COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 293
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 400
  • Буркина Фасо
И ако някой прави сметки, трябва да смята в кой период колко лаборатории са съществували. Ако не се лъжа, започнахме с 2 лаборатории. А сега колко са?
важен е броя тестове.  преди 2 лаборатории може да са правили 1000 теста дневно , а вчера 20 лаборатории - 400 теста. в това е разликата.

# 29 401
10/5 - 26 от 403 теста.
17/5 - 24 от 362 теста.
24/5 - 6 от 443 теста.

# 29 402
  • София
Бонго, аз не задължавам никого със сметките си. Още след първите седмици си изработих тази система и към момента ми върши чудесна работа. При ИП имахме цели квартали с проблеми, също и много проблеми с болниците, също и изскочиха случаите с Мизия. Към момента приемам, че случаите са разпокъсани, но очаквам да започнат да излизат в трудови колективи, защото много хора вече се върнаха към обичайната работа, а на работа прекарват по поне 8 часа на ден. Дори не ме притесняват толкова кръчмите и кафенетата, колкото връщането по офисите. На работа хората обичайно се чувстват в позната и защитена среда, отпускат се, общуват - също както в Мизия и в Пазарджик. Не се иска много акъл да се досети човек.

# 29 403
  • Буркина Фасо

]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[, аз не задължавам никого със сметките си. Още след първите седмици си изработих тази система и към момента ми върши чудесна работа. При ИП имахме цели квартали с проблеми, също и много проблеми с болниците, също и изскочиха случаите с Мизия. Към момента приемам, че случаите са разпокъсани, но очаквам да започнат да излизат в трудови колективи, защото много хора вече се върнаха към обичайната работа, а на работа прекарват по поне 8 часа на ден. Дори не ме притесняват толкова кръчмите и кафенетата, колкото връщането по офисите. На работа хората обичайно се чувстват в позната и защитена среда, отпускат се, общуват - също както в Мизия и в Пазарджик. Не се иска много акъл да се досети човек.
ако ти върши работа за сметките - аз (респективно целият колектив) не сме спирали работа през ИП. всеки ден на тръстиката. чувствали сме се и сме познати. като резултат - нито един симптомен.
с кеф отидохме до отворените кръчми. там се срещнахме с други познати.

# 29 404
  • София
Няма починал през изминалото денонощие.

"Общата смъртност в страната от 9 март до 26 април е съизмерима с тази от предходната година, като има понижение от 3% в сравнение с 2019 г."

"За първи път от началото, на седмична база, броят на излекуваните надвишава броя на новоконстатираните случаи".

"С потвърден COVID-19 под лекарско наблюдение в болнични условия се намират 235 пациенти. 20 от тях са настанени в интензивни отделения или клиники."

20 човека в интензивни отделения за цялата страна. 3% спад в смъртността. Могат да закриват щаба вече, време е.

# 29 405
И ако някой прави сметки, трябва да смята в кой период колко лаборатории са съществували. Ако не се лъжа, започнахме с 2 лаборатории. А сега колко са?
важен е броя тестове.  преди 2 лаборатории може да са правили 1000 теста дневно , а вчера 20 лаборатории - 400 теста. в това е разликата.

Дали една лаборатория може да направи 500 теста дневно?
Аз не знам.

# 29 406
Скрит текст:
По-лошото е,че 4 от 6 са в болница.
Ами то май и вчера доста бяха в болница. Според мен хората директно отиват в болница в тежко състояние, а не "хванати" чрез тестване на контактни или по друг начин "открити".
В неделя лабораториите не работят, освен тези по болниците. Направените тестове винаги са по-малко и то само на хора, потърсили спешна помощ. Затова и е нормално да са 4 ма приети в болница. Излекуваните също са по-малко (преди месец беше най-големият пик и сега точно се изчистват напълно).
Всички държави през уикенда отбелязват спад заразени. Утре тестовете ще са повече, защото част от лабораториите ще работят днес.
Прави впечатление обаче, че въпреки мелето навън - абитуриенти и кафеджии, броя на заразените остава константен, което е много добре. Вирусът отстъпва.
Клъстери заразени се появяват основно на затворени пространства.

