COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 410
Няма ли кой да каже на този човек, който чете болните и умрелите, че е е много ненормално да се хилиш като идиот. Или той е щастлив, че е на телевизора.
Този човек е силно усмихнат от първия ден, когато се появи щаба. Беше много нелогично, гледайки загрижените лица на генерала и останалите, а зад тях тази усмихната физиономия на доц. Димов /научих името му/. И тогава не изглеждаше притеснен.

Ще започваме да гоним втори пик може би.

# 22 411
  • София
Малко в оправдание на доцента да кажа, че често хората реагират така от притеснение, особено когато не са тренирани и не си падат много по публичните изяви. Но при всички случаи предпочитам него, макар и да има неподходящо поведение, отколкото някой обигран, минал курс по актьорско майсторство.

Балтов каза, че постоянно тестват персонала, така че не е от бройката на тестовете конкретно за болницата, особено в последно време.

# 22 412
  • София
Сигурно някой го е посъветвал доцента, след сериозната физиономия на Генерала да се усмихва повече. Какво усмихващо се има в съобщаване на заразени и починали? Разбирам само оздравели да съобщаваше (този въобще и не ги съобщава май), ами то честитки, армии, празници, чудеса, пикници!
Бройката за 24 ч. отново расте - 69 мисля казаха, което е второ или трети антирекорд след онези 90 малко след Великден.
Расте и бройката на тестовете обаче - близо 1 500 за денонощие, което си е също рекорд. Днес предполагам почти няма да се тества, затова утре, когато на брифинга ще бъде Мутафчийски (всеки четвъртък) не очаквайте големи цифри.

Явно е, че тръгваме леко-полеко по модела на Швеция. Тестване, доколкото можем, всички работи, пък който иска ходи, където иска и където му стиска....

# 22 413
  • София
Знаем ли в Пазарджик, Благоевград и Кюстендил, примерно, какви са огнищата? Махали, домове...?

Няма кой да каже, а и няма кой да пита ... това сутрин не е брифинг, а кратко информационно съобщение - заразени, починали, излекувани, а и освен това доста неадекватно поднесено, с усмивка... но сега като гледаме ухилени лица от ТВ се предполага, че и ние ще сме така - волни и щастливи на разходка в парка, преди бяхме депресирани ... трябва да сме доволни ....

# 22 414
  • София
Този полк. доц. д-р Димо Димов има впечатляваща биография, та може и да е кадърен човекът, само дето за спикер не става.

# 22 415
Ами да, причината за странното поведение на кривата на ръст нови случаи е тестването. Тестваш лекарите в Пирогов - хоп, излизат много заразени. Не тестваш - нямаме заразени лекари там. Където "бръкнат", от там излиза "зайче". Много ми е съмнителна Варна, за която се казва, че нямало заразени към момента. То няма логика да няма. Весело ми е как сами се лъжем и си вярваме.

Същия въпрос бе зададен в Холандия - "Защо не се правят повече тестове?"
отговорът беше- " Успяхме да закупим достатъчно машини, но одобреното вещество, с което се обработват тестовете е в недостиг за цял свят."

Вирусите имат моменти на активиране и отслабване. Мисля, че в момента се разхлабват мерките ( не само в България), защото силата на вируса е отслабнала.

Здраве да е и честит празник!

# 22 416
Онзи ден имаше 500 теста, логично 20 нови, сега има 1500 и 69. Много добре правят, че всеки ден ни съобщават и тестовете, така се вижда, откъде идва разликата в цифрите.

# 22 417
  • София
Много добре си върши работата доц. Димо Димов. Айде, няма нужда да ни погребват всеки ден от телевизора. Голяма работа, че честитил празника и се усмихнал. Статистиката си я прочети, сериозно и нито се е смял, нито нищо, та да имате претенции.

# 22 418
Не знам как да реагирам на тази "гореща" статия?:

https://www.kultura.bg/web/болка-гняв-и-страх/

# 22 419
Не виждам нищо странно... Повече тестове, повече засечени заразени. Вярва ли някой, че наистина имаме само 1700 - 1800 заразени? Със сигурност са поне 10 пъти повече. Което всъщност е положително... И показателно за силата на вируса, щом толкова малко хора стигат до нужда от болница и лечение.

# 22 420
По-добре доц. Димов, отколкото да слушам Марионетката (утре ще я видим и чуем, и със сигурност пак ще шока канченчето на всички българи).
Димов изнася точно и ясно цифри - друго не е нужно, защото всеки има глава на раменете и може да си направи изводите.

# 22 421
  • София
Не виждам нищо странно... Повече тестове, повече засечени заразени. Вярва ли някой, че наистина имаме само 1700 - 1800 заразени? Със сигурност са поне 10 пъти повече. Което всъщност е положително... И показателно за силата на вируса, щом толкова малко хора стигат до нужда от болница и лечение.
Никой никога не е твърдял, че това са всички заразени. В началото хващаха двама от 11, сега сигурно е 1 от 10, но то така е било и е почти навсякъде.

Мен лично ме дразнят от ЕС, защото седнали да ни хокат, че имаме ръст. Да си погледнат броя на заболелите и на умрелите, а и това, че нашите заболели идват от запад, а не от тук. Да бяхме затворили границите нямаше да имаме вече и 1 случай.

# 22 422
Знаем ли в Пазарджик, Благоевград и Кюстендил, примерно, какви са огнищата? Махали, домове...?
I
Това, което се пише в тукашните медии за област Благоевград е, че основно новите случаи идват след лечение в "Ив.Рилски", София. От там излизат заразени. Такива са повечето случаи. Покрай такъв лекуван пишат, че е пламнал Симитли, от там са болните в Петрич, Г.Делчев, Благоевград.

# 22 423
Гложди ме въпроса : Защо след като има ръст на заболелите, се облекчават мерките? 🤔

# 22 424
Гложди ме въпроса : Защо след като има ръст на заболелите, се облекчават мерките? 🤔
Според мен за да може ББ и компания да ги затегнат отново, но този път по-категорично. И ще има - ето, виждате ли колко се влоши положението при тия облекчения...

Общи условия

Активация на акаунт