COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 242
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 455
Би трябвало много хора тук вече да са доволни от сутришния отчет. След многобройните оплаквания от генерала, че сутрин съобщавал новите заразени с гробовен тон и намръщено лице, сега ни сложиха един свеж, усмихнат лекар, който съобщава умрелите така, сякаш казва прогнозата за времето. По-усмихнат е дори от Никол Станкулова Grinning

п.п. Чакам си генерала утре и ще си го гледам с кеф

# 22 456
Лошото е, че първи окапват лекарите. Защото в по-малките болници с разболяването на 9 примерно, както в Пазарджик в интензивното, не знам кой ще остане...в т.ч. и мед.сестри и друг персонал.

# 22 457
  • на пъпа на Златията
DW, също отбелязват парадокса. При ръст на заболели и нови огнища- падане на маски и отваряне на заведения. Къде са прословутите тестове?Как ще откриват зоразоносители, при наплив на туристи? Тулупите са без маски, а се страхуваха от зараза в парламента....

Да общуваш без маска  не е разрешено! Не е разрешено  да не спазваш дистанцията . В магазина , в затворени пространства , маската е задължителна  , дистанцията е задължителна .

За КПП -та  - ами установи се че  хората които са пътували  не са придонесли за разпространяването на заразата . Ами моите комшии , си дойдоха на село , но  аз отидох само един път до тях и бях с маска и си говорих с тях от 5 метра.  .
Разрешават ти да свалиш  маската докато  се движиш на открито .

Аз  не мога да разбера тези които  не са прецизни  в изказванията си .
Хем искат да се движат свободно по улиците , хем са  за премахване на карантините . Няма как  там където  са намерени вирусоносители да няма карантина , за да могат останалите хора да се движат свободно .

# 22 458
Нали получихме социалния си живот, кръчмите, пейките, парка /храма за 2/3 от населението/, планини и реки и всичко, което пречеше на "мат'рала" да се забавлява /смисъла на живота на много хора/. Да, живота трябва да продължи и икономиката да цъфти, какво тук значи някакъв си вирус, дребен, като милиони други.
Честит празник!
щом правителството не осигурява така необходимия затвор за всички и разстрел на излезналите от него, ще трябва сами да си го осигурите. обособете си защитена килия у дома.
Какъв затвор бе рожбе! Ходи да си ядеш агнето на сефалък и се радвай на свободата си.

# 22 459
"Материалът" в Европа караше ски, хвърчеше по екскурзии, круизи и фестивали, но това не попречи на политиците да предприемат непопулярни мерки в цял свят.
Те такива мерки приеха политиците в либерастичния свят че пламнаха всичките . "Материалът" в Европа е във фаза на изчеване , след като е деградирал морално културно и интелектуално . Трудните времена са тест , азиатците показаха че са живи , европейците не .

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 10:52 от chubaka

# 22 460
  • Варна
Гледам мини парадите...
Тези момичета и момчета стоят изолирани във военните училища вече два месеца. Сега са се наредили там един куп "официални" лица, рамо до рамо. Знаем, че ги тестват редовно, но не е ли неправилно да се бутат сега по този начин?

# 22 461
  • София
Първи резултати от лечението с кръвна плазма - при единия лекуван има сериозно подобрение, екстубиран е и състоянието му е добро,  макар първоначално да е вървяло не по план. Другият е починал, бил е онкоболен.
Полковник доц. д-р Георги Попов - началник на Катедра "Инфекциозни болести” на ВМА "обясни, че вливането на кръвна плазма е терапия на първа линия и се приема като най-важното  за лечение на вируса в световен мащаб при липсата на конкретно антивирусно лекарство и ваксина. Вече имаме първите резултати от тази терапия.
"Огромното ми възхищение е от хората, които са готови да дарят кръвта си за производството на тази плазма. На първо място са жените в това отношение - най-добрата половина от човечеството, най-смелата половина от човечеството, които първи откликнаха."

