COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 819
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 935
Преди години ми попадна едно проучване на генетични сходства, българите бяха най- близки със сицилианците, според него. Сицилианците пък са близки със северно африканците, пак според него. Не се сещам, обаче къде беше публикувано. Където и да е било, сигурно още ще си е там.

При нас по улицата в центъра е лудница, пълно с народ.

# 4 936
Не че нещо, но след като се оставихме на знайни и незнайни бизнесменчета, на лекари и на нервни домакини да налагат стадния имунитет като стратегия, що пък БПЦ да я делим от колективната лудост?
Ми че и те са гладни бре. Бойко прави това което искат най-кресливите и най-гладните. И никой не може копче да му каже. Опита все пак по другия начин - не стана, заплашиха го с бунт. Да не е луд да рискува това, заради няколко пъти по-малко загинали през епидемията.

Тези ли наричате гладни !?
БПЦ дариха ли нещо за болниците, че не помня ... ?
А някога (даже в средните векове) е имало приюти за бедни към църквата, раздавали са храна,  а сега - на ти една клонка, малко корона вирус и...  да влиза следващия.
Да не споменавам какви са им таксите за т.нар. ритуали, но пък от друга страна погледнато, след като очевидно не са духовници, а търговци значи като всеки супермаркет и те имат право да си работят.

# 4 937
  • Bulgaria
Никога не съм харесвала Слави Трифонов, но това подканване към рисково поведение и то от човек, който има достатъчно влияние върху масата, ме изкарва извън равновесие. Мангъров има много последователи.

https://www.facebook.com/STTrifonov/posts/2260801957561312

# 4 938
Още една бабешка рецепта, с която ме лекуваха преди повече от половин век. Само че предполагам, че НЕ трябва дори да се пробва от хора със сенна хрема или други алергии към растения.
 Лайка, но не на чай за пиене. Прави се доста по-концентрирана отвара, която се вари няколко минути, охлажда се и се прецежда. Подслажда се с доста захар. И през няколко по един капкомер във всяка ноздра. От там се стича в гърлото.
Друго за гърло, не е бабешко, аз го измислих, след като след някакво жестоко възпаление на гърлото и напразно пит антибиотик (нещо много рядко за мене) счуках няколко скилидки чесън, по стояха 10 - на минути на въздух (така се активират полезните вещества), взима се клечка за ухо или нещо подобно, и се намазва гърлото с чесъна. Възможно най-дълго време не се прегръща. При болно гърло е ужасно - боли, щипе, направо се разплакваш. Но пък върши работа.
За гаргара (но Не за пиене) смрадлика. Трепе безотказно много неща, не знам за вируси. Но е отровна за пиене.

# 4 939
В страната на "цъфтящата демокрация" носят пластмасови пакети за отпадъци вместо защитни костюми.

И това, в Лондон, моля.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8137531/Nurses-forced-w … -UK-hospital.html

Тези вождове, преди години, ни учеха на "морал" и "демокрация".
Другата страна на "цъфтяща демокрация и застрахователно здравеопазване", от която наши учени с придихание чакат "нови научни вести" ( дано по-скоро дойдат... и най-важното-да искат да ги споделят)
+ 31.000 нови случаи
+ 1.897 нови смъртни случаи.
Само Ню-Йорк за последният ден има +780 починали. Интересно, колко от тях са Афро-Американци?
Общо, заболелите в САЩ са 434.791 (към днес). Ако статистиките им са верни, разбира се.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 16:05 от Birdie

# 4 940
Понеже много се говори  за масовото тестване в Германия, питах моя позната германка наистина ли е така.
Отговорът е:  Не се тестват всички. Не се тестват дори всички с грипоподобни симптоми. Но много бързо и ефективно се проследяват голям кръг контактни лица на вече регистрирани болни и те се тестват. Тези с гриопоподобни симптоми(ако са в добро общо състояние) си остават у дома и се консултират по телефон с лекаря си. Дава им се болничен за 14 дни. Самоизолират се. Колко МАСОВО е това тестване?

# 4 941
И както каза митрополит Гавриил - ако си православен си абсолютно наясно защо служба трябва да има и какво дарява тя на хората, които са там. Ако не си наясно, категорично не си православен. Каквото и да си въобразява човек. Той се извини за тона, журналистката - не

Служба трябва да има, но в повечето православни страни свещениците призовават хората да не я посещават - там където службата не се провежда в затворени за посещения храмове. Но българската църква често има собствена гледна точка.

