COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 850
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 675
  • София
ТОРС по данни на СЗО избухва през 2002 г. в Гуанджоу. Въпреки че затихва почти напълно до следващата година, до 2004 г. се намират отделни случаи на болестта. Не ми звучи много "кратко" две години да откриваш все по някой случай. Или може би като не е в нашата градинка, не е наша работа (кредо, което до известна степен изповядвам и аз, ако трябва да бъда напълно честна).
Представям си ако сегашният коронавирус затихне до зимата, не се появи наново на големи огнища, но все пак се намират по 10-20 случая... Писък до небесата ще е - "Затваряйте ни", "Локдаун", "Заключвайте ни по домовете веднага, ще ни убиете"...
Едно не може да се отрече - весело ще си живеем тия месеци. На премиера му подариха мента, а на народа трябва да раздават мента-глог-валериан, че ще изкудкудяка. Особено като надойдат туристите, има пак да броим две седмици, после още две...

# 30 676
Има предостатъчно места е света с повече от сериозно разпространение. Накрая ще тестват където тестват и останалите ваксини. Английката ваксина(оксфордската) ще се произвежда в Индия, а там случаи бол.
Явно е голям проблем и не е толкова просто колкото си мислим. Подозирам повечето проблеми са от законов/процедурен характер и искат време, което няма. По-големи надежди възлагам на американците след като включиха военните - там лесно ще прескочат законовите пречки.

# 30 677
  • София
Доброволците, върху които тестват ваксините, трябва ли да се заразяват след това, какъв е протокола? Или се оставят в среда "наситена" с коронавирус?
Помня някаква българка в Англия, още в началото на епидемията, се беше записала доброволка, но имам спомен, че ги заразяваха?

# 30 678
Не са ми известни процедурите, но си спомням щатите имаха няколко самолетоносача с болни от короната, предполагам ще заразят "здрави екипажи" или някои военни поделения за тест на ваксината, предполагам си пазят някакъв "референтен щам" за тестове  ... така ги виждам нещата с "протокола".

# 30 679
Ако трябва да сме точно Мутафчийски каза, че броя на антителата рязко спада след първия месец или към третия оттам се правят може би изводите за имунитет. Не знам дали също ви е направило впечатление, че антитела обикновено имат по-тежко прекаралите.

# 30 680
Това е ясно, но няма данни дали прекаралите  развиват имунитет и ако да то за какъв период.     

# 30 681
  • София
Доброволците, върху които тестват ваксините, трябва ли да се заразяват след това, какъв е протокола? Или се оставят в среда "наситена" с коронавирус?
Помня някаква българка в Англия, още в началото на епидемията, се беше записала доброволка, но имам спомен, че ги заразяваха?

Не се заразяват умишлено - практиката е отречена като нехуманна и твърде рискована. В САЩ части от Конгреса натискаха все пак предвид "изключителната ситуация" да се позволи умишлено заразяване, но не мисля, че успяха. Във Великобритания също имаше натиск да се направи изключение и да пробват да заразят доброволците умишлено, там категорично нямат успех.
Дори май не се оставят в "наситена среда", а просто се наблюдава реакцията на организма. Затова е трудно да се стигне до ваксина и заради страничните ефекти.

# 30 682
Има данни за имунитет, но за продължителността му се базират основно на догадки все още.

# 30 683
Питам, защото сега чета в две групи във Фейсбук как българите, живеещи в Швеция смятат да лъжат, че не пристигат от Швеция. Едни ще пътуват с влак до Копенхаген и оттам ще се качат на самолет. В България ще кажат, че пристигат от Дания.

Тъй като няма директни полети от Швеция до България, всички ще пътуваме с прекачване. Аз гледам, че LOT са пуснали билети от 15 юни - полет Стокхолм-Варшава, Варшава-София. Та някои смятат да лъжат, че пристигат от Варшава и нямало кой да ги разбере, че всъщност идват от Швеция. Да не казвам какви псувни се леят по "мизерната България" и "тъпите ѝ карантини".
Ей, това е върха на простотията!