от ТУК
Имало доста кандидати за донори, но не всеки можел да стане донор, предупредил лекарят. Причината – възрастова граница, наличие на антитела като количество, килограмите на донора дори. В случая донорът не определял на кого да се дари, това зависи от кръвната група, като АВ е универсален донор.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 11:08 от NumLock

# 22 462
Ами хората имат "сезон да спасяват", плажове и кафета да пълнят, трябва от сутринта да се леят усмивки и положителни емоции от телевизора, че иначе как ще стане работата.

# 22 463
  • Пловдив
Пари им трябват, че хазната е празна. Трябва да се пълни.

В Пазарджик пламна болницата. Поне 7 от последните 14 случая са на медици.
Или да са от Пещера...

# 22 464
  • София
Убедена съм, че утре бройката ще е много по-малка, защото днес почти няма да се тества. Така я караме от седмици - 3 дни реално тестване и после се почва - преди събота и неделя, събота и неделя, след събота и неделя...

Онези, които обясняват как "страхливите" трябва да си седят вкъщи, за да не срещнат болен са точно като пушачите, които развиват теорията - "ми ако не искаш да се разболееш от дима, бегай"

Според мен агонията у нас ще продължи дълго - всеки ден по среден брой заразени, но продължително, пролет, лято, че и по-нататък. Така нито СЦЕНАРИЙ 1 - нещата се влошават, налагат се драконовски мерки и ситуацият се подобрява, нито СЦЕНАРИЙ 2  ситуацията се подобрява в резултат на взетите мерки в момента се връщаме към нормалното.
И това, защото мерките ни са само на хартия и все ще палим огнища тук и там. А като продължаваме да сме последни в класацията на брой тествания, какво може да очакваме. Пък Борисов се бие в гърдите колко теста сме имали в резерв. Само не знам защо го пазим този резерв? За догодина ли, за следващата година ли. Нали вече очакваме спадове или пък не...
Безумното продължаване на нещата драстично удря икономиката, отделни отрасли, а и психичното състояние на хората.

Добре тръгнахме, няма съмнение, но след 2 седмици омазахме всичко и продължаваме да си мажем.

# 22 465
  • Варна
Заразата  идва основно от пристигащите "сезонни работници", с тен. Единствените два самолета в Лондон бяха български. Това част от родната тактика ли е, Бояна? Премиерът беше загрижен и за фалита на авиокомпания.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 10:54 от Viviana91

# 22 466
  • При семейството си
Няма ли кой да каже на този човек, който чете болните и умрелите, че е е много ненормално да се хилиш като идиот. Или той е щастлив, че е на телевизора.

Иначе за бройката. Май нещо се увеличава, но пък ни обясняват, че огнишата се потушават и да не ни е страх. Абсурдно

Защо го нарочихте, че се хили? Черти на лицето, физиономията му е такава.

# 22 467
  • на пъпа на Златията
Ма как да няма увеличение, вече почти всички болници са бомби - влизаш за нещо или за нищо, излизаш с положителен тест.
Отделно разни гета, където всичкинимат по 30 контакта само в домакинствата си...

Колко пъти  Генералът още в началото ви казваше , повтаряше , всяка сутрин   с "гробовен" глас .
 Не ходете в болниците!!!!

Вижте , знаете ли колко хора могат да си се лекуват в къщи без да ходят в болниците .
Какъв ви е проблема да си вземате  предписаните хапчета в къщи??

Ами  лекарите в другите  отделения  няма как да "усвояват" пътеки .

# 22 468
Има си, спор няма, но има и нови открити огнища, които са изолирани. Вече видяхме, че с навременно взети мерки и ограничения в даден район с огнище, го потувашават. Според мен тактиката на България вече е да затяга мерки на местата, където има огнища. А и не само при нас мислят така.

Какво те кара да мислиш, че са изолирани? Много по вероятно е в местата с огнища да има и още много заразени извън "огнището".
Надявам се, никой не предполага, че във Видин има само десетина стареца и една гледачка с вирус.

# 22 469
  • София
Медици са и според майка ми повечето болни в Пазарджик.
Чета числата и не мога,  ама изобщо не мога да осмисля какво се случва (с разхлабването на мерките, когато сме най-зле).
Те дали си вярват, че огнищата успяват да ги изолират?

Общи условия

Активация на акаунт