COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 943
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 22 500
Къде се е изказвал ББ днес ?
Не харесваха толупите Мутафчийски, но ми се струва, че всички чакат утре ББ да " го пусне", както се изрази, на брифинг, за да получим някаква достоверна информация за огнищата и тенденциите.
Аз лично съм напълно дезинформирана.
Добре, че е темата, да се постави някой линк, за да знаем нещата оттук- оттам.

# 22 501
Първи резултати от лечението с кръвна плазма - при единия лекуван има сериозно подобрение, екстубиран е и състоянието му е добро,  макар първоначално да е вървяло не по план. Другият е починал, бил е онкоболен.
Полковник доц. д-р Георги Попов - началник на Катедра "Инфекциозни болести” на ВМА "обясни, че вливането на кръвна плазма е терапия на първа линия и се приема като най-важното  за лечение на вируса в световен мащаб при липсата на конкретно антивирусно лекарство и ваксина. Вече имаме първите резултати от тази терапия.
"Огромното ми възхищение е от хората, които са готови да дарят кръвта си за производството на тази плазма. На първо място са жените в това отношение - най-добрата половина от човечеството, най-смелата половина от човечеството, които първи откликнаха."

от ТУК
Имало доста кандидати за донори, но не всеки можел да стане донор, предупредил лекарят. Причината – възрастова граница, наличие на антитела като количество, килограмите на донора дори. В случая донорът не определял на кого да се дари, това зависи от кръвната група, като АВ е универсален донор.

АВ е универсалния приемник. 0 е универсалния донор. Поне в общия случай. Ако има някаква промяна точно за ковид 19, може.

# 22 502
Работа на държавата беше да конролира входящия поток заразени . Влизат всякакви , включително и завършени олигофрени . Всичко е на самотек , още от февруари когато оставиха идващите китайци да се карантинират сами .

# 22 503
  • Варна
Няма Оправия на територията . Мутафа ги депресираше , получаваха невроза , млякото им пресъхваше , петите се напукваха , циците увисваха . Сега всичко е ведро и приятно и пак има недоволни .

Знам, че никой не си поръчва физиономията, ама това е неадекватно излъчване.
Ако е въпросът за по-ведро поведение, то Кантарджиев е достатъчно добър пример. Той се 'маймунИ" даже, има лек хумор в думите му, но не е малоумно ухилен, когато говори сериозни неща.
Колкото до гробовния тон на генерала... Аз такъв забелязах само в онова изявление за невижданата ярост". Даже и тогава не ме е депресирал. А не се гордея с непоклатима психика, принципно.
Така че реакциите и начина на възприемане е силно индивидуален
Всички споделени случаи на психози у възрастни и деца са резултат на индивидуални особености на психиката и влияние на близки фактори, а не единствено и само на изказванията на щаба.
Ако родителите изтерясват, когато детето пипне нещо навън, то вероятно ще се психира. Същото е и с възрастните. Понякога сами не осъзнаваме до каква степен реакциите ни влияят на околните...

# 22 504
Махането на щаба от екран е точно с цел по-малко информация, защото нищо не е овладяно в България, дори напротив, сега сме по-зле, отколкото преди месец. Проф. Витанов е обяснил много добре какво ще се случи.

# 22 505
  • София
От Црънча говори Бойко, по време на демонстрациите за празника го подхванаха мисирките.
След два дни нонстоп разясняване какво ще се случи след 13ти с ИП,  една от бтв не спря да го пита за неща,  дето вече милион пъти ги обясниха.

# 22 506
Къде се е изказвал ББ днес ?
Не харесваха толупите Мутафчийски, но ми се струва, че всички чакат утре ББ да " го пусне", както се изрази, на брифинг, за да получим някаква достоверна информация за огнищата и тенденциите.
Аз лично съм напълно дезинформирана.
Добре, че е темата, да се постави някой линк, за да знаем нещата оттук- оттам.

Забравих да поставя линка.

https://blitz.bg/politika/borisov-zagovori-za-izvnrednoto-polozh … o_news743994.html

# 22 507
  • София
Скрит текст:
Първи резултати от лечението с кръвна плазма - при единия лекуван има сериозно подобрение, екстубиран е и състоянието му е добро,  макар първоначално да е вървяло не по план. Другият е починал, бил е онкоболен.
Полковник доц. д-р Георги Попов - началник на Катедра "Инфекциозни болести” на ВМА "обясни, че вливането на кръвна плазма е терапия на първа линия и се приема като най-важното  за лечение на вируса в световен мащаб при липсата на конкретно антивирусно лекарство и ваксина. Вече имаме първите резултати от тази терапия.
"Огромното ми възхищение е от хората, които са готови да дарят кръвта си за производството на тази плазма. На първо място са жените в това отношение - най-добрата половина от човечеството, най-смелата половина от човечеството, които първи откликнаха."

от ТУК
Имало доста кандидати за донори, но не всеки можел да стане донор, предупредил лекарят. Причината – възрастова граница, наличие на антитела като количество, килограмите на донора дори. В случая донорът не определял на кого да се дари, това зависи от кръвната група, като АВ е универсален донор.

АВ е универсалния приемник. 0 е универсалния донор. Поне в общия случай. Ако има някаква промяна точно за ковид 19, може.
Донорите с кръв от тип AB са идеални кандидати за дарения на плазма или тромбоцити
Тип AB плазма е единственият универсален тип и може да се дава на пациенти от всякаква кръвна група
Само 4 процента от населението има тип АБ кръв.
   от ТУК
Това, което ти си написала, е вярно за самата кръв, доколкото знам, за плазмата явно е друго.

