COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 877
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 635
Прегледайте страните с +- 100-200 болни около нас:

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Сред тях има и доста "заможни" такива. Има и от нашия калибър. Дали всички лъжат за болните си или не тестват достатъчно?

Айде стига медийна паника.

# 4 636
Аз пък не вярвам, че малка част от прибралите се, са се 'срещали' с вируса,  онзи DJ пътешественик направи няколко дена обиколка на Европа и се зарази, а тези дето си дойдоха от Италия, Испания, Франция, Германия, Англия...и там са работили вероятно месец с досег до заразени без да знаят...

Тези българи, които се прибраха, в чужбина живеят в доста затворени общества. Контактуват основно с българи, хидят на работа (в затворена група) и не се смесват много с местните, особено със скиори Simple Smile
Интегрираните българи си стоят в чужбината и сред тях има болни (и смъртни случаи, за съжаление)

# 4 637
Явно масово тестване с бързи тестове е безсмислено на този етап наистина.
Умерено и продължително  ИП за поетапно и бавно заразяване, това е явно стратегията.
Някакви по-драстични мерки може би ще срещнат голям отпор и няма да са ефективни.
Аз Мангъров така и не разбрах какво предлага.

# 4 638
Да бяха минали с бързите тестове през Кауфланд и Женски пазар в София и да тестват наред, не знам дали и половината, които вчера се мотаеха из  града, бяха с маски, за разлика от полицаите на КПП - с маски с филтри  и ръкавици. На КПП е по-невероятно да срещнеш болен, отколкото в аптека или магазин.

# 4 639
Беше ясно и на малките деца, че няма да има много изкарали болестта на крак. Надявам се Мангърков най-накрая да миряса.
Мерките ни не са чак толкова строги, че да полудяваме от спазването им.

# 4 640
От 1000-та тествани полицаи само 7 имат изградени антитела.

# 4 641
Той Мангъров и другите критици завъртяха тази плоча, за да уязвят доверието в щаба. Той да блесне професионално, други политически.

# 4 642
  • на пъпа на Златията
1. Активна циркулация на вируса в София все още НЕ е налице.

Това е интересно, вирусът си е внесен преди седмици, повече от 2 ,може би 3, със сигурност...пък хич не циркулира, при все че имаше разходки из парковете доста време и много хора и сега излизат.
Преди месец даже, ако не и повече. Какво точно става - не знам.
Така и така вземат проби , що не  тестват  за другите вируси за които имаме тестове  ,та  да  видим какво  сме прекарали всички?
Ами ако това което сме прекарали ни  прави имунитет и срещу тоя вирус??
Какво е това на 1000 намираме 10  примерно . Ами това си е направо стреляне ей така във въздуха .
Да видим какво става във Банско . Добре ги затвориха  едно да не разнасят заразата . Втора да  са група която да ни даде представа , какво са изкарали тия хора . Ама да ги изследват и за други вируси тия .
То явно по ски пистите се започна . Ама какво е??

# 4 643
Аз и за Плевен и Габрово се чудя. Преди 1 месец откриха първите  случаи. Днес е изписан пети оздравял пациент от Плевенската болница. Остава за лечение само един.
Няма там, София е огнището и всички случайни и насочени тестове са за там. Габрово няма открити болни и с политиката за тестване ще продължи да няма.

# 4 644
Той Мангъров и другите критици завъртяха тази плоча, за да уязвят доверието в щаба. Той да блесне професионално, други политически.
Аз лично приключих с доверието в компетентността на този вирусолог. Явно е гледал тавана, докато е говорил за разпрастранението.
Ако така прогнозира и сепента на тежките случаи жална ни майка.

# 4 645
  • Русе
Не вярвам Мангъров да има друга причина, освен професионалното си мнение.
Мерките може да не са строги, но не са ефективни и не изглежда да имат край. Идеята им беше да не се претоварва здравната система, обаче здравната система има сега около 30 сериозни случая, и потенциално - незнайно колко в необозримото бъдеще

# 4 646
  • София
Наистина ли стоите затворени във вас 24/7?
Не стоя затворена, но не излизам всеки ден, гледам в магазин да ходя възможно най-рядко. Имам прилични маски и излизаме и със сина ми, защото мисля, че е важно да се движи и да не стои само вкъщи. Разхождаме се, когато и където няма хора в нашия квартал. Пазарувам за родителите си, защото настоявам те да не ходят по магазините, но също съм им осигурила маски и те също се разхождат, но обикновено вечер, когато съвсем няма никой навън.
Опитвам се да пазя баланса и психичното ни здраве, а и физическтото, защото пълното затваряне не ми се струва разумно, когато не е необходимо. В момента мисля, че не е, но може и да бъркам, кой знае. Това може да продължи дълго, а последствията от затварянето също и опитвам да го приема като начин на живот, който да бъде по някакъв начин нормален.

Ето това е един балансиран подход, и в същото време напълно в тон с разпоредбите. Човек понякога четейки форума, може да остане с впечатление, че ни е забранено да излизаме и да дишаме навън. Това далеч не е така.

# 4 647
Аз лично приключих с доверието в компетентността на този вирусолог. Явно е гледал тавана, докато е говорил за разпрастранението.
Ако така прогнозира и сепента на тежките случаи жална ни майка.
Нали знаеш, it is always the quiet ones. Един професионалист би се възползвал от исторческия шанс да бъде човекът, който да разнищи вируса, да го наблюдава, да го лекува, да напише статия.

# 4 648
Резултатът от изследването на антителата при полицаите дойде като контрапункт на изследването на 100 човека от бърза помощ и изказаното намерение да се изследват 1000 човека там с бързи тестове. Намериха 8 човека от 100 дотук. Защо такова разминаване между двете групи? В единия случай- под 1%, в другия- 8?
Степен на контакт? Степен на защита?
Каза се, че в бърза помощ били пламнали не от болни, а от ходила в чужбина жена. Т.е колегиални контакти, каквито вероятно има във всеки колектив- аналогично, вероятно, на един колектив от полицаи.

# 4 649
  • София
Здравейте.
Някого търсили ли са го като контактно лице на човек с положителна проба? Каква е процедурата?
Имам пропуснато повикване от МВР и се чудя за какво може да е Thinking.
А нямам особено много контактни лица напоследък Rolling Eyes - освен личната ми лекарка. И там, където ходих за рентгенова снимка, на която се оказа, че ми няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт