COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 526
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 135
Тези, които налагат мерките трябва да имат план, ако нямат значи си правят един много рисков експеримент.

Съгласна съм. Обаче за съжаление нямат Sad. Никой няма - нито щаба, нито министрите, нито ББ - никой. Ето, аз например стоя под напрежение и чакам министъра на образованието да измъдри нещо. Следя всяко негово интервю с надеждата, че ще каже какво ще се случи, ако ИП бъде удължено след 13.05. Как ще се проведе НВО-то в 7-ми клас, какъв ще е материала и т.н. Ами и от него нищо не чувам. И какво да направя сега - да се тръшкам ли? Виждам, че ситуацията е напрегната, виждам, че всеки взима решения в последния момент на база ситуацията в момента, стоя и чакам. Това е. Просто трябва да бъдем по-толерантни и разбиращи към хората, които трябва да взимат важни решения в ситуация, за която никой в света не е подготвен. И го казвам съвсем добронамерено - без да искам да влизам в спорове с някого Hands V

# 3 136
Е община Дългопол откъде ще намерят 13000 теста и другите необходимости?

# 3 137
Не знам по другите градове как е , но тук във Варна , въобще не се усеща ,че са наложени някакви ограничителни мерки . Имаше някакво затишие миналата седмица, но от неделя живота си тече с пълна сила. В нашия квартал всички магазинчета , пекарни , топла храна, цветарници, фризьори и прочие работят. Имаме 4-5 строежа наоколо и те не са спрели. Повечето млади хора носят маски , но по нищо друго не си личи че има ИП.  При нас болните са само 24, може и затова на хората да не им пука много-много.
Вчера вечерта срещу нас отвориха един голям ресторант, което много ме изненада. В София съм.
Това е интересно? За частно парти или? С настъпване на топлото време - все повече сладкарнички, ресторанти и капанчета ще отварят, според мен. Въпросът е - сервитьорите и готвачите с маски ли ще (за да не ми кихнат в кафето, не че пак не могат) и как?
Има някакво уведомление залепено на вратата, като изляза по-късно ще мина да го прочета. Отделно от това, има съществено съживяване в квартала. Само бум на тежки и смъртни случаи може да озапти хората на този етап, така си мисля. Много хора се чувстват и направо прецакани.

# 3 138
Малко шеговито, ама ...
Цялата ситуация става като апокалиптичен филм от Холивуд. Вече имаме и поразен държавен глава (Б. Джонсън). Да видим кой ще е героят и спасителят в края на филма Simple Smile
Скрит текст:
Брус Уилис. Той умира трудно. Trollface

# 3 139
Малко шеговито, ама ...
Цялата ситуация става като апокалиптичен филм от Холивуд. Вече имаме и поразен държавен глава (Б. Джонсън). Да видим кой ще е героят и спасителят в края на филма Simple Smile
Брус Уилис. Той умира трудно. Trollface

Според мен оцелелите ще са само двама - Кралица Елизабет ІІ и Лили Иванова Stuck Out Tongue Winking Eye

Може и Чък Норис евентуално Grinning

# 3 140
Ако е нужно мога да си стоя вкъщи и половин година, но искам да виждам от държавната машина, че действа.
Hands Plus1
Бих добавила само, действията да са последователни и адекватни. Разбирам, че е трудно в динамична среда и нямам свръхочаквания, но мисля, че на много хора в държавната машина, мястото им не е там.

# 3 141
Това е интересно? За частно парти или? С настъпване на топлото време - все повече сладкарнички, ресторанти и капанчета ще отварят, според мен. Въпросът е - сервитьорите и готвачите с маски ли ще (за да не ми кихнат в кафето, не че пак не могат) и как?
Страх от публичен линч? Като гледам сега как маса болни се опитват да ги изкарат че са обикаляли цял град, болници и обществен транспорт и са сяли зараза (а после се оказва че не са) само мога да си представя някой работодател в хранителен обект ако се проследи до негов служител веригата.

# 3 142
  • Варна
Скрит текст:
Добре де, написах преди час, че в Австрия математическият модел е показал 2.7 милиона заразени до май и 100 000 починали....
Какво пак не е ясно и защо още се говори какво щеше да е без мерките....горе долу това щеше да е и в България, само дето австрийската здравна система е с петорен на българския капацитет.

С това вече ок ли щяхте да сте?
Е това ни предлага д-р Менгеле и на нас, само че не директно, не, разбира се, защото тогава едва ли ще има много, които биха се съгласили да участват в неговия експеримент, затова прибягва до лъжи и манипулации.
Запознайте се по- обстойно с биографията на Менгеле. Той не е експериментирал със сънародници , а с др. етноси. Здравната ни система е в колапс и преди пандемията. Болници, с търгорска цел - корупция и източване на ЗК. Мисля, че не е нужно да коментирате некомпетентните изказвания, на Борисов.
Друг бисер бе констатацията за печатане на пари. Това не става само с печатници, има си вид обезпечение. Все пак " Винету"  е от друг жанр.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 12:24 от Не се сърди, човече

# 3 143
Не че няма "надеждни тестове", а няма пари.

Нали има разни милиони от ЕС,  още ли не се научиха да ги усвояват?

