COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 526
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 290
  • София
Реално най-важно е затварянето на заведенията, колкото и да се тръшкат сега.
Няма какво да коментираме хигиената, гледали сме и скрити камери по темата.

Едва ли някой си прави илюзии, че приготвящият храна, напити, ще си мие ръцете след всяко пипане на пари или забърсване на плота с парцала.

# 4 291
Италия днес 3,836 заразени, малко повече от вчера, ех.
542 починали.
Има тенденция да намаляват новите случаи на нуждаещи се от интензивна терапия, което е чудесно.
Испания също е малко по-зле днес, но и тя мина прословутия пик.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 19:27 от unabella

# 4 292
  • Ispania
И на мен днес ми се наложи да ходя в 2 по-големи магазина, че доста неща ми бяха свършили. Еми, след 11 ч беше и най-многобройната група бяха от "най- рисковите" , че и се наложи и забележка да правя на касата на една баба да не се бута и да пази дистанция.  Навсякъде са , майките с деца също. Днес и в офис на куриерска фирма ходих , ами една изобщо не си наблюдаваще детето, при което то обърса и опипа навсякъде, накрая ми падна върху краката и се наложи пак да правя забележки. Според мен, вече никакво ИП не се спазва .

Децата да ги препарираме ли?
С наглеждане е достатъчно . Няма нужда да се стига до таксидермия, само защото някой не може да контролира едно дете 5 минути за негово добро.
И не започвайте с “те са деца”дъра- бьра.... Вие пък сте техни родители и имате отговорност към тях. А в случая да пуснеш дете да лази по земята е не само опасно за него, но и за околните ..... даже гнусно.

И ето заради такова мислене , децата ни трябва да са затворени още дълго  😞. Ето ви живия пример защо !!! Щом собствените им родители смятат че е по-важно да се пипа всичко или да се търкалят по земята , отколкото да следват някакъв здрав разум.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 19:24 от Val

# 4 293
  • София
Гледам в  worldometer- a дават нов смъртен случай при нас. Надявам се с цялото си наглост да не са добавили пребитата жена със съчупените ребра в тази класация. Аз достигнах до тъжния извод, че не пазим здравната система, а се пазим ОТ нея...

Не, починал е 65-годишен мъж от Шумен, бил е с карцином на беля дроб. Две отрицателни проби, една положителна за COVID-19, с тежка бронхопневмония.

# 4 294
Ню Йорк
https://covid19tracker.health.ny.gov/views/NYS-COVID19-Tracker/N … 2d19Tracker%2dMap

В Сан Марино 0,1% от настоящото население почина от коронавирус за месец. Общо 0,8% се разболяха.

Разпространението на нови 660 случая на коронавирус в Москва по възрастови групи:
6% - деца,
40% - от 18 до 45 години,
39% - от 46 до 65,
15% - от 65, 4% от тях - от 80 години.

За сравнение, Узбекистан :
0-9 години, 20 души (4%);
10-19 години - 29 (5,8%);
20-29 години - 84 (16,7%);
30-39 години - 132 (26,2%);
40-49 години - 137 (27,2%);
50-59 години - 72 (14.3%);
60-69 години - 22 (4,4%);
70-79-7 (1,4%);
80 години - 1 (0,2%) души.

# 4 295
  • Bulgaria
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Merri_An, това всички го знаем. Но при положение, че имаме нагледен пример от държави с далеч по-добро здравеопазване, би трябвало да се опитаме още в началото да ограничим вируса максимално. Не е нормално да си мислим, че на нас може да ни се размине, защото имаме БЦЖ или защото сме много силни и здрави и нищо не ни мори. И това на фона на болници като видинската, наистина е жалко, че ще пострадат невинни хора... Бих предложила на Бойко Борисов да изпрати 1 депутат да се лекува именно във Видин, все пак всички сме равноправни, нали... на теория.
Ами опитваме се. Както те, така и ние. Със същите мерки. При това със здравеопазване, което е на светлинни години от тяхното. Знам твоята теория, че всички трябва да са в болница, но това не е било никъде по света, няма и да стане. И по-добре, защото за Италия излизат данни, че много хора са се заразили именно там, и в спешните отделения на същите тези болници.

