COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 325
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 985
Тук в Швеция до 6 април, когато имаше 225 смъртни случая в Стокхолм, 43 бяха на асирийци/сирийци от един квартал. Събирали се бяха на сватби и погребения по 500 души, на семейни сбирки по 20-30 човека, пламнали и изпоразили още в началото. И поизмрели - 43 от първите 225 починали в Стокхолм бяха асирийци.

https://www.exakt24.se/var-femte-coronadod-i-stockholm-assyrier-syrianer/

Една статия на английски

Immigrant communities pay a heavy price for Sweden’s handling of the coronavirus

https://kvartal.se/artiklar/immigrant-communities-pays-a-heavy-p … onavirus-disease/

# 29 986
Нямам възможност да чета назад. Може ли да ми каже някой по колко бройки на ден се тестват в последната седмица?
25 май - 443 теста
26 май - 295
27 май - 1557

# 29 987
Цитат на: ColorIndex
Не е точно така - Испания от 10 дни отново катери в броя заразени, дори Германия има увеличение. Дано обаче излезе така, че вируса има срок на годност 70 дни, в смисъл да е опасен за популацията (ама че как звучи, все едно сме животни някакви).
Не виждам такова увеличение, може да са вдигнали броя тестове, по-важен показател е броят починали на ден както и излекуваните. Сигурен съм, че и в двете държави R<1, с тоя вирус работата е малко тип "вържи попа за да е мирно селото". А май точно утре стават 72 дни от началото на карантината у нас - за този период китайците затвориха Ухан.
Данните са публични, не съм си ги измислил. Проверете. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/
За броя тестове отдавна се доказа, че е несъществен показател, както между другото винаги съм твърдял. Който твърди обратното или не е наясно, или има търговски интерес (както много "независими" лаборатории у нас). Трето мнение няма.

# 29 988
Аз лично се чудя и не знам. За мен БЦЖ или нещо подобно е най-логично, не единствено се, но определено има някакъв фактор. Честно казано иска ми се да знам какъв е, да знам имам ли го или не.
Досега спазвах много стриктна дистанция, но се налага полека да я отпускам, няма как.
Разбира се че е БЦЖ Simple Smile  СЗО не харесва възможността БЦЖ ваксинацията да е решение, докато все повече страни провеждат изследване.. И за протокола: до 2017 в България имахме 1 прием + 4 бустъра след отрицателно Манту. 2017 и 2019 по препоръка на СЗО със специалното участие на антивакс движенията отпаднаха 2 от задължителните (за 11г и 17г). Четох  Мангъров тогава (както и сега ) е бил против промяната на схемата и бе казал, че се рискува имунитета на подрастващите. Управниците ни тогава ( (както и сега) се сравниха със Запада, отхвърлиха експертните мнение и приеха препоръката на СЗО. Към днешна дата кервана си върви.. Дали се спести или компенсира за БЦЖ сагата от 2015 5млн ваксини изчезнаха в Турция, без отговорни без виновни ..

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 23:37 от Анонимен

# 29 989
Нямам възможност да чета назад. Може ли да ми каже някой по колко бройки на ден се тестват в последната седмица?
25 май - 443 теста
26 май - 295
27 май - 1557
Много благодаря. Чудя се тези тестове дали са основно от частните лаборатории направени по желание на различни хора...Също е много странно че на 26 май са били само 295 теста и изведнъж на 27 май 1557.

# 29 990
Частните не правиха тестове на 24 и 25, поне две, които посетих аз по друг повод.

# 29 991
Д-р Фаучи каза, че няма да има втора вълна ако се спазват мерките. А дано ама у нас като гледам вече масово се зарязват всякакви мерки все едно бурята е минала и повече няма да има нова.

# 29 992
В момента има всички индикации, че епидемията затихва. Когато почнахме ударно да махаме мерките, това все още не беше така и аз също бях притеснена, че мерките отпадат хаотично и прекалено бързо, без да сме поставили първо епидемията под контрол, а и не беше ясно какво точно решение беше това. Но тогава Кунчев каза, че са преценили, че нещата са под контрол, защото разпространението е вече само клъстърно. И наистина най-вероятно е бил прав, сега малко по-късно нещата изглеждат по-добре. Епизоди на супер разпространение имахме няколко и мисля, че успяхме да ги овладеем, надявам се и за напред да е така.
Предпазливи оттук нататък трябва да бъдем и да спазваме мерките, които останаха, за да не може ковид да подпалва прекалено големи клъстъри, ако се опита, вирусът все пак не е изчезнал.
Иначе ние не сме същите, каквито бяхме преди два месеца, сега сме много по-подготвени от преди, всички.

# 29 993
  • София
Изгледах това видео как се подпомагат безработни в Испания:
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0 … D0%B5/av-53586624
Червения кръст им дава всяка седмица хранителни продукти. Сетих се за още едно нашумяло видео във ФБ на българин в Испания, който показно отрупа масата вкъщи с много храна. И така щяло да бъде на всеки две седмици.
И искам да попитам защо нашия Червен кръст не прави такива дарения? Всъщност каква е структурата на Червения кръст, не са ли под обща европейска шапка всички местни организации?

# 29 994
Изгледах това видео как се подпомагат безработни в Испания:
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0 … D0%B5/av-53586624
Червения кръст им дава всяка седмица хранителни продукти. Сетих се за още едно нашумяло видео във ФБ на българин в Испания, който показно отрупа масата вкъщи с много храна. И така щяло да бъде на всеки две седмици.
И искам да попитам защо нашия Червен кръст не прави такива дарения? Всъщност каква е структурата на Червения кръст, не са ли под обща европейска шапка всички местни организации?
А безработните в Испания нямат ли си застраховане срещу безработица?

# 29 995
  • София
За Испания не знам, но в България минават около 2 месеца, докато се получи някакво обезщетение в сметката на човека.

# 29 996
Цитат
И искам да попитам защо нашия Червен кръст не прави такива дарения?
Тях съм ги чувала само покрай някое бедствие да помагат с одеяла.Преди около 3год. един познат работеше в лагер за мигранти.След всеки напуснал,пристигали  нови матраци,спално бельо и не знам още какво,всичко по линия на Червеният кръст.Впечатлих се,че хотелите не си сменят така оборудването.В някои вериги хранителни магазини,имаше колички с дарения за ЧК.Къде отиват после даренията не знам.Прави ми впечатление,че раздаване на храна и хигиенни материали за бездомни и зависими,се извършва от Каритас.За Червен кръст и полумесец,нищо не се чува.

# 29 997
БЧК се включиха с хранителни продукти, които се раздаваха на карантинирани и хора с ниски доходи
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bchk-razdava-hranitelni-pr … ki-dohodi-2220065

# 29 998
Червеният кръст постоянно раздава хранителни помощи.

https://www.redcross.bg/news/view?nwid=23963

А сега, както вече са написали по горе, раздаваха и на карантинирани.

# 29 999
В момента има всички индикации, че епидемията затихва.

Меркел днес заяви, че сме едва в началото. 😎

Общи условия

Активация на акаунт