COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 819
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 710
Здравейте.
Някого търсили ли са го като контактно лице на човек с положителна проба? Каква е процедурата?
Имам пропуснато повикване от МВР и се чудя за какво може да е Thinking.
А нямам особено много контактни лица напоследък Rolling Eyes - освен личната ми лекарка. И там, където ходих за рентгенова снимка, на която се оказа, че ми няма нищо.
Моля, при добро желание от ваша страна, пишете тук след като се свържите с тях. Разбира се, ако не е свързано с темата, тази молба отпада:)
Поне да знаем, какво можем да очакваме в един момент всеки един от нас.

# 4 711
Скрит текст:
Резултатът от изследването на антителата при полицаите дойде като контрапункт на изследването на 100 човека от бърза помощ и изказаното намерение да се изследват 1000 човека там с бързи тестове. Намериха 8 човека от 100 дотук. Защо такова разминаване между двете групи? В единия случай- под 1%, в другия- 8?
Степен на контакт? Степен на защита?
Каза се, че в бърза помощ били пламнали не от болни, а от ходила в чужбина жена. Т.е колегиални контакти, каквито вероятно има във всеки колектив- аналогично, вероятно, на един колектив от полицаи.
И аз това се чудя. Полицаите били на първа линия. Сега ги сложиха наистина по КПП-тата, но са защитени, а до преди месец аз полицай на по-малко от 10 метра не съм виждала. И то обикновено си седят в патрулките и си съзерцават нещо. За сметка на това средно по с 2 касиерки на ден съм общувала. Ако е имало болни са минали и през доста лекари. Това "полицаите общуват със всякакви хора" ми е малко странно. Аз например с полицаи не общувам. Задължително ли е? Вие с колко полицаи сте имали близка среща? А с колко касиерки, лекари? Както и да е, следваме плана. Но не пречи и да мислим самостоятелно.
Персонала в магазини /предимно хранителни, особено хипермаркети/ и аптекари за мен са най-уязвими, предвид човекопотока, който преминава през тях. Изключвам мед. персонал на спешна помощ, лекари в болници, в които се лекуват и с коронавирус, а и по принцип тази категория - мед. персонал са си всеки ден на риск, но там уж ги тестват и имат защитни облекла, а и да достатъчно компетентни за да се пазят.

# 4 712
Всяка група си има своята особеност - полицаите са навън, но нямат чак такъв близък контакт с хората, освен това отдавна вече са с предпазни средства.
Лекарите са сред болните, но при тях мерките за предпазване са тройни.
Обикновените хора не са изложени на по-висок риск, но пък не се пазят особено.
Точно поради това не се правят така изследванията - дайте да хванем едни хиляда души и ще установим какво се случва. Изследването сред полицаи показва, че сред тези полицаи почти няма болни. Даже се съмнявам, че може да се каже за всички полицаи, евентуално можем да наложим резулатите върху софийските полицаи.
Освен това доколкото помня основната хипотеза беше, че всичките стотици хиляди прибрали се от чужбина носят заразата. А те къде са никой не знае. Нито колко заразяват. Обаче ако беше така, досега трябваше да сме пламнали здраво.

# 4 713
Мен ме стресна това, което сподели Бояна. Как може млад, спортуващ, здрав като бик направо човек да се срине така?
Някакво обяснение?

Че имунната система дава прекалено силен отговор на вируса?

# 4 714
  • Bulgaria
Ангелакова сутринта по Нова беше. Каза, ако се спазват мерките има голяма вероятност да има юли и август летен сезон, най_ вероятно с ограничения.

Лекарите казват, че очакват и септември да има хора на респиратори. Ангелкова пък ще обявява летен сезон. Прогнозите им към момента са същите, каквито бяха преди да се сблъскат с вируса. "Шансът коронавирусът да влезе в България е нулев", "Този вирус с нищо не се различава от грип Б", "Този вирус е далеч по-безопасен от грип Б", "Този вирус е опасен само за възрастните и хората с придружаващи заболявания", "Младите го карат леко и дори не разбират, че са болни" и още колко такива "точни прогнози" чухме през последните месеци.

# 4 715
Гара в Ухан в първия ден след падане на 76- дневната карантина.

# 4 716
Доста голяма част от "софиянци" са с постоянни адреси другаде и трудов договор в София, та ще има пътуващи. Покрай мен за жалост са мнозинство.
А в провинцията са безсмъртни - ще има и събирания, и запивания, само без дискотека после Simple Smile

Откакто почна ИП масово колегите ми от провинцията си ходят за уикенда. И с нескрита гордост обясняват как нямали проблеми на КПП. Тва си е до манталитет според мен.

# 4 717
  • Ispania
Няма безсмъртни. Ако не от едно, то от друго. Не случайно има поговорка " по-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай"
“Ужас без край”, е да си стоите по домовете колкото се може повече докато се намери решение. Да, по паркове няма да ходите 🤣(света свършва ! Няма паркове!!)
“Ужасния край” в случая е следния: роднините ви, родителите ви, баба/дядо, ако имате деца с респираторни или каквито и да е сериозни заболявания , в гробищата.
Разликата предполагам се вижда с много просто око,  така че едва ли трябва да ви обяснявам защо в случая “поговорката “ви няма никакъв смисъл или пък ако намирате смисъл, то се надявам да живеете някъде в противоположната  част на планетата от нормално мислещите хора.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 11:43 от Val

# 4 718
Няма безсмъртни. Ако не от едно, то от друго. Не случайно има поговорка " по-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай"
“Ужас без край”, е да си стоите по домовете колкото се може повече докато се намери решение. Да, по паркове няма да ходите 🤣(света свършва ! Няма паркове!!)
“Ужасния край” в случая е следния: роднините ви, родителите ви, баба/дядо, ако имате деца с респираторни или каквито и да е сериозни заболявания , в гробищата.
Разликата предполагам се вижда с много просто , така че едва ли трябва да ви обяснявам защо в случая “поговорката “ви няма никакъв смисъл или пък ако намирате смисъл, то се надявам да живеете някъде в противоположната  част на планетата от нормално мислещите хора.
Опростяваш нещата и сте се хванали за парковете, но аз ще дам друг пример. Баба ми е на 90+ години. Не съм я виждала от началото на март, защото я пазя. Не е виждала и внуците си. Никой не знае тази жена колко още дни има. Надяваме се да има достатъчно, но тя утре може да си отиде, и ще си е отишла в самота. И да, за мен това е ужасен край. И не спирам да си задавам въпроса дали я пазя или наказвам.

# 4 719
Не вярвам Мангъров да има друга причина, освен професионалното си мнение.

Аз затова го сравних с Менгеле. Той не е бил нацист и фашист. Съвсем професионални са му били подбудите, докато е експериментирал и убивал деца в концлагерите. Просто е ползвал материала, осигурен му от нацистите. Грубо звучи, но е така.

# 4 720
  • Варна
Дано не прозвуча укорително. Но възрастни хора, по принцип не трябва да живеят сами и необгрижвани. Могат да бъдат и обект на престъпление.
Празници имаме всеки месец. От личния интелект зависи, дали ще преяжда с роднини.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 13:35 от Viviana91

# 4 721
  • варна
Относно празнуването на Великден, аз направо не искам да идва. Свекърва ми е поканила мъжа ми да ходим (в един град сме) и той се съгласил, при полужение, че свекъра ми е на хемодиализа и с диабет, а баба му е 80 годишна с 100 болести. Думи нямам, акъла му не го побира.
От друга страна в неделя сме поканени на гости в зълва ми със още 3 семейства, аз казах че няма да ходя, мъжа ми да си решава сам, нерви нямам да се разправям вече.
За тях всичко си е по старо му, може би защото те си ходят на работа и нищо не се е променило.
Само, че аз от 4 седмици съм си с децата в нас, учим по цял ден, излизаме в двора за по 30 мин и това е.
Вече започнах сериозно да се изнервям, защото има един страх в мен, а в същото време май осъзнавам, че няма за какво. Във Варна има 24 болни, и бройката си е такава от 5-6дни, предполагам, че това са хора завърнали се от чужбина.

# 4 722
Ето как се прави по всички правила на медицинската наука. Установяват се болните, изолират се, а здравите си гледат работата. Един умен човек да има в България. Жалко че е кмет само на Дългопол, а не на цялата държава.

# 4 723
Разликата предполагам се вижда с много просто , така че едва ли трябва да ви обяснявам защо в случая “поговорката “ви няма никакъв смисъл или пък ако намирате смисъл, то се надявам да живеете някъде в противоположната  част на планетата от нормално мислещите хора.
Опростяваш нещата и сте се хванали за парковете, но аз ще дам друг пример. Баба ми е на 90+ години. Не съм я виждала от началото на март, защото я пазя. Не е виждала и внуците си. Никой не знае тази жена колко още дни има. Надяваме се да има достатъчно, но тя утре може да си отиде, и ще си е отишла в самота. И да, за мен това е ужасен край. И не спирам да си задавам въпроса дали я пазя или наказвам.

Разбрах.

# 4 724
  • Bulgaria
Дано не прозвуча укорително. Но възрастни хора, по принцир не трябва да живеят сами и необгрижвани. Могат да бъдат обект на престъпление.

Престъпления има и ще продължава да има. Не само в ИП възрастните хора биват нападани и ограбвани в дома си. Но има и друг вид престъпление - това, което се случва в домовете за възрастни хора в засегнатите държави. Хората, зарязани на произвола на съдбата. И не само в домовете. Погубването на човешки животи също е престъпление.

Общи условия

Активация на акаунт