COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 836
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 120
"Като продължаваме да изследваме хората, които отделят вируса, ние намираме само, че има хора, които отделят вируса", обясни доц. Мангъров. Тази информация обаче не служи кой знае за какво.

Този лъжец съвсем се уля. Според него е безсмислено да издирваме болните, както и техните контактни, противно на съветите на СЗО, противно на всички установени противоепидемични практики и противно на най-добрите практики по света като Южна Корея. Докога медиите ще продължават да му дават поле за изява? По време на епидемия това е крайно безотговорно. Все едно да имаме пожар, който да трябва да изгасим и постоянно да каните някой подпалвач да каже какво е неговото мнение по този въпрос: "Ако оставим всичко да изгори, накрая пожарът сам ще спре."

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 11:56 от LillyM

# 3 121
Не знам по другите градове как е , но тук във Варна , въобще не се усеща ,че са наложени някакви ограничителни мерки . Имаше някакво затишие миналата седмица, но от неделя живота си тече с пълна сила. В нашия квартал всички магазинчета , пекарни , топла храна, цветарници, фризьори и прочие работят. Имаме 4-5 строежа наоколо и те не са спрели. Повечето млади хора носят маски , но по нищо друго не си личи че има ИП.  При нас болните са само 24, може и затова на хората да не им пука много-много.
Вчера вечерта срещу нас отвориха един голям ресторант, което много ме изненада. В София съм.

# 3 122
  • София
Защо всяка сутрин някой трябва да чете сухата статистика от екрана и в момента, в който някой зададе леко неудобен въпрос, да се каже "следващият" или въобще да не се отговори? Цитирам: "Как смятате, че ще стане връщането към нормалния ритъм на живот след 13.05.2020 г., ако тогава падне карантината" и отговорът: "Ако падне  вие първи ще разберете"!?!? Хайде стига с тази надменност и пренебрежително отношение! Изобщо има ли някой в тази държава, който да каже, какво се случва, защо се случва и как може това същото да спре да се случва?
И какво трябва да се отговори? Да хвърлят боб, леща, да извадят кристалната топка?
Кой в момента знае какво ще стане в държавата му след 1 седмица, или месец? Ситуацията в света се променя ежедневно.
Тези, които налагат мерките трябва да имат план, ако нямат значи си правят един много рисков експеримент.

# 3 123
Скрит текст:
Да, наистина няма общо короната с грипните епидемии. От грип умират много повече хора всяка година, при това на всякаква възраст, но понеже сме свикнали и това са познати вируси, приемаме го за даденост. Приемлива е някак тази човешка загуба.
И не ми говорете за Италия и Испания. Ще мине време и ще анализираме.
Поредната ФАЛШИВА (наблягам , не викам)информация 😡!
Грипен сезон 2018-2019- починали от сезонен грип в Испания : 6300.
Разликата виждате ли я с до тук починалите 13055 в Испания ?
Учтиво те моля да не ми вменяваш вини.
Никой не отрича високата смъртност, но така както ти ми даваш за пример числата в Испания, аз мога да ти дам тези в Германия и да си поумуваме за здравни системи, начин на живот, приложени мерки и т.н.

Ако е нужно мога да си стоя вкъщи и половин година, но искам да виждам от държавната машина, че действа.

# 3 124
Знаете ли защо въпроса за начините на излизане от ИП на 13.05. е тъп? Защото, ако сега се даде отговор и на 13.05. се наложи удължаване на ИП, всички ще започнат да пищят как може такова нещо - генерала казал, че ще се прави това, пък то станало онова. Ако пък отговори какви ще са мерките за излизане от ИП, а в хода на пандемията и след пика се реши мерките да са други, то тогава пак някой ще пищи, че генерала, преди 1 - 2 - 3 месеца е казал, че излизането от ИП ще стане така, пък то станало иначе. И е тъп, не защото наистина е тъп, а защото още не му е времето да бъде зададен. Когато минат пика и платото, и се започне спад на заболелите, и починалите, тогава може да се зададе. Защото изхода от ИП ще зависи от много, много фактори, които няма как да се знае какви ще бъдат тогава.

# 3 125
  • София
Не знам по другите градове как е , но тук във Варна , въобще не се усеща ,че са наложени някакви ограничителни мерки . Имаше някакво затишие миналата седмица, но от неделя живота си тече с пълна сила. В нашия квартал всички магазинчета , пекарни , топла храна, цветарници, фризьори и прочие работят. Имаме 4-5 строежа наоколо и те не са спрели. Повечето млади хора носят маски , но по нищо друго не си личи че има ИП.  При нас болните са само 24, може и затова на хората да не им пука много-много.
Вчера вечерта срещу нас отвориха един голям ресторант, което много ме изненада. В София съм.
Това е интересно? За частно парти или? С настъпване на топлото време - все повече сладкарнички, ресторанти и капанчета ще отварят, според мен. Въпросът е - сервитьорите и готвачите с маски ли ще (за да не ми кихнат в кафето, не че пак не могат) и как?

# 3 126
"Като продължаваме да изследваме хората, които отделят вируса, ние намираме само, че има хора, които отделят вируса", обясни доц. Мангъров. Тази информация обаче не служи кой знае за какво.

Този лъжец съвсем се уля. Според него е безсмислено да издирваме болните, както и техните контактни, противно на съветите на СЗО, противно на всички установени противоепидемични практики и противно на най-добрите практики по света като Южна Корея. Докога медиите ще продължават да му дават поле за изява? По време на епидемия това е крайно безотговорно. Все едно да имаме пожар, който да трябва са изгасим и постоянно да каните някой подпалвач да каже какво е неговото мнението по този въпрос: "Ако оставим всичко да изгори, накрая пожарът сам ще спре."
Според НОЩ също е така. Затова и не се зорят да изследват.

# 3 127
  • На остров
Ще заминат здрави хора, които могат да работят физически труд.
Като няма какво да се яде по добре ли е ?
Има вероятно цели фамилии, които чакат само на 1 човек за доход.

За обаждането по телефона при симптоми, не знам как е в България, В Швеция човек се обажда за да получи съвет и да бъде насочен към кого да се обърне, никога не са изписвали по телефона антибиотик или друго лекарство, за което е нужна рецепта.

# 3 128

Този лъжец съвсем се уля. Според него е безсмислено да издирваме болните, както и техните контактни, противно на съветите на СЗО, противно на всички установени противоепидемични практики и противно на най-добрите практики по света като Южна Корея. Докога медиите ще продължават да му дават поле за изява? По време на епидемия това е крайно безотговорно. Все едно да имаме пожар, който да трябва са изгасим и постоянно да каните някой подпалвач да каже какво е неговото мнението по този въпрос: "Ако оставим всичко да изгори, накрая пожарът сам ще спре."

Какво е твоето решение за гасене на пожара, седим си вкъщи до откат и броим заразени и............. как се лекуват, вкъщи в по телефона и като тръгне работата на умирачка отиваш в Пирогов.
Това е реалността, на мен не ми харесва.

И като издирят болните и техните контактни и какво- какво следва нататък нещо по-различно ли.

# 3 129
Като изключим гробарите на темата, за тях не представлява интерес, да споменем една малка община, която прави равнис по практиката на Германия, Корея.Община Дългопол, която е с население около 13 хил. души и се намира между Шумен и Варна, рядко влиза в новините. Но в момента тя вероятно е единствената в България, която самоинициативно ще тества свои жители за сметка на общината.
 "Целта на широкото тестване е да върне нормалния ритъм в общината постепенно. "Идеята е моя. Хората започват да се плашат и ще ни трябва много време да ги вкараме обратно в работен режим. Идеята на тестването е да се успокоят хората, да знаят, че тези, които ги обслужват, са здрави", обясни Георгиев."
https://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/04/07/40513 … to_na_covid-19_v/
И Dеutѕсhе Ваnk: Eтo ĸoгa иĸoнoмиĸитe щe бъдaт paзмpaзeни oт мepĸитe cpeщy ĸopoнaвиpyca
https://money.bg/economics/deutsche-bank-eto-koga-ikonomikite-sh … koronavirusa.html
И цитат от д-р Мангъров"Ако по този начин ние се затваряме, тези които са заразени ще се разболеят - те ще заразят всички около тях, но това ще стане в сравнително малки затворени общности. В момента,когато страната се отвори, всичко ще се размеша и когато припламне искра или дойде отвън,  всичко ще започне отначало и тогава отново най-застрашени ще бъдат тези, които по принцип са застрашени."

Прочети още : https://www.actualno.com/
healthy/doc-atanas-mangyrov-ako-ne-se-dejstva-pravilno-shte-zaginat-poveche-hora-news_1450692.html
© Actualno.com
Прав е.

# 3 130
Скрит текст:
Скрит текст:
Британски ферми пoдготвят чартърни полети за берачи от България
https://offnews.bg/ikonomika/britanski-fermi-podgotviat-chartarn … garia-725221.html

Ангела Меркел ще е спасителя на Европа, за света не знам.

