COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 340
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 23 025
  • Bulgaria

Управляващите ни. Че ситуацията излиза извън контрол, а те позволиха навън да се случва този панаир от народ навсякъде.

# 23 026
  • При семейството си
Наистина ли чак сега щели да ограничават достъпа до старчески и социални домове? Майка ми ми каза, че Борисов го е казал на брифинга и ми стана странно, мислех, че е направено още преди два месеца. Hushed

Като нищо да са го проспали, но пък побързаха парковете и планините да затворят, и маските на открито да станат задължителни.

# 23 027
  • Bulgaria
E-V13, няма ли тестове за антитела, за да го докажат?

# 23 028
Скрит текст:
Наистина ли чак сега щели да ограничават достъпа до старчески и социални домове? Майка ми ми каза, че Борисов го е казал на брифинга и ми стана странно, мислех, че е направено още преди два месеца. Hushed

Сигурно са забравили,  докато тулупите спим до обяд, те за кое по-напред да мислят, тежка е короната...
И да, каза го, и аз се изненадах, но то почти нямаше изречение, което да не ме изненада.

Аз просто не мога да повярвам. Нещо, което трябваше да направят преди 2 месеца. И не са го направили. И тук се говори, че Мангъров трябва да бъде съден. За какво? Че от ден първи говори точно това: че старите хора трябва да бъдат предпазени. Наистина ли?

# 23 029
  • Варна
Къде е Мангъров в тази ситуация?
как къде? В телевизиите. Днес го гледах в 7/8. Може и повторение да е било. Сравни лечение на ковид със счупен крак. Пиеш хлорокин и ти минава и да не пиеш, пак ти минава. Така го разбрах. Тежките случаи дават фира и те така. А пропуснах, имал паник атаки.

Не знам дали и половината от приказващите тук против доц. Мангъров го гледат или само четат преразкази от журналисти и от други потребители в темата. За мен човекът говори съвсем разумно и спокойно, при това повечето неща, които казва, са логични. А днес прочетох подобно на горното обобщение в някаква онлайн медия - думи, извадени тенденциозно от контекста на изказванията му. Нито е за съд, нито приканва към неспазване на мерките, напротив каза, който го е страх, да си ходи с маска, макар че той го намира за безполезно. Каза също, че хората в Щаба първоначално са реагирали като лекари, съобщавайки, че вирусът не е толкова опасен, но после са си променили коренно мнението, незнайно защо. Чуйте го лично,  но изгледайте цялото предаване, пък тогава коментирайте:
https://sedemosmi.tv/production/%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D … D0%B0%D0%B9-2020/

Ресторантьорите също се възползваха от мярката 60/40, поне тези, които не си изхвърлиха направо пероснала. И ще могат да я ползват и занапред, докато отговарят на условието за над 20% спаднали приходи. Вече им е дадено.

Няма да могат да я ползват занапред, ако работят - компенсацията се полага, ако персоналът или част от него не работи или работи на непълно работно време, поради обявен престой или намален обем работа.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 00:47 от chockolina

# 23 030
  • София

Аз доколкото знам, отдавна са забранени посещенията в домовете. Въобще не разбрах какво точно искаше да каже Борисов и журналистите, че искат да насочат ресурс от МВР към домовете. И една журналистка зададе въпрос "Като КПП-тата ли", аз въобще не разбирам какви КПП-та ги гонят в домовете. Проблемът в домовете при нас първоначално дойде от болницата във Видин, а в другите населени места явно сега излиза заразен персонал, така че въобще не вярвам някъде да са позволени посещения на роднини.
Отдавна са забранени посещенията в социалните домове - още от 11.03. - т.7  от заповедта - ТУК

# 23 031
Обикновенно в такива случаи лекарите предпочитат детето да влезе в болница, да сложат системи и т.н.А като е в болницата лекарите преценяват в сегашната ситуация дали има нужда от тест.Така че по вероятно е родителите да отказват да влязат в болница,което за мен не ОК ...Дано се оправи бързо детенцето...

# 23 032
Добре, де, тогава какъв достъп ще ограничават сега? Съвсем се обърках. Rolling Eyes

# 23 033
Всички свиждания в домовете са прекратени от началото на извънредното положение.

# 23 034
Хм, ББ не знае ли?

# 23 035
  • При семейството си
Каза, че ще разположат полицаи около или в домовете, но нямало да е като КПП-та.

А защо, достъпът на кого ще се ограничава или излизането от самите домове?
И аз се обърках,

# 23 036
  • София
Те са забранени свижданията, ама дали Боко знае?

# 23 037
  • Bulgaria
Добре, де, тогава какъв достъп ще ограничават сега? Съвсем се обърках. Rolling Eyes

Не казаха да ограничават. В смисъл то вече е ограничено. Не знам какво друго могат да ограничат. По-скоро да насочат ресурс на МВР там, но той и Борисов не беше съвсем наясно точно какво иска да каже, нищо чудно, че не сме го разбрали. Smiley

# 23 038
  • София
Отдавна са забранени посещенията в социалните домове - още от 11.03. - т.7  от заповедта - ТУК

Това за домовете кой го е казал? Оня "капацитет", дето ни нарича толупи ли? Че той и 30 000 каза, че били починали за 1 ден, някъде го мернах из сайтовете. Изобщо, този човек, като каже "добър ден", погледни слънцето. Ма иначе Мангъров бил за съд, от който нищо не зависи.

# 23 039
Скрит текст:

Може и да не знае,няма да се учудя. А дали имат ЛПС?

Общи условия

Активация на акаунт