COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 765
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 980
Виждам, че по-голямата част са убедени, че масова зараза няма да има, въпреки предстоящия празник. Искам да попитам коя държава успя да се справи с този вирус успешно без тестове и без мерки, защото нашите мерки са почти никакви? На каква база се основават тези ваши очаквания?
Илюзията на мишката, че е "сирене", а не "сирене в капан" води до тежки последици.
Защо да се дърпа котката за опашката? ... всеки може да се помоли и запали свещичка у дома.
Така или иначе, Бог и вярата нямат нужда от посредници и "интерпретатори"- всеки си контактува пряко, разговор "на четири очи".

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 17:07 от Birdie

# 4 981
Лично моят живот не е бил спиран, че да ме "пускат" да го живея... Известно ограничение да. Но то всеки има такива и без вируси... Кой от фобии, кой от предразсъдъци, кой от закони... "Човек е свободен тогава, когато Сам се освободи!" - падна ми се такова късметче с кафето онзи ден... Много подходящо и навреме.

Е, щом е така, защо постоянно мрънкаш и дуднеш в тази тема и ни занимаваш с личния си живот?!

Защото гащите на жената бяха важни Joy

# 4 982
Тесла, би ли пояснил кое е успокояващото във факта, че 0.5% от населението е имало/има среща с вируса?
Кой твърди друго?
Напротив, именно малкия % е притеснителен и показва, че сме в началото.
Т.е. не е време за разхлабване на мерките.
Ами че срещата с него е изключително безобидна за отделният индивид в разрез със това което показва официалната стат. Това не е причина да се разхлабват мерките, но например официалната стат. показва смъртност от 21% за преминалите заболяването, а истината е че трябва да слагаме 0 отпред. Защото 0,21% е по близо до истината а дори и в това се съмнявам.

# 4 983
  • В.Търново
Ангелакова сутринта по Нова беше. Каза, ако се спазват мерките има голяма вероятност да има юли и август летен сезон, най_ вероятно с ограничения.

Какво значи ограничени според нея?

# 4 984
Виждам, че по-голямата част са убедени, че масова зараза няма да има, въпреки предстоящия празник. Искам да попитам коя държава успя да се справи с този вирус успешно без тестове и без мерки, защото нашите мерки са почти никакви? На каква база се основават тези ваши очаквания?
На база лъжливи правителства? И че не вярвам, че ей така, от нищото, изведнъж се загрижиха за възрастните? И подсказка :защо има толкова много жертви именно в старчески домове? Правилно ли "броят" жертвите именно най - засегнатите държави?

# 4 985
  • Bulgaria
Дори и да изолираме въобще казуса с църквата - навън хората се държат сякаш не сме в ИП. Почти всичко работи, та затова питам, на каква база смятат, че няма да има масова зараза? Това, че не се тества не ви ли оставя с едно измамно спокойствие, че заразените са 600 и няколко и смъртните случаи са 20 и няколко. Да, труповете не могат да се скрият, но колко от починалите в момента се тестват от какво са починали? Отговорът е ясен. И да, може да се почине от инфаркт в следствие от коронавирус, но причината ще бъде инфаркт, а не коронавирус и този човек няма да влезе в статистиката. Някой от вас в момента има ли реална представа колко хора "се лекуват" у дома или на работа от коронавирус? И те също не влизат в статистиката.

# 4 986
  • Пловдив
Моите очаквания са против всякаква логика. Малкия брой заразени, показва, че сме още в началото. Но може и да не е точно така, въпреки дефиницията. Защо трябва да се натръшкаме като в Италия и да си отдъхнем, че като достигнем нужния брой трупове, ще почнем да се оправяме. Може пък да ни се размине. Иска ми се.......

# 4 987
Ангелакова сутринта по Нова беше. Каза, ако се спазват мерките има голяма вероятност да има юли и август летен сезон, най_ вероятно с ограничения.
Какво значи ограничени според нея?
Е как какво значи. Хавлиите на плажа на 2 м. една от друга, хората в дискотеките също на 2 м. един от друг.

# 4 988
  • София
Diavolo вариант 5: лекарство?

# 4 989
Скрит текст:
Понеже много се говори  за масовото тестване в Германия, питах моя позната германка наистина ли е така.
Отговорът е:  Не се тестват всички. Не се тестват дори всички с грипоподобни симптоми. Но много бързо и ефективно се проследяват голям кръг контактни лица на вече регистрирани болни и те се тестват. Тези с гриопоподобни симптоми(ако са в добро общо състояние) си остават у дома и се консултират по телефон с лекаря си. Дава им се болничен за 14 дни. Самоизолират се. Колко МАСОВО е това тестване?
А споделили как се прилагат мерки за спазване на физическа дистанция. Защото на мен ми споделиха, че дронове летят навсякъде и където има забелязано струпване на хора се прави предупреждение, следващото е глоба. Имало е случаи на съседи събрани да играят карти. Също - предупреждение.
Всичките им мерки /във всички посоки/ са еднакво адекватни и безкомпромисни. Затова и имат добра успеваемост срещу вируса.