# 22 508
Е Боце говори това което и ние коментираме тук.Няма с какво да ни изненада.

# 22 509
Гложди ме въпроса : Защо след като има ръст на заболелите, се облекчават мерките? 🤔

Защото така искаше "материалът". Видях болшинство такива клетви към Щаба и съпротива против мерките под всяка новина в социалните мрежи. Жалко за България, защото тези хора са сякаш мнозинство. За тях говоря -  които пишат НОЙ, интеграця, съдя изпалнител.
Какво ли ще стане, ако градивните и съзидателни хора в България станат малцинство?

Градивните и съзидателни хора отдавна са малцинство. Задай правилно въпроса си: какво ще стане, когато градивните и съзидателни хора изчезнат напълно?
Ще ти отговоря веднага: ще стане замлянка някъде в дебрите на Азия или кое да е африканско дърво с шебеците по него.

Цитат
Донорите с кръв от тип AB са идеални кандидати за дарения на плазма или тромбоцити
Тип AB плазма е единственият универсален тип и може да се дава на пациенти от всякаква кръвна група
Само 4 процента от населението има тип АБ кръв. 

Мерси! Не знаех тази информация. Аз съм АВ+ , за плазма явно съм от универсалните дарители. Жалко, защото съм с автоимунни и не мога да дарявам.

# 22 510

Оказа се медиците са най недисциплинирани . Не спазват  никакви мерки!!

От болницата отиват в частните кабинети , в частните болници . На таферич с непознати , който е решил да ги нагости. .
Нали  ще са с предимство за лекуване .
Трябва да им се забрани работа в повече от  една работа .
Те  до това ще стигнат май .

За съжаление освен короната, има и други належащи процедури и прегледи, от които се нуждаят хора и в извънболничната помощ. На нямането ни на лекари плюс "абдикирането" на доста специалисти, за да не се заразят  и нещата изобщо не са розови.

# 22 511
Те работят на няколко места и парите им са по-важни от всичко, затова доста от тях тиражират версията, че "всичко е измислено, конспирация и да се усвоят едни пари."
Затова сме в това положение.

# 22 512
Хората сядат по пейките и още как! Вчера минах покрай два парка - по двама-трима човека на пейка имаше, ленти няма, дори се чудя дали някога е имало.
Дълбоко се съмнявам, че ще се спазват сериозно правила за дезинфекция в заведенията на открито, невъзможно е да се спазват.

Тук аз и един съсед забелязахме много интересна тенденция. Той  живее до парка, активен спортист от 20+  години, всяка вечер след работи ходи да тича в парка, по 1 и същи алеи и вчера ми каза само едно "не знам какво става, но толкова много хора в парка никога не е имало, ама никога". Мен също ми се наложи да мина, в час, в който знам какво е и е факт, егати адът беше в парка. Съвсем сериозно и аз за първи път виждам чак толкова много хора, а имам години наблюдения над този парк спец. И сега се чудя защо са там всички тези хора? Защото беше забранено някакво време , позволиха го и айде юруш? Къде бяха предните години? Grinning . Като да не ме разберете погрешно, няма проблем да са в парка, ама никога не е имало толкова много хора..нито по неговия маршрут, а по моя пък ептен. Лятно време,с високи температури , съм се разхождала сама по тия алеи, а вчера не мога да се размина с хората на адекватно разстояние.

# 22 513
Гложди ме въпроса : Защо след като има ръст на заболелите, се облекчават мерките? 🤔
Защото не е редно при локализирани огнища да държат цялата държава в локдаун. Така се прави - локализира се огнище, изолира се то, не всички. Какво сме ние в Пловдив виновни например, че в Ямбол циганската махала е пламнала? Да си затварят огнищата, другите, ако вземат мерки и внимават, няма защо да си седят вкъщи заключени. А иначе, никой никого не е спрял, който го е много страх, да не излиза и това е. И, да, аз съм сърдита на Генерала, защото така изплаши майка ми, че я е страх да излиза за каквото и да е. И от активна жена се превърна в обездвижен изплашен затворник. Това ще си остане така. И много се опасявам, че короната ще я покоси, но косвено, защото живота й срана съвсем различен. Не е тя единствената и не беше това начина.
Този пост е + 1000.
Абсолютно същото е валидно и в нашето семейство.
За Мангъров: добре е, че предупреждава да сме подготвени за увеличаването на заболеваемостта от всякакви вируси плюс корона. Това затваряне под похлупак за два месеца за никого не беше добро. Не случайно децата, държани вкъщи до първи клас са като саксийни цветя и после в училище са разболяват двойно повече от връстниците, които са посещавали ДГ.
Но въпреки това пак никой няма да схване и ще има вой "ауу, изпоразболяхме се", пик на короната, щото ни разпуснаха, дайте пак да затваряме.

# 22 514
  • София
В Германия обявили критерия, при който ще затягат отново мерките, ако броят заразени се увеличи.
50 заразени на всеки 100 хил. души за последните седем дни - това е границата, след която Германия ще върне строгите мерки за дистанция, споразумели са се федералните и местните власти.
Местните власти ще взимат основните решения за отварянето на университетите, ресторантите, баровете, хотелите, козметичните студиа, театрите, фитнесите, кината и клубовете спрямо определени правила.  При ограничена вълна на заразявания - например в старчески домове - ограничения могат да бъдат наложени само там.

от ТУК
При нас как ще става - мистерия. Важното беше да се задоволят исканията на ресторантьорити, другото се решава на парче и при закрити врати. Народът ще разбере когато му дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт