COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 868
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Вярно, що така? Латвия погледнах - внушително число, също и Армения.
Откъде вземат данните?
Може би са тестове на 1 млн население. Макар че за САЩ пише, че са направени 1 355 000 тестове, така че- не знам.
12 нови за последните 24 часа ли? Или само от вчера в 20 ч., че вчера в 10 ч. така и не видях имаше ли от ВМА подадена инфо за нови.

# 46
  • София
Гледам сега тук https://www.worldometers.info/coronavirus/
Има нова графа за брой направени тестове. Защо са ни писали с 566 теста?
Сигурно са тестове на 1 000 000.

Не са, пише си Тотал, т.е. общо и като гледам броя на останалите държави наистина е общ брой тестове, не дневно, не на милион или друго.

# 47
Интересно наистина, и аз го видях сега. Не е на 1 000 000 а общо. Още не са отразили новите 12. Не знам дали са 12, защото ми се стори че каза 497, пък ги изписват 498. Мутафчийски каза че освен за лекарите има голяма опасност и за лаборантите, те също взимат много предпазни мерки, защото работят с проби в които го има вируса.

# 48
  • София
Нас също ( Австрия) ни подготвят за някакъв друг вид нормалност, в понеделник щели да ни представят как ще изглежда. Със сигурност няма в ден Х, да си хукнем по ресторанти и културни събития.
Определено. Ще ви бъдем благодарни да дадете инфо, тъй като Бойко ще почерпи най-вероятно опит от Себастиан, както той го нарича.
Според мен в БГ са за последното денонощие тия тестове - ще допълват. ВИжте за Китай, и за някои африкански държави - изобщо (все още) няма данни.
Забележете в Беларус колко тестове са направили до момента!

# 49
Последната графа е на милион от населението. Нашите са с внушителните 81 теста. Мутафчийски какво каза онзи ден- че сме направили колкото Франция ли беше?
По негови думи 1200 теста сме направили на милион население,  което пак е много по-малко от Франция.
Искрено се надявам инфото от сайта да е грешна

# 50
Певицата Пинк (40) се е заразила с корона вирус, съобщи тя в петък. Тригодишният й син също беше тестван позитивен. Сега планира да дари по 500 000 долара на всеки от двата спешни фонда.

# 51
Това вече е много опасно! 15 % от котките в Ухан са заразени от КВ.
До сега имах надежда, че с навременни и правилни мерки, България може да премине сравнително добре през тази криза. Но заразят ли се уличните котки, а вероятно и кучета, стават безконтролни заразоносители.
http://kanal3.bg/news/lifestyle/lubopitno/119892-bioRxiv%253A-Ok … oviya-koronavirus
Коронавирусните инфекции си съществуват отдавна при котките, ама трябва да има сензация, шок и ужас, все едно за пръв път се случва. Сега ще има масово изхвърляме на котки от изтрещели хора.
. Наред са папагалите , хамстерите, рибките..... Абе, който има домашен любимец, да си знае, коронован е. .      Иначе :"всеки народ има държавата, която заслужава! ". Да са ни честити господарите. Напълно си заслужаваме ББ и кохортата му.

# 52
Цитат
Според мен в БГ са за последното денонощие тия тестове - ще допълват.
Точно така, Роналд се сети, като бройка толкова ни е и капацитета горе долу.

# 53
  • София
Последната графа е на милион от населението. Нашите са с внушителните 81 теста. Мутафчийски какво каза онзи ден- че сме направили колкото Франция ли беше?
Наистина правим колкото Франция на глава от населението по абсолютно същата методика. Интересно ще бъде да де обобщят данните от броя тестове, които са от частните лаборатории, хубаво би било и тях да съобщават.
Мисля, че по метода на статията, която споделих вчера, някои страни имат силно желание да покажат, че ние не се справяме добре, а просто не тестваме достатъчно. И можеше да е така, но ако отговорят къде крием интубираните и труповете на останалите.

# 54
Благодаря за новата тема.
Тези журналисти наистина са много зле.

# 55
  • София
Благодаря за новата тема.
Тези журналисти наистина са много зле.
Какво се случи на брифинга, бихте и могли да резюмирате?
Благодаря.

# 56
  • Варна
По негови думи 1200 теста сме направили на милион население,  което пак е много по-малко от Франция.
Искрено се надявам инфото от сайта да е грешна
Няма как това да е вярно. Нали никой не може да помисли, че са направени около 560 теста и са потвърдени почти 500 заразени?

# 57
Бояна, Франция има 3436 теста на милион население.
Ние според доклада онзи ден-1200.

# 58
  • София
Генералът вече не говори, че ще има със сигурност голям пик. Може би в крайна сметка нещата ще ни се разминат по-леко

# 59
Цитат
Какво се случи на брифинга, бихте и могли да резюмирате?
На мен ми направи впечатление, че ПСР теста доказва само новият коронавирус, защото по принцип хората си имат непрекъснато коронавируси, 15% от гърлобола при възрастните е предизвикан от коронавируси, както и 30% от сухата непродуктивна кашлица също. Т.е. няма опасност ПСР да сбърка Ковид с някой от другите коронавируси.

Общи условия

Активация на акаунт