COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 526
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 090
Добре де, написах преди час, че в Австрия математическият модел е показал 2.7 милиона заразени до май и 100 000 починали....
Какво пак не е ясно и защо още се говори какво щеше да е без мерките....горе долу това щеше да е и в България, само дето австрийската здравна система е с петорен на българския капацитет.

С това вече ок ли щяхте да сте?

# 3 091
  • Варна
Мангъров каза нещо много важно тази сутрин. Това което се прави в момента, НИКОГА не е правено в историята и не е научно издържано. Никога досега не са били затваряни всички хора по домовете си. Основен принцип при медицината е да се изолират САМО болните и рисковите групи. Т.е. болните под карантина, останалите си гледат работата. Това сегашното е първия случай в историята, в който и болни и здрави са си затворени по домовете. Абсолютно малоумно решение.
По коя телевизия го допуснаха този "маргинал"? 😂  Искам да го изслушам.

БТВ  -днес сутринта при Антон Хекимян .

# 3 092
Малко шеговито, ама ...
Цялата ситуация става като апокалиптичен филм от Холивуд. Вече имаме и поразен държавен глава (Б. Джонсън). Да видим кой ще е героят и спасителят в края на филма Simple Smile

# 3 093
  • София
Интересно, сезонните работници как ще обикалят Европа да прибират реколтата? Фермерите ще им организират чартърни полети ли? Мой познат се опитва да стигне до Швейцария да работи на полето и няма с какво.

# 3 094
Малко шеговито, ама ...
Цялата ситуация става като апокалиптичен филм от Холивуд. Вече имаме и поразен държавен глава (Б. Джонсън). Да видим кой ще е героят и спасителят в края на филма Simple Smile
Това е съспенса. Следва хепи едн и да не гледаме един филм 2 пъти. 😀

# 3 095
  • Варна
Британски ферми пoдготвят чартърни полети за берачи от България
https://offnews.bg/ikonomika/britanski-fermi-podgotviat-chartarn … garia-725221.html

Ангела Меркел ще е спасителя на Европа, за света не знам.

# 3 096
Гледах Мангъров, има право човека. Няма гаранция, че ако стои някой затворен, след 5 месеца няма да се зарази. Това затваряне е с цел да се избегне бум, с когото здравната система ще се претовари

# 3 097
  • Bulgaria
И като не знаем кои са болни, как да ги изолираме?
Ще чакаме да се усложнят и тогава ще ги изолираме в болниците.

С Борис Джонсън постъпиха при същия начин.
Но при тях може, понеже е Англия.
Но при нас е малоумно.
Хайде да мерим с един аршин.

Да, де, ама хайде да видим ние колко хора имаме успешно екстубирани и колко в другите държави? Приемаме техния стандарт без реално да имаме основание да очакваме подобни резултати.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 11:35 от MK_

# 3 098
  • Ispania
Добро утро .
Случайно някъде официално да се е обявило Пт вчера че се затварят граници ? В смисъл, има ли някъде в държавен вестник или минал брифинг където е съобщено?
(Понеже на друга “празна” информация не вярвам, а ми трябва официален източник, ако е истина ). Благодаря 🌹
Има заповед на министъра на здравеопазването, трябва да е качена в сайта. Но, не са затворени напълно границите, български граждани могат да пътуват.
Мерси много !!🌹🌹🌹

# 3 099
Британски ферми пoдготвят чартърни полети за берачи от България
https://offnews.bg/ikonomika/britanski-fermi-podgotviat-chartarn … garia-725221.html

Ангела Меркел ще е спасителя на Европа, за света не знам.

Аз си мислех, че е фейк тези тип новини, но се оказаха 100% истина. Британците искат българите.

# 3 100
За какво тестваха 1000 полицая?
Каква беше идеята?
Гледах го и аз Мрън по бтв сега. Много исках да ме убеди, чисто човешки ми се искаше да му повярвам, че има вариант, в който махаме отграниченията и се връщаме към нормалността. Не можа, за жалост, да ме убеди. А ми се искаше.
Какво има да се сравнява с грипни епидемии, идея си нямам, то не остана вече лекар, който да не обясни подробно, че нямат нищо общо.
Какво масово тестване за антитела, като още никой не го е прекарал, ще хвърлим едни пари и тестове ей така, във въздуха, за няма нищо.
Жалко, хубаво щеше да е да има адекватно решение за излизане от ситуацията. Засега, от това което чета, най ми харесва как действат австрийците - бързи строги мерки, тестове и планове за постепенно разхлабване.
Изпълняват едно от исканията на Мангъров. Хиляда човека, рискови и на първа линия. Имат ли изграден имунитет към момента.

# 3 101
Скрит текст:
Добре де, написах преди час, че в Австрия математическият модел е показал 2.7 милиона заразени до май и 100 000 починали....
Какво пак не е ясно и защо още се говори какво щеше да е без мерките....горе долу това щеше да е и в България, само дето австрийската здравна система е с петорен на българския капацитет.

С това вече ок ли щяхте да сте?
Е това ни предлага д-р Менгеле и на нас, само че не директно, не, разбира се, защото тогава едва ли ще има много, които биха се съгласили да участват в неговия експеримент, затова прибягва до лъжи и манипулации.

# 3 102
То ще се види кой крив, кой прав.

Предпочитам да не ми принуждават децата да ходят на училище де. С работата проблем нямам, аз често работя от дома и така ме устройва именно заради гледането на децата, много ми е натоварено, но ми е все пак вариант някакъв докато поизкласят. Работа без тази екстра въобще не ми е подходяща, ИП не ИП. Мерките ме устройват напълно, не е забранено да излизаме. А ако някой няма спестявания или друг вариант за доход, достатъчни да си почине месец-два вкъщи, не знам. Каза се стотици пъти, че просто се отлагат малко нещата с тази карантина, за да се даде шанс да се произведе ваксина, тестове достатъчно и т.н.

# 3 103
  • гр. Варна
Цитат
Към днешна дата са извършени над 2000 геномни последователности навсякъде по света..бяха идентифицирани около 446 различни щама, свързани с различни клади.От тези различни щамове са идентифицирани  8 различни.Тези 8 щама имат различни кодонови промени на неговите РНК щамове, което означава, че дори диагностиката като текущия PCR NAT тест вече няма да бъде точна или ефективна
https://www.thailandmedical.news/news/must-read-covid-19-crisis- … al-manifestations
Скрит текст:
https://nextstrain.org/ncov

# 3 104
То ще се види кой крив, кой прав.

Предпочитам да не ми принуждават децата да ходят на училище де. С работата проблем нямам, аз често работя от дома и така ме устройва именно заради гледането на децата, много ми е натоварено, но ми е все пак вариант някакъв докато поизкласят. Работа без тази екстра въобще не ми е подходяща, ИП не ИП. Мерките ме устройват напълно, не е забранено да излизаме. А ако някой няма спестявания или друг вариант за доход, достатъчни да си почине месец-два вкъщи, не знам. Каза се стотици пъти, че просто се отлагат малко нещата с тази карантина, за да се даде шанс да се произведе ваксина, тестове достатъчно и т.н.

Ваксина ще има минимум след година и половина. Тестове е видно, че не желаят да правят.
Извънредно положение докога? Началото на май ще кажат още един месец.. после още един?

Общи условия

Активация на акаунт