COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 555
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 155
  • Bulgaria
След като са си стиснали ръцете Мангъров и Борисов, да разбираме ли, че ни готвят за стаден имунитет? Ще ни пуснат да си празнуваме Великден като за последно и после каквото дойде.

# 4 156
От Роберт Кох институт съобщиха днес, че коефициентът на репродукция R0 в Германия е 1,2-1,5. Целта е да падне под 1.

https://www.n-tv.de/infografik/Coronavirus-aktuelle-Zahlen-Daten … icle21604983.html

Първите официални COVID-19 rapid guideline: managing symptoms
https://www.nice.org.uk/guidance/NG163
https://www.nice.org.uk/guidance/ng163/resources/covid19-rapid-g … df-66141899069893

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 16:05 от Birdie

# 4 157
# 4 158
  • Буркина Фасо
След като са си стиснали ръцете Мангъров и Борисов, да разбираме ли, че ни готвят за стаден имунитет? Ще ни пуснат да си празнуваме Великден като за последно и после каквото дойде.
каквито и да са мерките ще падне фира (умрели).  когато се готвиш за война калкулираш и загубите. всеки се стреми да ги намали , но... без загуби няма да минем. може би със стадийният имунитет нещата се решават в по-дългосрочен план. ако сега карантината продължи няколко месеца ще намалеят заразените/болните, да. но няма да изчезнат напълно. ке останат няколко, които може да дадат началото на нова пандемия.

# 4 159
]|I{------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ ,
не смятам, че вирусът ще изчезне, ако стоим 2-3 месеца под карантина, просто си разсъждавам.
Това, че аз от един месец си стоя вкъщи си е мой проблем/решение, така го усещам. Не агитирам никого. По-назад някой написа, че всеки разсъждаващ индивид трябва да се усети кога малко да се сниши, абсолютно подкрепям.
А и милион пъти се каза и написа, че държавата не е под  карантина официално, трябва да се ограничават контактите.
Дразня се на мои близки в областен град, че разсъждават повърхностно, т.е., проблем няма, защо съм им пълнела главите с глупости. Месец мина, колко пък ще се натоварим, ако още малко, дано да е малко, не се навираме насила в проблеми! Но пак казвам, изразявам лично мнение!

# 4 160
Мнението ми за ситуацията в следващите седмици:
Католически Великден 12 Април - след празника постепенно разхлабване на ограниченията в западна Европа. Първи Австрия, Германия и Скандинавието и в края на месеца Италия и Испания.

България - след Великден (19, 20 Април) ще махнат КППтата и забраните за парковете
Към края на месеца ще заработят хотелите. След Гергьовден ще отворят ресторантите и кафенетата.
Реално ще ни бъдат спестени големите семейни сбирки и пътувания. На Великден всички празнуваме, а на Гергьовден празнува 1/3 от народа. След това вече няма масови семейни сбирки.
Препоръките за разстояние, миене и дезинфекция ще останат още дълго време. Но те не са лоши, най-накрая хората да се запознаят със сапуна....

# 4 161
Кого според вас наказа Тръмп с митата. Производствата са изнесени или от американски собственици на компании, за да са им продуктите евтини, или от китайски собственици купили американски компании. Т.е за изнасянето на производството към Китай сме си виновни ние самите - американци, европейци.
Ако китайската стока не може да бъде заменена с поне на същата цена американско производство кой още е наказан - крайния потребител, дето утре пак ще гласува за Доналд.
Ами митата за италианските и френски стоки, които нямат американски аналог - те за чия сметка са?

Не се косете за безумието с веригите. Сега не само ще се наслушаме, но и ще се напатим от безумни популистки идеи. Защото всеки българин разбира от три неща - политика, икономика и футбол. Политиката сега е централизирана, нали сме в ИП, футбола е спрян така че наред е икономиката. Simple Smile

Именно, ние сме си виновни, но нещата не са непоправими. То затова китайците изпаднаха в амок, защото като вдигнат вносните мита и вносът стане скъп, бизнесмените - нехранимайковци, които изнесоха производствата, ще си ги върнат обратно, което и правят между другото. И крайният потребител няма да е наказан, защото цените няма как да се вдигат - те зависят от покупателната стойност на населението, а не от мокрите сънища на бизнесмена.
Когато същите тези стоки се произвеждаха в Европа и САЩ не сме измряли, а точно напротив - държавите се наричаха "бели", защото имаха реална финансова мощ, изразена в покрити със златен стандарт финансови знаци, а не хартийки без покритие.

Дано тази пандемия да промени нещата в положителна посока за всички нас, които го заслужаваме. Не заслужаваме да ни крадат и да ни продават стоки с 200%, че и 500% над реалната им себестойност...

# 4 162
  • Мадрид / София
да се цитирам от друга тема
Е добре де, в един момент всички ще се заразим, аз лично искам да го мина възможно най-бързо. А точно младите и здравите няма от какво да се притесняват. Дам ще си болен една седмица, или по-малко и после може да се върнеш към нормални живот.
Може би мерки в тази насока да се направят няма да е лошо.
Вместо да се забранява на младите да влизат в магазите до 10.30 , да се забрани на възрастните да влизат в определено време .
В момента възрастните са масово по улиците, младите си стоят вкъщи.
Трябва да е обратното.
Младите болни няма да натоварят здравната система. Повечето ще си го изкарат на крак в домашни условия.

