COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 22 395
  • София
След премахването на КПП-тата, как ще се осъществява пътуването с влак? Необходимо ли е да се представят някакви документи(освен абонаментни карти и т.н.), или не?
Каква декларация и пред кой ще я показвате? Няма необходимост от декларации, връща се нормалното пътуване, пътуване без граници...е, само в България Stuck Out Tongue

# 22 396
Мистериозни случаи на инциденти с лекари от първа линия в Русия.
https://offnews.bg/sviat/misteria-trima-ruski-lekari-ot-parva-li … -ot-p-728023.html

# 22 397
След премахването на КПП-та мисля че е логично да не трябва декларация при пътуване с влак. Но нямам конкретна информация.
Че то и преди да отпаднат КПП-тата не са искали декларация. Хората си пътуваха от една област в друга без проблем. С изключение на ограничението   за софийските гари и спирки покрай Великден.

# 22 398
  • София
Съобщение тази сутрин имаше ли от щаба или аз го пропуснах? Зазяпах се в един филм и наваксвах с темата.
В момента говори министърът МОН. На нова.

# 22 399
  • София
Няма ли кой да каже на този човек, който чете болните и умрелите, че е е много ненормално да се хилиш като идиот. Или той е щастлив, че е на телевизора.

Иначе за бройката. Май нещо се увеличава, но пък ни обясняват, че огнишата се потушават и да не ни е страх. Абсурдно

# 22 400
  • Варна
Имаше съобщение.
Доволно ухилен... 69 нови. Трима починали и официално добавят докторката от СП.
Обхващали навреме огнищата.
Всичко е 6.

# 22 401
Като гледам бройката по градове изглежда наистина има огнища .

От новите случаи 14 са в София, Пазарджик - 14, Благоевград - 8, Ямбол - 8, Видин - 7, Кюстендил - 7, Хасково - 5, Сливен - 2, Бургас - 1, Плевен - 1, Смолян -1 , Стара Загора – 1. Имаме 4 нови случаи на деца между 2 и 15 години – две са от Благоевград и от Хасково - 2.

Като изключим София, бройките са на двете крайности -1-2 и... 7+

# 22 402
От ден на ден стават все повече...
То се очакваше.

# 22 403
За тестовете от тук https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Kakvo-predstavlyava … a-COVID-19-963779  направи ми впечатление следното изречение за тестовете за антитела Производителите на тези тестове предупреждават, че положителни резултати може да се получат и при хора, които са били болни от други коронавирусни инфекции, а не от COVID-19 . Аз съм чела същото за PCR понеже там се търси само част от геном, да не излезе че някои карат/ са изкарали други корона вируси, a те не са от сега.

# 22 404
  • Варна
Знаем ли в Пазарджик, Благоевград и Кюстендил, примерно, какви са огнищата? Махали, домове...?

# 22 405
Няма ли кой да каже на този човек, който чете болните и умрелите, че е е много нормално да се хилиш като идиот. Или той е щастлив, че е на телевизора.

Иначе за бройката. Май нещо се увеличава, но пък ни обясняват, че огнишата се потушават и да не ни е страх. Абсурдно
Не, "май", увеличават се... За днес само до момента имаме вече 54! Да видим колко ще станат до 17:00 ч...Няма нищо успокояващо в цялата ситуация - вървим на зле, а иначе вече махнахме почти всички мерки Frowning1
п.с. Има хора, които когато се притесняват се смеят, за да потушат притеснението си. Вероятно той е от тях.

# 22 406
  • при моите деца .....
Съобщение тази сутрин имаше ли от щаба или аз го пропуснах? Зазяпах се в един филм и наваксвах с темата.
В момента говори министърът МОН. На нова.
Защо г-н Министърът каза, че маските не са задължителни?
Това на въпрос дали ще осигурят маски за квестори и ученици...

# 22 407
  • София
10 огнища на вируса. Изолирани са, но държат България високо в платото на заразата

# 22 408
  • София
Откъде дойдоха новите в София?
Вчера ми се счу по Хоризонт, че Балтов от Пирогов каза нещо, че част от персонала на болницата идва заразен при връщане от отпуска. Зная, че няма гаранция, човек отвсякъде може да го пипне,  но човек като е в отпуска по това време гледа повече да се кротне, поне аз така си мисля, особено ако е бил в рискова среда на работното си място.
чудех се вчера сутринта защо е този строй на идеално измити, изглеждащи чисто нови линейки с пуснати светлини пред ВМА, имеше някаква лека суматоха, а то било за дарението на реанимобили.

# 22 409
Ами да, причината за странното поведение на кривата на ръст нови случаи е тестването. Тестваш лекарите в Пирогов - хоп, излизат много заразени. Не тестваш - нямаме заразени лекари там. Където "бръкнат", от там излиза "зайче". Много ми е съмнителна Варна, за която се казва, че нямало заразени към момента. То няма логика да няма. Весело ми е как сами се лъжем и си вярваме.
Аз в началото взех на сериозно т.нар.мерки, много хора също подходиха с респект. След надълго обаче, работата се побългари и излезе от контрол, останаха само едни брифинги и многото приказки..
Правителството и щабът се притесниха от коментарите в социалните мрежи и натиска на бизнеса и решиха - ще отпускаме положението.
Туриха един въображаем пик малко след Великден да приличаме и ние на Запада е готово. Отпускането обаче е поголовно и тук е момента на прозрението, че реално в България този вирус имаше наченки на контрол, но за кратко и след това - каквото стане.
В най-скоро време почва масово тестване в Съдебната система и очаквам от там да изскочи много "материал".
Всяка година, зимата, като пуснат учениците в грипна ваканция и те напълват МОЛ-овете, въпреки това обаче, след определения период се казва, че грипът е овладян. Ще видите как по подобен начин и ковид ще изчезне, няма на какво друго да се надяваме. Едно манипулиране на истината, лавиране и чакане съдбата да се смили и вируса да се умори от нас.

Общи условия

Активация на акаунт