# 4 942
Няма как ББ и БПЦ да не са наясно. Мнение на Б. Цеков.
 Приключи срещата на премиера със Светия Синод на БПЦ. Храмовете Божи ще останат отворени през  Великденските празници и ще има Света Литургия, както винаги е имало през изминалите 2000 години, вкл. във времена на робство, войни и пандемии. За тези 2 хилядолетия няма нито едно (подчертавам - нито едно!) свидетелство, че чрез Светото причастие са се предали зарази. Понеже виждам, че има хора, които смятат, че държавата можела да принуди Църквата да затвори храмовете, като се позовават на нормативния текст, че правото на вероизповедание може да се ограничи на основание защита на общественото здраве, трябва да се подчертае дебело - подобни интерпретации са некомпетентни и неверни. С цялата си отговорност на юрист и конституционалист с компетентност в тази област, подчертавам: държавата няма такова правомощие в този конкретен случай. Хипотетично, това би могло да стане само със съгласието на вероизповеданието. Повърхностният прочит от неспециалисти на текстовете относно общественото здраве и вероизповеданията, е неверен. Има критерии и изисквания в правната доктрина и юриспруденцията на Съда в Страсбург, които определят кога е допустимо да се ограничи правото на вероизповедание на основание "обществено здраве". Настоящата хипотеза не е такава. Има достатъчно научна литература и съдебна практика, която отговаря на въпроса "защо" е така.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1941205059345173& … d=100003670939992

# 4 943
  • София
Понеже много се говори  за масовото тестване в Германия, питах моя позната германка наистина ли е така.
Отговорът е:  Не се тестват всички. Не се тестват дори всички с грипоподобни симптоми. Но много бързо и ефективно се проследяват голям кръг контактни лица на вече регистрирани болни и те се тестват. Тези с гриопоподобни симптоми(ако са в добро общо състояние) си остават у дома и се консултират по телефон с лекаря си. Дава им се болничен за 14 дни. Колко МАСОВО е това тестване?

Виж си сама  какво си написала. Задаваш въпрос на който, сама отговаряш.
Колко пъти тук се каза, че и семействата в БГ не тестват на болен, ако нямат задух.

# 4 944
  • София - Рим и обратно
Извинете, ако е коментирано, но днес за втори път чувам Кантарджиев да казва, че трябва да направим нещо, ако сутрин се събудим с гърлобол, но така и не разбрах какво е това нещо. Разбрах, че бабите са ни учили на него, ама моите не са ме. Можете ли да ми кажете за нещото?

Опитах се да потърся с търсачката информация, но ми излизат някакви странни символи.
Чух го и аз това, мислено се потупах по рамото, че И това правя по усет. Обикновено неразположенията в гърлото се усещат нощем или рано сутрин след събуждане. В такива случаи винаги си накапвам директно в гърлото десетина капки прополис спиртен разтвор. Ама хубав, от сигурен източник, в аптеката не са добри. Така хубаво да ми “обгори” гърлото. В 90 % от случаите с това се приключва. Но аз си правя и друго нещо целогодишно и без да ме мързи - сутрин на гладно сокът на един лимон (без дс прецеждам), малка лъжичка мед и топла вода, разбърквам в една голяма чаша и изпивам наведнъж. Това ми е задължителен ритуал сутрин, дори и на почивка, на хотел, на луната....където и да съм. Не боледувам от години.

# 4 945
За сега индийците се държат без много заразени, нашите цигани и тези в Румъния, Чехия, Словакия и Унгария също. Така, че може и да имат здрав ген срещу коронавируса.
Баш това ще да е причината - ГЕН!

# 4 946
До всички които се подиграват на вярата на хората и Църквата. Ето поредното доказателство, че вярата и куража която тя дава, могат да лекуват. А вие продължавайте да се подигравате на Българската православна църква и свещениците, които ни помагат за тази вяра в изцелението.
На вярата не се подиграват, а на ината им точно сега да се наблъскат в църква.

А при симптомите имаше диария и повръщане, но рядко.

