COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 350
Че и аз не се оплаквам, божке

но с насаждането на страх и ужас от телевизорите се прекали!
На това му се казва превенция. Всички очакваха най- лошото. Взеха се мерки, предвид продрания ни чувал и състоянието на здравната система.
Това не е непременно лошо.
На кого какво му се накриви, пак да питам.
А Мангъров си развива теорията за естеството на всяка пандемия. Всеки лекар знае това, което той лансира. С какво ви е гениален, не знам. Това май се учи в някой първи курс от медицинския, или бъркам.
Просто в такава ситуация има план, мерки, които са насочени към най - малко жертви при пандемия. А тоя излиза да обяснява как от ръкавиците ще хвана единстивено гъбички.
Ми да се оставя с голи ръце, белким съм първа статистика, а.

# 4 351
  • Bulgaria
Каквото и да направи Швеция, ще е твърде късно.

https://www.manager.bg/covid-19/kakvoto-i-da-napravi-shveciya-sh … JJid9ETk_m9bYyfkU

# 4 352
  • на пистата
1 годишното дете от Карлово не е заразено
Интубирания военен в Пълмед вече диша сам.
https://glas.bg/balgariia/obiaviha-kakvo-e-sastoianieto-intubira … -covid-19-429494/

# 4 353
  • софия
Имам близка, която чака дъщеря си да се върне от Германия, а самата жена работи. Като си дойде дъщерята, всъщност те живеят в едно домакинство, значи ли че и майката е в карантина и не може да ходи на работа?
Не. Дъщерята ще подпише декларация на влизане в страната.Ще подпише и получи екземпляр от "предписание" с мерките и поведението, което трябва да спазва като карантирана.
Майката може да ходи на работа. Не ме питай за логиката.
В нашето семейство, когато детето ни се върна от Англия, всички си останахме стриктно у дома и дори боклука не изнхвърляхме. Но е факт, че можехме да си го позволим - хоум офис и не изискващо каквото и да е друго излизне.

# 4 354
https://glas.bg/balgariia/obiaviha-kakvo-e-sastoianieto-intubira … -covid-19-429494/

Две хубави новини. Това май е първият интубиран у нас, който прескача трапа, грубо казано.

# 4 355

Йеее! Хубави новини Hug

# 4 356
  • на пъпа на Златията
И на мен днес ми се наложи да ходя в 2 по-големи магазина, че доста неща ми бяха свършили. Еми, след 11 ч беше и най-многобройната група бяха от "най- рисковите" , че и се наложи и забележка да правя на касата на една баба да не се бута и да пази дистанция.  Навсякъде са , майките с деца също. Днес и в офис на куриерска фирма ходих , ами една изобщо не си наблюдаваще детето, при което то обърса и опипа навсякъде, накрая ми падна върху краката и се наложи пак да правя забележки. Според мен, вече никакво ИП не се спазва .

Децата да ги препарираме ли?
Въх, не питай Grinning  Че сега ще ти обяснят каква безотговорна майка си, която не може да обясни на детето си що е то коронавирус.

Не не е необходимо да му казва какво е короновирус . А да му обясни че като  живее  в общество както то има права така и другите хора имат права . И неговото право свършва там където започва правото на другия от обществото . И не е само до короновирус , а навсякъде  където хората живеят в общество . Защото утре няма  да зачита правата на другите и ще му покажат по трудния начин  как става това.

# 4 357
  • Бургас
Вчера не твърдяха ли че едногодишното дете е с положителна проба?

# 4 358
  • на пистата
Вчера не твърдяха ли че едногодишното дете е с положителна проба?
На бързия тест е било +
Направен е PCR който е - (идея си нямам какво е това разминаване).Преди малко прочетох,че PCR е отрицателен,ама и на жулналистите не вярвам вече.Обаче не го казаха в 17ч..ако беше + щеше да е най-малкия пациент у нас.

# 4 359
  • Буркина Фасо
Мисля, че не, освен ако дъщерята не е заразена....
може и майката да е заразена, да не знае за това и да предаде заразата на дъщерята.

# 4 360

Две хубави новини. Това май е първият интубиран у нас, който прескача трапа, грубо казано.
вторият. Има една интубирана за кратко пациентка и екстубирана в последствие във ВМА.

# 4 361
  • На остров

Тази статия е много неактуална, писали колкото да се намират на работа.

# 4 362
Това е чудесна новина,но пък казаха ,че 27 вече са на интензивно лечение..там май всеки ден по 2-3 ей това не ми харесва..

# 4 363
От нашия вход има 3 домакинства , които са решили да не си подават носовете навън и съседите сме длъжни да им хвърляме чувалите с боклуци всеки божи ден....ако не искаме да окапем от смрад...

# 4 364
Мисля, че не, освен ако дъщерята не е заразена....
може и майката да е заразена, да не знае за това и да предаде заразата на дъщерята.
В такъв случай карантината на влизащите в страната се обезмисля. Те са в едно домакинство, единият под карантина, другият в колектив с над 150 човека.....Нещо ми убягва логиката.

Общи условия

Активация на акаунт