COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 489
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 23 010
  • София
И мен ме затормози. В момента също не съм сигурна каква е историята с тестването и защо са им поискали 300 лева, че и с връзки? Може ли отново да разкажеш сбито, телеграфно в няколко изречения?

# 23 011
Побъркаха и психясаха народа и докато чакаш скапания тест, ще си умреш от инфаркт или перитонит и после ще те пишат умрял от корона.
Не се отказва спешна помощ у нас.
Голям процент от болни с нетипични симптоми се оказват болни точно от това заболяване. За което вече се знае, че причинява като усложнения инфаркти, инсулти, емболия, бъбречна недостатъчност и други. Заради тях някои пациенти попадат директно в кардиологично отделение или хирургия, където биват лекувани и понякога заразяват персонала.
Причината за смъртта се определя от медицински лица. За да станат такива, те учат по 11-12 години.

# 23 012
Родителите не искат да го водят по болници и лаборатории, затова искат домашно посещение, обаче, приятелка се записа за дом.посещение за след два дни, нямаше свободни часове, предполагам и тук случаят е подобен - часовете за посещение са заети, а не тестовете да са изчерпани, да чакаш два дни с 39 гр. не става, после чакаш и резултат, губи се ценно време.
Говорим за частни лаборатории, в държавна болница не тестват по желание, а по преценка от лекар.

# 23 013
Не знам, но защо ли си мисля, че има нещо гнило в Дания?
Едно невръстно дете се гърчи вече няколко дни с риск да бъде тотално обезводнено, с висока температура, и вместо родителите му да викат бърза помощ (за малко дете с тези симптоми ще дойдат със сигурност заради обезводняването и риска от него), родителите не се тревожат за малкото невинно същество, а искат да го тестват, защото има риск за някоя баба или дядо? Честно казано, не мога да осмисля това.
Но ви оставям, че някои утре трябва да работим.

# 23 014
Наистина ли чак сега щели да ограничават достъпа до старчески и социални домове? Майка ми ми каза, че Борисов го е казал на брифинга и ми стана странно, мислех, че е направено още преди два месеца. Hushed

# 23 015
Аз от цялата история разбрах, че "трети ден детето не искат никъде да го изследват за ковид-19", забележете не да го прегледат заради високата температура, кашлица и разстройстрво, а да го изследват, защото искали да знаят дали е ковид-19 или не, заради рисков възрастен в семейството. И навсякъде  "бил изчерпан капацитетът на тестовете". За изчерпания капацитет в частните лаборатории се оказа, че е лъжа, още утре сутринта можеш да си запазиш час за какъвто си тест желаеш.

Само да кажа, че позната, чието дете (3 г.) е с 39 градуса, кашлица и разстройство 3 ти ден никъде не искат да го изследват. Бил изчерпан капацитетът на тестовете.  Накрая с някакви връзки в Пирогов срещу 300 лв. са се съгласили да му направят тест. Чакат резултат.
Можете да си направите изводите...

Личният лекар е казал, че за да се изследва детето за ковид-19, трябвало да го приемат в болница. Бащата какво е изорал не става ясно, при положение че частни тестове има.

Нито една...,нито една не са пожелали да му направят пср.  Родителите са полудели,  защото детето ме сваля Т. Личния лекар казва: съжалявам, за да ви изследват за корона трябва да ви приемат в болница...
Бащата е изорал София, за да намери връзки да му пуснат тест...и ако  + и е налага да ги приемат. Тази майка трябва да влезе в болница, за да тестуват детето ли?

В следващия пост се казва, че родителите не желаят да водят детето по болници и лаборатории.

Възмущавам се на това, че никъде не искат да тестуват детето, личният лекар се покрива, родителите търсят връзки, щото в момента цялата държава е блокирана.
И понеже то не е контактно, родителите му също най-вероятно ще се окаже нещо сезонно, което протича по-тежко и от коронавирус. Както всички съвестни граждани семейството е спазвало "мерките". Родителите са хоум офис, не са ходили никъде, освен на пазар, банка и.т.н.
Имат обаче в семейството човек от уязвима група, за когото този вирус може да е страшен. Предполагам искат да знаят. Ставало дума за Пср взет в домашни условия. Родителите не искат да мъкнат детето по лаборатории и болници. От всички, абсолютно всичко лаборатории са казали, че капацитетът е изчерпан. В крайна сметка бащата намира връзки, за да дойде мед. лице от Пирогов, което да направи пср срещу определена сума. Това е случаят.

# 23 016
  • Bulgaria
Родителите не искат да го водят по болници и лаборатории, затова искат домашно посещение, обаче, приятелка се записа за дом.посещение за след два дни, нямаше свободни часове, предполагам и тук случаят е подобен - часовете за посещение са заети, а не тестовете да са изчерпани, да чакаш два дни с 39 гр. не става, после чакаш и резултат, губи се ценно време.

Кофти е това с тези тестове. Хората в тежко състояние какво да правят, да чакат 2 дни за тест и после още 2 за резултат, ако го дочакат... Бавно излизат резултатите, а човекът трябва да се лекува. Ако ситуацията е такава в момента направо са за разстрел заради това, което позволиха последните дни.
Но в техния случай е повече от ясно, че не е коронавирус, аз мисля, че трябва просто да го лекуват, за да не се обезводни. Болницата на Мангъров за какво е? Нали с такива случаи се занимават. Не мисля, че е и за Пирогов, по-добре да не ходят в болница с много заразени служители.

