COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 819
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 335
Норвежците изненадват. 101 умрели (6 от които днес в един и същ старчески дом в Осло), но броят настанени в болница - 250 - и броят с респиратор - 70 - е най-ниският от 2 седмици насам.

Шведите не изненадват. Държавният им епидемиолог обяви преди няколко дни, че са достигнали пикът, но май не са. Тенденцията там е ужасна.

# 4 336
Встрани от статистиката за коронавируса - тук интересен развой за щатския "доктор Ли", командващият на самолетоносача Рузвелт, когото уволниха, защото писал с молба за помощ за епидемията на кораба, а писмото му изтекло по медии.
Американците действат по-чевръсто от китайците и не че са го възстановили /явно тепърва ще се разглежда дали го е заслужавал/ , но поне шефът на флота им, който го е нарекъл глупак, си е подал оставката.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52209105

Май като гледам % смъртност ще е под 2% на общ фон ако се тества всичко. Да не кажа и 1% . Само да не ревем защо сме се поддали на цялата тая манипулация.

Само една дума - СЗО.

СЗО в смисъл, че първоначалното им определяне на текущата смъртност на около 2% вероятно накрая ще се окаже най-вярно?

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 20:08 от Vapor

# 4 337
Е явно Бойко е променил мнението си след срещата с Мангъров.Някак се усеща.
Така или иначе всеки да действа според разума си.Така ще бъде накрая.

# 4 338
Под 600 открити, нали? Умножете го по няколко и няма да е толкова малко. А и София е огнище, откъдето лесно се прехвърля и в други места.

Като тестване француците са слабаци като нас, те имат 3000 +  тествани на милион, ние сме 2000 +, т.е. и там със сигурност има много скрити (отличниците по тестване са с 10 000 +  на милион)

# 4 339
Е явно Бойко е променил мнението си след срещата с Мангъров.Някак се усеща.
Така или иначе всеки да действа според разума си.Така ще бъде накрая.
"Разум" в науката? Тя не оперира с понятия като "разум".
Тя оперира само и единствено с понятие "компетентност".

# 4 340

С някой спорехме преди 10-ина дни, че уж сме вървели с темпото на Франция....Ами ...те на 30 ден след първия открит са имали 19856 случаи...ние на 30 ден имаме под 600...

Аз не се оплаквам. Не ми се мисли какъв хаос щеше да е ако ние имахме  20 000 болни.

# 4 341
  • София
Не разбирам защо не пуснат в парковете майките с децата в колички. Децата си стоят в тях, никъде не щъкат, нищо не пипат и не си слагат в устата, не контактуват едно с друго. Мисля, че всички тук имаме или сме имали малки деца и знаем как им действа радходката на въздух. Както направиха коридор на пенсионерите да пазаруват, парковете можеха да останат отворени поне за бебета в колички. Предполагам, че защото в първия момент за кучета ги оставиха достъпни. Но сега така или иначе са недостъпни за всички. Да ги отворят поне за най-малките бебенца, а тези с биричките много ясно, че могат да почакат.

Точно на най-малките бебета им е абсолютно все едно дали са на "чист въздух" в парка или на балкона на 7-мия етаж... всъщност, въздухът на балкона е по-чист. Ако престоят в парка има значение за някого, това са по-големите деца, които играят - и заедно, и с пясъка и т.н. (абсолютно недопустимо в настоящия момент) и възрастните хора, които нямат интернет, много нямат даже и телевизия или мобилен телефон и за които контактите на пейката в парка са единствените човешки контакти, които могат да имат... също напълно неподходящо. Бебетата си ги изкарвайте на балкона, на прозореца гушнати - мноооого по-добре ще е за тях, хем и няма да се чудите как да ги "приспите", че да си зачешете телефоните, а по принуда ще комуникирате с тях.

# 4 342
  • София
Имам усещането, че на някои хора им е много мъчно, че в България няма много болни.
Аз пък се радвам и си мисля, че и така ще си остане.
Имам някакво обяснение, но не смея да го споделя.
Бъдете здрави всички.

# 4 343
Че и аз не се оплаквам, божке

но с насаждането на страх и ужас от телевизорите се прекали!

# 4 344
Встрани от статистиката за коронавируса - тук интересен развой за щатския "доктор Ли", командващият на самолетоносача Рузвелт, когото уволниха, защото писал с молба за помощ за епидемията на кораба, а писмото му изтекло.
Американците действат по-чевръсто от китайците и не че са го възстановили /явно тепърва ще се разглежда дали го е заслужавал/ , но поне шефът на флота им, който го е нарекъл глупак, си е подал оставката.
До кого го е писал това писмо? Надали комуникацията във флота се осъществява с писма.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 21:00 от bubanka

# 4 345
Въобще не ми е мъчно, просто не вярвам на официалните данни. Иначе ако се разминем с това ехе....ще бъда неземно щастлива. Макар че за близките на починалите хора е все едно колко са починали, щом техен близък е сред тях....Светла им памет на всички.

# 4 346
Скрит текст:
Встрани от статистиката за коронавируса - тук интересен развой за щатския "доктор Ли", командващият на самолетоносача Рузвелт, когото уволниха, защото писал с молба за помощ за епидемията на кораба, а писмото му изтекло по медии.

Май като гледам % смъртност ще е под 2% на общ фон ако се тества всичко. Да не кажа и 1% . Само да не ревем защо сме се поддали на цялата тая манипулация.

Само една дума - СЗО.

СЗО в смисъл, че първоначалното им определяне на текущата смъртност на около 2% вероятно накрая ще се окаже най-вярно?

Важно уточнение - от заболелите. И май ще е по-ниска, доста по-ниска. Просто няма достатъчно тестуване.

# 4 347
Имам близка, която чака дъщеря си да се върне от Германия, а самата жена работи. Като си дойде дъщерята, всъщност те живеят в едно домакинство, значи ли че и майката е в карантина и не може да ходи на работа?

# 4 348
Мисля, че не, освен ако дъщерята не е заразена....

# 4 349
  • На остров
...

Шведите не изненадват. Държавният им епидемиолог обяви преди няколко дни, че са достигнали пикът, но май не са. Тенденцията там е ужасна.

Фенрис какво точно имаш в предвид, ужасно щеше да е ако беше като в Италия, Франция, Испания или САЩ.
Не са чак толкова зле нещата в Швеция, а и днес казаха че има още свободни легла за интензивна грижа.

Общи условия

Активация на акаунт