COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 505
  • Bulgaria
Служители на Спешна помощ заразени с COVID-19.

Заразените са двама лекари, един фледшер и 4 медицински сестри.
В момента тече проучване колко адреса са посетени от двете смени. Вероятно те са се отзовали на повече от 600, които се обследват от столичното РЗИ.

nova.bg/news/view/2020/04/06/284118/служители-на-спешна-помощ-за … с-covid-19-видео/

# 2 506
Това, че "в много страни са затворени" паркове и плажове не е довод.
Оспорих, че това нашенска приумица, защото не е. Казаха да не се заседяват хората по пейките в парковете- не се изпълнява, ами затварят се тогава, съвсем резонно. Няма до всяка пейка да сложат полицай.

Не разбрах, в кои много други държави е забранена разходката в парка? Моля да ги изброиш, след като твърдиш такова нещо.

# 2 507
Има ли някакви публикации за това с хемоглобина? Струва ми се нереално.. по-скоро възпалението на дробовете и фиброзата спира досега на кислород с кръвта през алвеолите. Доц. Попов каза за тромбоцитопения и намалени лимфоцити, а не проблемен хемоглобин.
тук е споменато
https://chemrxiv.org/articles/COVID-19_Disease_ORF8_and_Surface_ … 2EdBAFqf-QA9rYGxY
Още снощи изчетох публикацията в първия линк, много интересно изследване за този порфирин, с който вирусът се свързва. Но още е експериментално всичко това. Има логика, така погледнато използването и на хинин. Жалко, че в БГ няма откъде да го намерим. Аз лично ще следя дали ще се потвърди тази теория за задушаването и пневмонията, поради изчерпването на разградения от вируса хемоглобин. Моята лична надежда е да не се потвърждава нито тази теория, нито другата за кръвните групи, защото и по двата параграфа съм с най-висок риск: кръвна група А и висок хемоглобин.
За икономическите мерки тук се дават на едро безумни съвети, бисер до бисер.
В много крайности се изпада, не се мисли, някои хора са превзети от паниката и искат изкупителна жертва в лицето на минувачите, бабите, майките, изобщо другите.
И дано не идва този ад, дето го чакате. Чакахме го още преди 10 дни, но не дойде. А и имам чувството, че някои искате да дойде, само за да сте били прави и да можете да го напишете тук със задоволство.
Джаста, чудесен пост. И аз искам да прочета хора, които търсят изход, а не такива, които са се увили в маски и скафандри и са се предали.

# 2 508
По повод на аргумента за липса на научни доказателства за БЦЖ ваксината -да така е. Но то за нищо няма научни доказателства, за хлорокинът също, но се прилага, защото в момента няма друго. А за групата от 1000 ваксинирани с БЦЖ ваксина тепърва ще се изследва и трупа опит, това е непозната болест, всичко е ново и без доказателства. Засега.
П.П. Аз пък приветствам изтъкването на нашата ваксина - имаме български производител, защо да не завладее пазари с нея, цялата държава ще спечели, няма лошо.

Няма да спечели цялата държава, ще спечели само производителя. БЦЖ се произвежда и от други държави. Относно 1000-то ваксинирани - ще се изследва ползата от прясно поставена ваксина, която казаха, че не е много уместно да се слага на всички по време на пандемия. Ползата от сложена преди десетки години БЦЖ няма да се докаже скоро.
Не знам дали знаете, но производителят е държавна фирма. Така че ще спечелим всички ние.

# 2 509
Всеки втори коментар-разходките в парка. Брех тези разходки. Вярно, че българите си патим от липсата на дисциплина. То голямо мрънкане, голямо нещо...

# 2 510
  • БГ
По повод на аргумента за липса на научни доказателства за БЦЖ ваксината -да така е. Но то за нищо няма научни доказателства, за хлорокинът също, но се прилага, защото в момента няма друго. А за групата от 1000 ваксинирани с БЦЖ ваксина тепърва ще се изследва и трупа опит, това е непозната болест, всичко е ново и без доказателства. Засега.
П.П. Аз пък приветствам изтъкването на нашата ваксина - имаме български производител, защо да не завладее пазари с нея, цялата държава ще спечели, няма лошо.

Няма да спечели цялата държава, ще спечели само производителя. БЦЖ се произвежда и от други държави. Относно 1000-то ваксинирани - ще се изследва ползата от прясно поставена ваксина, която казаха, че не е много уместно да се слага на всички по време на пандемия. Ползата от сложена преди десетки години БЦЖ няма да се докаже скоро.

В България се прилага наша родна ваксина от 1951г. В Европа се прилагамасово френско БЦЖ и имат разлика

# 2 511
Оспорих, че това нашенска приумица, защото не е. Казаха да не се заседяват хората по пейките в парковете- не се изпълнява, ами затварят се тогава, съвсем резонно. Няма до всяка пейка да сложат полицай.

Не разбрах, в кои много други държави е забранена разходката в парка? Моля да ги изброиш, след като твърдиш такова нещо.
Например Германия

# 2 512
Не знам дали знаете, но производителят е държавна фирма. Така че ще спечелим всички ние.

Точно аз и ти няма да спечелим. Някой друг може би.

# 2 513
  • София
Скрит текст:
И в Лондон са затворили парковете - ТУК
И в САЩ:Затварят Гранд Каньон в САЩ
И аз се чудя защо точно разходките в парка са най-големия ни проблем...

# 2 514

Където няма дисциплина, ги затварят, много е просто.

https://twitter.com/lambeth_council/status/1246497734741364742

При нас явно сме приели, че еднодневното затваряне няма да доведе до повече дисциплина, и сме предпочели да ги затворим принципно.

# 2 515
За пореден път го цитирам. За тези, които се чудят как така може ваксинация която не помага толкова за туберкулоза да има подобен ефект. Това явление беше наречено „обучен имунитет“ и се предполага, че е в резултат от метаболитни и епигенетични промени, водещи до насърчаване на генетични региони, кодиращи провъзпалителни цитокини3. БЦЖ ваксинацията значително увеличава секрецията на провъзпалителни цитокини, по-специално IL-1B, за който е доказано, че играе жизненоважна роля в антивирусния имунитет4. https://covidresource-bg.org/korelacia-bcg-i-namalena-zabolevaemost/

# 2 516
а
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Защото такива умници ни управляват.Следващата година на пролет ще има избори,трябва много хубаво да си помислим за кого да гласуваме.
Знам ли? Ако искаме от тях примерно тестове, може би е редно да изнесем защитни облекла малко. Поне от кумова срама.

# 2 517
[И в Лондон са затворили парковете - ТУК
И в САЩ:Затварят Гранд Каньон в САЩ
И аз се чудя защо точно разходките в парка са най-големия ни проблем...

Гранд Каньон не е градски парк.

# 2 518

Точно аз и ти няма да спечелим. Някой друг може би.
То с това мислене затова сме на тоя хал. Не можем да се зарадваме на една добра възможност, щото някой когото не познаваме ще стане много богат, пък ние не. То всичко още е химера, но е добре, че се говори за българската ваксина. Няма друго засега, а и всяка държава си промотира собствените проекти - Китай, Италия, Германия, САЩ.

# 2 519
Добре де, за БЦЖ и ползата на ПРЯСНО поставената такава ваксина, в момента текат няколко големи, рандомизирани проучвания от реномирани научни екипи.

Като има резултат, ще се чуе, спокойно! Каква е ползата в момента ние тук с вас да бистрим тая тема на всяка втора страница. Разбирам въодушевлението, да си носител на голямата вест, но хайде да се държим към информативната страна...и да изчакаме учените да си свършат работата.
Каквато ни е келява държавата, най-много да напроизведат сега едни милиони дози и после да ни дупчат през месец докато се похарчат.

Общи условия

Активация на акаунт