен изплашен затворник. Това ще си остане така. И много се опасявам, че короната ще я покоси, но косвено, защото живота й срана съвсем различен. Не е тя единствената и не беше това начина.
Този пост е + 1000.
Абсолютно същото е валидно и в нашето семейство.
За Мангъров: добре е, че предупреждава да сме подготвени за увеличаването на заболеваемостта от всякакви вируси плюс корона. Това затваряне под похлупак за два месеца за никого не беше добро. Не случайно децата, държани вкъщи до първи клас са като саксийни цветя и после в училище са разболяват двойно повече от връстниците, които са посещавали ДГ.
Но въпреки това пак никой няма да схване и ще има вой "ауу, изпоразболяхме се", пик на короната, щото ни разпуснаха, дайте пак да затваряме.

България е почти с числеността на Ню Йорк. Вие как си представяте за един месец 17 000 починали от Корона? И хиляди в болници и полеви легла? А ако няма къде да сложат ваш близък?
Това щеше да последва без похлупака! И в Ню Йорк възрастни хора не съм виждала- информативно

# 22 521
Има един много важен въпрос: какво се случва с пациентите, които имат нужда от болнично лечение по други причини или спешни ситуации при тези вътреболнични  инфекции? Защо никой не се замисля какво ще се случи по този въпрос в дългосрочен план, когато всички усилия се насочват към пациентите с к-19, а голяма част от лекарите са заразени или болни? На мен това ми изглежда най-нелепото: получаваш инсулт и попадаш на заразен лекар или отделение и си обречен, както се случи във Видин. Намалява ни медицинския ресурс и това е огромен проблем. Много по-голям и сериозен от пейки и ресторанти.
Ами лекуват ги, или поне е така в чужбина. Ковид пациентите са изолирани в отделни стаи далеч от другите пациенти. Никой не е остала без болни,но легло, ако има нужда.

# 22 522
  • Варна
Скрит текст:
Тук има трафик на пътници, на товари, вижда се, че и да са карантина пристигналите, докато се карантинират заразяват цял самолет, после цял автобус и сигурно от един такъв това ще са още 1000 нови случая.

Кога е имало заразен цял самолет или цял автобус?
Не че защитавам или оневинявам безотговорните, които пътуват с ясното съзнание, че са болни, но в темата продължават да се дрънкат врели некипели със завидна категоричност.

Никога не е имало цял заразен самолет или автобус, най-много тези в непосредствена близост да се заразят. И стига с тоя вирус по тия пейки. Първо не оцелява толкова, второ би бил в някакво минимално количество и трето аз не ги лижа тия пейки, а и си мия ръцете редовно.
Мангъров обясни подобен казус. При трима болни в самолет, заразата ще носят минимум 90%. Климатикът разпространява вируса лесно.

# 22 523
От Црънча говори Бойко, по време на демонстрациите за празника го подхванаха мисирките.
След два дни нонстоп разясняване какво ще се случи след 13ти с ИП,  една от бтв не спря да го пита за неща,  дето вече милион пъти ги обясниха.
Да, мерси, върнах да го изслушам.
Наистина са много неадекватни журналистите да го питат за отпадането на ИП. Друго е доста по- важно. И той пак се бие в гърдите, че пуснали парковете да спортуваме и укрепваме. Мерси за което. А защо отвори заведенията при натиск от брашна и какъв оздрвителен и подобрителен за епидемичната обстановка ефект се очаква, няма кой да попита.
С по 60 нови случая на ден, направо не зная откъде толкова оптимизъм.
Браво на Германия, имат план, прогнози, но при нас това как ли да се случи.
При толкова новозаразени няма ли кой да обясни, че това е "нормално". никак не е нормално, но нали ревахме, че нямаме пик. Сега сме пикирали здраво нагоре.
Жалко, че бях такъв оптимист аз, че владеем нещата. Нищо не е овладяно, а заразяването е съвсем безконтролно. Не знам накъде вървим, но хич не ми харесва.

# 22 524
  • Bulgaria
Предупреждение от Тайланд: Бягането в парка е рисково за зараза с коронавирус

https://www.actualno.com/world/preduprejdenie-ot-tajland-bjagane … news_1459692.html

# 22 525
Tays, ами при толкова мрънкане какво да отворят музеите ли Simple Smile.
Българина си иска кръчмите и пейките и това е!

# 22 526

Тук аз и един съсед забелязахме много интересна тенденция. Той  живее до парка, активен спортист от 20+  години, всяка вечер след работи ходи да тича в парка, по 1 и същи алеи и вчера ми каза само едно "не знам какво става, но толкова много хора в парка никога не е имало, ама никога". Мен също ми се наложи да мина, в час, в който знам какво е и е факт, егати адът беше в парка. Съвсем сериозно и аз за първи път виждам чак толкова много хора, а имам години наблюдения над този парк спец. И сега се чудя защо са там всички тези хора? Защото беше забранено някакво време , позволиха го и айде юруш? Къде бяха предните години? Grinning . Като да не ме разберете погрешно, няма проблем да са в парка, ама никога не е имало толкова много хора..нито по неговия маршрут, а по моя пък ептен. Лятно време,с високи температури , съм се разхождала сама по тия алеи, а вчера не мога да се размина с хората на адекватно разстояние.
Хората са в парка и по улиците, защото има много такива, които работят от вкъщи. Децата също са по цял ден вкъщи. Ако преди след работа и след цялото тичане през деня, вечер не им е било до разходки, сега хората масово излизат дори да се помотаят из улиците. Трябва да се изразходва някаква енергия. Не е добре за психиката да се стои зстворен. Та, така. Не само е препоръчително, а и е необходимо. Не виждам какво лошо има в това хората да се движат повече, а и да спортуват. Може пък заседяването вкъщи да ги е мотивирало. Аз даже се радвам.

# 22 527
  • BG
Заразата  идва основно от пристигащите "сезонни работници", с тен. Единствените два самолета в Лондон бяха български. Това част от родната тактика ли е, Бояна? Премиерът беше загрижен и за фалита на авиокомпания.
Всъщност попаднах на инфо, че махалата в Ямбол е пламнала от изпратени да си ходят строителни работници от София.

# 22 528
Скрит текст:

Написала съм, че става въпрос за след работа. Каква е разликата - все си е след 19:00- и преди са били почивка в този часови диапазон и учениците, и родителите, и детските градини не са работили. Досега нито 1 вечер, за толкова години в тоя квартал, не съм виждала толкова много хора. Твоето изказване говори само едно - сещаме се за парковете, когато няма кръчми? Simple Smile
Според мен си е народопсихология - само щото ни бе забранено .

# 22 529
  • Bulgaria
При този наплив по парковете маските трябва наистина да са задължителни при струпвания. Въобще не мисля, че това, че хората са на открито, но без никакво разстояние ще помогне. Общуват си от 20 см разстояние без маски.

Общи условия

Активация на акаунт