# 23 017
За Дания ли??

# 23 018
Не знам, но защо ли си мисля, че има нещо гнило в Дания?
Едно невръстно дете се гърчи вече няколко дни с риск да бъде тотално обезводнено, с висока температура, и вместо родителите му да викат бърза помощ (за малко дете с тези симптоми ще дойдат със сигурност заради обезводняването и риска от него), родителите не се тревожат за малкото невинно същество, а искат да го тестват, защото има риск за някоя баба или дядо? Честно казано, не мога да осмисля това.
Но ви оставям, че някои утре трябва да работим.
Недоволна, как да ти кажа, че това не е от вчера?  Ковид е плюс отгоре. Който не си е блъскал главата с БГ здравеопазване.... И не за обикновен грип... за мен това е страшното на ковид... До читав лекар,  трудно ще стигнеш. Едно е ВМА, друго е  УМБАЛ Пазарджик. Мъка.

# 23 019
Наистина ли чак сега щели да ограничават достъпа до старчески и социални домове? Майка ми ми каза, че Борисов го е казал на брифинга и ми стана странно, мислех, че е направено още преди два месеца. Hushed

Сигурно са забравили,  докато тулупите спим до обяд, те за кое по-напред да мислят, тежка е короната...
И да, каза го, и аз се изненадах, но то почти нямаше изречение, което да не ме изненада.

# 23 020
Кой е за разстрел? Има дете с три дена висока температура. Вместо бащата да оре София - как точно я оре - личния лекар да е изписал лекарства или дал направление за болница. Обаче, доколкото разбирам, те не щат да водят детето в болница, или лаборатория, а някой да им дойде на крака да го изследва за коронавируса, който иначе е безобиден.
Странни хора.

# 23 021
Каза, че ще разположат полицаи около или в домовете, но нямало да е като КПП-та.

# 23 022
  • Bulgaria

Аз доколкото знам, отдавна са забранени посещенията в домовете. Въобще не разбрах какво точно искаше да каже Борисов и журналистите, че искат да насочат ресурс от МВР към домовете. И една журналистка зададе въпрос "Като КПП-тата ли", аз въобще не разбирам какви КПП-та ги гонят в домовете. Проблемът в домовете при нас първоначално дойде от болницата във Видин, а в другите населени места явно сега излиза заразен персонал, така че въобще не вярвам някъде да са позволени посещения на роднини.

# 23 023
  • на пъпа на Златията
Не мога да си представя че с дете на ръце с температура ще отидеш в Пирогов и няма да те приемат? Или греша?
Хайде да не припомняме история с детенцето, което почина след обикаляне в 3 болници.
Защо ми се струва че двата случая са различни, даже противоположни ?
Ония хора са отишли в болница а тук казвате че  те не искат да се разкарват по болници??
Тогава не се знаеше за такива скоротечни пневмонии , а сега знаят че ги има . .

# 23 024
Френски атлети, които са участвали на Световните военни игри в Ухан през октомври, смятат, че са били заразени с коронавирус.

"Френски спортисти се притесняват от заразяване с новия коронавирус през октомври в Ухан

След завръщането си от Военните игри, които се проведоха в Ухан в края на октомври, тези спортисти казват, че са чувствали симптоми, подобни на тези на коронавируса.

От няколко дни няколко френски спортисти говорят за възможно заразяване с новия коронавирус по време на Военните игри, които се проведоха в Ухан, Китай от 18 до 27 октомври.

Le Parisienrelaie предава на своя страна показанията на Елоди Клувел, световен шампион по съвременен петобой, пред микрофона на France télévision на 25 март. Попитана за отмяната на Олимпиадата в Токио, тя каза, че смята, че вече е имала коронавирус.
"Много хора са били болни"
„Бяхме в Ухан за Световните военни игри в края на октомври. И всъщност се оказва, че след като всички се разболяхме (...) Аз се чувствах така, както никога преди.

Има много спортисти от Световните военни игри, които бяха много болни. Наскоро имахме контакт с военния лекар, който ни каза: Смятам, че сте го имали, защото има много хора в тази делегация, които са били болни “, каза Елоди Клувел.

Шведските и люксембургските спортисти, присъстващи по време на тези военни игри, също съобщават за подобни симптоми."

https://www.huffingtonpost.fr/entry/coronavirus-des-athletes-sin … 8c5b6a15b6f475f0d

Няколко спортисти заявиха, че са страдали от симптоми, подобни на тези, свързани с COVID-19.

Няколко спортисти от френската делегация, пътували до Ухан, за да участват в Световните военни игри в края на октомври, твърдят, че са се разболели от симптоми, подобни на тези на коронавируса при завръщането си от Китай, казаха във вторник (05.05.2020 г.) френски медии. Един от 401-те армейски спортисти, представлявали Франция в Китай, разказва по телевизионния канал "BFM TV", че след завръщането си е бил болен от треска, затруднено дишане и без да може да стане от леглото в продължение на три дни.

https://www.dw.com/es/franceses-enfermaron-en-octubre-de-2019-tr … -wuhan/a-53343667

Коронавирусът може да е пристигнал в Швеция през ноември: Агенцията за обществено здраве

Според Агенцията за обществено здраве вероятно е имало отделни случаи на коронавирус в Швеция още през ноември 2019 г., но в момента страната не работи за проследяване на най-ранните случаи.

https://www.thelocal.se/20200505/the-coronavirus-may-have-arrive … weden-in-november

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 00:43 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт