COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 311
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 370
Как стои въпроса с пощенските пратки в Европа, някой знае ли? Международни пратки тип колет. Харесала съм си нещо от немския ибей и се чудя дали могат да се пращат колети в чужбина от Германия. За Норвегия знам, че могат да се пращат само писма от там, но в Германия или други държави има ли ограничения?

Какви ограничения, ври и кипи онлайн търговията. Въпреки че в складове на DPD и Амазон в Германия само последната седмица имаше по 40-50 новозаразени.

В кланица в Нидерландия близо до границата с Германия са открили 147 заразени работници. 78 от тях живеят в Германия. Отново говорят за чуждестранни работници и за лошите условия, при които живеят. Този път не споменават източна Европа, а "мигранти", но тези които наричаме мигранти не идват на работа чрез посреднически фирми, за които се коментира, че им осигуряват неподходящи за живеене жилища.

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-montag … -deutscher-Grenze

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 07:37 от Анонимен

# 29 371
Kalinka ,би ли обяснила какво означава "навсякъде"? Може ли да дадеш пример? Например, дезинфектират се облегалките на столовете, вратите? Как се дезинфектират, с пръскалки ли?
По колко души се сяда в салона? Храната със сервиране ли е?

# 29 372
ЧеКа,

Австрия е федерална държава и провинциите имат сериозна автономност по отношение на здравните въпроси.

В момента тече разследване как точно са реагирали властите в Тирол и опитвали ли са се да замажат нещо. Говори се, че е имало случаи и отпреди това сред персонала, за които е имало основателно предположение,че са болни от ковид, но са си замълчали и не са уведомили властите. И разследват дали властите наистина не са предполагали или просто са си затваряли очите.

Не е само Исландия-и  Норвегия е писала официално, че масово туристите от Ишгл са се заразили там.

# 29 373
ЧеКа,

Австрия е федерална държава и провинциите имат сериозна автономност по отношение на здравните въпроси.

В момента тече разследване как точно са реагирали властите в Тирол и опитвали ли са се да замажат нещо. Говори се, че е имало случаи и отпреди това сред персонала, за които е имало основателно предположение,че са болни от ковид, но са си замълчали и не са уведомили властите. И разследват дали властите наистина не са предполагали или просто са си затваряли очите.

Не е само Исландия-и  Норвегия е писала официално, че масово туристите от Ишгл са се заразили там.

Да, вдигна се много шум в Норвегия. Първите доказани случаи са от там. От един конкретен афтър ски бар. По-рано в темата писах за една ски туристка, която в затворена фейсбук група написала истината, а именно, че този бар разпространява зараза и има много заразени норвежки ски туристи от там, а собственикът на въпросния бар я помолил да си изтрие поста и да не им разваля сезона и реномето.

# 29 374
  • София
Ударихме дъното с най-малко направени тестове, но от Щаба са безкрайно доволни. Казах ви аз, че в края на май ще правим 0 тестове и ще имаме 0 болни. Спасихме туризма. Да идват англичаните

# 29 375
  • София
В неделя винаги се правят около 400 теста.
Все пак всички съседни нам държави (без Турция) регистрират едноцифрени числа, трябва и ние така Wink

# 29 376
  • София
Ударихме дъното с най-малко направени тестове, но от Щаба са безкрайно доволни. Казах ви аз, че в края на май ще правим 0 тестове и ще имаме 0 болни. Спасихме туризма. Да идват англичаните
Как не ги беше срам да излязат и гордо да зявят, че са направили 433 теста...

# 29 377
Какво очаквате за неделен ден,и при това официален празник?И утре няма да има кой знае какво увеличение в броя направени тестове.От сряда пак ще се вдигнат над 1000.По-лошото е,че 4 от 6 са в болница.

# 29 378
Пазим си тестовете явно за гостите от чартърите....

# 29 379
  • София
В неделя винаги се правят около 400 теста.
Все пак всички съседни нам държави (без Турция) регистрират едноцифрени числа, трябва и ние така Wink

Всички трябва да спасяват туризма.

Това, което ме дразни е обяснението - правителство прави всичко, за да ни защити. И на другия ден като направят 1600 теста и броят рязко се увеличава. Не те правят нещо за нас. Просто не правят тестове и Всички е точно, брат...

# 29 380
Може да обявим край на пандемията у нас.
Нямаме починали, нови само 6, ура! Simple Smile

# 29 381
  • София
По-лошото е,че 4 от 6 са в болница.
Ами то май и вчера доста бяха в болница. Според мен хората директно отиват в болница в тежко състояние, а не "хванати" чрез тестване на контактни или по друг начин "открити".

# 29 382
  • София
Може да обявим край на пандемията у нас.
Нямаме починали, нови само 6, ура! Simple Smile

Да закриваме Щаба и да ходим на море. Най-добре във Варна на кални бани да повишим имунитета

# 29 383
  • Mostly in my mind
Да, направените тестове са малко. Но не стана ли най-сетне ясно, че и от много направени тестове и масово тестване също няма смисъл. Много държави са с малко тестове и въпреки всичко имат много заразени. Мисля, че са пример за това.

# 29 384
  • София
Да, направените тестове са малко. Но не стана ли най-сетне ясно, че и от много направени тестове и масово тестване също няма смисъл. Много държави са с малко тестове и въпреки всичко имат много заразени. Мисля, че са пример за това.
Я погледнете процентно как се движат броя заболели спрямо направени тестове.
Разбирам да са направили 1900 и да обявят 6 заболели, ама не е така.

Общи условия

Активация на акаунт