Това в кой град? При нас няма дронове, приятели също не са споменали за такова нещо.
Жената, с която си говорим живее в Хаминкелн, северна Германия.

Моите очаквания са против всякаква логика. Малкия брой заразени, показва, че сме още в началото. Но може и да не е точно така, въпреки дефиницията. Защо трябва да се натръшкаме като в Италия и да си отдъхнем, че като достигнем нужния брой трупове, ще почнем да се оправяме. Може пък да ни се размине. Иска ми се.......
Не можем да кажем колко са заразените, но вероятно не са чак токова много, защото ако имаше много в болница или починали, нямаше как да се скрие. И аз се надявам ако не ни се размине да минем по леко /и на мен ми се иска Blush/.
ММ се прибра преди малко, каза, че навън е пълно с хора, навсякъде.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 17:02 от Mama_Nana

# 4 990
  • Варна
Скрит текст:
Тесла, би ли пояснил кое е успокояващото във факта, че 0.5% от населението е имало/има среща с вируса?
Кой твърди друго?
Напротив, именно малкия % е притеснителен и показва, че сме в началото.
Т.е. не е време за разхлабване на мерките.
Ами че срещата с него е изключително безобидна за отделният индивид в разрез със това което показва официалната стат. Това не е причина да се разхлабват мерките, но например официалната стат. показва смъртност от 21% за преминалите заболяването, а истината е че трябва да сложим няколко 0-ли отпред на този процент.
Да, де, ама тая "безобидна среща", на база изследванието, от което правиш извода си, се е случила на по-малко от 1 % от населението. А когато се случи на по-голяма част, какви са гаранциите за същата безобидност?
За момента това изследване може само да подскаже, че не "сме го изкарали", че сме на светлинни години от колективен имунитет и... дотам.

# 4 991
Вече няколко познати семейства си правят плановете да пътуват при близките си по Великден и нищо няма да ги спре  - така ще разнесем вируса по всички краища на България. Направо да махнат КПП-тата, вместо само да замазват очите на хората, че вършат нещо...
Съвсем безпроблемно могат да променят начина на пропускане КПП-тата. Ако решат да спъват великото преселение вероятно това и ще е начина.

# 4 992
Не може да се предвижда, а и аз не съм оракул, но ми изглежда, че ние ще се измъкнем най-леко.
Дали генетика, дали БЦЖ, дали малко рецептори и невъзможност на вируса да се разпространява с такава скорост? Но е факт, че досега, нито имаме голямо разпространение, нито имаме такава висока смъртност.
А в сравнение с мерките, които другите страни вземат- ние само галим лъва по ушите.
От друга страна, и да имаме вече много безсимптомно преболедували? .. пак сме в същата благоприятна категория.
На мен, и като на мислещ лекар, това, което прави нашата ситуация съвсем уникална е:

* дори и с котешките ни "мерки"- няма такова взривно разпространение на нови случаи, хоризонтално, в населението.
* дори и да се откриват носители и/или активно болни- ТОВА НЕ ВОДИ, както в другите страни, до експоненциално, взривно увеличаване на заболелите ОТ КОНТАКТИТЕ С ВЕЧЕ ЗАБОЛЕЛИ. Просто , заболелите изглеждат като "единични случаи" ...и после, там нещата "замират". А не се обявяват след седмица, на същото място 1000 нови. Което означава?...болен, но не предава? .. или болен, но невъзприемчиви около него към предаването му??
* не мисля че ние просто закъсняваме в сравнение с другите страни-около нас е епидемиологично напрегнато. А и в Бг се завръщат от тежки региони.

Следователно е добре мерките да се спазват. И ако ще се "разхлабва", да се задължат "разхлабилите се" да са задължително навън с маски.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 17:06 от Birdie

# 4 993
Абе тези КПП-та явно само трупат едни кашони с хартии. Какъв е смисълът от това? Явно затова и вече пускат полицаите с "Давай, давай" - защото и те знаят, че дали ще минеш с листче или без листче е все тая.. Като има хора, които толкова изгарят от желание да разработват приложения, защо не го направиха това подаване на декларации чрез приложение. Не че нещо кой знае колко ще помогне, но поне данните биха могли някак да се анализират или да се идентифицират някакви злоупотреби? Сега тези хартии дори и за това не могат да послужат..

# 4 994
Изцяло психологически смисъл имаха, за да ни откажат. иначе който не пробвал, той не е минал през КПП.

Общи условия

Активация на акаунт