Значи отиват 5 000 работници от БГ, работят на полето свършват си работата (англичаните доволни ще има кво да папат), между другото се заразяват работниците (кои с симпоми, кои развиват симптоми след като се върнат) и ни ги връщат в България заразени и ние да се оправяме с тях.
Другия вариант е 5 000 работници продължават да си стоят изолирани и без доходи, с надеждата, че няма да се заразят....
[/quote]
А не могат ли тези хора да работят за българските земеделци (тук също има липса на работна ръка), макар и възнаграждението да е в пъти по-малко или ако ще работят в друга държава да има мерки, като например преди завръщане тестване и при положителен резултат държавата в която са отишли да работят поема здравните грижи и карантинирането на работниците.

# 3 131
Тъпото е че стадото не се вълнува от този въпрос., че даже и се възмущава, че някой дръзнал да попита.
Хайде по-леко с определенията. Конкретно този въпрос беше задаван неколкократно по брифинги и пресконференции. Добре, вие не сте проследили и не сте чули, но журналистката, пратена на брифинг и вероятно проследяваща темата, би следвало да знае. Аз също се подразних, че въртят сучат едни и същи неща всеки ден, вероятно Мутафчийски също. Само че аз имам право да дам воля на емоциите си в къщи, той - не. Simple Smile И на мен ми е неприятна промяната му към раздразнение и нетърпение.

# 3 132
Добро утро! Честит празник на всички медици! Здраве и сила да имат!
По повод тестовете съм бясна и аз. Разбра се, че още с въвеждането на ИП нямахме тестове (много малко) и щели да поръчват уж тепърва. Нямаше маски, облекла и т.н за медиците. Нямаха и твърди разпореждания и много неща.
Това, което искам да споделя е във фейсбука снощи по повод на липсата на тестове, малкото заболели и някои, като тук пишеха, че няма болни у нас.
Имаше пост на човек, който беше написал, че в частна лаборатория в София от 25 теста 7-8 задължително са позитивни, т.е. болни хора. Да не се надяват и мислят, че тук е добре и няма болни. Разбира се го нападнаха, че не е на първа линия и нищо не знаел. Човекът написа, че точно на първа линия работи и в такава лаборатория и затова ги предупреждава. Повече нищо не писа. Предполагам поне за мен е вярно това. Няма как да няма заразени и това да е числото. Няма и как да са се изпоразболявали преди хора и това да е било ковид. Имам познати изкарали грипове тази година и дори в болница влезли с тестове за грип показано -Б беше.
Не са искали да харчат пари е ясно и видно. Нито за облеклото и подготовката, нито за тестовете. Тези , които ги имаме са дарения и не знам как са успяли да ги купят щом, като нямало и на пазара и били кът.
В Александровка болница също се откривала лаборатория за тестове писаха и тези дни ще е готова.
За мен положението е отчайващо.

# 3 133
Шефът на Пирогов от тази сутрин. Това, което изобщо не ми хареса е, че той каза, че домашно лекувалите се идвали много късно и с много тежки пневмония и уврежда на други органи.
https://bnt1.bnt.bg/bg/a/kak-e-organizirana-rabotata-v-pirogov

# 3 134
Чак сега ли разбрахте, че в БГ се правят под 300 проби на ден при капацитет 1300 ? Не разбирахте ли, че дори лекарите не се тестват, а само тези, които прояват симптоми. Не се тестват рисковите групи. Това тестване на 1000 човека беше подаяние, за да млъкне медицинския щаб. Не че няма "надеждни тестове", а няма пари. Не се засичат достатъчно случаи, няма масово проследяване на контакти, няма адекватен контрол на карантиниране. Има само назидание пред тв екрани и "стойте си вкъщи", докато ние сме отворили границите и разчитаме на самосъзнанието на новодошлите.

Щабът обяви Банско за огнище на зараза, затвориха хората за 14 дни, накрая изследваха 54 човека и вдигнаха бариерата без да знаят резултатите от направените проби. Не се направиха някакви сертификати, някакви паспорти, че този е излекуван, че този е болен, че този може да излиза и т.н. Там трябваше и кучетата да изследват, но не го направиха. Това наистина е медицинско престъпление във времена на пандемия !

След като обявяваш по два пъти на ден, че това е апокалиптична опасност, затворил си държавата и хората по домовете, как е възможно да не проявиш най-известния и приложим за човечеството инструментариум в условията на епидемия, пандемия, а именно - изследването, когато тази карантина, която си въвел, падне ?

И докато е видно, че Мутафчийски няма да се научи дори в движение, защото това не се учи за 2 месеца, то съм потресен, че Кантанджиев и Кунчев позволиха това. Банско беше добра възможност за държавата да покаже адекватност, че най-малкото иска да се справи със създалата се ситуация, Банско да бъде нагледен пример за това. Не стана, само стресираха хората там. Този щаб показа, че не му пука за здравето на хората и тяхната превенция, а само за това да не се напълнят интензивните отделения. Както искайте го разбирайте...

Общи условия

Активация на акаунт