COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 508
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 365
  • Bulgaria
Тя карантината у нас никога не е имала смисъл. Повечето ни мерки са такива.

# 4 366
...

Шведите не изненадват. Държавният им епидемиолог обяви преди няколко дни, че са достигнали пикът, но май не са. Тенденцията там е ужасна.

Фенрис какво точно имаш в предвид, ужасно щеше да е ако беше като в Италия, Франция, Испания или САЩ.
Не са чак толкова зле нещата в Швеция, а и днес казаха че има още свободни легла за интензивна грижа.

Ами днес говорих с една позната, която е медицинска сестра в Стокхолм. Тя ми разказа страшни неща. Няма подходящи маски и други защитни облекла, имат много малко свободни легла в интензивното, нямат лекари и медицински сестри и всички работят по-дълги смени и спят по-малко. Изобщо не са били подготвени. Тя се ядосваше, че Швеция не е въвела норвежките мерки и че е било ясно на всички в екипа й, че ще има много умрели. Каза да не вярвам на оптимизма на епидемилога, защото работата му е да не всява паника, но ситуацията е по-зле от обявената официално, пикът не е достигнат и ще има още умрели. Сравнихме числата и тя заяви твърдо, че е абсурд на сходен брой регистрирани заразени, Швеция да има 6 пъти повече умрели от Норвегия. Според нея реалният брой заразени е поне 4-5 пъти по-висок.
На кого да вярвам ... на чаровния епидемиолог, който все гледа оптимистичната страна на нещата, или на нея, която ври и кипи в центъра на събитията.

# 4 367
До кого го е писал това писмо? Надали комуникацията във флота се осъществява с писма.

До командването, доколкото разбирам Тръмп казал, че нямало нужда да се прави на Хемингуей, но все пак доста бързо се е размирисало, щом се е стигнало до оставка.

ПП Доколкото разбирам от това писмо на военен в негова защита, е докладвал точно по правилник.
https://eu.usatoday.com/story/opinion/2020/04/07/navy-fired-defa … olumn/2960627001/

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 20:45 от Vapor

# 4 368
  • Другата България
Мисля, че не, освен ако дъщерята не е заразена....
може и майката да е заразена, да не знае за това и да предаде заразата на дъщерята.
В такъв случай карантината на влизащите в страната се обезмисля. Те са в едно домакинство, единият под карантина, другият в колектив с над 150 човека.....Нещо ми убягва логиката.
Това е така, защото не всеки, който се завръща от чужбина е заразен. Това предполагам е ясно.
Дори повечето хора не са. Близките и семействата на тези хора работят, не искам да си представям какво щеше да стане, ако имаше мярка и те да са под задължителна карантина. Това означава, че и тези, които работят в момента, да не го правят. Държавата трябваше да спре, то реално във всяко второ семейство има завърнал се. Болнични не се издават затова, няма и логика да се издават.
Карантинираните се самонаблюдават, близките също. При проблеми редът е ясен, правилен или не-ОПЛ.
Под задължителна карантина са само семействата на вече установените заразени, доказани такива. Тези, които пряко съжителстват с тях.

# 4 369
Тя карантината у нас никога не е имала смисъл. Повечето ни мерки са такива.
Всички мрънкат, а реално много хора се препичаха по пейките днес. Група младежи 4 часа чоплиха семки на детската площадка. Непрекъснато минават на големи групи. Излизат си и не само те.

# 4 370

Тази статия е много неактуална, писали колкото да се намират на работа.

Това ти е редовен лаф в темата, но абсолютно безмислен. Защо не напишеш кое е актуалното, поне да си полезна с някаква информация по темата?!

# 4 371

Как така не?
Мой колега посрещна жена си и сина си от Англия, не са заразени, но беше в карантина после 14 дни.

Бледолилава, майките с колички и сега са по улиците, никой не ги е спрял.
Не е задължително само в паркове да се движат.