България ще получи съответно 122 милиона и 690 милиона евро.

Освен това, страната ни все още не е усвоила 546 милиона евро по европейските структурни и инвестиционни  фондове след обявяването на Инвестиционната инициатива за отговор на коронавируса. Страните членки, на които са останали тези пари, ще ги използват срещу заразата, вместо, както досега, да ги връщат в хазната на Съюза.

Така България ще разполага със сумата от 1,358 милиарда евро по това направление.

Освен за медицински цели, средствата ще бъдат използвани в помощ на най-уязвимите сектори на икономиката като малките и средните предприятия, пазара на труда и други.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/bylgariia- … onavirusa-6106932

# 3 144
Здравейте надявам се да сте добре всички.
Получих много добър съвет относно използването на витамини и реших да го споделя.
Имам доста приятелки които в момента се бъкат с витамини колкото може докато си стоят вкъщи.
Но както ме и посъветваха, по-добре е да се използват витамини когато падне карантината и всичко потръгне на нормално, понеже след като сме били затворени 2 месеца или повече, човешкият организъм е отвикнал малко или много да бъде в средата от преди ( между повече хора, по улиците с изспарения от колите и т.н).
Така че именно тогава е най-важно нашета имунна система да бъде здрава.

Бъдете здрави

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 13:07 от Tatti

# 3 145
Тестовете са направени в лабораториите както следва: в Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ – 5037, във Военномедицинска академия – 2767 и 1250 бързи, в Стара Загора – 1400, в болница „Токуда“ – 470, в Бургас – 300, във  Варна – 825, в УМБАЛ „Софиямед“ – 750 и в лаборатория „РАМУС“ – 3100.

Това е официалната информация за тестовете. В бройката, наглеците са включили  безполезните тестове за антитела и 3000 теста , от Рамус. Това прави с около 4200 теста, по-малко от обявените около 1600. Като изключим и повторенията излиза, че са тествани срамно малко хора.

# 3 146
# 3 147

Държавата купи първите 600 теста, всичко друго е от дарения. Това го каза Мутафчийски миналата седмица, ако не се бъркам.
Заделили са едни пари за бързи тестове, но още не се знае кои са надеждни. И то за масов скрининг след преминтаване на епидемията.

Не е за вярване, но ако е така, премиерът е длъжен да излезне и да обясни защо България не се е подготвяла за епидемия така, както останалите държави. Кои са виновниците, поименно, и как ще разберем кога е преминала епидемията, след като ние нямаме реални данни за епидемиологична обстановка, ние не тестваме дори хората със симптоми.

Гледай на Discovery документалния филм. В него обясняват за САЩ как при първите случаи нямали тестове въобще. Отказали да ползват чужди и решили, че трябвало да си произведат. Първите, които пускат, не работили добре. Заради недостига на тестове, САЩ изгубили седмици. Говорят, че на Световно ниво има огромен проблем с недостиг на тестове..не е като да е само у нас.

# 3 148
Е община Дългопол откъде ще намерят 13000 теста и другите необходимости?
Откъдето и частните лаборатории. Мутафчийски, отговори за това на въпрос поставен от журналист. Цената е 60 лв, когато плаща държавата. Спомням си офертата, която беше подадена към правителството на Афганистан - 1600$ за 50 теста. Инфо тук
https://www.reuters.com/article/us-healthcare-coronavirus-afghan … tan-idUSKBN20U085

# 3 149
Защо всяка сутрин някой трябва да чете сухата статистика от екрана и в момента, в който някой зададе леко неудобен въпрос, да се каже "следващият" или въобще да не се отговори? Цитирам: "Как смятате, че ще стане връщането към нормалния ритъм на живот след 13.05.2020 г., ако тогава падне карантината" и отговорът: "Ако падне  вие първи ще разберете"!?!? Хайде стига с тази надменност и пренебрежително отношение! Изобщо има ли някой в тази държава, който да каже, какво се случва, защо се случва и как може това същото да спре да се случва?
И какво трябва да се отговори? Да хвърлят боб, леща, да извадят кристалната топка?
Кой в момента знае какво ще стане в държавата му след 1 седмица, или месец? Ситуацията в света се променя ежедневно.
не знам за света и динамичността, но в България нищо не се е променило от преди 13.03. Къде я видяхте тази динамика?

Общи условия

Активация на акаунт