При положение, че гадинката вирус истава във въздуха известно време (часове), а магазините са затворено пространство, не виждам особен смисъл от часовото пазаруване.

# 4 163
  • София
Доколкото разбирам от нищоказването на доцента, мерките си остават такива,  каквито са в момента.
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/08/4051934_doc_atanas_mang … _s_premiera_shte/

# 4 164
  • София
Вируса няма да изчезне с тези ип, в един момент ще трябва да свърши това приключение, защото ще свършат и парите на държавите за тази организирана борба с вятърни мелници. Който е трябвало да спечели от тази работа ще е спечелил, а обикновенните хора ще си дадат сметка, че са участвали в един медиен филм и че Мангъров и другите специалисти, които са с неговото мнение са били прави.

# 4 165
Католически Великден 12 Април - след празника постепенно разхлабване на ограниченията в западна Европа. Първи Австрия, Германия и Скандинавието и в края на месеца Италия и Испания.

България - след Великден (19, 20 Април) ще махнат КППтата и забраните за парковете
Към края на месеца ще заработят хотелите. След Гергьовден ще отворят ресторантите и кафенетата.
Реално ще ни бъдат спестени големите семейни сбирки и пътувания. На Великден всички празнуваме, а на Гергьовден празнува 1/3 от народа. След това вече няма масови семейни сбирки.
Препоръките за разстояние, миене и дезинфекция ще останат още дълго време. Но те не са лоши, най-накрая хората да се запознаят със сапуна....

На мнението съм, че няма да разхлабят толкова рано мерките. Това ще бъде (точно)=по време на пик-а .

Парковете и градиние евентуално след Великден, да , ОК, но КПП и отворени ресторанти, кафенета, фитнеси, молове - поне до края на положението смятам че ще останат затворени  ( 13.05.)

А евентуално удължаване на ИП не мисля , че ще има повече .

# 4 166
Почвам да си мисля, че има някаква договорка да започнат да ни разпускат и да спрат да ни уведомяват за бройки заразени и починали. Малко на принципа - няма инфо, никой не знае какво става и нямаме проблем. Всъщност може би ще въртят там едни бройки, които са психологически поносими за народа. Да не са много. А починалите те винаги са си ги пишели с общи диагнози в нашите болници и просто сега пак ще си продължат тази практика. Почнаха да се задават неудобни въпроси вече и това вреди на имиджа на правителството. А те това няма да го допуснат каквито и жертви да има от Ковид. Трябва да изглежда, че ние се справяме страхотно за пред ЕС. Затова и тестове няма да почнат да правят. Не е удобно да излезе, че не сме толкова добре.

# 4 167
  • Ispania
“Предавам “се 😞. Тъкмо се бях зарадвала че всичко върви на добре , че заразата спада ...
Днес данните в Испания също не са добри . След почти едно седмично спадане , изведнъж пак започнаха да се покачват заразените за 24 часа 😞.

Заразени:146690
Последни 24 часа:6180
В болница:63516
Оздравяли: 48021(също се покачват. Поне това е хубаво !)
Починали : 14555
В последните 24 часа: 757

Над 4000 са починали само в старчески домове, само в Мадрид и само за последния месец.
Отиват си хиляди майки и бащи, баби и дядовци. Толкова Е тъжно 😞.

СЗО не спира да хвали Испания колко добре се справя със ситуацията , но и не спират да казват че не е момент за “намаляване на мерките”.
И така.... вчера някой каза тук в групата че пак ще се увеличат починалите - прав беше !

Тестовете-в Испания никой не знае колко са направени, на всякьде се дава различна информация . Но колкото и да събирам от не официално източници , не минават със сигурност и половин милион. (Взимайки под предвид и онези 640000които върнаха ,...).
Нещо за 355000 на ден се говореше , но май  са празни приказни пак.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 16:13 от Val

# 4 168
Глас народен - глас божи.

# 4 169
Скрит текст:

На мнението съм, че няма да разхлабят толкова рано мерките. Това ще бъде (точно)=по време на пик-а .

Парковете и градиние евентуално след Великден, да , ОК, но КПП и отворени ресторанти, кафенета, фитнеси, молове - поне до края на положението смятам че ще останат затворени  ( 13.05.)

А евентуално удължаване на ИП не мисля , че ще има повече .
При нас пик няма да има, защото нямаме ресури за пик. Wink Колкото бройки кажат - толкова. Пикът трябваше да дойде още преди 2 седмици. Wink Като гледам графиките - вървим в "права линия" при заразените.

Относно КППтата - те и сега не работят. Личен опит. Минала съм вече десетки пъти с "Давай, давай" от полицаите. Роднините ми няколко пъти кръстосват България (по работа) и минавайки през 5-6 области дават макс 1-2 декларации. Мои познати също правят тигели напред назад без някой да им търси сметка.

Общи условия

Активация на акаунт