Съгласна съм, но в един момент болниците се превръщат наистина в развъдник на вируса и така страдат всички, които имат нужда и от друго лечение и спешна помощ. И така ще пострадат много повече хора в дългосрочен план, отколкото ако в началото бяха наложили наистина строга карантина. Аз си оставам на мнение, че правим огромна грешка с тези половинчати мерки, но дано не съм права.
Страдат всички, които имат нужда от СП, как? И как ще пострадат хора в дългосрочен план? Наистина не разбирам какво имаш предвид.

Когато вирусът се е разпространил достатъчно, че голяма част от лекарите са болни, отделенията заразени и т.н. Това май се случва навсякъде... не знам как успяват да отделят спешните случаи от всички заразени с коронавирус. А всъщност голяма част от лекарите, независимо от тяхната специалност са се включили в борбата с коронавируса. Спомням си един италиански лекар, който казваше, че се моли сега никой да не си счупи крак, защото няма да има кой да му обърне внимание.

# 4 296
Какво става в страната на "цъфтящата демокрация".

А става:
*тела на починалите са в хладилници, по улиците
* много голямо хоризонтално разпространение и огромна смъртност (разбира се, за "обикновените" има само "обикновени" болници)
*нямат маски в болниците-вижте медицинска сестра, 3:39
*странно преобладаване на Афро-американци по отношение число на починалите.
* за обикновените хора- "обикновени болници" и "обикновено лечение" - "застраховката ти не стига...",
* персоналът в техните "болници" сега ще изпозарази всички (опита на Италия? неусвоен..." ние сме корифеи демократи")

Репортажът е на Дойче Веле. Моля да не триете, и да уважавате и другите мнения:

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 19:30 от Birdie

# 4 297
  • Варна
Гледам в  worldometer- a дават нов смъртен случай при нас. Надявам се с цялото си наглост да не са добавили пребитата жена със съчупените ребра в тази класация. Аз достигнах до тъжния извод, че не пазим здравната система, а се пазим ОТ нея...

Не, починал е 65-годишен мъж от Шумен, бил е с карцином на беля дроб. Две отрицателни проби, една положителна за COVID-19, с тежка бронхопневмония.

Защо смятате, че именно това е случаят?
Информацията е, че този мъж не е починал от вируса, а от раковото заболяване. цък

# 4 298
Много ми е интересно какво ще се установи в Банско с тестовете.
Чакам с нетърпение.

# 4 299
Май като гледам % смъртност ще е под 2% на общ фон ако се тества всичко. Да не кажа и 1% . Само да не ревем защо сме се поддали на цялата тая манипулация.

# 4 300
  • Mediterraneo
Предвид великденските празници, градът, в който живея, затваря повечето си входове. Остават няколко главни входа, които ще са контролирани от полиция.
Като гледам мерките в България, направо се чудя срещу какво възнегодуват толкова хората! Тук не работят никакви други магазини, освен хранителни, аптеки, за вестници и за цигари. Няма едни чорапи откъде да си купиш( Карефур работи, но всичко, различно от храна и препарати, е оградено и недостъпно за пазаруване)!

# 4 301
  • София
Защото се чудим кой е +1 жертва днес. Съмнява ме да е жената от Варна, това е.

# 4 302
  • Варна
Може да е съвсем друг случай, който още не е изнесен.

# 4 303
Нищо подобно. Имам приятели, лекари, не се диша и в новите костюми. Много, много е натоварващо да работиш с тях. Няма да слагам снимки. Лично са ми пратени. Задуших се само като ги видях.
Възможно е да не дишат достатъчно, но онези изобщо не дишат. Ако с новите е натоварващо със старите ще е ад.

# 4 304
  • София

Стана ми чудно, защо след 2 отрицателни проби е записан като починал от ковид?

Общи условия

Активация на акаунт