# 29 407
  • София
Бонго, при вас е късмет, че засега всичко е ок, но няма как да си затвориш очите за двата завода.  На много хора отпуските им свършиха, също хоумофисът, градините вече отвориха - всички на тръстиката. Тъкмо след седмица-две ще видим какви са резултатите.

# 29 408
  • София
10/5 - 26 от 403 теста.
17/5 - 24 от 362 теста.
24/5 - 6 от 443 теста.

Статистически е абсолютно погрешно да сравнява така броят. Нв се знае кой, къде и по колко пъти е тестван. Тенденция би било, ако условията са еднакви

# 29 409
За София са обявили 20 теста. 3 положителни.  Пък по- горе в справката пише един.
Има и смъртен случай, пак от Столичното РЗИ

СПРАВКА COVID-19  - 24.05.2020г.

Общо регистрираните случаи на COVID-19 (с положителен резултат от RT-PCR-SARS-CoV-2) в гр. София са 948. Настанени в болнични заведения са  133, от които - 118 - в неусложнено състояние и 15 - на интензивна терапия.

Новорегистрираните случаи на болни и носители са 1. От тях, 0  хоспитализиран и 1 е изолиран за домашно лечение.

Общият брой на заразените медицински специалисти е 171.

Починали за деня – 1. Общият брой на починали от коронавирусна инфекция е 51.

Лица с изтекла 28-дневна карантина, проконтролирани с изследване за PCR - 6.

Издадени за деня предписания за карантиниране на болни на домашно лечение и контактни на болни - 3.

Пристигнали с полети на Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София на 23.05.2020 г., проконтролирани за инфекция, на които са връчени предписания за 14-дневна карантина - 880.

Проведените изследвания за PCR в Лаборатория СРЗИ са общо 20, от които 3 положителни.

https://srzi.bg/bg/post/spravka-covid-19-za-gr-sofiya-2774

Нещо яко ми противоречи с данните от брифинга и започва здраво да мирише !
Освен ако тези три положителни са от повторно изследваните с 28 дневната карантина.
И пак има починал  несъобщен.

Да ви кажа, не зная колко са карантинираните за страната към момента, но всеки ден с тези полети по  800 човека, явно са много.
Живея близо до Районно управление, толкова полицейски коли и полиция не съм вижзала откакто се помня. Явно се следи карантината, така си го обяснявам.

# 29 410
  • Буркина Фасо
може би справката е от 24-ти, но се отнася за 23-ти.

# 29 411
https://m.24chasa.bg/mnenia/article/8619916
Най-искрено се надявам този човек да не е прав.Той предполага,че наесен ще очакваме втора вълна на ковид+грип+морбили🙁

# 29 412
  • София
ихаа, три в едно, а случайно и една еболка няма ли?

на такива идиоти трябва със закон да им се забрани да се изказват.

# 29 413
  • Там,където се събуждам щастлива.
Kalinka ,би ли обяснила какво означава "навсякъде"? Може ли да дадеш пример? Например, дезинфектират се облегалките на столовете, вратите? Как се дезинфектират, с пръскалки ли?
По колко души се сяда в салона? Храната със сервиране ли е?

С пръскалки и хартия за еднократна употреба. Всичко, да. От меню до столове. В този салон бяха 10 - 12 човека. Максимум маси бяха за 16 човека.  Менюто се оставя на маса по средата, както и всички чаши, напитки, чинии. Носят ги до там и Ти си ги взимаш. Близък контакт нямаше. И имаше бебе на няколко месеца.

# 29 414
Аз вече четири пъти бях на заведение в Австрия и освен маските при влизане и шлемовете на персонала не забелязах нищо, което да правят допълнително.
Може евентуално да се каже, че са поразредили масите. Никакво.дезинфекциране не се случва.

Общи условия

Активация на акаунт