# 4 372
  • На остров
Фенрис разбирам те, всеки преценява на кого да вярва.
Къде работи твоята приятелка ?

# 4 373
  • Другата България
Как така не?
Мой колега посрещна жена си и сина си от Англия, не са заразени, но беше в карантина после 14 дни.
Не е бил длъжен да го прави. Няма такова изискване, нито на РЗИ, нито на МВР.
Под задължителна карантина са само завръщащите се от чужбина. Другото е пожелателно и доброволно.
Могъл е да си го позволи, стоял си е в къщи. Всъщност не е забранено. Но не е задължително.

# 4 374
До командването, доколкото разбирам Тръмп казал, че нямало нужда да се прави на Хемингуей, но все пак доста бързо се е размирисало, щом се е стигнало до оставка.

ПП Доколкото разбирам от това писмо на военен в негова защита, е докладвал точно по правилник.
https://eu.usatoday.com/story/opinion/2020/04/07/navy-fired-defa … olumn/2960627001/
До командването се пише доклад какво се случва на кораба. Този доклад би трябвало да е секретен. Ако капитана е написал до медиите писмо то с право са го уволнили. Ако е написал доклад изпратен по надлежния ред и този доклад е изтекъл в последствие тогава трябва да търсят виновника и той да бъде наказан.

# 4 375
1 годишното дете от Карлово не е заразено
Интубирания военен в Пълмед вече диша сам.
https://glas.bg/balgariia/obiaviha-kakvo-e-sastoianieto-intubira … -covid-19-429494/

Две хубави новини. Това май е първият интубиран у нас, който прескача трапа, грубо казано.

Вторият, и в София има една жена, лекар.

# 4 376
  • На остров

Тази статия е много неактуална, писали колкото да се намират на работа.

Това ти е редовен лаф в темата, но абсолютно безмислен. Защо не напишеш кое е актуалното, поне да си полезна с някаква информация по темата?!

Ти погледна ли цифрите в статията преди да се заяждаш Simple Smile

# 4 377
Според соц проучване 73% подкрепяли мерките за борба с Ковид.
Е да но защо не ги изпълняват?  Или ги подкрепят, но да се отнасят за всички други, освен тях. Как иначе да си обясним пролетно пълните улици?

# 4 378
Ами днес говорих с една позната, която е медицинска сестра в Стокхолм. Тя ми разказа страшни неща. Няма подходящи маски и други защитни облекла, имат много малко свободни легла в интензивното, нямат лекари и медицински сестри и всички работят по-дълги смени и спят по-малко. Изобщо не са били подготвени. Тя се ядосваше, че Швеция не е въвела норвежките мерки и че е било ясно на всички в екипа й, че ще има много умрели. Каза да не вярвам на оптимизма на епидемилога, защото работата му е да не всява паника, но ситуацията е по-зле от обявената официално, пикът не е достигнат и ще има още умрели. Сравнихме числата и тя заяви твърдо, че е абсурд на сходен брой регистрирани заразени, Швеция да има 6 пъти повече умрели от Норвегия. Според нея реалният брой заразени е поне 4-5 пъти по-висок.
На кого да вярвам ... на чаровния епидемиолог, който все гледа оптимистичната страна на нещата, или на нея, която ври и кипи в центъра на събитията.

Това е вярно! Натоварването е стокхолмските болници е огромно, имат легла, но да кажем че ако в една болница има 16 интензивни легла, то персоналът е достатъчен да обслужва само 12. То не е само да наредиш легла с респиратори, но трябва и персонал, който да ги обслужва. Още преди дни регион Стокхолм отправи молба към регион Упсала да пренасочи персонал към Стокхолм, че изнемогват. Първоначално регион Упсала отказа, но после се съгласи да изпратят от техния медицински персонал в Стокхолм. А пикът се очаква към края на месеца.

# 4 379
  • София
Имам усещането, че на някои хора им е много мъчно, че в България няма много болни.
Аз пък се радвам и си мисля, че и така ще си остане.
Имам някакво обяснение, но не смея да го споделя.
Бъдете здрави всички.

На мен ми е любопитно. Сподели. Ако искаш, може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт