COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 398
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 520
а
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Защото такива умници ни управляват.Следващата година на пролет ще има избори,трябва много хубаво да си помислим за кого да гласуваме.
Знам ли? Ако искаме от тях примерно тестове, може би е редно да изнесем защитни облекла малко. Поне от кумова срама.

Въобще не сме успяли да подсигурим нашите лекари. Вижте статията, която MK_ шерна - В бърза помощ има много медици, заразени с ковид и шефа се жалва, че нямат предпазни облекла.

# 2 521
  • Ispania
Понеже някой пишеше по-рано, че бунтовете били само чесане на езици във ФБ, да ви кажа, Аз лично ще организирам бунт. На това нещо трябва да се сложи край незабавно. Фризьорски салони - бачкат, явно амоняка в боите за коса убиват вируса, а аз с детето бутам количка по тротоара, да ни опрашват всички коли, защото видиш ли, в парка вирусите причакват минувачите зад някое дърво и скачат върху теб. Тук на повечето списващи им е доста широко около врата, заплатката върви, сития на гладния не вярва, и словоблудстват в бгмама срещу мрънкалата, дето искали, моля ти се, да ядат, вместо да козируват на генералчето.
Далеч съм от мисълта че някой козирува на някого ...
Но пък логиката би била , да има гражданска отговорност и хората да не мислят само за собствените си интереси , а за тези на всички / на обществото като цяло.
И ДА- вирусите на детските площадки”прикачват”, в буквалния смисъл на думата.

# 2 522
  • Bulgaria
а
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Защото такива умници ни управляват.Следващата година на пролет ще има избори,трябва много хубаво да си помислим за кого да гласуваме.
Знам ли? Ако искаме от тях примерно тестове, може би е редно да изнесем защитни облекла малко. Поне от кумова срама.

Докато нашите лекари напускат, защото нямат елементари защитни средства. Стига, сега това със спешна помощ е много опасно. Вчера даваха репортаж, че няма специални линейки за ковид. Едни и същи са за всички спешни пациенти. Като се заразят лекарите от спешното и става страшно. Трябва да се мисли за предпазни облекла, няма начин.

# 2 523
  • Варна
Всеки втори коментар-разходките в парка. Брех тези разходки. Вярно, че българите си патим от липсата на дисциплина. То голямо мрънкане, голямо нещо...
Ама не защото са прищявка, а защото са залог за добро здравословно състояние! Дръжте си децата 3 месеца в къщи и после половин година ще вземате болнични и работа ще се наложи да напуснете, защото детето няма да спре да боледува от каквото дойде, заради изнежване и кекавост. Нека и пенсионерите не излизат по 3 месеца и от корона може да се опазват, но после здравеопазването ще клекне от инфаркти, склерози, диабети, наднормено тегло от обездвижване и занижен имунитет. И тогава пак драмата ще е лична, за всяко семейство.

# 2 524
Не знам дали знаете, но производителят е държавна фирма. Така че ще спечелим всички ние.

Точно аз и ти няма да спечелим. Някой друг може би.
То с това мислене затова сме на тоя хал. Не можем да се зарадваме на една добра възможност, щото някой когото не познаваме ще стане много богат, пък ние не. То всичко още е химера, но е добре, че се говори за българската ваксина. Няма друго засега, а и всяка държава си промотира собствените проекти - Китай, Италия, Германия, САЩ.

Не се говори за българската ваксина, а за БЦЖ. Това не е българска ваксина. Има фирма в България, която я произвежда, както и много други по света. Стига вече с този фейк! И на мен ми писна да се бистри непрекъснато нещо, което вие самата наричате "химера".

# 2 525
Не всичко е до парите и стандарта на живот, мили хора. Бях ви копирала преди време речта на холандския премиер. Не помня дали споменах, колко хубаво обръщение имаше Меркел. Кралица Елизабет направи специално обръщение. Петото подобно за 68 години. Стопли ми сърцето, даде ми надежда и нищо, че тези хора управляват някакви други държави. Важното е, че ги има и че сме част от този свят. Чета го, все едно е адресирано до мен. От тези, които трябваше нещо подобно до мен да адресират, спрях да имам очаквания. Отказвам и да ги слушам, брифинги не гледам вече. Нямам нужда от още и още начукване на канчето. Президент, премиер, щаб, парламент, министри - само това усещам в обръщенията им. Да е жива и здрава кралицата.

Цитат
Обръщам се към вас във време на растящо предизвикателство. Време, в което е прекъснат нормалният ритъм на живота в нашата страна - прекъсване, което донесе печал на едни, финансови затруднения за мнозина и огромни трудности във всекидневието на всички нас.

Искам да благодаря на всички от Националната здравна система (NHS), работещи на фронтовата линия, както и на помощните работници и на изпълняващите жизненоважни задачи, които, без да мислят за себе си, продължават ден след ден да работят извън дома си и да помагат на всички ни. Сигурна съм, че нацията ще се присъедини към мен, за да ви уверим, че ценим стореното от вас, както и че всеки час от вашата работа ни приближава към завръщането в едни по-нормални времена.

Искам да благодаря и на тези от вас, които стоят по домовете си и така помагат за защита на застрашените и спестяват на много семейства болката, изпитана от онези, които изгубиха близки. Заедно можем да се справим с тази болест и искам да ви уверя, че ако останем обединени и решителни в действията си, ще я преодолеем.
.........
И преди сме се изправяли пред предизвикателства, но това е различно. Този път се обединяваме с всички държави и народи по света в общо усилие, използвайки големия напредък на науката и инстинктивното ни състрадание да лекуваме другите. Ще успеем и успехът ще принадлежи на всеки от нас.

Би трябвало да се утешим с това, че макар да е вероятно да се наложи да изтърпим още, по-добрите дни ще се завърнат, ще бъдем отново с приятелите си, ще бъдем отново със семействата си, ще се срещнем отново.

Но засега изпращам моята благодарност и благопожелания към всички вас.
Пълният текст: https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/06/4050782_rechta_na_kralic … m_i_uspehut_shte/

# 2 526
  • на пъпа на Златията
Това е защитна реакция, всеки, имал някакви подобни симптоми се самоубеждава, че той и семейството му са го преболедували още декември, но никой не смее да си пусне антитела, за да не рухне надеждата.

Ееее и аз  изкарах някаква такава "редня" почти на крак де .
Ама ако не е  Големата  корона,  поне  да съм придобила имунитет  срещу по малки коронки .
А пък ако не съм придобила имунитет то поне няма да е заедно   Голямата корона с малката , че тогава "уйде коньо  у барата"  .

# 2 527
Въобще не сме успяли да подсигурим нашите лекари. Вижте статията, която MK_ шерна - В бърза помощ има много медици, заразени с ковид и шефа се жалва, че нямат предпазни облекла.
Не намерих линка, затова слагам такъв по темата.
7 медици на Спешна помощ са заразени с коронавирус...
Толкова приказки се изприказваха, а хората, които наистина са на първа линия, са оставени на произвол.

# 2 528
Ама не защото са прищявка, а защото са залог за добро здравословно състояние!

Доброто здравословно състояние няма нищо общо с парковете. Нямам невръстни деца в семейството, но имам пенсионери в различни възрасти - 70+ /80+/90+. Със или без помощ, излизат на разходка почти всеки ден /без снежните дни, когато имаше опасност да се пързаля/ - не с приятели, не в парка. Просто се разхождат. Къде е драмата?

# 2 529
Мхм, дезинфекция, викаш. Ама не ми се спори за детската кухня, не е за това темата.

И защо не ти се спори? Темата  и без това е скандал след скандал Simple Smile
Искам някоя майка на 2 деца и двамата с мъжа й да работят на компютър по цял ден, да дойде да ми каже как готви за всички , а за малкото дете всеки ден по 3 различни неща. За нас готвя през ден.
Вечер с ММ си лягаме най-рано в 1. И хляб даже си меся и с голямото дете уча, а ММ даже не работи от вкъщи.

# 2 530
+1 починал, жена на 90г в Пирогов, с няколко придружаващи заболявания
+8 нови случаи, всички в София

# 2 531
  • Bulgaria
Мъж на 69 с придружаващи заболявания излекуван от COVID-19 у нас.

https://profit.bg/balgariya/mazh-na-69-s-pridruzhavashti-zabolya … -2AFJnKb6NjkdYX1U

Не знам с какви придружаващи заболявания е, но аз продължавам да си твърдя, че всеки има шанс, ако му се обърне достатъчно внимание и навреме бъде приет в болница!

# 2 532
  • София
Чехия също обмисля смекчаване на мерките.
Бавно, поетапно, но сигурно Европа се опитва да излиза от този омагьосан кръг. И при нас ще се случи, колкото и да не им се иска на някои ходещи апокалипсиси, чийто смисъл на живота е да отнемат всяка надеждица. Нищо няма да е същото, разбира се, но животът ще намери начин да продължи, както винаги го е правил.

# 2 533
  • София
Истински шок във футболен клуб Реймс (Франция)
Лекарят на отбора се е самоубил вкъщи заради коронавируса?!

https://twitter.com/StadeDeReims/status/1246878278608183298?ref_ … p%3Fnews%3D836406

-->

Истинска трагедия сполетя френския футболен клуб Реймс. Лекарят на тима Бернар Гонзалес се е самоубил в дома си. 60-годишният медик е бил диагностициран с коронавирус и поставен под карантина заедно със съпругата си. Именно тогава той е посегнал на живота си, като е оставил и предсмъртно писмо, в което обяснява, че именно заразата го е накарала да вземе това решение.

"Той бе всеотдаен и много човечен. Засега не знам какви са причините, но ще разберем", заяви по този повод кметът на града.

"Говорих с него миналата седмица и той не каза нищо. Шокът не и огромен. Нямам думи, с които да съобщя новината на играчите. Той работи в клуба почти 20 години. Липсата му ще бъде голям шок за всички нас", допълни президентът на Реймс, Жан-Пиер Кайо.

<--

За това са виновни медиите и политиците (и някои генерали) дето първо казваха, че няма нищо страшно, а после смениха плочата и казаха, че се задавало нещо с невиждана ярост. И хората изтрещяха по целия свят.
Жалко.

# 2 534
+1 починал, жена на 90г в Пирогов, с няколко придружаващи заболявания
+8 нови случаи, всички в София
От къде е тази информация? В сайта на МЗ все още няма изнесени данни. Е, нали казаха, че най-възрастния заразен у нас е на 86 г.?

Общи условия

Активация на акаунт