COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 242
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 485
Би било хубаво да се направи една статистика на болните не само по области, а и по това какви са, къде работят, история на пътуване, контакти и други. Според мен така картината ще стане по- ясна. В момента има информация само за медицинския персонал, но за другите от така наречената първа линия не става много ясно ( пък и не само за тях). Ще ми е интересно колкото от болните са се заразили докато са пазарували в магазин, разхождали кучето или детето в парка.

# 22 486
  • Варна
Днес, военен заяви, че имат 12 заразени във флота. Спомням си, че имаше тестване, след учение на НАТО. Липсват данни.

# 22 487
  • Варна
Не зная умишлено ли наемат, хора с говорни дефекти. Един актьор би се справил перфектно .

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 19:37 от Viviana91

# 22 488
Всъщност влиянието на ситуацията върху психиката е много интересен момент. Едни са се чувствали подтиснати от ограниченията и сега се чувстват свободни не само физически. Другите пък са се чувствали по-добре психически, защото е имало някакъв контрол, който в този момент изчезва до голяма степен. Колкото и да не искаме да си го признаваме психиката ни ще е много по-засегната от „новото нормално”, с което трябва да свикнем да живеем доста дълго. Мисля, че това все още не е осъзнато от мнозина.
Все още чета нелепи коментари от сорта на „Няма никакъв вирус, само ни ограничихте правата, за да останем без доходи”. От такива хора няма как да очакваме някаква отговорност.
След паниката която струеше от телевизора от официалните медии, т.нар. "конспирации" и "фейк новини" ми действаха много успокояващо, макар според тях далечната цел да е доста страшна,  но поне премахваше паниката от този смъртоносен вирус. Даже открих и възможна истинност в тях, а съм здравомислещ човек. Надявам се да няма истина в конспирациите, защото не съм сигурна доколко можем да повлияем, радвам че паниката от екрана по-малко ми действа. И да, смятам че някои мерки бяха действително необходими, а някои излишно поставяха натиск върху съзнателна и добросъвестна част от обществото, без да се обръща внимание на истинския проблем. Забелязах че в селата, където хората не стоят много пред телевизора и не бяха облъчени от медиите, всички са не толкова психясали от вируса, използват маска на обществени места, но общуват с близките без страх и всички са живи и здрави, така че съм една идея по-спокойна по отношение на вируса.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 11:27 от Sparkles

# 22 489
Мутафчийски го каза минава се на локализиране и изолиране на огнища.Обърнете внимание, последното или предпоследното му появяване.
Малко е като в училище, деца учете уроците, пишете домашните.При несправяне двойка.Учителят си е предал урока.Ако искаш учи, ако искаш недей.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 11:19 от джуди

# 22 490
  • Bulgaria
Мутафчийски го каза минава се на локализиране и изолиране на огнища.Обърнете внимание, последното или предпоследното му появяване.
Те могат да казват много неща. Действията са важни. Аз не виждам как ги изолират.

# 22 491
  • София
Днес, военен заяви, че имат 12 заразени във флота. Спомням си, че имаше тестване, след учение на НАТО. Липсват данни.
Отрицателни са тестовете.
Тестовете за COVID-19 на екипажа на фрегата „Верни” са отрицателни

# 22 492
Аз се основавам повече на неговото мнение и "спокойствие" , понеже  за периодите си на интензивни ТВ изяви за мен се доказа като загрижен и честен.

# 22 493
В държава,  в която няма подпомагане на хората, за да стоят вкъщи, точно как си представяте оцеляването им?
Затова се махат мерките.

# 22 494
"Пуснахме КПП-тата, за да  пътуват хората и да няма на клъстери зараза. Но виждате идват от чужбина и сея заразата. Това поставя и въпроса как ще започне туризмът, защото представете си цял заразен хотел. Нищо не е преминало, нищо не се знае как ще се развие. Нищо не сме разхлабили, което да промени рамката на каратината", допълни премиерът. Той бе категоричен, че България е с най-либерални мерки. "Извънредното положение ще бъде прекратено на 13 май", заяви Борисов.
"Веднага ще затворим всичко на ново, ако има нов пик. Бързо и на място ще притиснем всичко. Недисциплинирано и даже престъпно е това, което направиха тези, прибрали се от Нидерландия", предупреди премиерът.

Нищо не били разхлабили, ама евентуално хотели с болни.

# 22 495
  • София
Скрит текст:
Гложди ме въпроса : Защо след като има ръст на заболелите, се облекчават мерките? 🤔

Защото така искаше "материалът". Видях болшинство такива клетви към Шаба и съпротива против мерките под всяка новина в социалните мрежи. Жалко за България, защото тези хора, са сякаш мнозинство. За тях говоря, които пишат НОЙ, интеграця, съдя изпалнител.
Какво ли ще стане, ако градивните и съзидателни хора в България станат малцинство?
Наричате градивност, спирането на социалния живот? Добре, че сте малцинство. Нормалния човек иска съответствие между риск и мерки и осъзнава, че живота трябва да продължи.
Не. Нарича се градивност способността на човек да се запознае със фактите, да не поставя в риск себе си и другите, и да се съобразява с правилата, които се налагат от хора с по-голям капацитет. Учени и лекари от цял свят ви обясняват, че без социална дистанция няма да се оправим.
Скрит текст:
Вие искате да преценявате риска. Кои сте вие, че да го правите? Какви познания имате в материята, какъв опит имате с вирусите извън разболяването на вашите близки? Какво ви кара да си мислите, че проблем няма да идете на кафе, да седнете на близко разстояние от непознат? При вас може и да протече леко, може дори да не разберете, нали? А бабата, която е зад вас на опашката утре дали ще ѝ мине толкова леко? А колежката ви, която е на 40, но с диабет и хипертония дали ще го изкара леко?
А човека до вас в метрото?
И не ми обяснявайте който иска да се пази. Звучите като анти-ваксъри с промит мозък. Моето дете не може да зарази никой, нали другите имат ваксини. Ама детето с левкимия, което ще умре от морбили, заради слаб имунитет? То не заслужава защита.
И всичките вие звучите също толкова егоцентрично и безотговорно. Кво ви дреме, че някой може да умре, заради вашето кафе?
Онзи ден се качи в метрото една девойка. Седна до мен, свали си маската и си издуха носа. Кел файда, че съм са маска, нали? Щом някой си позволява да си пръска бацилите наоколо.
[/quote]

Изпълняваме препоръките на министерски съвет и щаба, те са за разхлабване на мерките. Не съм си го измислила аз. А , че някой си издухал сопола, пръцнал или нещо такова, никой закон не може да го спре, колкото и да ви се иска. Затова всеки предприема своите лични мерки с които да се предпази, според страховете си и разбиранията си.

# 22 496
  • София
Сетиха се...
Прокуратурата подхвана заразените жени от Брягово,които излъгаха полицията и РЗИ
И какво, като ги е "подхванала", като те свършиха, каквото можаха. Много по-важно е как да не се допуска това да се случи отново, но по въпроса - мълчание.

# 22 497
Защо го нарочихте, че се хили? Черти на лицето, физиономията му е такава.

Върни на запис сутришния "брифинг". Толкова широка усмивка извади този човек, че цялата стая вкъщи светна Simple Smile
Мислех, че тук просто си пишат, обаче сутринта и аз се опулих от таи 390 каратова усмивка Grinning

Явно са откликнали на желанието на мнозинството новините да им бъдат поднасяни позитивно и да не бъдат плашени.

Не мога да повярвам, че пак има недоволни...

# 22 498
Скрит текст:
Тук има трафик на пътници, на товари, вижда се, че и да са карантина пристигналите, докато се карантинират заразяват цял самолет, после цял автобус и сигурно от един такъв това ще са още 1000 нови случая.

Кога е имало заразен цял самолет или цял автобус?
Не че защитавам или оневинявам безотговорните, които пътуват с ясното съзнание, че са болни, но в темата продължават да се дрънкат врели некипели със завидна категоричност.

Никога не е имало цял заразен самолет или автобус, най-много тези в непосредствена близост да се заразят. И стига с тоя вирус по тия пейки. Първо не оцелява толкова, второ би бил в някакво минимално количество и трето аз не ги лижа тия пейки, а и си мия ръцете редовно.

# 22 499
Ще ми е интересно колкото от болните са се заразили докато са пазарували в магазин, разхождали кучето или детето в парка.
как по дяволите ще разбереш къде се е заразил някой?
Като се проследи пътя на болния и контактите му. Да не мислиш, че сега не го правят?

Общи условия

Активация на акаунт