# 4 947
Понеже много се говори  за масовото тестване в Германия, питах моя позната германка наистина ли е така.
Отговорът е:  Не се тестват всички. Не се тестват дори всички с грипоподобни симптоми. Но много бързо и ефективно се проследяват голям кръг контактни лица на вече регистрирани болни и те се тестват. Тези с гриопоподобни симптоми(ако са в добро общо състояние) си остават у дома и се консултират по телефон с лекаря си. Дава им се болничен за 14 дни. Самоизолират се. Колко МАСОВО е това тестване?
А споделили как се прилагат мерки за спазване на физическа дистанция. Защото на мен ми споделиха, че дронове летят навсякъде и където има забелязано струпване на хора се прави предупреждение, следващото е глоба. Имало е случаи на съседи събрани да играят карти. Също - предупреждение.
Всичките им мерки /във всички посоки/ са еднакво адекватни и безкомпромисни. Затова и имат добра успеваемост срещу вируса.

# 4 948
  • София
Извинете, ако е коментирано, но днес за втори път чувам Кантарджиев да казва, че трябва да направим нещо, ако сутрин се събудим с гърлобол, но така и не разбрах какво е това нещо. Разбрах, че бабите са ни учили на него, ама моите не са ме. Можете ли да ми кажете за нещото?

Опитах се да потърся с търсачката информация, но ми излизат някакви странни символи.
Чух го и аз това, мислено се потупах по рамото, че И това правя по усет. Обикновено неразположенията в гърлото се усещат нощем или рано сутрин след събуждане. В такива случаи винаги си накапвам директно в гърлото десетина капки прополис спиртен разтвор. Ама хубав, от сигурен източник, в аптеката не са добри. Така хубаво да ми “обгори” гърлото. В 90 % от случаите с това се приключва. Но аз си правя и друго нещо целогодишно и без да ме мързи - сутрин на гладно сокът на един лимон (без дс прецеждам), малка лъжичка мед и топла вода, разбърквам в една голяма чаша и изпивам наведнъж. Това ми е задължителен ритуал сутрин, дори и на почивка, на хотел, на луната....където и да съм. Не боледувам от години.

Чудесно си унищожаваш лигавицата с тоя неразреден прополис. От хубавия, не от аптеката. Освен патогените ти убива и защитния слой на лигавицата.

# 4 949
https://dnes.dir.bg/svyat/hamburg-namali-smartnostta-ot-koronavi … ya-na-pochinalite

Здравните власти на германския град Хамбург оспорват изчисленията на Института "Робърт Кох" за смъртността от коронавирус.

В статия на немската агенция merkur.de е направен сравнителен анализ на смъртността вследствие на заразата само в град Хамбург.

В статията се изчислява, че средната възраст на смъртните случаи в Германия е 80 г., а най-младият починал - на 28 г., е имал предишни заболявания.

Анализът отбелязва, че много от починалите обаче имали сравнителна ниска очаквана продължителност на живота и за тях не може да се каже дали са починали пряко или непосредствено от коронавирус.

Затова хамбургските здравни власти започват да изчисляват смъртността от заразата по различен начин. Съдебни медици правят аутопсия на починалите в града, които имат положителен тест за коронавирус.В статията се изчислява, че средната възраст на смъртните случаи в Германия е 80 г., а най-младият починал - на 28 г., е имал предишни заболявания.

И така се казва, че авторитетният институт Робърт Кох има различна статистика за смъртните случаи. За миналия четвъртък според неговите данни починалите от вируса в Хамбург са починали 14 души в Хамбург, докато здравната служба на Хамбург регистрира само 8 след направената аутопсия на всички. Много от починалите вече са имали сериозни предходни заболявания и поради това Хамбург настоява методът на преброяване да бъде проверен на национално ниво.

Още малко да посменят и ще се окаже, че нямат смъртни случаи от Ковид Simple Smile. Вероятно накрая ще се окаже, че въобще и Ковид не съществува, ми то просто на всички им е дошло времето.

Е, да, що пък да не пишем всички починали от ковид, нищо, че е ясно, че са починали от друго. А и какви са там някакви си патолози  съдебни медици, какво ли разбират те от медицина?Просто тезата на някои хора за края на света, и че всички ще умрем от короната, баааавно се разбива на пух и прах. А пък Германия бавно и славно върви към стаден имунитет. И има и живи хора. Да не повярваш. Извинете за сарказма! Blush

Общи условия

Активация на акаунт