Според мен задължително трябва на всеки граничен пункт да се правят от бързите тестове на Roche /тези с по-голямата точност на резултатите/. И не, не за сметка на държавата, а за сметка на всеки влизащ в страната. Не са скъпи, т.е който има пари за самолетен билет или за гориво, да отдели и за тест. 

PURE, благодаря за споделеното.

# 30 684
Разбира се, че има данни, че развиват имунитет! Откъде сега пак се появи това твърдение???

Колко е траен е единственият въпрос.

PURE, според мен ако искат могат да разберат всеки откъде идва. Нали половината се знае къде живеят по настоящ адрес, даже са длъжни по принцип да обявят това в ЕСГРАОН.
Не приеха ли даже някакво законодателство за избягване на карантина, добави и документната измама и според мен такива ентусиасти могат, а и трябва сериозно да загазят.

Направо се изумявам хората какви глупости обмислят!

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 20:03 от Хеликаза

# 30 685
PURE, според мен ако искат могат да разберат всеки откъде идва. Нали половината се знае къде живеят по настоящ адрес, даже са длъжни по принцип да обявят това в ЕСГРАОН.
Не приеха ли даже някакво законодателство за избягване на карантина, добави и документната измама и според мен такива ентусиасти могат, а и трябва сериозно да загазят.

Направо се изумявам хората какви глупости обмислят!

Aз затова питах кой те чака на летището за да подпишеш декларацията - граничните власти или РЗИ. Ако са от РЗИ дали имат списъци кой откъде е тръгнал и къде има постоянен адрес извън България. Де факто никой от нас няма да пристигне директно от Швеция, защото директни полети няма - ще се прекачваме в някоя друга европейска столица.

Аз и преди писах, че ще си изтърпя карантината, независимо дали е задължителна или не, защото не искам да заразя близките си. Но се зачудих дали на Ганьо ще му мине номерът.

# 30 686
Разбира се, че има данни, че развиват имунитет! Откъде сега пак се появи това твърдение???
Колко е траен е единственият въпрос.
Именно, защото имаше данни за повторно заразени в Китай след като вече са преболедували.

# 30 687
Няма такова нещо като заразяване, от къде ви хрумва?! Кампанията беше да се набират доброволци, но не можеш просто да кандидатстваш, а кандидатите се подбираха по преценка на лекарите - те предлагат на пациенти които смятат че биха били подходящи, а те решават дали да участват или не.
Имат/имаха обаче трудности с набавянето на участници за тези тестове по една или друга причина. Някои от съобщенията бяха, че не могат да намерят толова подходящи заразени пациенти...

# 30 688
Ще мине номера, убедена съм! Не виждам начин, как ще се проследи всеки влизащ.
Освен издирваните с Интерпол. Sunglasses

# 30 689
В Саудитска Арабия започват да отварят джамиите за молитва. Вярващите ще си носят килимчета, маски, и ще спазват дистанция. Мека остава затворена.
https://www.thenational.ae/world/gcc/a-wonderful-feeling-worship … hyKn8ej3xPB-pA1EI

Оман се готвят да отворят границите
https://www.thenational.ae/world/gcc/coronavirus-oman-to-lift-lo … ns-ease-1.1025538

В линковете има и цифри по заболели/излекувани и тн.

В емирствата вдигнаха вечерния час в Дубай до 11 вечерта и отвориха плажовете. Така през уикенда имаше сериозно движение към Дубай. В резултат, от вторник за една седмица е забранено да се излиза от столицата Абу Даби до което и да е друго емирство плюс по-малките вътрешни градове.
https://www.thenational.ae/world/mena/coronavirus-live-abu-dhabi … -a-week-1.1021139

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 20:54 от тити

Общи условия

Активация на акаунт